Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@19:07:10 GMT

موش ها با جداشدن از مادر دچار شبه اوتیسم می شوند

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۳۶۳۳

موش ها با جداشدن از مادر دچار شبه اوتیسم می شوند

تهران- ایرنا- رئیس پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی گفت: مطالعات دانشمندان ایران بر روی رشد مغز در این دانشگاه در دنیا بی نظیر است، نتایج یکسری از مطالعات نشان داده که جداکردن موش ها از مادرشان و کاهش روابط اجتماعی آنها را به علائم شبه اوتیسم مبتلا می کند.

حمیدرضا پوراعتماد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت گروه اجتماعی ایرنا در پاسخ به این سوال که در زمینه اختلالات رشد مغزی از جمله اوتیسم چه کارهایی در کشور انجام شده، اظهار داشت: اختلالات عصبی و رشدی شامل هفت دسته اختلال مانند بیش فعالی (ADHD)، اختلالات زبان، مهارتی، آموزشی، اوتیسم، اختلالات عقب ماندگی ذهنی و اختلالات حرکتی است که در مجموع این اختلالات را اختلالات عصبی - رشدی گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: اختلالات عصبی - رشدی شامل تعدادی اختلالات روانشناختی نیز هست و مبانی عصب شناختی دارد و از مشهورترین این اختلالات، بیماری اوتیسم است که تعداد زیادی از به این بیماری مبتلا می شوند و یکی از دلایل افت تحصیلی، مشکل در عدم برقراری روابط اجتماعی و نظیر اینها، به نحوی با اختلالات رشد مغری مرتبط است.
پوراعتماد افزود: متاسفانه در ایران هیچ واحد آموزش عالی تاکنون به صورت خاص به مجموعه اختلالات مغزی نپرداخته و پژوهشکده علوم شناختی مغز دانشگاه شهید بهشتی تنها واحد آموزش عالی است که مطالعات اساتید و دانشجویان آن روی رشد مغز در حالت بهنجار و نابهنجار (اختلالات عصبی رشدی) دایر است و در این پژوهشکده دو گرایش علوم شناختی یکی مدل سازی شناختی و دیگری روانشناسی شناختی و همچنین در مقطع کارشناسی ارشد تحت عنوان توانبخشی شناختی، برگزار می شود.
وی تصریح کرد: مطالعاتی که در این مرکز انجام می شود مطالعاتی است که در ایران بی نظیر است و در دنیا مطالعات این مرکز در رأس قراردارد به خصوص مطالعاتی که به جنبه های استفاده از فن آوری های نوین در آموزش توانبخشی اوتیسم است.
وی ادامه داد: این خط مطالعاتی نه تنها در پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی بلکه با پیوستن سایر دانشگاههای امیرکبیر، تهران و دانشگاه شریف انجام می شود. همچنین یک خط مطالعاتی در رابطه با تاثیر عوامل محیطی به خصوص جدا شدن از گروه و موقعیت اجتماعی و تاثیر آن را بر روی مغز مورد بررسی قرار می دهیم که خود این موضوع به دو بخش مطالعات انسانی و حیوانی تقسیم می شود.
پوراعتمار گفت: بخش مطالعات حیوانی نشان داده که چنانچه موش ها را از تعاملات اجتماعی و مادرشان محروم کنیم، این موشها به علائم شبه اوتیسم مبتلا می شوند و در واقع این روش تنها در این پژوهشکده انجام و تولید شده است.
وی اظهار داشت: البته با دستکاری مستقیم مغز و با دادن دارو یا با تزریق به مغز علائم اوتیسم را می توان ایجاد کرد ولی اینکه با دستکاری های محیطی موشهای اوتیسمی تولید کرده باشید در این پژوهشکده برای اولین بار اتفاق افتاده و در این رابطه هم یک خط پژوهشی کامل در این مرکز دایر شده است.
اجتمام * 1417 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سواد سلامت اوتيسم مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۳۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند

دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته (بدون آزمون - استعداد درخشان) سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشجو پذیرش می‌کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه تهران در اطلاعیه ای اعلام کرد: بنا به درخواست دانشکده مطالعات جهان و بر اساس مجوز ایجاد رشته و پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در دوره کارشناسی ارشد، این دانشگاه از بین دانشجویان مقطع کارشناسی، با رعایت کامل شرایط اعلام شده برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در رشته مطالعات چین؛ نظام قدرت جهانی؛ جهانی شدن و فرهنگ، از طریق استعداد درخشان دانشجو می‌پذیرد.

ضروری است متقاضیان در صورت احراز شرایط (طبق شیوه نامه) نسبت به ثبت نام و بارگذاری اطلاعات در سامانه جامع آموزشی دانشگاه تهران به آدرس ems۲.ut.ac.ir، سپس روی قسمت پذیرش داوطلبان استعداد درخشان کلیک نمائید. پذیرش و ثبت نام از تاریخ ۰۵/‏۰۲/‏۱۴۰۳‬ ‬ لغایت ‬ ۲۱/‏۰۲/‏۱۴۰۳ ‬ خواهد بود.

**تذکرات مهم

رشته تحصیلی مورد تقاضا برای دوره کارشناسی ارشد بدون آزمون باید با رشته تحصیلی مقطع کارشناسی متقاضی مرتبط باشد.
داوطلبان فقط در یک رشته می‌توانند ثبت نام نمایند.
تغییر رشته یا محل تحصیل افراد پذیرفته شده بر اساس آئین‌نامه پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد، مجاز نیست.
مدارک متقاضیانی که در مهلت مقرر اقدام به ثبت‌نام اینترنتی نکرده باشند، به هیچ وجه بررسی نخواهد شد.
پذیرش نهایی متقاضیان منوط به تأیید سازمان سنجش آموزش کشور است.
شناسه کاربری و گذرواژه خود را که در سامانه تعریف نموده‌اید برای تکمیل ثبت نام و اعلام نتایج یادداشت نمائید.
نیاز به تکمیل شماره مجوز نامه در فرم ثبت نام الکترونیکی نیست و در تأیید آن مشکلی ایجاد نخواهد شد.

دیگر خبرها

  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • دهمین همایش بین‌المللی دوسالانه علوم شناختی برگزار می‌شود
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • انتشار پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • روش‌شناسی رئالیسم انتقادی؛ عناصر، فرایند و گام‌ها
  • نشست علمی « وعده صادق و جامعه ایرانی » برگزار می شود