Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@05:24:19 GMT

اطمینان خاطر ظریف به تجار اقلیم کردستان

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۳۸۹۴

اطمینان خاطر ظریف به تجار اقلیم کردستان

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، وزیر امور خارجه ایران خطاب به تجار اقلیم کردستان عراق به آنها اطمینان داد که تحریم‌های آمریکا تاثیری در تعاملات اقتصادی ایران با این منطقه نخواهد داشت. نخست‌وزیر منطقه کردستان عراق هم در نشست تجاری مشترک این منطقه و ایران که با حضور «محمد جواد ظریف» برگزار شد از حمایت‌های دایمی ایران از منطقه کردستان تقدیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بارزانی: حمایت‌های ایران در زمان حمله داعش را فراموش نمی‌کنیم
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که پس از پایان دیدارهای خود در بغداد، صبح امروز (سه‌شنبه) با استقبال «نیچروان بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق وارد اربیل شد، با بارزانی دیدار و گفت‌وگو کرد.


بارزانی در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان روابط اقلیم کردستان عراق با ایران را بسیار با اهمیت توصیف کرد و ارتقا و گسترش این روابط را از جمله در زمینه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی، جزیی از سیاست‌های اقلیم خواند.


بارزانی حمایت‌ و پشتیبانی ایران در زمان تهاجم تروریست‌های داعش به اقلیم کردستان را یادآور شد و افزود: مردم کردستان هیچگاه این حمایت‌ها را فراموش نخواهند کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار، روابط ایران با جمهوری عراق و اقلیم کردستان را دیرینه، ممتاز، سازنده و در حوزه اقتصادی و بازرگانی رو به توسعه و گسترش توصیف کرد.
طرفین همچنین در خصوص مسائل منطقه با تاکید بر اهمیت احیای کامل صلح، ثبات و امنیت تبادل نظر کردند.

ظریف: تحریم‌ها تاثیری در تعاملات اقتصادی با اقلیم کردستان نخواهد داشت
به گزارش کردپرس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز (سه‌شنبه) در ادامه سفرش به عراق وارد اربیل شد، در نشست تجاری ایران و اقلیم کردستان عراق طی سخنانی عنوان کرد: ما خواهران و برادران کُرد در عراق و سوریه را از خود می‌دانیم، چون ما از یک ریشه هستیم و همه ما در کنار هم بودیم.
وی افزود: زمانی که رژیم صدام حلبچه را بمباران شیمیایی کرد، همانقدر مردم کُرد گریستند، مردم ایران نیز گریستند.


وزیر خارجه ایران با بیان اینکه در مبارزه با افراط گرایی، تروریسم و دیکتاتوری همراه با هم بودیم، خاطرنشان کرد: جوانان ایرانی، کُرد، عرب، شیعه، سنی، ایزدی و مسیحی با هم قربانی دادند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: ما از گفت‌وگوهای حزب دموکرات و اتحادیه میهنی پشتیبانی می‌کنیم و تشکیل دولت قدرتمند در اقلیم کردستان در زودترین زمان ممکن را خواستار هستیم.


وزیر خارجه ایران همچنین خطاب به تجار و بازرگانان به آنها گفت: اطمینان می‌دهم که تحریم‌های آمریکا تاثیری در معاملات نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه شریک بسیار مطمئنی برای تمام شرکای خود در عراق و اقلیم کردستان هستیم، اظهار داشت: شهرک‌های صنعتی در شهرهای مرزی ایران و عراق ایجاد خواهد شد.
ظریف عنوان کرد که درباره تسهیلات گمرکی و مرزی مورد توجه دوستان ایرانی گفت‌وگوهایی انجام شده است و افزود: گفت‌وگوهای خوبی بین ایران و اقلیم کردستان و بغداد انجام شده تا مبادلات تجاری تسهیل شود.


وی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش حسن نیت و همکاری بین دو طرف، بر گسترش روابط بین دو کشور و همچنین اقلیم کردستان عراق تأکید کرد و افزود: امیدواریم تلاش‌ها در راستای تحکیم پیوندهای دیرینه و تاریخی‌ ما بیشتر شود.

«نیچروان بارزانی»: ایران با وجود تمامی مشکلات همواره در کنار ما بوده است
«نیچروان بارزانی» نخست‌وزیر منطقه کردستان هم در این نشست گفت که سفر وزیر خارجه ایران به منطقه کردستان بیانگر روابط قوی میان دو طرف است.
وی افزود: ما از ایران که همواره در روزهای سخت با وجود تمامی مشکلات در کنار ما بوده، تشکر می‌کنیم.


بارزانی پس از آنکه محمد جواد ظریف در سخنانش به جنایت رژیم صدام در بمباران شیمیایی حلبچه و گریه ایرانی‌ها برای برادران کرد قربانی شده در این جنایت اشاره کرد به این موضوع پرداخت و گفت: اگر ایران نبود، جنایت حلبچه بازتابی جهانی نداشت. ایران همواره درهایش را به روی ما باز کرده و مردم ایران شهروندان منطقه کردستان را همواره با دوستی و برادری رفتار کرده‌اند.
وی تصریح کرد که اگر کمک ایران نبود بمباران شیمیایی حلبچه خسارات بیشتری برای ما به بار می آورد و ایران آواره های ما را پناه داد.
پایگاه خبری «شفق نیوز» در ادامه نوشت که بارزانی در حضور ظریف به زبان فارسی از ایران تقدیر کرد.


پایگاه خبری «کردپرس» نیز نوشت که بارزانی در این نشست تاکید کرد: کلمه‌ای برای سپاسگزاری از کمک های ایران به اقلیم کردستان نمی یابم.
وی در ادامه با اشاره به وجود افق روشن برای روابط تهران و اربیل گفت: ما و ایران همسایه یکدیگر هستیم و گذشته و تاریخی دور و دراز داریم. منطقه کردستان پس از عبور از جنگ با داعش و بحران آوارگان و پناهندگان و رهایی از تحریم‌های اقتصادی وارد مرحله جدیدی می‌شود و این مسئله بر توسعه روباط با ایران بر اساس قوانین بین المللی تاثیر خواهد گذاشت.
نخست‌وزیر منطقه کردستان سپس به مشکلات میان بغداد و اربیل اشاره کرد و گفت: تلاش داریم تا مشکلات میان ما و بغداد حل شود. وزیر برنامه‌ریزی ما در بغداد مشغول حل کردن این مشکلات به ویژه مسایل گمرکی هستیم.


وی در ادامه گفت: از کنسولگری های ایران در سلیمانیه و اربیل تشکر ویژه دارم که در تحکیم پیوند میان ایران و اقلیم کردستان تلاش ویژه و مستمر داشتند. مشکلات موجود میان ایران و اقلیم به زودی حل خواهد شد.

گفتنی است؛ محمدجواد ظریف یکشنبه (23 دی‌) در صدر یک هیأت بلند پایه سیاسی و اقتصادی، تهران را به مقصد بغداد ترک کرد و در پایتخت عراق ضمن دیدار با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس پارلمان و وزیر خارجه این کشور با شماری از مقامات و شخصیت‌های سیاسی و اقلیت‌های قومی و مذهبی دیدار و گفت‌وگو کرد. وی امروز نیز عازم اربیل شد و نیچروان بارزانی در فرودگاه به استقبال او رفت.


پایگاه خبری شبکه ماهواره‌ای «رووداو» نیز با انتشار این خبر نوشت: ظریف از زمان تصدی پست وزارت خارجه، این دومین بار است که به منطقه کردستان سفر کرده است و قرار است عصر امروز پس از دیدار با «مسعود بارزانی» رئیس سابق منطقه کردستان و رئیس حزب دموکرات، برای شرکت در یک نشست اقتصادی دیگر در سلیمانیه به این شهر سفر کند و سپس به نجف و کربلای معلی خواهد رفت.
بر اساس این گزارش، میزان مبادلات تجاری میان منطقه کردستان و ایران، سالانه به 7 میلیارد دلار می‌رسد که این امر بیانگر اهمیت روابط میان دو طرف به ویژه در سایه تحریم‌های آمریکا علیه ایران است.

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: ظریف تجار کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۳۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر پیشین وزارت امور خارجه برای بررسی شرایط سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ به گفتگو پرداخته است.

بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

دنیا دیگر دنیای دوقطبی نیست، حتی موضوع قطبی بودن در جهان با چالش جدی رو به رو است؛ لذا باید این واقعیات را درک کرد. مهمترین عامل در نظام قطبی عامل وفاداریست و ما هنوز بر اساس این تصور به نظرم توهمی از روابط جهانی داریم و عمل می‌کنیم. بعد خیلی زود دلسرد می‌شویم که چرا روس‌ها یا چینی‌ها با ما اینگونه رفتار کردند؟ در صورتی که اگر درست تشخیص دهیم که امروز مبانی رفتار در روابط جهانی چگونه است حتماً نه چنین توقعاتی را خواهیم داشت، نه اقداماتی می‌کنیم که ایجاد چنین توقعاتی برای ما بکند. نه خودمان را فدا برای کسی می‌کنیم و نه توقع داریم که آن‌ها برای ما این کار را بکنند.

باید روابط سازنده با همه کشور‌ها داشته باشیم. معتقدم که بدون روابط سازنده نه با شرق می‌توانیم رابطه خوبی داشته باشیم نه با غرب. یعنی بدون اینکه با غرب رابطه داشته باشیم نمی‌توانیم با شرق رابطه داشته باشیم و برعکس هم همینطور است.

تا زمانی که ما با روسیه و چین رابطه نداریم، حتما غرب هم با ما رابطه فراگیر و همه جانبه نخواهد داشت. تا زمانی که در‌ها به روی غرب از سوی ایران بسته باشد، حتما روسیه و چین هم احساس می‌کنند که کنشگر این حوزه هستند و منافعشان را بر ما تحمیل می‌کنند بدون اینکه منافع ما را در نظر داشته باشند.

اگر قرار است جهان جنگ اقتصادی داشته باشد این جنگ باید بین چین و آمریکا باشد.

فرصت مذاکره با آقای ترامپ را ما از دست ندادیم. با همه احترامی که برای دوست و همکار عزیزم آقای احمدی قائل هستم، اعتقاد دارم که نیمی از قضیه را دیده‌اند. چرا که آقای ترامپ یک بخشی از معادله است و کل معادله نیست.

آقای ترامپ حداکثر می‌تواند یک توافق دو صفحه‌ای مثل آن که با کره شمالی امضا کرد را امضا کند. آقای ترامپ نه توانش را داشت و نه ساختار آمریکا اجازه می‌دهد، همانطور که در کره شمالی اجازه ندادند که ایشان وارد یک توافق محتوایی جدید شود.

با توافق دو صفحه‌ای هم هیچ مشکلی از کسی حل نمی‌شود، فقط یک فرصت عکس انداختن فراهم می‌شود که ممکن است برای کره شمالی فرصت خوبی بود؛ چون همیشه رهبران کره شمالی دوست داشتند که با روسای جمهور آمریکا دیده شوند. چون این فرصت را پیدا نمی‌کردند بعد از اینکه روسای جمهور از کاخ سفید خارج می‌شدند معمولاً آن‌ها را دعوت می‌کردند و با آن‌ها عکس یادگاری می‌انداختند؛ لذا این پیروزی برای آن‌ها بود و یک پیروزی هم برای آقای ترامپ بود که خاصیت نارسیستی‌اش را آبیاری کند؛ لذا این قسمت از فرمایش آقای احمدی کاملاً درست است که ترامپ علاقه داشت که این کار را انجام دهد؛ اما قسمت بعدی‌اش که همانطور که در اجلاس ویتنام آمریکا و کره شمالی دیدیم این افراد دیگر هستند که تصمیم می‌گیریم.

آقای ترامپ از بنده چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما که اجازه برای مذاکره نداشتیم. اما آقای بولتون در کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» کاملاً تشریح می‌کند که هربار ایشان تا مرز استعفا پیش رفت برای اینکه مانع از مذاکره شود. خیلی هم با آب و تاب توضیح می‌دهد که در هر دو مورد استعفا نامه‌اش را نوشت و وقتی مذاکره صورت نگرفت خیالش راحت شد. اما همین نشان می‌دهد، اگر بنده با آقای ترامپ مذاکره کرده بودم یا آقای دکتر روحانی مذاکره بودند، نهایتاً همین بولتون بودند که باید این مذاکرات را به نتیجه می‌رساندند.

بعضی‌ها ایراد می‌گیرند که آقای بولتون و پومپئو از ابتدای سال ۹۷ وارد کاخ سفید شدند، یعنی از آوریل سال ۲۰۱۸، لذا می‌گویند چرا از دوران آقای تیلرسون استفاده نکردید. من با آقای تیلرسون در جلسه ۵+۱ دیدار داشتم، به هیچ وجه آقای تیلرسون در ظرفیت مذاکره نبود و اعتماد لازم را از سوی آقای ترامپ برای این که مذاکره کند، نداشت. کاملاً مشخص بود و دیدیم که ظرف تقریبا یک سال از دولت آقای ترامپ خارج شد.

من معتقدم که ما اگر تشخیص دهیم که تهدیدی که برای جمهوری اسلامی وجود دارد تهدید امنیتی‌سازی است، در زمین این تهدید بازی نمی‌کنیم؛ لذا می‌توانیم سیاست فعال‌تری را داشته باشیم. البته این به معنا نیست که دست از مخالفت با آمریکا بکشیم، مخالفت با سلطه و مخالفت با استکبار می‌تواند برای کشور یک زمینه قدرتی فراهم کند، با توجه به اینکه الان قدرت دیگر صرفاً قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی نیست. البته قدرت‌های دیگری هم هستند مثل قدرت الهام بخشی.

آن‌هایی که میگویند برجام ایراد داشت خب چرا آمریکا به برجام استناد نکرد، اگر برجام یک طرفه بود آمریکا به یک جمله برجام استناد می‌کرد و از آن خارج می‌شد. آن وقتی که استناد کردند ۱۳ کشور در شورای امنیت علیه‌شان بودند، لذا دوستان ما مقداری به واقعیت‌ها توجه کنند بهتر است.

منبع: اقتصادآنلاین

دیگر خبرها

  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • تشکیل اتحادیه بین‌المللی تجار «امین» در ایران
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • دولت رئیسی متوجه ظرفیت ظریف نیست
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف