Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@11:50:40 GMT

تهدیدات سایبری مهمترین چالش نظام بانکی

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۴۰۵۸

 سید ابوطالب نجفی در همایش مدیریت تداوم کسب‌ و کار در صنعت بانکی، با بیان اینکه در رابطه با مدیریت تداوم کسب و کار، اتفاق مهمی که می‌تواند رخ دهد این است که تهدیدهایی که سرویس‌ها، سازمان‌ها و صنعت بانکی با آن مواجه است، شناسایی و برای آن برنامه‌ریزی شود تا بتوان برخی چالش‌های موجود در این زمینه را بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از مهمترین چالش‌های صنعت بانکی را مهاجرت نیروهای نخبه دانست و گفت: برای مدیریت تداوم کسب و کار در این صنعت، نیازمند حضور و فعالیت نخبگان هستیم؛ اگرچه هم‌راستا با شرایط اقتصادی فعلی، تهدیدهای سایبری برای غیرفعال کردن صنعت بانکی وجود دارد که برای مقابله با آن، ضروری است همه بانکها در این زمینه برنامه ریزی کنند.

نجفی یکی دیگر از مهمترین تهدیدات در صنعت بانکی را سامانه‌ها دانست و اظهار داشت: سابقه برخی از این سامانه‌ها در دنیا به ۴٠ سال پیش و در ایران به ٣٠ سال پیش باز می‌گردد؛ به نحوی که در آن زمان اینترنت و دستگاه‌های خودپرداز یا فناوری‌های جدید وجود نداشت، اما ‌اکنون سرویس‌ها و کانال‌های جدید به این معماری‌های قدیمی اضافه شده‌اند که باعث می‌شود ساختار آنها پیچیده‌تر شوند و این خود در صورت عدم چاره اندیشی، می تواند یک تهدید به شمار رود.

وی تصریح کرد: برخی تهدیدها در همه صنایع و شرکت ها وجود دارد که می تواند بار مالی بر درآمد شرکت ها داشته باشد. در این بین قرارداد SLA که شرکت ها با پیمانکاران دارند می تواند شهرت یک بانک یا سازمان را تحت تاثیر قرار دهد.

مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک در بخشی از سخنان خود به تحقیقاتی که در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ در ۱۱ کشور اروپایی برای بررسی قطعی سرویس های فناوری اطلاعات صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: حدود ۱۸۰۰ شرکت در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند؛ ضمن اینکه خسارت ۲۰میلیارد دلاری برای اختلال سرویس های این شرکت ها برآورد شد که حدود یک میلیون ساعت قطعی داشتند که بر اساس برآورد (گارتنر) هزینه این قطعی ها، پنج هزار و ۶۰۰ دلار در دقیقه برآورد شد.

وی ادامه داد: موضوع مهم این است که کدام یک از سازمان ها، میزان خسارت و لطمه این قطعی ها را بررسی می کند و این در حالی است که این اختلالات به اعتبار و درآمد شرکت ها لطمه میزند و خوب است که تحقیقاتی در این زمینه در کشور صورت گیرد.

همچنین رضا جواهری، مدیر مرکز مدیریت راهبردی افتا با تاکید بر اینکه در صنعت بانکی باید نگاه ملی داشته باشیم، گفت: سال گذشته شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای داشت و یکی از مهم ترین نظام هایی را که مصوب کرد، بحث نظام ملی پیشگیری و مقابله بود که به دنبال این برنامه، طرح امن سازی را که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ کرده بودیم، بازنگری شد و در این بازنگری، طرح جدیدی ارائه کردیم.

وی ادامه داد: یکی از الزاماتی که در این طرح دیده شده، بحث مدیریت تداوم کسب و کار است که این مبحث جزو الزاماتی است که در این طرح به صورت مفصل به آن پرداخته شده است.

همچنین در این همایش، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز گفت: در آینده ممکن است اقتصادهای پولی، ترکیبی از توجه و اعتماد باشد و شاید در ۹۰درصد از تراکنش های پولی، بحث اعتماد، دیگر به قوت سابق نباشد و شرایط دیگری در آن دخیل بوده و نوآوری های جدیدی به آن اضافه شود.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه هایی که در شرایط اقتصادی فعلی می تواند تحت تاثیر قرار گیرد، حوزه بانکی است، گفت: فضای مجازی به شدت متحول شده و رکن اصلی آن اقتصاد است که بر پایه تکنولوژی با کارکرد اجتماعی است.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور  با بیان اینکه  بزرگ کردن بازارهای دنیا از ضروریات مهمی بود که انجام شد و در عین حال با تاکید بر اینکه در جامعه خدماتی برای اینکه بازارها به سرعت توسعه یابند، چند نکته به طور عمدی مغفول ماند، گفت: عدم احراز هویت یکی از نکات مهمی بود که مورد غفلت قرار گرفت، بحث دیگر موضوع امنیت بود؛ بنابراین دو نقطه ضعف برای این تحول وجود دارد که مراجع رسمی باید به آن توجه کنند.

وی با بیان اینکه اقتصاد در فضای مجازی، با تحول همراه است و اقتصاد پلاتفرمی، اقتصادی خدماتی، مبتنی بر اطلاعات به شمار می‌رود،  گفت: بر این اساس، طبقه جدیدی در صحنه اقتصاد حضور می یابد که از آن ها به حوزه های غیررسمی اقتصاد تعبیر می شود و اقتصادهای غیررسمی، روی پلاتفرم ها شکل می گیرد.

فیروزآبادی، با بیان اینکه بانک ها باید سردمدار ارایه پلاتفرم ها باشند و کمک کنند تا غیررسمی ها در پلاتفرمی که بانک ها ارائه می دهند، فعالیت نمایند، گفت: توان استارتاپی و نوآوری بازار بالا است و تصوری که برای آینده داریم این است که در حوزه‌های مختلف، سازمان های اصلی با مردم تعامل کرده و یک نظام چند ذینفعی را ایجاد کنند تا ضمن بزرگ کردن اقتصاد و ارائه خدمات بهتر به مردم از آسیب های این حوزه، دور باشیم.

گفتنی است بانک مرکزی به دلیل اهمیت بسیار بالای صنعت بانکی، یکی از اهداف استراتژیک در نقشه راه ۱۴۰۰ خود را پیاده‌سازی سیستم مدیریت تداوم کسب و کار تعریف کرده که در این راستا، همایش «مدیریت تداوم کسب‌وکار در صنعت بانکی» با هدف نهادینه سازی فرهنگ مدیریت تداوم کسب و کار در صنعت بانکی و ایجاد ارتباط موثر در این خصوص با بانک ها و تامین کنندگان سرویس های زیرساختی را برگزار کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: صنعت مهاجرت کسب و کار نخبگان شرایط اقتصادی ایران اینترنت درآمد فناوری اطلاعات دلار فضای مجازی اقتصاد جامعه بانک مرکزی فناوری اطلاعات نظام بانکی تهدیدات سایبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۴۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب جدید در صنعت برق/ مدیرعامل مدیریت شبکه برق منصوب شد

مدیرعامل شرکت توانیر با صدور حکمی، مهدی مقیم زاده را به عنوان مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران منصوب کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر در حکم جدید خود مبنی بر انتصاب "مهدی مقیم زاده" به عنوان مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، بر ضرورت رعایت روحیه انقلابی و جهادی، اصول عدالت محوری, فساد ستیزی و مردم داری تاکید کرده است.

طبق اعلام شرکت توانیر، مهدی  مقیم زاده فعالیت خود را در صنعت برق از سال ١٣٧٥ آغاز کرد و پس از طی مسوولیت‌هایی در پستهای مدیر دفتر پشتیبانی،بهره برداری  و برنامه ریزی و مدیر دفتر برنامه ریزی و نظارت بر شبکه شرکت مدیریت شبکه برق ایران، سال ١٣٩٧ در پست معاونت راهبری شبکه برق کشور مشغول به کار شد و تا دی 1402 که به عنوان سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق ایران منصوب شد، به عنوان معاون راهبری شرکت مدیریت شبکه برق ایران فعالیت داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • ریل‌گذاری نظام بانکی چگونه باشد؟
  • پرسپولیس و چالش دومین ماه بدون شکست
  • مهمترین خبرهای ۲۹ فروردین/فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • پای صنعت باید در دانشگاه باز شود
  • برنامه های مدیرعامل شرکت مدیریت صنعت شوینده در سال ۱۴۰۳
  • انتصاب جدید در صنعت برق/ مدیرعامل مدیریت شبکه برق منصوب شد
  • بانک‌ها در تله آفساید
  • دست انداز تازه برای واگذاری سرخابی ها به بانکها / مال بد،بیخ ریش صاحبش ماند!