Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@04:00:26 GMT

توسعه شرکت‌های دانش بنیان با حمایت بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۴۳۸۵

 

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی بانک پارسیان، بنابر اعلام بانک پارسیان، امروزه اقتصاد دانش بنیان و به عبارتی اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری مهم‌ترین راهبرد توسعه اقتصادی کشورها تبدیل شده و شرکت‌های دانش بنیان نیز به همین نسبت مورد توجه قرارگرفته‌اند. شرکت‌های دانش بنیان با تکیه‌بر دانش و فناوری‌های نوین بدون نیاز به سرمایه‌های هنگفتی که در صنایع سنگین و سنتی به آن نیاز است، شکل می‌گیرند و نقش مهمی در افزایش تولید، بهره‌وری و اشتغال‌زایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک‌ها نیز با درک نقش ویژه شرکت‌های دانش بنیان سرمایه‌گذاری و حمایت از این شرکت‌ها را در اولویت‌های خود قرار داده‌اند. در کشور ما، بانک‌ها به ویژه پارسیان جزو بانک‌های پیشرو در عرصه حمایت از شرکت‌های نوآور و دانش بنیان بوده است.

رویکرد بانک پارسیان در حوزه دانش‌بنیان، بر مشارکت و تعامل با استارت‌آپ‌ها متمرکز شده است.

فعالیت‌های بانک پارسیان در سه گروه کلی داده‌پردازی، مالی ‌و سرمایه‌گذاری دسته‌بندی شده است. اقدامات این بانک در حوزه دانش‌بنیان عمدتا با محوریت دسته اول یعنی گروه داده‌پردازی انجام می‌شود. شرکت‌های اصلی گروه داده‌پردازی بانک پارسیان عبارت‌اند از؛ شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ)، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش و شرکت تامین خدمات سیستم‌های کاربردی کاسپین.
 زمینه فعالیت شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ)، تأمین، نصب و پشتیبانی از دستگاه‌های کارتخوان و خودپردازهای بانکی، ارائه خدمات پرداخت مجازی، صدور و شخصی‌سازی انواع کارت‌های نقدی و اعتباری، ارائه سیستم‌های نرم‎‌افزاری در حوزه مدیریت تراکنش‌های پرداخت و خدمات سوئیچ است. ، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش در زمینه تامین تجهیزات بانکداری الکترونیکی مدرن و ارائه‏کننده خدمات پشتیبانی و سخت‌افزاری برای استفاده‌کنندگان از تجهیزات و ملزومات بانکداری الکترونیکی به همراه تولید دستگاه‌های نوین بانکداری همچون دستگاه cashless و کیوسک بانکی فعال است.
شرکت تامین خدمات سیستم‌های کاربردی کاسپین نیز در زمینه پیگیری راهبرد بانکداری باز از طریق ارائه راه‌حل‌های کاربردی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با تمرکز بر سازمان‌های مالی و پولی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای خدمات مورد نیاز آن‌ها فعالیت می‌کند.

سرمایه‌گذاری گروه داده‌پردازی بانک پارسیان در حوزه شرکت‌های استارتاپی و نوپا در حال حاضر ۸۰۰ میلیارد ریال است که طبق برنامه‌های پیش‌بینی‌شده به ۴هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت. همچنین بانک پارسیان تاکنون در مجموع ۱ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال در حوزه شرکت‌های نوپا سرمایه‌گذاری کرده است که این مبلغ طبق برنامه‌های پیش‌بینی‌شده به ۵۹۶۰ میلیارد ریال افزایش می‌یابد. همچنین تاکنون ۳۷۰ نفر به صورت مستقیم در این شرکت‌ها مشغول به کارشده‌اند که اشتغال‌زایی مستقیم این شرکت‌ها در پایان طرح، به ۱۶۴۰ نفر افزایش خواهد یافت.

شرکت‌های نوپایی که توسط گروه داده‌پردازی پارسیان راه‌اندازی شده‌اند عبارت‌اند از؛ شرکت تابان آتی پرداز، شرکت آتی شهر هوشمند ایرانیان، شرکت توسعه فناوری همراه پیگیر، شرکت تجارت الکترونیک آیریک پارسیان، سامانه درخواست سوخت آنلاین پیدو، شرکت گسترش تجارت الکترونیکی کالای کیش، شرکت فناوران کادونا، شرکت زنجیره بلوک پارس، کنسرسیوم زنجیره بلوک ققنوس، شرکت سامانه پرداخت‌های نوین آزادراه‌ها (سپندار)، شرکت پرداخت بیمه پارس و شرکت پارسیان همراه لوتوس.
فعالیت شرکت تابان آتی پرداز بر تولید، تجاری‌سازی، بازاریابی و پشتیبانی خدمات پرداخت موبایلی با تمرکز بر اپلیکیشن تاپ متمرکز است. شرکت آتی شهر هوشمند ایرانیان در زمینه ارائه خدمات پرداخت آنلاین خودرو فعالیت می‌کند. فعالیت شرکت توسعه فناوری همراه پیگیر بر نرم‏افزار کیف پول و ارائه‌دهنده سرویس‌های دریافت و پرداخت با تمرکز بر QR متمرکز است. شرکت تجارت الکترونیک آیریک پارسیان در تجهیز جایگاه‏های توزیع سوخت به سامانه جدید هوشمند سوخت و سیستم پرداخت الکترونیک valina – ingenico فعال است. شرکت سامانه درخواست سوخت آنلاین پیدو بر طراحی و تولید اپلیکیشن و تهیه و تجهیز خودروهای سوخت‏رسان جهت توزیع سوخت به صورت سیار متمرکز است. زمینه فعالیت شرکت گسترش تجارت الکترونیکی کالای کیش در بازار مجازی برای عرضه بی‌واسطه محصولات توسط تأمین‌کنندگان به مشتریان نهایی فعال است. شرکت فناوران کادونا در زمینه عرضه نوین کارت هدیه و Cobrand، روشی جدید در ارائه کارت‏های هدیه و پیش‌پرداخت بدون نیاز به حضور مشتری در گیشه بانک فعالیت می‌کند. شرکت زنجیره بلوک پارس در زمینه استخراج، پردازش، مبادله و توسعه کاربرد از ارزهای رمزی فعال است. کنسرسیوم زنجیره بلوک ققنوس اولین سکوی زنجیره بلوک مشترک ایرانی با رویکرد کاربردهای صنعت بانکداری و پرداخت است. شرکت سامانه پرداخت‌های نوین آزادراه‌ها (سپندار)، توسعه پرداخت الکترونیکی عوارض در بزرگراه‌های کشور را به عهده دارد. شرکت پرداخت بیمه پارس در زمینه سامانه تسهیل در فرایند اجرایی بیمه از طریق هوشمندسازی رابطه شرکت‌های بیمه و خدمات درمانی فعالیت می‌کند. شرکت پارسیان همراه لوتوس دارنده مجوز اپراتور نوین تلفن همراه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در راستای ارزش‏آفرینی نوین است.
سرمایه‌گذاری انجام‌شده توسط صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس در این شرکت‌های نوپا ۲۳۰ میلیارد ریال است که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده به ۵۵۰ میلیارد ریال افرایش خواهد یافت. مجموع سرمایه‌گذاری بانک پارسیان در حوزه شرکت‌های نوپا تاکنون ۷۶۰ میلیارد ریال است که به ۱۴۰۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت. اشتغال‌زایی مستقیم در شرکت‌های نوپا تاکنون ۳۰۰ نفر بوده که به ۱۵۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.
شرکت‌های نوپایی که توسط صندوق جسورانه رویش لوتوس راه‌اندازی شده‌اند عبارت‌اند از؛ شرکت دراپز فعال در حوزه سامانه پس‌انداز هوشمند و خودکار بر اساس یک الگوریتم فراابتکاری، شرکت بیمه بازار فعال در حوزه مقایسه، مشاوره و خرید آنلاین بیمه، شرکت شیپور فعال در حوزه نیازمندی‏های رایگان شامل خرید و فروش خودرو، املاک، آپارتمان، گوشی موبایل، تبلت، لوازم خانگی، لوازم دست دوم، استخدام، شرکت ایران رنتر فعال در حوزه خرید اعتباری هوشمند در جهت سهولت و سرعت در خرید آنلاین با فروش اقساطی وسایل ، شرکت روئین‌تن سلول فعال در حوزه تولیــد ســلول‏های کراتینوســیت و فیبروباســت بــرای درمــان ســوختگی، زخــم پــای دیابتــی و چیــن و چــروک، شرکت رویان بن سلول فعال در حوزه ایجاد بانک GMP-grade سلول‏های بنیادی مزانشیمی آلوژن مشتق از مغز استخوان برای درمان رماتیسم مفصلی و کمردرد مزمن، شرکت رویان بین سل فعال در حوزه تولید GMP-gradeسلول‌های اپی تلیــوم رنگدانــه دار شــبکیه مشــتق از سلول‌های بنیــادی جنین انســانی و شرکت رویش ژن آسا طب فعال در زمینه تولیــد رده‌های ســلولی تولیدکننده داروهــایBiosimilar. بر این اساس، رویکرد نوین بانک پارسیان در حوزه دانش‌بنیان، بر مشارکت و تعامل با استارت‌آپ‌ها متمرکز شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۴۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت

  ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی هم که از ستادهای باسابقه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به شمار می‌رود،درراستای این مهم توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشوروتلاش برای رشدفناورانه این بخش رادرصدر مأموریت‌های خود قرار داده است.
ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی از جمله ستادهایی است که بیش از یک دهه مشغول فعالیت است که البته در طول این سال‌ها با تحولات و ادغام‌هایی همراه بوده. فعالیت‌های مرتبط با حوزه حمل‌ونقل پیشرفته در بخش‌های مختلفی همچون حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی، هوایی و یکپارچه‌سازی آنها همسو با توسعه فناوری‌های فضایی ازجمله وظایف این ستاد است. 

ریشه‌های عمیق ستاد در خاک توسعه فناورانه کشور
شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی به سال۱۳۸۷برمی‌گردد.سیدجلال موسوی، قائم مقام این ستاد درباره تاریخچه فعالیت ستاد به پیشران توضیح می‌دهد: درسال ۸۷ستاد فناوری هوافضا درمعاونت علمی و فناوری شکل گرفت و در ادامه این ستاد در سال ۱۳۹۲ به ستاد فناوری هوایی و هوانوردی تغییر نام داد. وظیفه اصلی آن سیاست‌گذاری‌های اجرایی و راهبردی حوزه هوافضا در سطح کشور بود.تقریبا در همان سال ۱۳۹۲ نیز ستاد فناوری دریایی و درسال ۱۳۹۳ هم مرکز ملی فضایی ایران به حکم رئیس‌جمهور وقت تاسیس شد. موسوی تصریح می‌کند:«ستاد فناوری هوایی و هوانوردی و ستاد فناوری دریایی و مرکز ملی فضایی تا سال۱۳۹۷به صورت مستقل فعالیت داشتند وسپس باهم ادغام شدند. علاوه براین سه، مأموریت حوزه خودرویی، حوزه ریلی و حوزه ژئوماتیک هم درحیطه وظایف ستاد جدید قرارگرفت وستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته از این شش رکن تشکیل شد. 

توسعه حمل‌ونقل‌؛ مهم‌ترین دغدغه‌
دربین حیطه گسترده فعالیت‌های ستاد،همکاری باسازمان‌های فعال درحوزه حمل‌ونقل ازمهم‌ترین فعالیت‌های ستادبه شمار می‌رود. موسوی توضیح می‌دهد: از بزرگ‌ترین زیرساخت‌های هر کشور حمل‌ونقل است. توسعه این زیرساخت عظیم از مهم‌ترین اهداف ستاد است. قصد داریم این زیرساخت را بزرگ‌تر کنیم و اقتصاد را با استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان با هوشمندی، بومی‌سازی و ارتباط نوآورانه با دنیا را یک پله ارتقا دهیم. بخش حمل‌ونقل از حوزه‌های مهم مرتبط با اقتصاد دانش‌بنیان است. بسیاری از این صنایع و تولیدات داخلی وقتی به بحث حمل‌ونقل می‌رسند،توجیه اقتصادی پیدا می‌کنند.حمل‌ونقل عمومی ازبخش‌های اساسی فعالیت‌های این ستاد است‌؛ بومی‌سازی وسایل حمل‌ونقل داخلی و ترانزیت بین‌المللی ازجمله مسائلی است که در این مجموعه در حال پیگیری است. موسوی با اشاره به اقدامات صورت گرفته می‌گوید: برای مثال دربحث مترو موفق شدیم ساخت واگن قطار را تا سطح ۸۵درصد بومی‌سازی کنیم که به‌نوعی به نمادی درستاد بدل شد. این مورد از موضوعاتی بود که دربرنامه توسعه کشور مطرح شده بود و معاونت توانست با همکاری بخش‌های مختلف و شرکت‌های دانش بنیان این دستاورد را داشته باشد که اکنون نیز به دنبال بحث تولید انبوه آن هستیم. 

حمایت از مجموعه‌های حوزه حمل‌ونقل و فضایی
گستره بزرگ فعالیت‌های این ستاد به معنی حمایت‌های گسترده و گوناگون این ستاد از زیر مجموعه‌های خود است. برای مثال در زمینه‌ صنعت فضایی، ارائه طرح‌های فناورانه خصوصا در زمینه توسعه سریع منظومه‌های ماهواره‌ای در مدار زمین از طرح‌های جذابی است که ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ونقل پیشرفته و فضایی از آن حمایت می‌کند.سیدجلال موسوی با مروری بر آمار ذکر می‌کند: ما با بیش از۵۰ سازمان و نهاد تفاهم‌نامه همکاری داریم. بیش از۲۰مرکز نوآوری تخصصی فقط در حوزه حمل‌ونقل با حمایت‌های ستاد ومعاونت شکل گرفته وبیش از۲۰شتاب‌دهنده تخصصی نیز درحوزه حمل‌ونقل درحال فعالیت هستند.وی می‌افزاید: ستاد با بیش از حدود ۲۴۰شرکت ومرکز علمی وتحقیقاتی همکاری‌هایی ازجنس طرح‌های حمایتی داشته است.حدود ۵۰مرکز علمی و تحقیقاتی شامل دانشگاه و پژوهشگاه و بیش از ۱۹۰شرکت عموما دانش‌بنیان تحت حمایت ما بوده‌اند. درمجموع ۶۵۰ پروژه جاری یا اجرا شده از سال ۸۷ مورد حمایت ستاد قرار گرفته‌ است.

دیگر خبرها

  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • پرداخت ۱۸ میلیارد به شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت