Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@16:49:26 GMT

فرمول غذایی برای شب امتحان

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۴۵۶۰

فرمول غذایی برای شب امتحان

رکنا: این فرمول غذایی برای شب امتحان کمک می کند علاوه بر درس خواندن بهتر مغزتان نیز استراحت کافی را داشته باشد.

بیدار ماندن تا دیروقت، کم‌خوابی، حذف وعده‌های غذایی، به‌خصوص در ساعات نزدیک امتحان عادات اشتباه، اما رایج دانش‌آموزان در روزهای پایان سال تحصیلی است که بر سلامت عمومی بدن و البته مغز تاثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کل، عملکرد درست مغز در گرو تغذیه درست است، زیرا این اندام نیاز به انرژی بالا همچنین ویتامین‌ها، پروتیین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب و به‌خصوص قندها دارد. از سوی دیگر، هیچ خوراکی‌ای نمی‌تواند به تنهایی همه این مواد مغذی را تامین کند. از همین رو، تغذیه سالم، متنوع و متعادل برای عملکرد مغز ضروری است.

شیوه زندگی امروزی نه‌تنها بزرگسالان، بلکه حتی نوجوانان را از توجه به تغذیه درست غافل کرده است. کمبود وقت، توجیه بیشتر افراد در این زمینه است که آنها را به خوردن غذاهای آماده، تنقلات، حذف یکی از وعده‌های غذا به‌خصوص صبحانه و... ترغیب می‌کند. گرچه چنین شرایطی برای سلامت همه افراد مضر است اما کودکان و نوجوانان به‌ویژه در دوران امتحانات پایان سال آسیب‌پذیرترند. ما هم در این مقاله به‌دلیل نزدیک شدن به فصل امتحانات مطلبی را برایتان تهیه کرده‌ایم که به نکاتی در مورد تغذیه درست در روزهای قبل و حین امتحانات اشاره کرده است.

تقویت سپاه مغز

بیدار ماندن تا دیروقت، کم‌خوابی، حذف وعده‌های غذایی، به‌خصوص در ساعات نزدیک امتحان عادات اشتباه، اما رایج دانش‌آموزان در روزهای پایان سال تحصیلی است که بر سلامت عمومی بدن و البته مغز تاثیر می‌گذارد. در کل، عملکرد درست مغز در گرو تغذیه درست است، زیرا این اندام نیاز به انرژی بالا همچنین ویتامین‌ها، پروتیین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب و به‌خصوص قندها دارد. از سوی دیگر، هیچ خوراکی‌ای نمی‌تواند به تنهایی همه این مواد مغذی را تامین کند. از همین رو، تغذیه سالم، متنوع و متعادل برای عملکرد مغز ضروری است.

• قندها: مغز برای تفکر و حافظه به همه ریزمغذی‌ها نیاز دارد، اما «کربوهیدرات» را باید به‌عنوان سوخت اصلی دانست که قند مورد نیاز را برای اعمال مغز تامین می‌کند. به عقیده متخصصان، این نیاز 4 گرم در ساعت است که در شرایط مختلف مانند پس از بیدار شدن از خواب یا در شرایط هیجان و... متغیر خواهد بود. البته کربوهیدرات‌های پیچیده و با شاخص قند پایین ارجحیت دارند، زیرا احساس سیری طولانی‌تری را به دنبال دارند و مدت طولانی‌تری انرژی مورد نیاز مغز را تامین می‌کنند. از این رو، توصیه می‌شود برنج قهوه‌ای، بلغور، نان و خمیرهای سبوس‌دار و جو دو سر در وعده‌های غذا گنجانده شود. از طرف دیگر، نوشابه‌های گازدار، شربت و آبمیوه‌های صنعتی، آبنبات، نان سفید تصفیه‌شده و حتی بعضی از غلات شیرین صبحانه مناسب این دوران نیستند زیرا قند خون را به سرعت بالا می‌برند که با احساس بی‌حالی و اختلال در تمرکز همراه است.

• پروتیین‌ها: پروتیین‌ها، مواد ضروری برای عملکرد مغز هستند که حاوی اسیدهای آمینه‌اند و مغز از آنها برای ساخت پروتیین‌های خاص و سنتز ناقل‌های عصبی استفاده می‌کند. گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات و همچنین غلات و حبوبات خوراکی‌های سرشار از پروتیین هستند. گرچه منابع حیوانی از این نظر غنی‌تر هستند، اما توصیه می‌شود تنوع در برنامه غذایی رعایت شود. همچنین گوشت قرمز به علت دارا بودن آهن بیشتر توصیه می‌شود.

• ویتامین‌ها: قبل از هر چیز باید یادآور شد ویتامین‌ها در عملکرد دیگر ریزمغذی‌ها نقش دارند. ویتامین‌های گروه B به تغییر شکل گلوکز به انرژی کمک می‌کنند و ویتامین C هم توان جسمی و ذهنی را به‌خصوص در صبح افزایش می‌دهد. ویتامین‌ها در میوه‌ها و سبزیجات، غلات و حبوبات به وفور وجود دارند. از این رو، توصیه می‌شود میوه‌ها و سبزیجات تازه در وعده‌های غذایی میل شوند. به‌طور مثال، میوه‌های قرمز این فصل به‌عنوان منبع خوبی از ویتامین C همراه با صبحانه انتخاب مناسبی است.

• اسیدهای چرب: به‌طور کلی، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 نباید از برنامه غذایی حذف شوند. اگر تمایل به ماهی دارید حتما ماهی ساردین و آزاد را انتخاب کنید. آووکادو هم یک دسر عالی است که علاوه بر مقدار بالای فیبرها، سدیم و ویتامین‌ها سرشار از چربی‌های مفید است و به پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک می‌کند. گردو هم یکی دیگر از منابع امگا 3 است که به فعالیت مغز کمک می‌کند و نقش مهمی در حافظه و تمرکز دارد. روغن زیتون هم کنار پروتیین‌ها و کربوهیدرات‌ها سرشار از چربی‌های مفید برای مغز است.

• مواد معدنی: مواد معدنی هم مانند ویتامین‌ها نیروی کمکی بدن هستند. گرچه مقدار آنها در مواد غذایی پایین است، اما بسیار مفید و ضروری خواهند بود. کلسیم علاوه بر نقش مهم در استحکام استخوان‌ها برای ارتباط سلول‌ها هم لازم خواهد بود که در لبنیات و بادام به وفور وجود دارد. بدون سدیم و پتاسیم تبادلات عصبی امکان‌پذیر نیست. برگه زردآلو، مخمر جو و عدس سرشار از پتاسیم هستند. ید در سرعت انتقال ذهن نقش دارد و کمبود آن در دوران جنینی منجر به عقب‌ماندگی ذهنی می‌شود. ماهی و دیگر خوراکی‌های دریایی غنی‌ترین منابع ید شناخته شده‌اند. کمبود آهن منجر به کم‌خونی می‌شود که در نتیجه کاهش اکسیژن‌رسانی به مغز و عملکرد آن را در پی دارد. کنار گوشت قرمز و جگر، عدس را هم باید سرشار از آهن دانست. مغز دومین اندام بدن است که نیاز به مس دارد و مصرف جگر گوساله و کاکائو به تامین این نیاز کمک می‌کند. منیزیم به تامین انرژی مغز کمک می‌کند و جوانه گندم، کاکائو و شکلات تیره خوراکی‌های عالی این ماده معدنی هستند.

آمادگی قبل از امتحانات

وعده‌های غذا باید براساس نیاز بدن و احساس گرسنگی، 3 تا 4 مرتبه در روز میل شود. دسر هم در صورت احساس گرسنگی مختصر پس از غذا توصیه می‌شود. غذا باید در آرامش و دور از تلویزیون، رایانه و کتاب میل شود. تنوع غذایی رعایت شود و حداقل 20 دقیقه طول بکشد. البته کنار مواد غذایی باید روزانه حداقل 5/1 لیتر آب نوشید و نوشابه‌های گازدار را کنار گذاشت. کمبود آب بدن موجب احساس خستگی و کاهش بازده فیزیکی و ذهنی می‌شود. به علاوه در این مدت باید به خواب کافی -7 تا 8 ساعت در شب- و انجام فعالیت ورزشی حداقل 3 بار هم توجه کرد. فراموش نکنید ورزش به تنوع محیط، تقویت قلب، اکسیژن‌رسانی به اندام‌ها، احساس لذت، استراحت و... کمک می‌کند.

شب امتحان

شام نباید خیلی سبک، خیلی سنگین یا خیلی چرب باشد، زیرا بر کیفیت خواب تاثیر می‌گذارد و روند هضم غذا به خوبی انجام نمی‌شود. در واقع، شام در شب پیش از امتحان باید متعادل و شامل کربوهیدرات‌ها، پروتیین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد. به‌عنوان مثال، سالاد گوجه‌فرنگی، نان سبوس‌دار همراه با کدو و مقداری گوشت، ماست و میوه نمونه خوبی محسوب می‌شود.

صبح امتحان

صبحانه وعده غذایی بسیار مهم و تامین‌کننده انرژی مورد نیاز بدن پس از چند ساعت گرسنگی شبانه است. روز امتحان افراد باید زودتر از خواب برخیزند تا حداقل 15 دقیقه زمان برای صرف صبحانه داشته باشند. کربوهیدرات‌های پیچیده با شاخص قند پایین مانند غلات سبوس‌دار، خشکباری مانند بادام و فندق همراه با یک منبع پروتیینی مانند تخم‌مرغ یا پنیر حتما باید در صبحانه گنجانده شود. میوه و سبزی تازه هم به‌دلیل ویتامین فراوان توصیه می‌شود. در جلسه امتحان هم بهتر است دانش‌آموز مقداری خشکبار، شکلات تلخ -سرشار از منیزیم-، تکه‌ای نان برای تامین انرژی و در صورت امکان میوه تازه همراه داشته باشد. بطری آب هم برای مقابله با خستگی به این افراد توصیه می‌شود.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

فیلم لحظه ی اعدام قاتل ملیکا در ملا عام + جزییات ازدواج همسر شهید حججی ! + پدر و مادر شهید به عروسشان نامه نوشتند + متن نامه مرگ مغزی زهرا باغبان قهرمان تکواندو در شیراز ! + عکس فیلم هواپیمای مرگ لحظاتی قبل از سقوط در کرج+ فیلم من مهندس پرواز را از میان لاشه هواپیمای در آتش بیرون کشیدم + فیلم لحظه حادثه و گفتگو علت سقوط هواپیما در کرج چه بود؟ + فیلم سانسور شده قاتل ملیکای پنج ساله اعدام شد / بامداد امروز در ملاعام + عکس 10 روز شوهرم را تعقیب کردم تا اینکه مچ او را در خانه یک زن بیوه گرفتم / شوهرم تلافی چندش آوری کرد ! مریم زارعی نژاد تنها زن شهید حادثه سقوط هواپیما در کرج + جزئیات فیلم لحظه اقدام شیطانی یک وکیل با دختر جوان در آسانسور + عکس زمان واریز یارانه دی 97 مشخص شد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا کارگردان معروف به دستیارش تجاوز کرد +عکس این مرد را می شناسید؟ / او یک ماهه بود که در حرم امام رضا(ع) رها شده بود + فیلم و عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت غذا ورزش کودکان و نوجوانان میوه و سبزی عصبی استراحت سفید دختر تصاویر مرد سوپر مارکت دوربین مدار بسته عکس سقوط هواپیما فیلم سقوط زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۴۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود.

به گزارش ایسنا، مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به انواع ظروف برای پخت غذا، گفت: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفی چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

غلامرضا مهشاد با اشاره به انواع ظروف مورد استفاده برای پخت غذا اظهار کرد: ظروف با جنس‌های مختلفی در بازار وجود دارند و در این شرایط مساله بروز بیماری‌های مختلف در پی استفاده از برخی از ظروف مطرح است و مردم باید به ایمنی غذا دقت کنند، زیرا ممکن است بهترین مواد غذایی و با بیشترین هزینه تهیه و تامین شود، اما در فرآیند پخت دچار اشکال شود و غذای مصرفی به نوعی سلامت را به مخاطره بیندازد.

وی افزود: اکنون اطلاعات مردم در زمینه ظروف، قدیمی است و به روز رسانی نشده است؛ به عنوان مثال شاید مردم ندانند که ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند تجمع آهن در بدن یا بیماری هموکروماتوز می‌تواند مشکل‌ساز شود و معمولا برای پخت غذای مبتلایان به این بیماری از ظروف چدنی استفاده نمی‌شود، زیرا در صورت استفاده از این ظروف، تجمع آهن در بدن این افراد زیاد می‌شود.

برای انتخاب ظرف پخت غذا باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود بنابراین برای تهیه یک ظرف باید به نحوه تمیز کردن آن توجه شود.

مهشاد ادامه داد: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفگیر چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

وی با اشاره به ویژگی‌های ظروف آلومینیومی عنوان کرد: آلومینیوم فلز سبکی است و گرما به سرعت به این ظروف منتقل می‌شود. از طرف دیگر شست‌وشوی این ظروف بسیار آسان است، اما مشکلی که این ظروف دارند این است که تجمع رسوبات آلومینیوم در بدن موجب بروز برخی از بیمار‌های به ویژه آلزایمر و بروز مشکلات عصبی در کودکان می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: ممکن است بروز برخی از سرطان‌ها نیز به استفاده از این ظروف ارتباط داشته باشد.

وی بیان کرد: بنابراین باید توجه شود در صورت استفاده از ظروف آلومینومی، اگر مواد غذایی اسیدی باشد انتقال آلومینیوم از ظرف به مواد غذایی افزایش می‌یابد و موجب بروز بیماری می‌شود.

مهشاد گفت: در حال حاضر نوعی از ظروف آلومینیوم وارد بازار شده‌اند که زیباتر هستند و راحت‌تر شسته می‌شوند و علاوه بر آن، دارای پوششی هستند که انتقال مواد آلومینیوم به مواد غذایی را کمتر می‌کند بنابراین اگر قرار است برای پخت غذا از ظروف آلومینیومی استفاده شود باید از ظروف آلومینیومی آنودایز شده که بسیار مناسب و مقاوم‌تر هستند استفاده شود.

وی عنوان کرد: ظرف دیگری که استفاده از آن بسیار رایج است و معمولا یکی از سالم‌ترین ظروف است، ظروف نوع استیل یا فولاد ضدزنگ است که از طریق آلیاژی مرکب از آهن، کروم و نیکل ساخته شده است.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: این ظرف در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است. از سوی دیگر معمولا آلیاژ به صورت یکسان گرما را به مواد غذایی می‌رساند و در نتیجه غذایی که در این ظروف تهیه می‌شود خوشمزه‌تر است.

وی افزود: هنوز شواهدی وجود ندارد که بگوییم خرده‌های این فولاد ضد زنگ وارد مواد غذایی می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد. تنها توصیه این است که برای پخت و پز‌های طولانی یا در صورت دمای بالا به صورت نامتعارف یا جوشاندن مواد غذایی اسیدی در این ظروف، احتمال افزایش نیکل یا کروم وجود دارد و باید حواس‌مان را جمع کنیم، زیرا افرادی که به این مواد حساسیت دارند ممکن است آلرژی‌شان تشدید شود.

شرط استفاده از ظروف سرامیکی برای داشتن غذای سالم

مهشاد بیان کرد: ظروف دیگری که بسیار در بازار رایج‌اند و جوان‌پسند هستند، ظروف سرامیکی هستند. بسیاری می‌گویند سرامیک یکی از سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز است و با سایر ظروف مانند تفلون مقایسه می‌شود.

وی افزود: ظروف سرامیکی در دمای بالا ضرری ندارند. البته باید توجه شود ظروف سرامیکی کاملا سرامیک نیستند و از فلز ساخته شده‌اند و با ماده‌ای مانند پایه سرامیکی پوشانده شده‌اند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: معمولا این ظروف بسیار مناسب هستند، اما توصیه می‌شود افرادی که از این ظروف استفاده می‌کنند ظرف را با دست بشویند.

مهشاد ادامه داد: ظروف دیگری که در بازار زیاد هستند و استقبال خوبی از آن‌ها شده ظروف چدنی هستند؛ این ظروف دوام زیادی دارند و از آهن ساخته شده‌اند، اما استفاده از این ظروف برای افراد کم خون انتخاب مناسبی است و جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز هستند. مواد غذایی دارای بافت سخت مانند گوشت، در این ظروف بسیار خوب پخته می‌شوند و نسبت به حرارت‌های بالا مقاوم هستند.

وی افزود: با این حال استفاده از این ظروف برای کسانی که دچار بیماری هموکروماتوز هستند به علت تجمع آهن در بدن‌شان مشکل‌ساز می‌شود و این افراد نباید از این ظروف استفاده کنند.

وی عنوان کرد: مردم به سمت پخت و پز با استفاده از ظروف مسی نیز رفته‌اند؛ این ظروف به راحتی حرارت را به مواد غذایی انتقال می‌دهند و کیفیت غذا با استفاده از این ظروف بالا می‌رود، اما باید توجه شود این ظروف کاملا از مس ساخته نشده‌اند و با فلز ساخته و تنها روکش مس دارند.

مهشاد افزود: اگر بیش از اندازه از ظروف مسی استفاده شود موجب تجمع مس در کبد می‌شود در نتیجه در آینده این موضوع برای فرد مشکل‌ساز می‌شود بنابراین روی این مس روکشی از نیکل زده می‌شود و باید حواس‌مان باشد اگر این ظروف روکش قلع یا نیکل دارند، زیاد ساییده نشوند تا این پوشش از بین نرود و موجب آزاد شدن بیش از حد مس در غذا و تجمع آن در بدن نشود، زیرا در صورت وقوع این اتفاق مشکلات زیادی برای افراد ایجاد می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ظروف دیگر مورد استفاده، ظروف تفلون هستند. شست‌وشوی این ظروف بسیار راحت است و روغن کمی استفاده می‌کنند بنابراین این ظروف بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند، اما این ظروف برای سلامتی مناسب نیستند.

وی ادامه داد: تفلون ماده شیمیایی مضری است که موجب بروز برخی بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها می‌شود و با آسیب‌های بیماری ریوی نیز ارتباط دارد.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: اگر یک ظرف تفلون را بدون روغن روی گاز قرار دهیم بوی خاصی می‌دهد که موجب بروز سرفه و برخی مشکلات برای افراد دچار بیماری تنفسی می‌شود.

مهشاد عنوان کرد: فرمول ساخت ظروف تفلون در سال ۲۰۱۳ مقداری تغییر کرد و بهتر شد، اما باز هم داغ کردن بیش از حد این ظروف بسیار خطرناک است و نمی‌توانیم آن‌ها را جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز حساب کنیم.

وی افزود: ظروف دیگر مورد استفاده برای پخت و پز ظروف سفالی و سنگی هستند که استفاده از این ظروف حالت نوستالژیک دارد. باید توجه شود معمولا لعابی که روی ظروف سفالی ایجاد می‌شود غیر استاندارد است و موجب می‌شود مقدار زیادی کاتیون که یک ماده خطرناک و سرطان‌زا است در فرآیند پخت وارد مواد غذایی شود.

مهشاد ادامه داد: بیشتر رنگ‌هایی که در ظروف سفالی استفاده می‌شود مناسب نیستند بنابراین استفاده از این ظروف زیاد توصیه نمی‌شود.

خوب و بد ظروف شیشه‌ای

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: یکی از بهترین ظروف برای پخت غذا ظروف شیشه‌ای هستند. این ظروف تحمل دمای بسیار بالا را دارند، اما باید توجه شود کمتر از ظروف شیشه‌ای رنگی استفاده شود یا اصلا استفاده نشود، زیرا حرارت بالا موجب می‌شود یک سری یون‌ها و فلزات سنگین از این ظروف رنگی آزاد و وارد غذا شود.

وی افزود: باید حواس‌مان باشد که ضربه‌ای وارد نشده باشد و این ظروف لب پریدگی نداشته باشند یا از دمای خیلی داغ وارد دمای خنک نشوند.

مهشاد گفت: توصیه می‌شود هرگز برای آشپزی از کفگیر‌های فلزی استفاده نشود، زیرا استفاده از این ابزار موجب خراشیدگی ظرف و به خطر افتادن سلامت غذا می‌شود.

وی گفت: همچنین زمانی که غذایی در ظرف فلزی پخت می‌شود باید به ظرف شیشه‌ای یا ظرف دیگری منتقل شود و زیاد در ظرفی که پخته شده نگهداری نشود. ظروف نچسب یا تفلون و آلومینیوم حتی اگر سالم باشند باید بعد از دو سه سال استفاده عوض شوند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول توصیه کرد: بهتر است بعد از پخت مواد غذایی به ویژه در ظروف شیشه‌ای یا سنگی، در ظروف فلزی نگهداری نشوند مگر اینکه جنس ظرف شیشه‌ای یا سنگی باشد.

وی عنوان کرد: در مجموع بهترین ظروف مورد استفاده برای پخت مواد غذایی، ظروف استیل هستند و در مرحله بعد ظروف شیشه‌ای قرار دارند؛ استاندارد ظروف شیشه‌ای بسیار خوب است، اما نمی‌توان هر جایی از این نوع ظروف استفاده کرد و مراقبت‌های خاصی نیاز دارند.

دیگر خبرها

  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • نیاز ۲ میلیارد دلاری برای کمک‌های غذایی به افغانستان
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟