Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@19:47:21 GMT

هشدار صریح صالحی به اروپا

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۴۹۸۰

علی اکبر صالحی با اشاره به عمل نکردن اروپا به تعهدات خود تصریح کرد: البته برگشت به قبل، تعبیر درستی نیست، این یعنی چیزی را از دست داده باشیم و بخواهیم آن را بازگردانیم، اما هیچ چیز را از دست نداده ایم بلکه برخی محدودیت‌ها را پذیرفته ایم که اثری بر صنعت هسته‌ای ما ندارد، زیرا همچنان به غنی سازی ادامه می‌دهیم؛ با این تفاوت که در گذشته ۴ یا ۲۰ درصد غنی سازی می‌کردیم اکنون به ۳ و ۶۷ صدم درصد رسیده است و پذیرفتیم که تا زمان معین، غنی سازی ۲۰ درصد متوقف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صالحی گفت: اکنون به غنی سازی ۲۰ درصد نیاز نداریم، زیرا به اندازه چند سال، ذخیره اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی داریم و اگر تولیدی هم داشته باشیم باید آن را ذخیره کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این که غربی‌ها می‌گویند جلوی غنی سازی ۲۰ درصدی ما را تا ۱۰، ۱۲ سال گرفته اند برای آن است که چیزی برای گفتن به مردمشان داشته باشند ​والا ما ذخیره اورانیوم ۲۰ درصدی به اندازه کافی داریم و توان بالقوه برای بازگشت را نیز نگه داشته ایم.

اکنون درحدی فعالیت می‌کنیم که به حجم ۳۰۰ کیلوگرم نرسیم، اما اگر از برجام خارج شویم می‌توانیم از این حجم بالاتر برویم
وی، داشتن حجم مشخصی از اورانیوم غنی شده را یکی از تعهدات برجامی ایران دانست و تاکید کرد: البته این نیز محدودیت نیست، زیرا اگر اراده کنیم می‌توانیم محدودیت ۳۰۰ کیلوگرم را برداریم. اکنون درحدی فعالیت می‌کنیم که به حجم ۳۰۰ کیلوگرم نرسیم، اما اگر از برجام خارج شویم می‌توانیم از این حجم بالاتر برویم و از آن برای تبدیل به سوخت لازم برای رآکتور اراک استفاده کنیم.
صالحی افزود: ما به اندازه‌ای ذخیره اورانیوم غنی شده نگه می‌داریم که نیاز‌های کشور را تامین کند پس این موضوع نیز محدودیت محسوب نمی‌شود 
رئیس سازمان انرژی اتمی، تولید نکردن فلز اورانیوم را از دیگر محدودیت‌های پذیرفته شده برجام دانست و گفت: البته قبل از برجام نیز این فلز را تولید نمی‌کردیم؛ در عین حال این محدودیت نیز برای زمان مشخصی است.
وی با بیان این که اکنون نیازی به تولید فلز اورانیوم نداریم تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توان بالقوه تولید فلز اورانیوم را دارد چنانکه ۱۵ سال پیش اعلام کرد که این فلز را در حد آزمایشگاهی تولید کرده است. ما کارخانه تولید فلز اورانیوم نداشته ایم، اما اگر بخواهیم می‌توانیم مقدمات ساخت این کارخانه نیز ایجاد کنیم.

برخی درباره رآکتور اراک طوری صحبت می‌کنند که افکار عمومی تصور می‌کند این رآکتور کار می‌کرده است در حالی که هنوز راه اندازی نشده بود
صالحی، محدودیت دیگر برجام را مربوط به رآکتور آب سنگین اراک دانست و افزود: برخی درباره رآکتور اراک طوری صحبت می‌کنند که افکار عمومی تصور می‌کند این رآکتور کار می‌کرده است در حالی که هنوز راه اندازی نشده بود و تا رسیدن به مرحله نهایی، کار زیادی داشت.
وی با رد ادعای بتن ریزی در این رآکتور تصریح کرد: هرچه می‌گوییم فقط در برخی لوله‌های آن بتن ریخته شده است، برخی با انتشار عکس‌های فوتوشاپی، چاله رآکتور را پر از سیمان نشان می‌دهند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به فرایند مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک گفت:طراحی رآکتور قدیمی مربوط به ۵۰ تا ۶۰ سال پیش روسیه بود، اما اکنون در حال مدرن شدن و بهینه سازی است تا کارآمدی آن افزایش یابد و بتواند تولیدات متنوع بیشتری داشته باشد.
صالحی افزود: در واقع هیچ یک از این محدودیت‌ها، محدودیت نیست، زیرا همه بالقوه در اختیار ماست و اگر بخواهیم می‌توانیم حجم و درجه غنی سازی را فوری افزایش دهیم.
وی در پایان اظهار داشت: یگانه تفاوت وضع کنونی با قبل از برجام این است که اکنون در حال ساخت دو نیروگاه هسته‌ای جدید مانند نیروگاه بوشهر هستیم که قبل از برجام وجود نداشت، اما پس از برجام توانستیم با برقراری روابط علمی با اروپا، امکانات علمی زیادی کسب کنیم درحالی که در گذشته هیچ همکاری علمی با ما نداشتند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: صنعت اورانیوم سازمان انرژی ایران جمهوری اسلامی ایران سیمان روسیه ایران جمهوری اسلامی ایران سازمان انرژی اتمی سیمان علی اکبر صالحی اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد صریح شهاب الدین صدر از نمایندگان؛ این همه قیمت دلار و سکه بالا رفته اما صدای از مجلس بلند نمی‌شود /مجلس بعدی لایحه حجاب را یکبار دیگر مرور کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدشهاب‌الدین صدر رییس ستاد انتخابات شورای وحدت در تهران، در پاسخ به این سوال که مجلس جدید باید در زمینه حجاب و عفاف چه رویکردی داشته باشد تا شاهد چالش‌های گذشته در این زمینه نباشیم، گفت: حوزه مسائل فرهنگی حوزه بسیار حساسی است. یعنی اگر درست تدبیر و برنامه‌ریزی نشود، ممکن است ما همراهی مردم را در مسائل خودمان نداشته باشیم. بالاخره مردمی هستند که خودشان انقلاب کردند و آرمان‌های امام و انقلاب و اسلام را قبول دارند و پشت رهبری هستند. اما اگر ما درست تدبیر و برنامه‌ریزی نداشته باشیم ممکن است مردم با ما همراه نباشند و یکسری اعتراضات و مشکلاتی در کشور ایجاد شود. چنانچه در ادوار مختلف بوده است.

وی در گفتگو با ایلنا، افزود: فرض کنید سر ساخت یک مسجد در یک پارک چالش درست شده و مردم جمع شدند. برای آنکه قبل از آن درست برنامه‌ریزی نکردیم. همان مردمی که برای انقلاب و اسلام خون دادند و آمدند مسجدها را پر کردند، جلوی این کار می‌ایستند. این مردم که از بیرون که نمی‌آیند. لذا حوزه‌های مختلف فرهنگی حساس‌تر و ظریف‌تر است و باید با دقت بیشتری این کارها انجام شود. در مسائل حجاب و عفاف هم همین‌طور است. یعنی اگر از ابتدا تدبیر درستی شود و با یک برنامه صحیح، افرادی که کارشناس این کار هستند، به دور از شعار و حرف‌هایی که می‌زدند این کار را تدبیر کنند، حتما مردم همراهی و استقبال می‌کنند. اما وقتی ما برنامه‌ریزی‌مان بد است، بد برخورد می‌کنیم، افراط و تفریط داریم، مردم از برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران فاصله می‌گیرند.

این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: مجلس جای حساسی است و به نظرم باید قوانین مربوطه را با وضعی که جامعه دارد و نگاهی که مردم دارند، یک دور مرور کنند. ضمن آنکه مجلس باید به مسائل و گرفتاری‌های مختلفی که مردم در مسائل معیشتی و اقتصادی دارند توجه ویژه کند؛ آن زمان هم می‌بینند مردم پشت‌شان می‌ایستند. اگر مردم ببینند که دولت و مجلس و دستگاه‌های اجرایی به فکر رفع مشکلات‌شان هستند، حتما همراهی‌شان بیشتر است.

وی عنوان کرد: فکر می‌کنم مجلس جدید در زمینه حجاب و عفاف، با شرایط جدیدی که وارد مجلس شدند یک دور دیگر مرور کنند و آن چیزی که از لحاظ روش‌های اجرایی مصلحت است را انجام دهند. وگرنه اصل حجاب که واجب شرعی است و کاری نمی‌توانند انجام دهند. اما اینکه چطور در جامعه این محقق شود و با چه سازوکار و برنامه‌ای و به چه شکلی این مسأله جواب دهد، نیاز به کار پژوهشی دارد.

صدر در مورد اقدامات ضروری مجلس آینده برای حل مشکلات اقتصادی مردم گفت: مجلس دوازدهم باید نشان دهد مجلسی کارآمد و در رأس امور است. الان مردم احساس می‌کنند مجلس کاره‌ای نیست. یعنی این همه قیمت دلار، ارز و سکه بالا رفته، اما از مجلس یازدهم سروصدایی درنمی‌آید، اتفاقی نمی‌افتد و تدبیری نمی‌کند. بالاخره باید مجلس وظیفه خود را در مورد مسائل و مشکلات اقتصادی انجام دهد. اگر مردم ببینند مجلس به فکر مسائل و مشکلات‌شان است و می‌خواهد این مشکلات را حل کند، حتما همراهی مردم با مجلس و حاکمیت بیشتر شده و مشارکت در انتخابات بعدی بالاتر می‌رود. اما الان باید مردم ببینند این مجلس چه کاره است و کجای کار قرار گرفته است؟

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897733

دیگر خبرها

  • باشگاه تراکتور: مشکل یحیی فقط به دست یک نفر حل می شود | پاسخ صریح در خصوص مخالفت با گل محمدی
  • هشدار جدی امیرعبداللهیان به اتحادیه اروپا
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • هشدار محدودیت تردد در محور کرج-چالوس
  • هشدار محدودیت تردد در محور کرج چالوس
  • صدور هشدار نارنجی برای بخش کشاورزی در استان سمنان
  • چرا اورانیوم ۶۰ درصد غنی می کنیم؟ | پاسخ رییس سازمان انرژی اتمی+ فیلم
  • ساخت بزرگ‌ترین پروژه ذخیره‌سازی باتری در اروپا
  • انتقاد صریح شهاب الدین صدر از نمایندگان؛ این همه قیمت دلار و سکه بالا رفته اما صدای از مجلس بلند نمی‌شود /مجلس بعدی لایحه حجاب را یکبار دیگر مرور کند