Web Analytics Made Easy - Statcounter

 بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه باید روند استقلال تجهیزات پزشکی را تقویت کنیم تا در دوران تحریم، با تفکیک وظایف بتوانیم این مسیر را به خوبی پشت سر بگذاریم، گفت: با توجه به حساسیت حوزه تجهیزات پزشکی در زمینه تامین تجهیزات و وسایل پزشکی مورد نیاز مردم و همچنین برنامه‌ریزی‌هایی که باید برای حمایت از تولید داخلی و تامین تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای در سطوح مختلف سلامت انجام دهد، به نظر می‌رسد که اگر بتوانیم یک معاونت و ساختار جداگانه‌ای برای حوزه تجهیزات پزشکی تدوین کنیم بسیار موثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بحث تجهیزات پزشکی موضوعی حاکمیتی است، افزود: بر این اساس به نظر می‌رسد بهتر است این حوزه، در حد معاونت وزیر یا یکی از ساختار‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت، مستقیما تحت نظر خود وزیر بهداشت قرار گیرد و در این صورت طبعا راحت‌تر می‌تواند اقدامات مربوط به تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی و حمایت از تجهیزات پزشکی داخلی را پیش برد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش‌هایی که ممکن است با متمرکز شدن حوزه تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو برای این حوزه ایجاد شود، گفت: از طرفی باید توجه کرد که سازمان غذا و دارو با وظایف متعدد که به‌ویژه در حوزه تامین دارو و صدور مجوزها، نظارت بر تولیدات مواد غذایی دارد، بعید به نظر می‌رسد که بتواند در حوزه تجهیزات پزشکی هم انرژی کافی صرف کند، به‌ویژه اینکه با برنامه‌ریزی‌هایی که طی چند سال اخیر در حوزه تجهیزات پزشکی کشور انجام شده است، این حوزه به نوعی استقلال نسبی پیدا کرده است.

سرپرست وزارت بهداشت بر حوزه تجهیزات پزشکی ورود کند

بنیادی ادامه داد: در عین حال به نظر می‌رسد با حضور آقای دکتر نمکی در کسوت سرپرستی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، در صورتی که خودشان به عنوان ناظر در این حوزه قرار گیرند، بتوانند حوزه تجهیزات پزشکی را تقویت و این استقلال را برای تجهیزات پزشکی حفظ و انقلابی را هم در حوزه تولید داخل تجهیزات و ملزومات پزشکی ایجاد کنند آن هم با توجه به اینکه شرکت‌های تولید داخلی در این حوزه گام‌هایی خوب برای تولید و هم در زمینه صادرات و تامین تجهیزات پزشکی نیز تحولات خوبی ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه حوزه تجهیزات پزشکی کشور اخیرا دستاورد‌های خوبی داشته است، گفت: طبق گزارش‌هایی که طی این مدت درباره تجهیزات پزشکی به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی واصل شده است، شاهد اقدامات خوبی در این حوزه بوده ایم.

بنیادی تاکید کرد: در عین حال با مقایسه حوزه تجهیزات پزشکی و حوزه دارو در زمینه میزان کمبود‌ها نیز شاهد هستیم که کمتر گزارشی درباره کمبود تجهیزات پزشکی اعلام شده، این در حالی است که موارد کمبود‌های دارویی طی این مدت بیشتر به چشم آمده است، بنابراین به نظر می‌رسد روند استقلال تجهیزات پزشکی را باید تقویت کنیم تا در این دوره تحریم که سختی آن بیشتر خواهد بود، با تفکیک وظایف بتوانیم این مسیر را به خوبی پشت سر بگذاریم، حال اگر شرایط عادی در کشور حاکم بود، می‌گفتیم که مشکلی نیست که تجهیزات زیرمجموعه سازمان غذا و دارو باشد، اما در این فضای تحریم بهتر است مسئولیت‌ها و وظایف تفکیک شوند تا هر مدیری تصمیم درست را برای رفع مشکلات حوزه تخصصی خود اتخاذ کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۵۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ حدود سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز (سوم اردیبهشت ۱۴۰۳) نیز بیش از سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالا‌های اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالا‌های تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است.

کالا‌های اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴ 
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • اهمیت ورود به بازارهای بین المللی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی
  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • مخالفت با ارجاع گزارش وضع بازار دارو به قوه قضاییه
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی