Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر نحوی نژاد هدف از تشکیل این سازمان را حمایت از معلولین کشور دانست و گفت: در سال 1355 با ادغام دو وزارتخانه رفاه اجتماعی و بهداری، وزارت بهداری و بهزیستی تشکیل شد که درنهایت یک سال پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به همت دکتر فیاض بخش سازمان بهزیستی تشکیل شد.

وی در ادامه روند شکل‌گیری سازمان بهزیستی را این‌چنین برشمرد که طی سال 1358 سازمان ملی رفاه خانواده ایران، سازمان بهزیستی و آموزشی کودکان و نوجوانان، انجمن ملی حمایت کودکان، جمعیت حمایت از اطفال بی‏سرپرست، انجمن حمایت از معلولین، سازمان ملی رفاه ناشنوایان ایران، سازمان ملی بهزیستی ناشنوایان ایران، واحد حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست سازمان خدمات اجتماعی سابق، سازمان ملی رفاه نابینایان، کلیه مراکز رفاه خانواده در سطح کشور وابسته به سازمان رفاه و ارشاد خانواده (سازمان زنان سابق) در وزارت بهداری و بهزیستی ادغام شدند و در اوایل سال 1359، سازمان بهزیستی کشور به شکل کنونی توسط دکتر فیاض بخش شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی شاهد دستاوردهای چشمگیری در سازمان بهزیستی بوده‌ایم؛ به‌عنوان‌مثال در بخش توان‌بخشی، ارائه خدمات توان‌بخشی مبتنی بر جامعه یکی از موفق آمیزترین برنامه‌های توان‌بخشی را تجربه کرده‌ایم که در آن تمامی افراد دارای معلولیت روستایی مورد شناسایی قرارگرفته و از خدمات توان‌بخشی بهره‌مند شده‌اند.

وی به جام جم آنلاین گفت: یکی دیگر از موفقیت‌های حاصل‌شده؛ ارائه خدمات توان‌بخشی از طریق مراکز غیردولتی با پرداخت یارانه و تحت نظارت سازمان بوده است و در حال حاضر بیش از 2300 مرکز ارائه خدمات توان‌بخشی مراقبتی، آموزشی و توان‌بخشی روزانه و شبانه‌روزی در کشور به بیش از 115000 نفر از افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می‌دهند.

به گفته نحوی نژاد در تأمین وسایل کمک توان‌بخشی افراد دارای معلولیت ازنظر کمی و کیفی و بهره‌مندی از فن‌آوری‌های نوین بسیار موفق بوده‌ایم. تشکیل ستادهای مناسب‌سازی کشوری و شورای ملی سالمندان از دیگر دستاوردهای سازمان در حوزه توان‌بخشی بوده است که توانسته است مشارکت اکثر دستگاه‌های اجرایی را برای مناسب‌سازی فضاهای فیزیکی، خودرو، محیط کار و منازل افراد دارای معلولیت جلب نماید.

وی درباره دستاوردهای قانونی نیز به جام جم آنلاین گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردها تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در سال 1383 توسط مجلس شورای اسلامی بوده که ایران را هم‌سطح کشورهای توسعه‌یافته در زمینه بسترسازی قانونی برای افراد دارای معلولیت قرارداد.

این مقام مسئول تأکید کرد: خوشبختانه این قانون تحت عنوان قانون حمایت از معلولان سال گذشته بازنگری و توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ‌شده است. در سال جاری و سال آتی تمامی تلاش‌ها در راستای اجرایی شدن این قانون قرار داشته و دارد.

وی تصریح کرد: همچنین تصویب قانون کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت یکی دیگر از دستاوردهای سازمان بوده است. از دیگر خدمات می‌توان به ارائه خدمات اجتماع‌محور و خانواده محور همچون ارائه خدمات توان‌بخشی و مراقبتی در منزل به معلولان و سالمندان و تشکیل خانه‌های کوچک افراد دارای معلولیت اشاره نمود.

نحوی نژاد آموزش افراد تحت پوشش را یکی از مهم‌ترین اهداف معاونت امور توان‌بخشی خواند و گفت: فعالیت‌های آموزشی بسیاری در حوزه معاونت امور توان‌بخشی در سال‌های اخیر انجام‌شده است. در فعالیت توان‌بخشی مبتنی بر جامعه حدود 430 هزار نفر از معلولان روستایی در برنامه‌های آموزشی مختلف قرارگرفته‌اند.

به گفته وی در حال حاضر برای ارتقا سطح تحصیلی افراد داری معلولیت به تعداد 44480 نفر هزینه کمک‌آموزشی پرداخت می‌شود. هزینه تحصیل تمامی دانشجویانی که دارای معلولیت هستند توسط سازمان پرداخت می‌شود و تعداد 32981 نفر از افراد دارای معلولیت آموزش پذیر در مراکز آموزش و توان‌بخشی روزانه خدمات دریافت می‌دارند. همچنین در بخش توان‌بخشی حرفه‌ای بیش از 18000 نفر تحت آموزش حرفه‌ای و شغلی قرار دارند. برنامه‌های آموزشی جز لاینفک تمامی برنامه‌های توان‌بخشی ازجمله برنامه‌های مختلف توانمندسازی افراد دارای معلولیت است.

معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی ادامه داد :در این سازمان بیش از 1400000 نفر از افراد دارای معلولیت و گروه‌های تحت پوشش معاونت امور اجتماعی از حمایت‌های آموزشی برخوردار می‌باشند. تابه‌حال بیش از 30000 نفر توانسته‌اند از با کمک سازمان بهزیستی کشور خانه‌دار شوند. همچنین کم هزینه‌هایی برای پرداخت ودیعه و اجاره مسکن به‌صورت پرداخت‌های موردی وجود دارد.

نحوی نژاد در پایان تأکید کرد؛ بی‌تردید در سال‌های گذشته با سرعت زیادی به سمت استانداردهای جهانی پیشرفته‌ایم و در منطقه در ارائه خدمات اجتماعی و توان‌بخشی اول هستیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: انقلاب اسلامی بهزیستی توان بخشی خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۷ هزار نفر مستمری بگیر زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر بهزیستی استان هستند که ۶۰ هزار نفر از خانواده معلولان بوده و از کمک هزینه زندگی، بهداشت و درمان برخوردار هستند.

پروین محمدپوری، با بیان اینکه بهزیستی نهادی حمایتی است و از خانواده معلولان، ایتام و بانوان سرپرست خانوارحمایت می کند، افزود: هدف بهزیستی بازتوانی این افراد در زمینه ایجاد اشتغال و کسب و کار است.

محمدپوری، با اشاره به تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شده به افراد زیرپوشش گفت: بهزیستی از محل اعتبارات تسهیلات بانکی تبصره ۱۸ قانون بودجه، افراد قابل بازتوانی را به بانک‌ها معرفی می کند تا از تسهیلات اشتغالزایی کم بهره بهره مند شوند و در این راستا دو هزار و ۴۰۰ نفر مشغول به کار شدند که از این تعداد ۱۹۰ نفر از دانش آموخته هستند.

وی افزود: برای کارفرمایان هم مشوقهایی در بکارگیری افراد تحت زیر بهزیستی در نظر گرفته شده است که یکی از این مشوقهای حمایتی پرداخت حق بیمه کارفرمایی توسط بهزیستی در ازای بکارگیری فرد معلول است.

محمد پوری اظهارکرد: در ازای بکارگیری زنان سرپرست خانوار توسط کارفرمایان تا پنج سال حق بیمه کارفرمایی آنان توسط بهزیستی پرداخت می شود.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به خدمات ارائه شده در زمینه حمایت از معلولان اضافه کرد: تخصیص حق پرستاری برای معلولان واجد شرایط دهک های ۱ و ۲ به تعداد بیش از ۳۰ هزار نفر و برقراری حق پرستاری تمام افراد ضایعه نخاعی و به روز بودن و بدون پشت نوبتی در این زمینه به تعداد بیش از دو هزار نفر انجام شده است.

محمدپوری، در ادامه تعداد کل افراد زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی را ۲۶۵ هزار و ۸۲۸ نفر، تعداد مستمری بگیران ۶۷ هزار نفر و تعداد کل خانوارهای زیر پوشش را  ۱۰۱ هزار و ۵۶۵ نفر اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • واریز بخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌ اجتماعی
  • واریزبخشی از مطالبات مراکزدرمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری
  • واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی
  • ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی
  • اهدای پنج دستگاه ویلچر به افراد دارای معلولیت
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری از فروردین ماه امسال