Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - نشست تخصصی «آینده‌ کیفیت محتوا در فضای مجازی ایران» با محوریت تبدیل ایران به قدرت منطقه‌ای در تولید محتوا مطابق با چند سناریوی پیشنهادی پژوهشی ازجمله «نهنگ در اقیانوس»در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مدیرگروه تحقیقات آینده‏‌بان در ابتدای این نشست با ذکر مقدمات و دیدگاه‎های مختلف در مورد نسل‌های وب و همچنین روند تکامل اینترنت، به رویکرد آینده‌پژوهی که در پژوهش خود به کار بردند، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدمهدی مولایی گفت: در این رویکرد برخلاف رویکرد کلاسیک مطالعات آینده، که در آن پیش‌بینی آینده با یک نگاه خطی صورت می‌گیرد، می‌توان از انواع آینده‌ها سخن گفت که اصطلاحاً رویکرد «آینده‌های چندگانه» یا «آینده‌های جایگزین» نامیده می‌شود.
او در ادامه تأکید کرد: در آینده‌پژوهی به دنبال پیش‌بینی آینده نیستیم بلکه هدف، مطالعه دامنه مختلفی از آینده اعم از «آینده‌ ممکن»، «آینده‌ باورکردنی»، «آینده محتمل» و «آینده مطلوب» است.
مولایی در ادامه به بخش سوم پژوهش خود اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه در مرحله سوم تحقیق خود به ساخت سناریوهای آینده می‌پردازد، در شناسایی عوامل آینده با استفاده از الگوی «پیتر شوارتز» یا GBN، عوامل به دو گروه نیروهای کلیدی در محیط داخلی و پیشران‌های محیط خارجی تقسیم شده است.
مدیرگروه تحقیقات آینده‌بان ادامه داد: با تحلیل یافته‌ها ١١مورد نیروی کلیدی در محیط محتوا شناسایی شده که بر کیفیت محتوا در فضای مجازی ایران اثرگذار خواهند بود.
مولایی خاطرنشان کرد: از این تعداد چهار مورد در سطح ملی و هفت مورد در سطح جهانی و با وجوه ملی هستند. «فعالان تولید و توزیع محتوا در ایران»، «تصاویر متناقض از آینده مطلوب»، «قابلیت‌های درآمدزایی از محتوا» و «گردش آزاد محتوا در فضای مجازی» موارد در سطح ملی و «تحولات مدل‌های ارتباطی»، «تحولات بستر غالب تبادل محتوا» و«فعالان تولید و توزیع محتوای جهانی» ازجمله موارد در سطح جهانی هستند که هرکدام از این عوامل به شاخص‌های متعددی تقسیم می‌شوند.
مولایی همچنین به پیشران‌های اثرگذار خارج از محیط محتوا اشاره کرد و اظهار داشت: با تحلیل یافته‌های خود در شش موضوع، تعداد ٤٠ پیشران اثرگذار در محیط خارج از محتوا از جمله در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، زیست‌محیطی و ... شناسایی شده است که در بین آن‌ها حوزه اجتماعی بیشترین و حوزه زیست‌محیطی کم‌ترین پیشران اثرگذار بر محیط محتوای فضای مجازی شناخته شدند.
مولایی در پایان این نشست پس از ذکر جزئیات پژوهش خود، در مورد سناریوهای ساخته شده صحبت کرد و گفت: «نهنگ در اقیانوس»، «ماهی در آکواریوم»، «دلفین در خلیج»، «لاک‌پشت در تشت»و «قورباغه در برکه» ازجمله سناریوهای ساخته‌شده هستند که هرکدام ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود را دارند که از این میان، سناریوی «نهنگ در اقیانوس» به واقعیت درحال ظهور، نزدیک‌تر است.
وی در ادامه به جزئیات این سناریو اشاره کرد و در رابطه با ویژگی‌های آن افزود: مطابق با این سناریو، ایران متصل به شبکه‌ای است که تحت سلطه هیچ قدرت مطلقی اعم از شرکت‌ها و دولت‌ها نیست؛ امکان حداکثری مشارکت آزادانه کاربران در تولید، توزیع و مصرف محتوا فراهم است و همچنین زمینه شکوفایی و بروز خلاقیت‌ها در تولید محتوا را فراهم می‌کند؛ حاکمیت ایران نیز به عنوان قانون‌گذار، زمینه فعالیت شهروندان، شرکت‌های خصوصی، نهادهای مدنی و سایر ذی‌نفعان حوزه محتوا را تسهیل و بر فعالیت آن‌ها نظارت می‌کند؛ تمدن ایران با اتکا به ذخایر چندفرهنگی خود و ایفای نقش فعال و هم‌گرایانه حاکمیت، شهروندان، شرکت‌های خصوصی و نهادهای مدنی خواهد توانست در عرصه تولید محتوا در فضای مجازی به قدرت منطقه‌ای تبدیل شده و در سطح جهانی هم محصولاتی برای ارائه داشته باشد.
فراهنگ **9210 ** 1355 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي فرهنگ و ادب توليد محتوا نشست تخصصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، آنچه در این خبر آمده است، «ایده‌ای در شهرداری تهران است که براساس آن، از سوی یک مقام شهرداری گفته شده، بزودی طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران حذف می‌شود».

اما ماجرای این خبر و ایده طراحان نسخه جدید چیست؟

به گزارش دنیای اقتصاد، بررسی‌های نشان می‌دهد، از آنجا که مقام مسول حوزه ترافیک در شهرداری، در مصاحبه‌ای که انجام داده،‌ «نحوه حذف طرح زوج و فرد» را به شکل شفاف توضیح نداده است، دو سناریو درباره چگونگی این حذف وجود دارد.

در سناریوی اول، ممکن است شهرداری تهران به دنبال این باشد که «مقررات محدودکننده تردد خودروها در رینگ اصلی طرح ترافیک تهران» را عیناً به رینگ بیرونی یعنی «بزرگراه‌هایی که الان مشمول طرح زوج و فرد هستند»، گسترش دهد.

به بیان ساده، ممکن است فکری که مدیران شهرداری در سر دارند این باشد که «معافیت‌های رفت و آمد خودرو در محدوده زوج و فرد از بین برود و در این محدوده، عیناً مقررات طرح ترافیک اجرا شود».

اما در سناریوی دوم، ممکن است شهرداری تهران قصد دارد،‌ «رفت و آمد خودرو در محدوده زوج و فرد را کاملاً آزاد و شبیه سایر خیابان‌های تهران کند».

یک عبارتی مدتی است مدیران شهر بکار می‌برند مبنی بر «تاثیر طرح ترافیک روی شب‌مردگی مناطق مرکزی تهران». از روی این عبارت شاید بتوان، سناریوی دوم را محتمل دانست.

با این حال، عبارت متضاد دیگری توسط مدیران جدید شهر مطرح شده مبنی بر اینکه، «تردد خودروهای بنزینی در مرکز تهران محدود می‌شود». این هم، سناریوی اول را محتمل می‌کند.

طرح ترافیک اصلی، در حال حاضر مناطق ۶ و ۷ و ۱۲ و بخش‌هایی از مناطق ۱۱ و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ را شامل می‌شود. زوج و فرد اما بخش‌هایی از مناطق ۲ تا ۴ و بخش‌های گسترده‌ای از ۱۰ تا ۱۹ را دربر گرفته است.

هر چند، عوارض دریافتی در این طرح،‌ به گونه‌ای است که «خودروها براحتی وارد هر دو محدوده می‌شوند».

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899131

دیگر خبرها

  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟
  • نقد کردن درآمد یوتیوب با MCN موبیکس کیوب
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • پاکسازی و مسدود شدن ۸۴ صفحه اینستاگرامی هنجار شکن
  • احتیاط، تفرقه‌افکنان مشغول کارند! | سناریوی اختلاف‌افکنی برای به حاشیه بردن حجاب
  • برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک
  • مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی، شعار هفته کار و کارگر