Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان جنوبی؛ ظهر امروز نشست خبری مدیرعامل شرکت اب منطقه ای خراسان جنوبی و آیین افتتاح اتاق خبر شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با حضور سمانه سالاری رئیس کانون مطبوعات استان برگزار شد.

 

حسن امامی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز در این مراسم عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه کسری مخازن آب استان باید به صفر برسد و در افق 20 ساله کسری مخزن انباشته جبران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در حال حاضر 300 حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که سالانه کمتر از 6 میلیون مترمکعب آب از آن به صورت غیرمجاز برداشت می شود البته رقم بسیار پایینی است.

 

تاکنون 35 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر شد 

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 35 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر شد و برای پر کردن 30 حلقه چاه دیگر دستور قضایی صادر شده است. او گفت: موضوع آب یکی از دغدغه های همه ما در استان بوده چون بخش زیادی از سرمایه گذاری های مهم بخش کشاورزی و مسکن مربوط به این موضوع است. امامی بیان کرد: اکنون تمام استان در وضعیت خشکسالی به سر می‌ برد البته طی چند سال اخیر با همکاری و مشارکت مردم و طرح هایی که انجام شد اکنون هیچ دغدغه ‌ای برای آب نداریم و به سمت پایداری و تعادل بخشی پیش می ‌رویم.

 

هزینه بر بودن مجتمع ها

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی آب را زیرساختی برای توسعه استان دانست و اظهار کرد: با وجود پتانسیل ‌های فراوان استان در حوزه های معدن و کشاورزی با برنامه هایی که در حال انجام است نخواهیم گذاشت هیچ سرمایه‌ گذاری دغدغه آب داشته باشد.وی نبود منابع مالی برای ایجاد مجتمع ‌های آبرسانی را از عمده مشکلات مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: با توجه به پراکندگی استان، تامین سرمایه به سختی انجام می شود لذا یکی از چالش ها هزینه بر بودن مجتمع هاست. امامی با بیان اینکه در شهرها دغدغه ای برای تامین آب شرب وجود ندارد یادآور شد: چالش ایجاد شده در حوزه آب ناشی از بی ‌تدبیری ما بوده اما با تلاش ‌های فراوان بر اشتباهات و چالش ‌های سه دهه گذشته واقف شده ‌ایم. وی گفت: طرح سازگار با کم آبی اکنون با هدف محدود کردن مصارف برنامه ریزی شده و کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی در حال انجام است.

 

قیمت تمام شده هر لیتر آب شرب یکهزار و 200 تومان

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی درباره آخرین وضعیت تصفیه خانه آب شرب بیرجند گفت: ابتدا برای بهره ‌برداری این تصفیه خانه هیچ هزینه‌ ای پیش‌بینی نشده بود لذا با محدودیت تأمین اعتبار مواجه شده بودیم. وی ادامه داد: امسال از محل اعتبارات طرح 12 پنج میلیارد تومان برای این تصفیه خانه در نظر گرفته شد که مصوبه هیات دولت است اما تاکنون اعتباری اختصاص نیافته و پیش ‌بینی می‌ شود طی چند روز آینده تخصیص یابد. امامی بیان کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر لیتر آب شرب یکهزار و 200 تومان است در حالیکه تصفیه خانه به تنهایی نیز 700 تومان به این رقم اضافه می کند که در توان شرکت آب و فاضلاب هم نبود تا تصفیه خانه را تحویل این شرکت بدهیم.

 

 مجوز خرید تضمینی برای تصفیه خانه آب شرب بیرجند دریافت شد

 

وی اضافه کرد: در نهایت مجوز خرید تضمینی برای تصفیه خانه آب شرب بیرجند دریافت شد تا علاوه بر توسعه تصفیه خانه، بهره برداری از آن به مدت 15 سال از محل ردیف متمرکز ملی به بخش خصوصی واگذار شود. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی تصریح کرد: تلاش داریم در فرصت باقیمانده در کمتر از یکماه تصفیه خانه را به ظرفیت لازم برسانیم. وی گفت: آب شرب بیرجند از نظر استانداردهای آب آشامیدنی استاندارد است اما گوارایی آن مناسب نیست که این موضوع دغدغه ای برای شهروندان شده که امید است به زودی حل و فصل شود. امامی از جایگزینی پساب تصفیه خانه آب شرب بیرجند با چاه های کشاورزی خبر داد و گفت: در این صورت می توانیم چاه های آب شرب را افزایش دهیم. .وی با تاکید بر اینکه با روش اجرای شهرداری در خصوص پوشش کانال خیابان شیرین مخالف هستیم اظهار داشت: انتظار می رود با انتخاب مشاور ویژه و تخصصی ابتدا طرح کانال توسعه و سپس پوشش داده شود

 

اجرای طرح مطالعاتی آب های ژرف در استان 

 

وی به طرح انتقال آب به شرق کشور اشاره کرد و افزود: انتقال آب به استان با حل مقدمات و به وقت خود انجام خواهد شد و مطالعات اولیه در این خصوص در حال انجام است.مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی آب های ژرف در استان اظهار کرد: در این خصوص نقاط مستعد در نوار مرزی شرق و غرب استان شناسایی شده است. او بیان کرد: با توجه به تصمیم کلان کشور بعد از اینکه طرح استان سیستان و بلوچستان جمع بندی شد با استفاده از تجربیات آنان در مورد خراسان جنوبی نیز تصمیم گیری لازم انجام خواهد شد. 

 

شیرین سازی 14 دشت آب شور در استان

 

امامی با تاکید بر اینکه برنامه ما برای تامین آب شرب استان بیشتر استفاده از آب های نامتعارف و دشت های بکر است یادآور شد: در حال حاضر از 40 محدود مطالعاتی دشت های خراسان جنوبی 26 دشت ممنوعه و بحرانی و 14 دشت آزاد بوده که دارای آب شور است اما شیرین سازی آن در دستور کار قرار دارد. او گفت: خراسان جنوبی در بخش آب با عقب ماندگی هایی رو به رو است این در حالیست که تناسبی بین اعتبارات اختصاص یافته در حوزه آب بین غرب با شرق کشور وجود ندارد. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی افزود: امسال هفت میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای مهار آب‌ های سطحی به غرب کشور اختصاص یافت اما به این استان آن طور که باید توجهی نشده است.

 

 تنها 9 درصد از بارندگی‌ ها به روان آب و آب‌ های زیرزمینی تبدیل می شود 

 

وی درباره روان آب های سطحی در استان خراسان جنوبی گفت: به ادعای برخی مسئولان در حال حاضر 700 میلیون مترمکعب روان آب در استان هدر می رود در حالیکه این میزان کمتر از 400 میلیون مترمکعب است. امامی تصریح کرد: در خراسان جنوبی تنها 9 درصد از بارندگی‌ ها به روان آب و آب‌ های زیرزمینی تبدیل می‌ شود. وی به بارورسازی ابرها در استان اشاره کرد و گفت: بارورسازی ابرها در استان مصوب و در شرایط مساعد انجام خواهد شد. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: شرایط بارندگی در فصل زمستان امسال نرمال پیش ‌بینی شده اما بارورسازی ابرها با همکاری هوافضا و پهپاد در دستور کار قرار دارد. وی یکی از مشکلات استان را نبود رادار هواشناسی اعلام کرد و گفت: مکاتبات و پیگیری های لازم برای تامین رادار هواشناسی در حال انجام است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سالاری آب بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۹۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲۰ اثر در فهرست میراث‌ملی کشور و ۴ اثر در میراث جهانی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: در سال ۱۴۰۲، ۲۰ اثراستان در فهرست میراث‌ملی کشور و ۴ اثر در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. 

به گزارش ایسنا، هادی شاه‌وردی، امروز ۲۷ فروردین به رسانه‌ها اظهار کرد: در سال گذشته ۶ محوطه باستانی، ۲ اثر طبیعی، ۶ اثر معنوی و ۶ اثر منقول تاریخی در فهرست میراث‌ملی کشور ثبت شد و آثار این استان در فهرست میراث ملی به هزار و ۵۴ اثر رسید. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: ۴ کاروانسرای سرایان، ده‌محمد، خان و چهل پایه در سال ۱۴۰۲ در میراث جهانی ثبت شد و آثار ثبت جهانی خراسان جنوبی به همراه آثار جهانی بیابان لوت، قنات بلده فردوس، باغ و عمارت اکبریه، ژئوپارک طبس و روستای خراشاد به ۹ اثر رسید. 

وی ادامه داد: در سال گذشته ۸ اثر تاریخی در استان تعیین حریم شد که هدف از ایجاد حریم در بناها و آثار تاریخی را حفاظت و ارزش گذاشتن و جلوگیری از مخدوش کردن منظر آنها است. 

شاه‌وردی در خصوص حفاظت، نگهداری و مرمت اشیا تاریخی در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته ۶۵ اشیاء منقول حفاظت و مرمت شدند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی اظهار کرد با توجه به ضرورت نگهداری و حفاظت از بناهای تاریخی سطح استان، طی یکسال گذشته، ۶۷ بنای تاریخی از قبیل کاروانسرا، رباط، آسباد و آسیاب آبی ،حوض انبار، حمام، قلعه، مسجد، حسینیه و تکیه، باغ و خانه تاریخی در استان مرمت شدند.  

وی با بیان اینکه بیش از ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت این آثار تاریخی هزینه شده است افزود: مرمت این آثار غالبا توسط استادکاران و مرمتگران بومی استان انجام شده که علاوه بر کاهش هزینه‌های مرمت، زمینه اشتغال در استان را نیز فراهم کرده است. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی اظهار کرد: در خردادماه سال ۱۴۰۲ عملیات اجرایی موزه بزرگ خراسان جنوبی در مساحت سه هزار مترمربع آغاز شد. 

او با بیان اینکه در سال گذشته شاهد مشارکت حداکثری مردم در احیای بناهای تاریخی بودیم، افزود: ۶۸ فرم مشارکت توسط مالکین بنای تاریخی استان تکمیل شده است که انشالله احیای این بناهای تاریخی با تعامل و همکاری همه بخش‌های میراث‌فرهنگی و مشارکت حداکثری مردم انجام خواهد شد. 

شاه‌وردی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲، جلسات متعددی در زمینه‌های شورای فنی، شورای ثبت، کارگروه زیربنایی، کمیته فنی، کمیسیون و... تشکیل شد و تفاهم‌نامه‌هایی با دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد امور میراث‌فرهنگی استان منعقد شده است و نشست‌های متعددی با انجمن‌های فعال میراث‌فرهنگی انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واحد مسکن محرومان افتتاح شد
  • افتتاح هزار و ۴۲۷ واحد مسکن محرومان در خراسان جنوبی
  • خراسان جنوبی چهارمین استان کشور در طرح زندگی با آیه‌ها
  • بیش از ۵ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • ذخیره‌سازی ۵ میلیون و ۷۹۰ هزار مترمکعب روان‌آب در سد‌های خراسان جنوبی
  • ثبت ۲۰ اثر در فهرست میراث‌ملی کشور و ۴ اثر در میراث جهانی
  • دارندگان انشعابات غیرمجاز آب منتظر جریمه‌های سنگین باشند
  • جذب سه هزار و ۳۰۰ حامی طی ماه رمضان در خراسان جنوبی
  • تامین مالی ساخت ۸۵۳۷ واحد نهضت ملی مسکن در بانک مسکن خراسان جنوبی
  • ۵۸ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر کشور تخصیص می‌یابد