Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@23:10:03 GMT

داستان یک پتروشیمی

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۱۶۱۱

داستان یک پتروشیمی

یاسوج- ایرنا- 20 روز از سال 1386 گذشته بود که در صحرای کلاچوی دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه با حضور مقامات وقت کلنگی به زمین زده شد و تابلویی در آن قرار گرفت که روی آن نوشته شده بود؛ محل احداث مجتمع پتروشیمی دهدشت.

به گزارش ایرنا پتروشیمی دهدشت در آبان سال 1385 جواز تاسیس گرفت و در 21 فروردین 1386 با حضور محمد رضا باهنر نایب رئیس وقت مجلس شورای اسلامی، غلامحسین نجابت معاون وزیر نفت آن زمان در امور پتروشیمی و جمعی از مسئولان و مقامات اجرایی کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در راستای احداث صنایع تولید مواد پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم جنوب ایران، هیات دولت در تاریخ چهارم شهریور 1384 پایه گذاری چهار واحد جدید در مناطق جنوبی کشور را تصویب کرد که با پیوستن پتروشیمی گچساران به این چهار طرح پتروشیمی های خط دنا شکل گرفت.
خط دنا از یک واحد الفین گچساران و چهار واحد تولید پلی اتیلن(HDPE ) بنام های شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن تشکیل شده است.
شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت مجری احداث یک واحد تولید پلی اتیلن سنگین در شهرستان کهگیلویه شد و هدف از اجرای آن در مرحله اول تولید مواد اولیه پلی اتیلن سنگین برای تامین نیاز بازارهای داخلی و تغذیه صنایع پایین دستی و در مرحله بعد صادرات محصول به بازارهای جهانی است.
با این اهداف، از 21 فروردین 1386 تلاش های کم و بیش، خبرهای وقت و بی وقت و کنایه های گاه و بیگاه درباره ساخت این پروژه بزرگ شروع شد و هنوز ادامه دارد.
سالها پتروشیمی دهدشت در حد تابلویی که محل ساخت آن را نشانه گذاری کرده بود باقی ماند تا مقامات دولتی و نماینده این شهر تلاش های جدیدی را برای ساخت آن آغاز کردند.
این تلاش های جدید از پاییز 1395 آغاز شد که در این مرحله عملیات خاکبرداری این پتروشیمی بعد از 9 سال وقفه با انتخاب پیمانکار، چهره تازه ای به صحرای کلاچوی دهدشت داد .
نماینده مردم شهرستان کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی در آیین آغاز بکار مجدد این طرح اظهار داشت: عملیات خاکبرداری پتروشیمی دهدشت با اعتبار 320 میلیارد ریال آغاز شده است.
عدل هاشمی پور بیان کرد: براساس پیش بینی‌ها عملیات خاکبرداری طی یک سال انجام می‌شود و بعد از آن احداث ساختمان‌های غیر صنعتی نیز آغاز خواهد شد.
آن زمان گفته شده بود که این طرح در سه فاز اجرایی خواهد شد که در فاز نخست، عملیات خاکبرداری به طول سه میلیون متر مکعب، در فاز دوم ساختمان‌های غیر صنعتی و در فاز سوم ساختمان‌های صنعتی اجرایی خواهد شد.
فاز نخست این طرح که شامل عملیات خاکبرداری بود با 320 میلیارد ریال اعتبار انجام و وارد فاز دوم (احداث ساختمان‌های غیر صنعتی) شد.

** 140 میلیارد ریال برای احداث ساختمان های پتروشیمی دهدشت اختصاص یافت
نماینده مردم شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی گفت: 140 میلیارد ریال اعتبار برای احداث ساختمان های غیرصنعتی کارخانه پتروشیمی دهدشت اختصاص یافت.
عدل هاشمی‌پور اظهار داشت: بزودی مناقصه احداث ساختمان های غیرصنعتی کارخانه پتروشیمی برگزار می شود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس برگزاری مناقصه ساختمان‌های غیرصنعتی پتروشیمی دهدشت را ضروری دانست و تاکید کرد: با توجه به خرید بخشی از لوله‌های مورد نیاز خط لوله اتیلن گچساران به دهدشت، عملیات اجرایی این فاز باید زودتر شروع شود.
هاشمی پور با بیان اینکه سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت نیازمند برنامه زمانبندی، تأمین مالی و پیگیری تعهد بانک‌های عامل است، گفت: انتظار می رود مدیرعامل جدید پتروشیمی در این زمینه تمام تلاش خود را بکار بگیرد.
نماینده کهگیلویه در مجلس افزود: تلمبه برای پمپاژ آب مورد نیاز پتروشیمی دهدشت فراهم شده و نیاز است عملیات اجرایی انتقال آب از روستای تراب به محل پتروشیمی به طور جدی پیگیری شود.
هاشمی پور پیشتر گفته بود 400 میلیون دلار هزینه ارزی و ریالی برای احداث پتروشیمی دهدشت برآورد شده است.

** پلی اتیلن و کاربردهای آن
پلی اتیلن پلیمری با قابلیت بازیافت است که از نفت خام بدست می آید و به ازای هر 1.75 کیلوگرم نفت یک کیلوگرم پلی اتیلن سنگین بدست می آید.
این پلیمر در انواع محصولات تجارتی مانند ظروف نگهدارنده سوخت، صندلی، اسباب بازی، لوله های انتقال آب و فاضلاب و ظروف آب معدنی و نوشابه کاربرد دارد.

** پتروشیمی چه اهمیتی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد خواهد داشت؟
زمانی در کهگیلویه و بویراحمد کشاورزی رونق گسترده ای داشت اما در پی خشکسالی های اخیر دیگر از رونق قبلی خبری نیست و کاشت بعضی محصولات پرآب در استان ممنوع شده است.
برآورد نقطه ای نرخ بیکاری پاییز 1397 در کهگیلویه و بویراحمد 12.7 درصد بوده است که یک درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
نرخ بیکاری پاییز 97 در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.4 درصد افزایش یافته است.
کهگیلویه و بویراحمد از نظر نسبت اشتغال در پاییز 97 پس از استان های سیستان و بلوچستان و قم در رتبه سوم کشوری از لحاظ کمترین اشتغال قرار داشت.
به همین منظور مسئولان می بایست با تلاش بیشتر و برنامه ریزی زمینه را برای شکوفایی اقتصادی منطقه کهگیلویه و اشتغال جوانان فراهم کنند.
گفته می شود پتروشیمی دهدشت بطور مستقیم برای 240 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
با در نظر گرفتن ظرفیت های بالقوه استان یکی از گزینه ها برای رونق اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد، راه اندازی سریع تر پتروشیمی شهر دهدشت خواهد بود.
پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن انواع مواد پتروشیمی و اشتغال زایی 240 نفر باید یک هزار روزه به بهره برداری می‌رسید.

** وابستگی پتروشیمی گچساران و دهدشت به همدیگر
واحد پتروشیمی تبدیل اتان به اتیلن گچساران با بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که خوراک اولیه را برای پتروشیمی های خط دنا شامل بروجن، دهدشت، ممسنی و کازرون تأمین خواهد کرد.
واحد پلی اتیلن دهدشت نیز تولیدات پتروشیمی گچساران را به پلی اتیلن تبدیل خواهد کرد.
پیشتر بیژن زنگنه گفته بود که پتروشیمی‌های در حال ساخت کهگیلویه و بویراحمد به‌صورت زنجیره‌ای نیازهای مواد اولیه همدیگر را تأمین می‌کنند و این امر باعث شکوفایی اقتصادی این استان خواهد شد.

** انجام مناقصه واگذاری پتروشیمی دهدشت
در سال 1395 و با تلاش های نماینده شهرستان کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی ، حمایت دولت تدبیر و امید و افکار عمومی ساخت پتروشیمی دهدشت شدت بیشتری گرفت.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس گفت: منابع مالی کارخانه پتروشیمی دهدشت در ماه های آینده از طریق فاینانس خارجی یا صندوق توسعه ملی مشخص خواهد شد.
جعفر ربیعی در بازدید از پتروشیمی دهدشت اعتبار مورد نیاز ساخت این کارخانه را 17 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: با برنامه ریزی های انجام شده در ماه های آینده منابع مالی برای تسریع در روند اجرایی پتروشیمی دهدشت مشخص خواهد شد.
ربیعی تصریح کرد: بر اساس برنامه زمان بندی، کارخانه پتروشیمی دهدشت باید 36 ماه پس از مشخص شدن منابع مالی به بهره برداری برسد.
نماینده کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی گفت : با مساعدت و دستور ویژه بیژن زنگنه و همکاری جدی مدیرعامل و مسئولان هلدینگ خلیج فارس نشست نهایی قرارداد کل پتروشیمی دهدشت برگزار و به برنده مناقصه، (شرکت صنعتی نارگان) واگذار شد.
عدل هاشمی پور اظهار داشت: این قرارداد بصورت E P C F ( مهندسی، تهیه کالا، اجرا و تأمین منابع مالی) و به ارزش 277 میلیون یورو منعقد شده است.
پتروشیمی دهدشت در دشت چهار هزار و 500 هکتاری «کلاچو» در پنج کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان 131 هزار نفری کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
قرارداد EPC با شرکت صنعتی نارگان در تاریخ یکم دی ماه سال جاری موثر واقع شد و شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت زمان خاتمه طرح پلی اتیلن سنگین این شهرستان را 30 آذر سال 1400 اعلام کرده است.
باید منتظر ماند و دید با تلاش های نماینده مردم این شهرستان در مجلس و حمایت های دولت و افکار عمومی، بعد از گذشت بیش از 11 سال، در صحرای کلاچوی دهدشت، پلی اتیلن تولید می شود یا نه؟ تلاشهایی که از در دو سال گذشته بیشتر شد.
9928/6110

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد پتروشيمي دهدشت كهگيلويه و بويراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۱۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند

  خون می‌چکید...
خشم می‌خروشید و زمین می‌لرزید.
زنجیر‌ها بریده و دشنه‌ها در دست، خون زیر پوست شهر دویده بود.
سر‌ها می‌غلتید.
از گیوتین‌ها خون می‌چکید...
کوچه‌های پاریس در آن روزها قهرمانان زیادی را دید اما چارلز دیکنز قهرمانی را می‌بیند که شاید به چشم کوچه‌های پاریس هم نیامده باشد، قهرمانی که در تاریکی می‌ایستد تا دیده نشود. چارلز دیکنز، داستان از خود گذشتن را روایت می‌کند. داستان پیدا نشدن و در کرانه ماندن.
«داستان دو شهر»، پیدایی‌ است که می‌کوشد پنهان بماند؛ شاهکاری ا‌ست که می‌خواهد معمولی باشد. شاید به همین دلیل بی‌رنگ و لعاب‌ نشان داده می‌شود و بیشتر از آن‌که جذاب به نظر برسد، ماندگار ا‌ست. چارلز دیکنز با توصیف فخر نمی‌فروشد؛ مشتش را می‌فشارد تا قدرت توصیفش سرازیر نشود و این خود‌نگه‌داری آگاهانه، توصیفاتی خیره‌کننده را پدید می‌آورد؛ مانند توصیف آتش گرفتن یک خانه که زنده‌تر و شفاف‌تر از هر تصویری ا‌ست.
توصیفات دیکنز بریده از داستان نیست و متناسب حال‌و‌هوای سکانس است؛ طلوع خورشید در آرزوهای بزرگ و داستان دوشهر فرق می‌کند، چون محتوای این دو داستان متفاوت است.چارلز دیکنز با توصیف دنیای پیرامون شخصیت‌ها، به اعماق وجود آنها راه پیدا می‌کند؛ نویسنده برای مخاطب دامی پهن نمی‌کند. دیکنز تعلیق نمی‌سازد، بلکه داستان را از نقطه‌ای آغاز می‌کند که تعلیق متولد می‌شود بی‌آن‌که مخاطب دست نویسنده را در ایجاد تعلیق ببیند. نویسنده داستان را از اوج یک موج آغاز می‌کند.چینش موقعیت‌ها به‌گونه‌ای نیست که از نقطه‌ای شروع شود و به نقطه‌ای دیگر ختم شود، بلکه خطوطی دوار است که از نقطه‌ای آغاز می‌شود و به همان نقطه برمی‌گردد؛ بازگشتی که همراه با تکامل درونی شخصیت‌هاست.مخاطب در ابتدای داستان، خودش را در جزیره‌هایی دور‌افتاده از هم می‌بیند، ولی به‌تدریج می‌فهمد که این جزیره‌ها پیکره‌ای واحدند که یک زلزله آنها را از هم دور ساخته و این زلزله همان نقطه اصلی و همان موج است. چگالی بالای نقطه مرکزی، قوام‌بخش تمام داستان است و مخاطب تا پایان داستان، دامنه‌های موج اولیه را لمس می‌کند. فرجام غافلگیرکننده داستان، فرم‌زده نیست؛ بلکه اوج گرفتن محتواست که مخاطب را در پایان غافلگیر می‌کند.فرم در نگاه دیکنز، تنها آیینه‌ای برای نشان دادن محتواست و فنای فرم در محتوا، فرجامی ماندگار را در تاریخ ادبیات رقم می‌زند. فرجامی که به سینما هم می‌رسد و الهام‌بخش کریستوفر نولان، برای فرجام بتمن می‌شود.
​​​​​​​تلاش دیکنز برای معمولی نگه‌داشتن حال‌و‌هوای داستان، قهرمان را دست‌یافتنی می‌کند؛ نویسنده جایگاه قهرمان را با تکنیک‌هایی مصنوعی تنزل نمی‌دهد تا مخاطب آن را باور کند. دست نویسنده در شکل‌گیری قهرمان پیدا نیست. انگار نویسنده فقط گردابی فراهم می‌کند و به پا‌خاستن شخصیت‌ها از این گرداب، انتخاب خودشان است.گویی شخصیت‌ها راه خودشان را می‌روند و خود فرجام‌شان را انتخاب می‌کنند.احساس استقلال شخصیت‌ها از نویسنده، مخاطب را به آنها نزدیک می‌کند، آن‌قدر نزدیک که داستان دوشهر را تنها داستان پاریس و لندن نمی‌داند؛ هر کجا که رخوتی آرامش‌نما باشد، لندنی‌‌ را هم می‌بیند. هر کجا که تلاطمی درونی باشد پاریسی را هم پیدا می‌کند و هر کجا که وجدانی باشد، گردابی را هم حس می‌کند.

از زندان معاف شد!
چارلز دیکنز با نام کامل چارلز جان هافِم دیکنز، در۷فوریه‌۱۸۱۲ در انگلستان به دنیا آمد. پدر او کارمند یکی از ادارات سازمان نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا بود. اوهمیشه تلاش می‌کرد که خانواده‌شان را به‌عنوان خانواده‌ای مرفه و ثروتمند به دیگران بشناساند و در این راه حتی دست به فریب و نیرنگ با گرفتن وام و قرض می‌زد. به دلیل همین نیرنگ‌ها و بدهی‌ها بود که پدر چارلز دیکنز مدتی را هم در زندان گذراند.در آن زمان اگر کسی به‌دلیل بدهی راهی زندان می‌شد، تمام اعضای خانواده‌اش را نیز با او به زندان می‌فرستادند. این قانون شامل حال خانواده‌ دیکنز نیز شد و تنها چارلز دیکنز که در آن زمان ۱۲سال داشت، از زندان رفتن معاف شد. این اتفاق بار زیادی را روی دوش چارلز دیکنز جوان گذاشت. حالا او باید تمام بدهی‌های پدر و مخارج خودش را تأمین می‌کرد. به همین دلیل به کارخانه‌ واکس‌سازی رفت و تا آزادی پدر، در آنجا مشغول به کار شد. او پس از آزادی پدر مجددا توانست به مدرسه برگردد و تحصیل را ادامه دهد.

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره قلعه جنی کیش
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • افتتاح جایگاه پمپ بنزین در جاده دهدشت به پاتاوه
  • نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در شهرستان چگنی
  • نشست ستاد زکات استان در دهدشت
  • اردوی تیم ملی هندبال نوجوانان در دهدشت
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • دعوت ۷ بازیکن تیم هندبال فرازبام خائیز دهدشت به اردوی تیم ملی
  • همایش پیاده روی خانوادگی در دهدشت