Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام عباس دانشی مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، روز گذشته، 25 دی‌ماه در دفتر مجموعه خبرگزاری ایکنا شعبه مرکزی حضور یافته و با عوامل این مجموعه؛ مسعود شهرجردی ریاست جهاددانشگاهی و رئیس خبرگزاری، احمد گلستانی عراقی سردبیر و دیگر عوامل دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس این گزارش؛ احمد گلستانی عراقی سردبیر ایکنای شعبه مرکزی ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی گفت: خبرگزاری ایکنا علاوه بر پوشش رویدادهای قرآنی و فرهنگی که رسالت اصلی رسانه است سعی دارد با نگاه قرآنی به مسائل اجتماعی و آسیب‌های این حوزه بپردازد و سعی دارد که بتواند مثمر ثمر و حامی خوبی برای نهادها و دستگاهایی که درگیر مسائل فرهنگی اجتماعی هستند، باشد.

ایکنا؛ مروج فرهنگ قرآن
حجت‌الاسلام عباس دانشی مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استا مرکزی، در ادامه اظهار کرد: ایکنا مجموعه‌ای خبررسان و اطلاع‌رسان است که در برخی از عرصه‌ها به ویژه در عرصه قرآنی فعالیت دارد، نام و جای خبرگزاری ایکنا بین خبرگزاری‌ها خالی بود و خوشبختانه جهاددانشگاهی تدبیر کرده و این خبرگزاری را در رستای ترویج فرهنگ قرآن احداث کرد.
وی بیان کرد: در عرصه قرآن مسلمانان به طور اعم و ما در کشور به طور خاص آن‌طور که شایسته و لازم است به ساحت مقدس قرآن توجه شود؛ کار نکرده‌اند. آمار جهانی فعالیت‌های سایر ادیان پیرامون کتاب آسمانی نشان از این دارد که ما وضعیت خوبی نداریم، انجیل پر تیراژترین کتابی است که در دنیا منتشر می‌شود و یهودی‌ها سعی دارند تورات همراه با انجیل منتشر شود.
دانشی تصریح کرد: انجیل به عنوان کتاب آسمانی مسیحیت در انتشار، شمارگان اول را به خود اختصاص داده است، اگر مسلمانان و دین اسلام را از نظر جمعیت سومین دین دنیا بدانیم بعد از انجیل و تورات باید قرآن جزو پر تیراژترین کتب دینی جهان باشد اما شاهدیم بعد از این کتب، کتاب‌هایی همچون شازده کوچولو، دخترک کبریت‌فروش و دیگر رمان‌های خارجی رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص می‌دهند و قرآن فاصله قابل توجهی در شمارگان چاپ و تیراژ با انجیل دارد.
این مقام مسئول با اظهار نارضایتی از اینکه در ترجمه مفاهیم کتب دینی نیز با این مشکل مواجه هستیم، گفت: در زمینه مفاهیم کتب دینی هم نشر مفاهیم و ترجمه انجیل، پرتیراژترین‌ها را به خود اختصاص داده است بعد از آن باز هم رمان‌های مشهور جهان در رتبه‌های بعدی ترجمه قرار دارند.

لزوم ترجمه قرآن به همه زبان‌های دنیا
وی ادامه داد: متأسفانه قرآن از حیث تعدد به زبان‌های مختلف دنیا هم جایگاه خوبی ندارد، همه ما مسلمانان در رساندن پیام قرآن به زبان ملت‌ها کوتاهی کردیم، علاوه براینکه در تفسیر، تبیین و عمل به قرآن کوتاهی می‌شود حتی در یک اقدام محسوس و دست‌یافتنی که می‌توانستیم در حوزه قرآن کار کنیم کوتاهی کردیم.
حجت‌الاسلام دانشی اضافه کرد: البته نباید تلاش‌های صورت گرفته در نهضت ترجمه قرآن طی 40 سال انقلاب را نادیده گرفت، مراکز مختلف ترجمه قرآن در تهران و قم در نهادهای وابسته به دولت و حوزه فعال شده‌اند و خدمات ارزنده‌ای در این حوزه انجام دادند و در این مراکز معایب ترجمه‌های پیشین رفع شده است، چراکه ترجمه‌های موجود در سال‌های قبل از انقلاب متونی بود که در کشورهای مختلفی غیر از کشورهای اسلامی ترجمه شده بود و این ترجمه‌ها گاه با تحریف و عدم فهم درست و صحیح مردم همراه بود.

انتظار از نظام جمهوری اسلامی
وی بیان کرد: امید است دهه پنجم انقلاب اسلامی دهه نشر و انتشار بیش از پیش قرآن و معارف این مصحف شریف در جهان باشد و آن‌طور که از نظام جمهوری اسلامی انتظار می‌رود بیشتر از این در بخش نشر قرآن و ترجمه‌های متعدد با زبان‌های گوناگون کار کند.
دانشی افزود: کشورهای اسلامی در ثروتمندترین نقاط جهان واقع شدند اما این سرمایه در اختیار انتشار قرآن و معارف آسمانی قرار ندارد و انتشار صرف کتاب قرآن حداکثر کاری است که در کشورهای اسلامی و در شهرهایی همچون مکه، مدینه و قاهره صورت می‌گیرد لذا به نظر می‌رسد بعضی از کشورهای اسلامی عمدا اهتمام دارند معارف اسلامی و قرآنی منتشر نشود.
وی ادامه داد: یک متفکر مسیحی می گوید بزرگترین شانس یک مسیحی این است که انجیل نخواند و ما می‌گوییم بزرگترین شانس مسلمان این است که قرآن بخواند، بزگتر از آن این است که فهمیده و هر میزان که به فهم قرآن برسد به هدف خلقت و راه‌های سعادت و کمال نزدیک شده است، دولتمردان و سیاست‌گذاران هدف‌گذاری کرده و کارهای مؤثری را در حوزه قرآن انجام دهند.
حجت‌الاسلام دانشی تصریح کرد: مرکز آمار ایران از سرانه مطالعه 6 دقیقه‌ای قرآن و ادعیه در کشور خبرداده است که جای امیدواری است، این گزارش و ارزیابی حاصل تحقیق روی 40 هزار خانوار و 65 میلیون نفر جمعیت بالای 15سال است.
وی در بخشی از سخنان خود خبرگزاری ایکنا را مؤثر در نشر مفاهیم قرآن در سطح ملی و بین‌المللی خواند و اظهار کرد: خبرگزاری ایکنا می‌تواند باعث ایجاد آگاهی و اطلاع عموم مردم از فعالیت‌های قرآنی کشور و ترویج و توسعه فعالیت‌های قرآنی کشور شود که بنده به سهم خود از تلاش‌های این مجموعه قدردانی می‌کنم. امید است این خبرگزاری در اهدافش توفیق پیشرفت پیدا کند؛ چراکه گستره این خبرگزاری ضرورت بسیار دارد.

دلبستگی جامعه قرآنی به ایکنا
حجت‌الاسلام دانشی تشریح کرد: خبرگزاری ایکنا با در اختیار داشتن گستره بین‌المللی پیام توجه نظام به قرآن را در دنیا منتشر کند. گستره بین‌المللی بودن این مجموعه ظرفیت دارد تشیع و معارف اهل‌بیت(ع) را به دنیا معرفی کند، این مجموعه قابلیت دارد تفسیر درست و واقعی قرآن از منظر اهل‌بیت(ع) را در جهان منتشر کند، برای بسیاری از آیات قرآنی در غیر مکتب امامت و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) تفسیر درستی نداریم، گره‌های کوری در فهم قرآن و فقدان منابع اهل‌بیت وجود دارد که این خبرگزاری می‌تواند به این عرصه کمک کند، در واقع جامعه فرهنگی و قرآنی دل بسته‌اند که این خبرگزاری بتواند موفق عمل کند.
مسعود شهرجردی رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی، هم گفت: ایکنا از مجموعه خبرگزاری‌های جهاددادنشگاهی است که نشر معارف قرآنی و اسلامی را در اولویت دارد، خلأ نبود خبرگزاری قرآنی احساس می‌شد که جهاددانشگاهی این احساس نیاز را با نگاه بین‌المللی رفع کرد.
وی ادامه داد: استراتژی ترجمه اخبار روی 42 زبان است اما در حال حاضر بر 17 زبان تمرکز شده است، اخبار متناسب با فضای فرهنگی جامعه هدف تنظیم شده و از دامن زدن به اختلافات پرهیز می‌شود که امید است با کمک نهاد کتابخانه‌ها و دیگر دستگاه‌ها این خبرگزاری هر روز قوی‌تر از سال‌های قبل باشد.

حوزه پرتلاطم خبررسانی
شهرجردی بیان کرد: در حوزه محتواسازی فعالیت‌های خوبی در استان انجام می‌شود، قرار براین است همان‌طور که دشمنان از فضای مجازی برای ارائه محتویات استفاده می‌کنند ما نیز در این عرصه ورود پیدا کرده و محتوا‌سازی کنیم. در حوزه محتواسازی اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است و خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی نیز در حوزه اینوگرافی ورود پیدا کرده است. خدمت در حوزه خبر خدمتی پرتلاطم است که امیدواریم با کمک همه مسئولان بتوانیم در راستای اهداف خود قدم‌های خوبی برداریم.
وی در ادامه به چاپ نشریه رایحه اشاره کرد و افزود: نگاه جدید نشریه رایحه به سمت معرفی شخصیت‌های مهم هر منطقه‌ای است، شماره قبل این نشریه علامه شوشتری از علمای بزرگ استان خوزستان را معرفی کرد که امید است در یکی از تیراژهای این شریه علمای بزرگ استان مرکزی به مردم ایران و دنیا معرفی شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی نهاد کتابخانه ها جهاددانشگاهی استان مرکزی اراک بازدید از ایکنا مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسات شورای فرهنگ قرآنی باید در صدر فعالیت دستکاه‌ها باشد / قمی: قرآنیان پای کار روز قدس باشند

اسماعیلی با بیان اینکه اهتمام ما در وزارت فرهنگ این است که شورای فرهنگ قرآنی کشور در صدر فعالیت‌های دستگاه‌ها باشد، گفت: در تلاش هستیم جلسات آن به صورت مرتب و معمول برگزار شود.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در شصتمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور که شامگاه چهارشنبه (۸ فروردین‌ ماه) در نمایشگاه قرآن‌کریم برگزار شد با اشاره به اینکه اهتمام ما در وزارت فرهنگ این است که شورای فرهنگ قرآنی کشور در صدر فعالیت‌های دستگاه‌ها باشد، اظهار کرد: در تلاش هستیم جلسات آن به صورت مرتب و معمول برگزار شود.

وی ادامه داد: ما در این نمایشگاه از ۲۶ کشور مهمان داریم و برخلاف دوره‌های قبل که بخش بین‌الملل بسیار نحیف بود، امسال این بخش فوق‌العاده بود و فعالیت‌های بسیار خوبی انجام شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این دوره از نمایشگاه فعالیت‌های بسیار متنوعی صورت گرفت که از میان آنها می‌توان به رونمایی از ۷ اثر اندیشمندان مسیحی در مورد اهل‌بیت (ع) تا مراسم ازدواج ۲۰ زوج که در نمایشگاه امسال صورت گرفت، اشاره کرد.

اسماعیلی در باره رونمایی از ۷ اثر اندیشمندان مسیحی در مورد اهل‌بیت(ع) توضیح داد: تا به امروز ۲۰ اثر از آثار اندیشمندان مسیحی در مورد اهل بیت(ع) آماده است که تا پایان ماه رمضان ‌چاپ می‌شود و چاپ این آثار تا ۱۰۰ جلد هم ادامه خواهد داشت که آثار بسیار قابل توجهی است.

در بخش دیگری از این‌ جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، به مشاهده یک همگرایی در خدمت به قرآن و ترویج معارف قرآنی با محوریت مردم و حمایت مراکز حاکمیتی اشاره کرد و گفت: در جلسه اول سال که خدمت مقام معظم رهبری بودیم، ایشان نکات روشنی درباره اهتمام به تفسیر، تدبر و توجه به آیات برای حل مشکلات بیان کردند.

وی افزود:‌ ما جلسه دوم را در نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار کردیم و باید این فرصت را جدی بگیریم و امیدمان این است که بتوانیم مطالبات رهبری را محقق کنیم. 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی به کار رصدسنجی برای عملیات زندگی با آیه‌ها اشاره کرد و افزود: ‌مطالب جالبی به دست ما آمده است. برای نمونه ۷۵ درصد مردم که به این پرسشنامه جواب دادند با یک تفاوتی از اینکه قرآن محفوظات زیادی ندارند و حفظ قرآن نکردند،‌ احساس خسارت داشتند. 

وی ادامه داد: این تشنگی جامعه را نسبت به قرآن نشان می‌دهد. کسانی که در مدار فعالیت قرآنی بودند،‌ سهم مساجد بیش از چیزی است که توقع داشتیم یا درصد زیادی از مسیر جلسات خانگی علاقه‌مند شدند که می‌تواند در سیاست گذاری‌های ما اثر گذار باشد. 

قمی در پایان به برنامه‌های قرآنی از جمله تجمع استادیوم آزادی و برنامه محفل اشاره کرد و خواستار شد:‌ برای روز قدس، قرآنی‌ها باید یک فراخوان خوب بدهند و پرچمدار این روز باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایشگاه قرآنی در کرمانشاه برپا می‌شود
  • تجلیل از خادمان قرآنی با حضور رییس جمهور ۱۱ فروردین برگزار می شود
  • افتتاح نمایشگاه نسخ خطی قرآن کریم در پاکستان
  • جلسه شصتم شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد
  • جلسات شورای فرهنگ قرآنی باید در صدر فعالیت دستکاه‌ها باشد / قمی: قرآنیان پای کار روز قدس باشند
  • نمایشگاه قرآن فرصتی برای اجرای مطالبات رهبر انقلاب است
  • نمایشگاه قرآن در کرمانشاه برپا می‌شود
  • آثار تخصصی و جدید پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن رونمایی شد
  • ضرورت تبلیغ چهره به چهره معارف قرآن
  • محفل انس با قرآن در مصلای الیگودرز برگزار شد