Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@22:44:31 GMT

دو پیام متفاوت و مهم از پرتاب «پیام»

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۱۷۲۵

محسن مقصودی مجری برنامه ثریا در صفحه اینستاگرام خود نوشت: پرتاب امروز اتفاق بسیار خوبی بود.اعلام عدم موفقیت هم برای اولین بار است که رخ می دهد، قبلا هم (در طول ده سال اخیر) ایران پرتاب های ناموفق دیگری هم داشت ولی از بیم سرزنش‌ها و تبعات داخلی و خارجی رسانه‌ای نمی‌کردند. نترسیدن از شکست بخشی از مسیر پیروزی است!

این یک‌بلوغ فکری و رسانه ای است که همه بفهمند در کار علمی شکست جزئی از مراحل موفقیت و تجربه اندوزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر کشورهایی هم که پرتاب می‌کنند دهها بار شکست داشته‌اند و ‌این در دنیا طبیعی است. اساسا شیرینی موفقیت و پیروزی زمانی حس می شود که مردم خبر شکست ها را هم شنیده باشند. مثلا اگر شما فقط اخبار پیروزی تیم فوتبال، کشتی و یا والیبال را منتشر کنید و شکست ها را مخفی کنید، شیرینی پیروزی ها و قهرمانی ها از بین می رود. مردم باید بدانند دستاوردهای فناوری ایران، نتیجه یک تلاش پیچیده و مجاهدانه است که مرحله به مرحله پیشرفت می کند. فناوری ساخت و بویژه پرتاب ماهواره در شرایط تحریم و در شرایطی که همسایگان مدعی ما درگیر فناوری پنهان سازی جسد اره شده خاشقچی هستند حرفهای مهمی برای مردم دنیا دارد!

این عدم موفقیت در مرحله پایانی پرتاب سیمرغ یک علت فنی دارد و چند علت مدیریتی و راهبردی؛ دولت سه چهار سال برای ملاحظات نانوشته برجامی پرتاب ها را عقب انداخت و حتی یکبار ماهواره بر حامل ماهواره بچه های شریف از روی سکوی پرتاب به انبار بازگشت؛ از بعد از توافق لوزان تا کنون ماهواره ای پرتاب نشده بود. بخشی از پروژه های مهم فضایی به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمده بود و بودجه های پروژه های فضایی بسیار محدود و قطره چکانی پرداخت می شد! شما در فوتبال و کشتی و والیبال هم نمی توانید یک تیم را چهار سال رها کنید و سپس انتظار موفقیت داشته باشید! پس باید دست تک تک متخصصان ماهواره ای و ماهواره بری ایران را بوسید که در دوره تحریم داخلی و خارجی هنوز پرامید دارند کار می کنند و ان‌شالله موفقیت های بعدی در راه است.ما باید به جای هر چهار سال یک پرتاب، هر سال چهار پرتاب فضایی داشته باشیم تا صاحب یک صنعت فضایی عملیاتی و کاربردی باشیم.

به هر حال باید خوشحال بود و امیدوار بود که با این پرتاب، صنعت فضایی ایران از کما خارج شود، این پرتاب می تواند نوید این باشد که دیگر قرار نیست دولتمردان ما منتظر نظر و تشر آمریکایی ها و اروپایی ها برای پرتاب ماهواره باشند. این پرتاب می تواند نوید این باشد که دوستان فهمیده اند که بیش از این نباید برای مرده برجام هزینه داد و اینها همه مبارک است.

 البته در این میان نباید نقش تذکرات و هشدارهای صریح رهبر انقلاب را در پایان دادن تعلیق برخی پروژه ها و پرتاب های فضایی ایران نادیده گرفت. از دو ماه پیش که سردار حاجی زاده در ثریا خبر خوب رفع شدن مشکلات حاشیه ای پرتاب ماهواره ها را داد حدس می زدم که سرانجام انقلابی ها توانسته اند منطق خود را بر شیفتگان غرب غلبه دهند و به هر ترتیب این تغییر مسیر در تصمیمات فضایی دولت رخ داده و امیدوارم ادامه یابد!

پی نوشت:
1- ان‌شالله یکی دو هفته بعد، ثریا به دستاوردهای غرورانگیز فضایی ایران خواهد پرداخت و برخی چالشهای مسیر را بررسی می کند!
2- در خصوص پرتاب های فضایی ایران، برای وزیر دفاع، معاونت علمی ریاست جمهوری، وزیر جوان ارتباطات و سایر مسئولان فضایی کشور، یک پیشنهاد مهم داریم که ان‌شالله فردا شب در ابتدای برنامه ثریا عرض خواهم کرد!

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران رسانه کشتی والیبال فناوری ماهواره دولت بودجه فوتبال صنعت رهبر انقلاب مشکلات ایران دولت رسانه رهبر انقلاب مشکلات پیام موشک محسن مقصودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۱۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوستر موشک الکترون بازیابی می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت فضایی راکت‌لب قصد برداشتن گام بزرگی به سوی نخستین پرواز متفاوت خود دارد.

یکی از موشک‌های الکترون این شرکت اخیرا چهار ماهواره خصوصی را به مدار زمین پرتاب کرد و سپس مرحله اول موشک برای سقوط نرم در اقیانوس به پایین آمد و آزمایشگاه آن را از دریا بیرون آورد و برای بازرسی و تجزیه و تحلیل به ساحل برد.

این شرکت در گذشته چندین بار بوستر‌ها را به این روش بازیابی کرده و اطلاعاتی در مورد چگونگی استفاده مجدد از مراحل اول الکترون جمع آوری کرده است، اما در پرواز‌های بعدی قرار است بخش اول الکترون مانند موشک شرکت فضایی اسپیس‌ایکس در ماموریت‌های بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

پیتر بک، مدیرعامل و موسس شرکت فضایی راکت‌لب در بیانیه‌ای شرح داد: ما به طور روشمند از طریق یک فرآیند توسعه مکرر هر مرحله از بازیابی موشک الکترون را کامل کرده‌ایم و همزمان به افزایش ظرفیت تولید الکترون و پرتاب آن ادامه می‌دهیم.

این بوستر قرار است برای بار دوم احیا شود که این اتفاق اولین برگشت موفق این بوستر از فضا خواهد بود. به عبارت دیگر، این بوستر طی یک پروسه بازیافتی توانسته است برای بار دوم ماموریت فضایی خود را انجام دهد.

این موفقیت مهمی در راستای کاهش هزینه‌های پرتاب فضایی است، چراکه بازیافت و سوار کردن مجدد بوستر‌ها می‌تواند هزینه‌ها را به شدت کاهش دهد. راکت لب با انجام این برگشت موفق بوستر الکترون، نشان داده است که توانایی دارد تا به دنبال استفاده مجدد از بوستر‌ها برای انجام ماموریت‌های فضایی خود با کیفیت بالا باشد.

با توجه به این موفقیت، انتظار می‌رود که راکت لب در آینده نزدیک دستاورد‌های بیشتری را در زمینه بازیافت و سوار کردن مجدد بوستر‌ها داشته باشد و این خطوط موفقیت نشانگر رشد و پیشرفت شرکت در حوزه فضایی است و به توسعه فناوری فضایی بیشتر کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت
  • بوستر موشک الکترون بازیابی می‌شود
  • چین ماهواره جدید سنجش از دور را به مدار زمین فرستاد