Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@01:11:37 GMT

کشت گیاه در سمت پنهان کره ماه

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۲۳۸۳

کشت گیاه در سمت پنهان کره ماه

تهران – ایرنا - بذر گیاه پنبه که توسط فضاپیمای Chang’e 4 به کره ماه منتقل شده اند، در سطح این سیاره جوانه زدند و رکورد رشد اولین گیاهان در سطح ماه را به خود اختصاص دادند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، فضاپیمای چینی Chang’e 4 علاوه بر پنبه، بذر سیب زمینی، مخمر و تخم مگس میوه را نیز درون بسته های عایق بندی شده به کره ماه برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چین اولین کشوری است که فضاپیمایی را به سمت پنهان ماه فرستاده است. سمت پنهان ماه نیمکره ای از ماه است که به طور دائمی از کره زمین رویگردان است.
ماموریت فضاپیمای چینی اکتشاف علمی سمت پنهان ماه با هدف درک بهتر ساختار ماهواره ها و حرکت آن ها است.
برخی از متخصصان معتقدند این ماموریت فضایی می تواند منجر به آغاز یک رقابت فضایی جدید شود. اما مسئولین آژانس فضایی چین اظهار امیدواری کردند که زمینه همکاری این آژانس با ناسا فراهم شود. البته از نظر فنی، دولت آمریکا و ناسا از همکاری با آژانس فضایی چین و شرکت های دولتی چینی منع شده اند. اما در یک کنفرانس خبری معاون مدیر سازمان ملی فضایی چین اعلام کرد این دو آژانس فضایی پیش از فرود فضاپیمای چینی بر سطح ماه ، اطلاعات مربوطه را با یکدیگر تبادل کردند.
علمی (6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فضاپيما كره ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برج یاقوت کبود بعد از ۲۰ سال گل داد!

گاهی اوقات در طبیعت اتفاقاتی هستند که باید منتظر وقوع آن‌ها باشیم.

به گزارش فرادید، یکی از این اتفاقات در بِرمینگام، انگلستان افتاده، جایی که گیاه‌شناسان با هیجان و اشتیاق منتظر گل دادن گیاهی به نام برج یاقوت کبود (Sapphire Tower) بودند.

گل دادن گیاه برج یاقوت کبود (Puya alpestri) از رشته‌کوه‌های آند شیلی ممکن است ۱۰ سال طول بکشد.

این گیاه یکی از اعضای خانواده بروملیاد یا آناناسیان است. این گیاه که معمولاً در ارتفاعات بالای ۲۲۰۰ متری در کوهستان‌ها یافت می‌شود، برای گرده‌افشانی گل‌هایش به مرغ مگس‌خوار متکی است.

اما در گلخانه باغ‌های گیاه‌شناسی برمینگام، گیاه‌شناسان از قلم‌مو برای گرده‌افشانی استفاده می‌کنند. گل‌های این گیاه رنگ فیروزه‌ای متالیک خیره‌کننده با بساک‌های نارنجی دارند و بین برگ‌ها و خار‌های سبز تیره قرار دارند.

هر گل فقط چند روز دوام می‌آورد. در غیاب گرده‌افشان‌های طبیعی، ما به جای مرغ مگس‌خوار با دست اقدام به گرده‌افشانی می‌کنیم.

این گیاه ۲۰ سال در این مجموعه بوده و تصور می‌شود فقط بین ۱۰ روز تا دو هفته گل می‌دهد و در این مدت کوتاه، ما فرصت داریم از منظره نادر و تماشایی گل‌های این گیاه لذت ببریم.

این گیاه رشد بسیار کندی دارد، بنابراین مشاهده گل دادن آن، اتفاقی نادر و هیجان‌انگیز است.

متأسفانه این گیاه مونوکارپیک است؛ به این معنا که پس از گلدهی می‌میرد.

امیدواریم گرده‌افشانی گل‌های این گیاه با قلم‌مو برای به دست آوردن بذر‌ها به ما اجازه دهد حضور این گونه شگفت‌انگیز در مجموعه را برای نسل‌های آینده تضمین کنیم.

دیگر خبرها

  • برج یاقوت کبود بعد از ۲۰ سال گل داد!
  • ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد
  • سه فضانورد چینی به مدار زمین می‌روند
  • ببینید | خواص گیاه رازیانه
  • خواص گیاه رازیانه + فیلم
  • برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی
  • روایت رسانه‌های اسرائیلی از پنهان‌کاری ارتش صهیونیستی درباره موفقیت‌های عملیات «وعده صادق»
  • (عکس) موشک پنهان‌کار روسیه دوباره وارد میدان شد
  • نمای هیجان‌انگیز فضاپیمای ناسا از ناآرام‌ترین جای منظومه شمسی
  • بازتعریف یارانه بنزین به فرد جهت بهینه کردن مصرف بنزین، کاهش هدررفت و مقابله با قاچاق