Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@16:28:59 GMT

چین به دنبال برداشت نمونه خاک کره ماه است

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۳۱۷۲

به گزارش ایرنا وو یان‌هوا معاون سازمان فضایی چین روز چهارشنبه در پکن در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به موفقیت کاوشگر «چانگ یی 4» در کره ماه، فاز بعدی پروژه اکتشاف ماه چین، یعنی فاز چهارم پروژه و همچنین پروژه اکتشاف عمق فضا نیز به زودی آغاز می شود که در این راستا، کاوشگر «چانگ یی 5» برای برداشت نمونه خاک سطح کره ماه و برگشت به کره زمین با آن، اواخر سال 2019 پرتاب و پروژه اکتشاف مریخ چین نیز تا سال 2020 آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام چینی ضمن دعوت از کشورهای دیگر برای مشارکت در این فعالیت ها تاکید کرد: 10 کیلوگرم از ظرفیت باری ماهواره ها و کاوشگرهایی که بر کره ماه یا مریخ فرود می آیند، برای حمل محموله های کشورهای دیگر اختصاص یافته است.
او همچنین اعلام کرد ماهواره مخابراتی تقویتی «چوئه چیائو» (پل زاغی) که در پروژه کاوشگر «چانگ یی 4» به منظور ایجاد ارتباط مخابراتی بین کره زمین و سمت تاریک کره ماه پرتاب شده بود، سه تا پنج سال عمر مفید دیگر دارد که برای انجام تحقیقات علمی کشورهای دیگر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
معاون رییس اداره ملی اکتشاف فضایی چین خبر داد پس از پرتاب کاوشگر «چانگ ئه 5»، پروژه های کاوشگرهای «چانگ یی6»، «چانگ یی7» و «چانگ یی 8» نیز روی میز است.
به گفته او، کاوشگر «چانگ یی 6» در قطب جنوب کرۀ ماه به نمونه برداری می پردازد و با کاوشگر «چانگ یی 7» نیز در قطب جنوب کره ماه تحقیقات توپوگرافیک و تحقیقات درباره ترکیبات خاک و محیط فضایی آنجا انجام می شود و با پرتاب کاوشگر «چانگ یی 8» نیز فناوری های مهم و حساسی در کرۀ ماه، از جمله امکان ایجاد آزمایشگاه در کرۀ ماه و ساخت ساختمان در کره ماه با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی مورد آزمایش قرار می گیرد.
معاون فرمانده پروژه ماه‌نورد این کشور همچنین اعلام کرد: عملیات نمونه ‌گیری و بازگشت کاوشگر چانگ یی 5، تقریبا در اواخر سال 2019 و نخستین عملیات مریخ‌نورد چین هم در حدود سال 2020 اجرا می شود.
این مقام چینی اظهار داشت: 11 ژانویه سال 2019، ماه‌نشین کاوشگر چانگ یی 4 به طور معمول از ماه‌نورد یوتو 2 جدا شد تصویربرداری متقابل دو دستگاه تکمیل شد تصاویر دریافت شده در زمین روشن و کامل بوده و داده های تشخیص بارگیری علمی چین و خارجی به طور معمول منتقل شد.
او با اشاره به اینکه ماهواره ارتباطی تقویتی چویه چیائو به طور موثر از تقاضای اندازه‌گیری و کنترل ارتباطات پشتیبانی کرده است افزود: ماه‌نشین، ماهنورد و ماهواره ارتباطی تقویتی در وضعیت خوبی قرار گرفته و به هدف تعین شده پروژه دست یافتند.
به گفته وی عملیات مهندسی پروژه به مرحله اکتشاف علمی تبدیل شده‌ و پروژه ماه‌نوردی کاوشگر چانگ یی 4 به موفقیت کامل رسیده است.
معاون سازمان فضایی چین و معاون فرمانده پروژه ماه‌نورد این کشور تصریح کرد در تاریخ بشر، برای نخستین بار فرود نرم بر ماه و ماه‌نوردی کاوشگر در بخش تاریک ماه محقق شده و برای نخستین بار اندازه‌گیری و کنترل بین زمین و بخش تاریک ماه محقق شده است.
او افزود: پروژه ماه‌نوردی تا قبل از سال 2020 به اهداف سه گام مبنی بر حرکت دور کره ماه، فرود بر سطح کره ماه و بازگشت از کره ماه به زمین همراه با نمونه‌ها محقق خواهد شد.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۳۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوربینی که تصاویر را به شعر تبدیل می‌کند!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، نوآوری هایی که با کمک هوش مصنوعی روی می دهند، هیچ پایانی ندارند. هوش مصنوعی به غیر از نوشتن ایمیل و تولید محتوا اکنون قابلیت ساختن تصاویر سخنگو و آواز خوان، پیش بینی حرکات انسانی، قضاوت و حتی بازسازی فناوری استارترک را یافته است.

کلین کارولاین ژانگ و ریان ماتر در ساخت دوربین شعر با یکدیگر همکاری کرده اند. این یک پروژه منبع باز است که فناوری را با روحیه هنرمندانه در هم می آمیزد و خلاقیتی را به وجود می آورد که از مرزهای هر دو حوزه فراتر است.

دوربین شعر شبیه یک دوربین پلاروید معمولی است اما به جای ثبت عکس، داده های تصویری دریافتی را به اشعار انگیزشی تبدیل می کند که به روشن و شفاف تصاویر ثبت را توصیف می کند.

دستگاه مذکور با کمک یک صفحه رایانه رزبری پای و چت جی پی تی -۴ شرکت اوپن ای آی ساخته شده و در حقیقت نمونه ای از ترکیب سخت افزار و هوش مصنوعی است. رایانه رزبری پای تصاویر ثبتی را پردازش و داده‌های بصری را استخراج می کند که در مرحله بعد به سیستم هوش مصنوعی منتقل می شوند. این مدل هوش مصنوعی وجوه مختلف عکس از جمله رنگ ها، الگوها، عناصر برجسته و حتی احساسات اساسی منتقل شده را تحلیل می کند.

پروژه این دوربین به عنوان یک سرگرمی آغاز شد تا فناوری و هنر را در هم ترکیب کند. محققان پس از آزمایش مدل های هوش مصنوعی مختلف با دستیابی به چت جی پی تی ۳ به موفقیت هایی دست یافتند. واکنش های مثبت خانواده و دوستان سبب شد این دو محققان نمونه اولیه ساخته شده را ارتقا دهند و محصول نهایی را بسازند.

کد خبر 6085627 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • جام‌جهانی ووشو| کسب ۱۰ مدال در روز نخست برای نمایندگان ایران
  • 6 طلا برای ووشوی ایران در انتخابی جام جهانی
  • کسب ۱۰ مدال توسط ووشوکاران ایران در پایان روز نخست مسابقات
  • کولاک ووشوکاران در چین با ۶ طلا، یک نقره و ۳ برنز
  • مدال طلا و برنز چانگ جوان به کیانی و جلیلی رسید
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • ارتباط فضاپیمای وویجر ۱ ناسا پس از ماه‌ها با زمین برقرار شد
  • تأکید وزیر کشور برای زمینه سازی مشارکت مردم در سرمایه گذاری
  • کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت
  • دوربینی که تصاویر را به شعر تبدیل می‌کند!