Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال جاری، یک درگیری مسلحانه بین ایران و ایالات‌متحده و یا یکی از متحدانش به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین اولویت‌ها در گزارش اولویت‌بندی سالیانه مرکز اقدامات پیشگیرانه شورای روابط خارجی آمریکا  قرارگرفته است.

به گزارش «تابناک» از میان سی احتمالات موجود در فهرست موردبررسی پیشگیرانه این سال، یک درگیری مسلحانه بین ایران و ایالات‌متحده و یا یکی از متحدانش در پی مداخله ایران در درگیری‌های منطقه‌ای و حمایت از نایبان به‌عنوان یک اولویت سطح بالا برای ایالات‌متحده در سال 2019 در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درصد و شانس بروز و رخ دادن این احتمال بر اساس این ارزیابی در سطحی متوسط بررسی شده است و اگر این اتفاق رخ دهد، طبق گفته این گزارش تأثیر بسیار زیادی بر منافع ایالات‌متحده خواهد گذاشت.

ایران و ایالات‌متحده در چندین درگیری فعلی و منطقه‌ای در خاورمیانه هر یک از یک گروه متخاصم حمایت می‌کنند. در جنگ داخلی سوریه، ایران از حکومت بشار اسد حمایت می‌کند درحالی‌که ایالات‌متحده از نیروهای دموکراتیک سوریه حمایت می‌کند که برای سرنگونی حکومت اسد می‌جنگند. در یمن، گفته می‌شود که ایران از شورشیان حوثی حمایت می‌کند درحالی‌که ایالات‌متحده تا همین اواخر پشتیبانی گسترده تدارکاتی و اطلاعاتی را برای ائتلاف تحت رهبری سعودی‌ها علیه حوثی‌ها ارائه می‌داده است. در عراق، سپاه پاسداران ایران از گروه‌های شبه‌نظامی شیعه - عمدتاً از طریق نیروهای بسیج مردمی عراق - حمایت می‌کند درحالی‌که ایالات‌متحده به‌طور سنتی گروه‌های سنی و کرد را در حوزه نفوذ و تأثیر خود دارد. سرانجام در لبنان، ایران از حزب‌الله، حزب سیاسی شیعه‌ای حمایت می‌کند که به حملات علیه متحد آمریکا یعنی اسرائیلی متهم شده است.

در تاریخ 8 مه 2018، دولت دونالد جی ترامپ اعلام کرد که قصد محدود کردن نفوذ ایران در منطقه و خروج ایالات‌متحده از شرکت در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دارد، و این مسئله را به بهانه عدم موفقیت این توافق در محدود کردن توسعه سلاح و برنامه هسته‌ای و عدم موفقیت در برخورد با برنامه موشکی ایران عنوان کرد. در ماه نوامبر، ایالات‌متحده تحریم‌ها علیه ایران را مجدداً اعمال کرد. برخی تحلیل گران پیشنهاد کرده‌اند که نقض برجام موجب افزایش فشار اقتصادی و سیاسی بر حکومت ایران خواهد شد که می‌تواند منجر به یک درگیری نظامی تصادفی با ایالات‌متحده شود.

شورای امنیت ملی ایالات‌متحده گزارش داده است که گزینه‌های نظامی برای حمله به ایران را بررسی کرده و در همین حال در مصر، وزیر امور خارجه آمریکا، مایک پامپئو، اهداف دولت ترامپ را برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه بیان کرده است. پامپئو همچنین یک کنفرانس بین‌المللی را برای بحث در مورد ثبات در خاورمیانه و نقش ایران در منطقه طرح‌ریزی کرده است. احتمالاً ایالات‌متحده در ماه‌های آینده همچنان متمرکز بر ایران باقی خواهد ماند، به‌خصوص به این خاطر که دولت ترامپ، اعمال تحریم‌های جدید و پیامدهای خروج نیروهای نظامی در سوریه را در نظر می‌گیرد.

نظرسنجی در خصوص اولویت‌های پیشگیرانه، در نوامبر 2018 انجام شد و نظرات کارشناسان پاسخ‌دهنده به این نظرسنجی در آن زمان را نشان می‌دهد. به همین ترتیب، باید آن را به‌عنوان یک بررسی فوری و لحظه‌ای دید. به‌این‌ترتیب که مرکز اقدامات پیشگیرانه شورای روابط خارجی درگیری‌ها و تعارضات در جریان ایالات‌متحده را با استفاده از ابزار خود موسوم به «رصد کننده تعارضات جهانی» با رقبای این کشور مورد مشاهده و رصد قرار داده و گزینه‌های سیاست‌گذاری برای واکنش به بحران‌ها را پیشنهاد می‌کند.

گفتنی است در این گزارش، صرف‌نظر از درگیری با ایران، چندین بحران و مسئله دیگر نیز جزو تعارضات سطح بالای ایالات‌متحده در سال 2019 ارزیابی‌شده است ازجمله:

حمله سایبری جدی و خطرناک به زیرساخت‌های حساس ایالات‌متحده، تجدید درگیری‌ها در شبه‌جزیره کره، درگیری مسلحانه در مناطق نظامی شده دریای جنوبی چین و درنهایت یک حمله تروریستی جدی و عظیم به خاک آمریکا.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آمریکا ایران درگیری مسلحانه تهدیدات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت وارد کانال افزایشی شد

به گزارش تابناک، بهای معاملات آتی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 5 سنت یا 0.06 درصد افزایش به 88.47 دلار رسید و هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 8 سنت یا 0.1 درصد افزایش 83.44 دلار معامله شده است.

به گفته منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 19 آوریل 3.237 میلیون بشکه کاهش یافت. این در حالی است که شش تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش 800000 بشکه ای را داشتند.   معامله گران منتظر داده های رسمی ایالات متحده در مورد ذخایر نفت و محصولات هستند که قرار است امروز چهارشنبه منتشر شود. فعالیت تجاری ایالات متحده در ماه آوریل به پایین‌ترین حد در چهار ماه گذشته رسید و S&P Global روز سه‌شنبه اعلام کرد که شاخص خروجی مرکب PMI آن که بخش‌های تولید و خدمات را دنبال می‌کند، در این ماه از 52.1 در ماه مارس به 50.9 کاهش یافت.   کاهش نرخ بهره ایالات متحده می تواند رشد اقتصادی و به نوبه خود تقاضا برای نفت را در بزرگترین مصرف کننده سوخت در جهان تقویت کند. تحلیلگران همچنان بر آخرین تحولات درگیری ها در خاورمیانه متمرکز بودند، اگرچه تأثیر آن بر عرضه نفت در حال حاضر محدود است.   همچنین کارشناسان ING در یادداشتی می‌گویند: «گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که هم ایران و هم اسرائیل، عملیات‌های کنونی را علیه یکدیگر پایان یافته تلقی کرده اند و معتقدند فعلا نیازی به ادامه درگیری ها نیست.

دیگر خبرها

  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • اوکراین با حمایت آمریکا انرژی هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد