Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@06:38:43 GMT

قصه کودک و نوجوان چاشنی خیال می خواهد

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۳۵۹۲

قصه کودک و نوجوان چاشنی خیال می خواهد

یک نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه قصه خوب علاوه بر جذابیت، پیام های ارزشمند دارد، گفت: قصه جهان بینی مخاطب را تغییر می دهد.

«محمود پورهاب» در مورد تاثیرات قصه و قصه گویی بر روی کودکان و نوجوانان به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: قصه ژانری جداگانه از داستان است. قصه تاثیرات زیادی دارد. در حقیقت قصه جهان بینی مخاطب را تغییر می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قصه باعث ایجاد و تقویت تخیل می شود. قصه به بچه ها وسعت خیال می بخشد. قصه جهان بینی کودک را نسبت به دنیا وسعت می دهد و یا حتی تغییر می دهد.

 

این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان با بیان اینکه قصه باعث افزایش آگاهی مخاطب می شود، عنوان کرد: قصه نوعی آموزش است و دربردارنده پیام. قصه جزو ادبیات است و ادبیات گستردگی جهان بینی مخاطب را فراهم می کند. قصه به مخاطب زیبایی شناختی می دهد. قصه علاوه بر اینکه سرگرمی است، آموزش هم هست. تاثیرات قصه بستگی به سن و سال مخاطب و نوع قصه دارد.  کسی که سن بالاتری داشته باشد مسلما آرامش و آگاهی را بیشتر خواهان است تا لذت. عده ای برای بهتر زندگی کردن دنبال قصه ها هستند. برخی نیز به خاطر فرار از مشکلات به قصه پناه می برند زیرا قصه، مخاطب را به دنیای دیگری می برد.

 

وی با اشاره به اهمیت قصه و قصه گویی در جهان بیان کرد: امروزه در بسیاری از کشورها به شعر و داستان در مدارس اهمیت زیادی می دهند. به عنوان مثال در مدارس فرانسه دانش آموزان پیش از شروع کلاس به شعر گوش می دهند. آنها معتقدند حتی اگر بچه ها متوجه معانی شعر نشوند باز هم اشعار، اثر خود را بر روی بچه ها می گذارد.

 

پوروهاب با تاکید بر لزوم توجه به قصه و قصه گویی در مدارس کشورمان، تصریح کرد: خوب است که آموزش ما از مسایل صرف درسی فاصله بگیرد. فراموش نکنیم که در مدارس باید شخص مفید و فرهیخته بار آوریم. آنقدر به کتابهای درسی بها ندهیم و سعی کنیم توجه بچه ها را به کتابهای غیر درسی جلب کنیم. مدارس باید کتابخانه های خوب داشته باشند.بچه ها در مدارس به جز درس باید با انواع هنرها از جمله قصه گویی آشنا شوند. مدارس نباید صرفا بر روی متون درسی تکیه کنند.

 

نویسنده کتابهایی همچون سکوت درختان خیس، تصادف، قصه های مولانا ، اشک شادی و همسفر ناشناس خاطر نشان کرد: هر قصه ای حاوی پیامی است. قصه ها می توانند ضعیف، متوسط و یا قوی باشند و بر این اساس میزان تاثیر آنها متفاوت خواهد بود. قصه گویی هنر است. شنیدن قصه خالی از لطف نیست. چاشنی خیال برای بچه ها جذاب است. بچه ها دنبال چیزهای خیال پردازانه هستند جامدادی جادویی، میوه جادویی. برای بچه ها اشیای جادویی جذابیت دارد. قصه های که تخیلی باشند برای بچه ها جذاب تر هستند. قصه خوب علاوه بر جذابیت، پیام های ارزشمند دارد. قصه خوب تعلیق داستانی  هم باید داشته باشد تا بتواند بچه ها را تا پایان همراه خود کند.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: سفر رئیس جمهور به گلستان افتتاح پروژه شورای عالی انقلاب فرهنگی تودیع و معارفه فرمانده کل ارتش مسجد حسن روحانی سقوط هواپیما فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی قصه قصه گویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۳۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگر سینما و تلویزیون: دولت به اقتصاد خانواده‌ها توجه بیشتری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، داریوش ارجمند پیشکسوت عرصه بازیگری سینما، تئاتر و تلویزیون از اهمیت نقش آموزش و پرورش در تقویت فرهنگ جوانی جمعیت بین کودک و نوجوانمان گفت.
براساس اعلام روابط عمومی دومین جایزه ملی جوانی جمعیت؛ داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: همگان این را می دانند که هر کشوری همچون یک تمدن اگر دوران کودکی، نوجوان، جوانی و پیری نداشته باشد، خواهد مرد. در واقع مرگ یک تمدن زمانی اتفاق می افتد که ما تصور کنیم دیگز نیاز به ازدیاد نسل نداریم در حالیکه همیشه باید این مراتب را رعایت کنیم ، هر چند با گفتن مسائل حل نمی شود باید به مرحله عمل رسید.
وی در ادامه تأکید کرد که راهکارهایی برای تقویت این فرهنگ وجود دارد چرا که امری تربیتی و فرهنگی است و باید با مدیریت قوی از خانواده و آموزش و پرورش ورود کنیم.
ارجمند اظهار داشت: کودکی که در مدرسه تحصیل می کند باید بداند که چقدر تشکیل خانواده و ارزش خانواده مهم است، وگرنه این کودک زمانی که دانشجو می شود ترجیح می دهد به جای فرزندآوری در بزرگسالی سگ و گربه نگهداری کند مثل خیلی از کشورهای خارجی!
این بازیگر پیشکسوت اظهار داشت: امر تربیتی یعنی خانواده و سپس مدرسه، در کنارش هنرمند هم می تواند تلاش کند تا کارهایی برای همین نسل نو انجام دهد، مثلا همین جشنواره رشدی که در مدرسه ها برگزار می شود خودش می تواند رشد جمعیت باشد و کودک و نوجوان ما را نسبت به آینده امیدوار کند و خانواده را بهترین مکان برایش بداند.


وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: همه اینها را گفتیم اما این را هم باید تأکید کنم که ازدیاد جمعیت وابستگی زیادی به اقتصاد هم دارد و باید این را در نظر گرفت که خیلی از افراد هستند به خاطر مسائل اقتصادی دست به فرزندآوری یا فرزندآوری بیشتر نمی زنند، از شیرخشک و پوشک گرفته تا چیزهای دیگر که تأمین کننده کودک است ، اینها هم باید مدنظر دولت باشد.
ارجمند یادآور شد: البته کارهایی از سوی دولت مثل توزیع شیرخشک و اعطای مسکن و زمین به خانواده های چند فرزند برای سیاست تشویقی صورت می گیرد که اینها هم خوب است منتها باید بیشتر شود و توجه مردم را جلب کند.
وی با گلایه از اینکه ما فرهنگمان را گم کرده ایم و باید کتاب بخوانیم تا ببینیم کجا بودیم و به کجا می خواهیم برویم، گفت: همه اینها از خانواده شروع می شود، اینکه چه چیزهایی به کودک یاد بدهند و سپس او را راهی مدرسه کنند، بعد می توانیم از هنرمند هم توقع داشتیم که کار تولید کند و خوراک فرهنگی و فکری به کودک و نوجوان ما بدهد تا اینها در بزرگسالی تفکرشان نسبت به ازدیاد جمعیت مناسب و درست شده باشد.
دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش های خانواده،رسانه،سازمان های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی،شرکت ها و موسسات خصوصی ،مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری برگزار خواهد شد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898607

دیگر خبرها

  • خلاصه بازی آرسنال ۵ - ۰ چلسی؛ برد با چاشنی تحقیر و صدرنشینی + ویدئو
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال فراخوان داد
  • بازیگر سینما و تلویزیون: دولت به اقتصاد خانواده‌ها توجه بیشتری کند
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد
  • مجتبی رحماندوست: اشعاری برای ردپای انبیا در کربلا نوشتم
  • «اقیانوس پشت پنجره» برگزیده جشنواره هندی شد
  • فوت یک کودک در پی موتورسواری نوجوان ۱۳ ساله
  • موتورسواری مرگبار نوجوان ۱۳ ساله در اصفهان / مرگ کودک ۶ ساله
  • بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود