Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلمان به عنوان یکی از اثرگذارترین کشورهای اروپا قدرت ایران در منطقه را پذیرفته و در حال هموار کردن مسیرهای همکاری با تهران است.

 

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آلمان به عنوان یکی از کشورهای بزرگ دنیا که از نظر سیاسی و اقتصادی قدرت بلامنازعی دارد حالا بیش از باقی کشورهای اروپایی به قدرت ایران در منطقه اذعان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آلمان از سال ۹۲ با شرکت در مذاکرات هسته ای ایران نشان داد که به همکاری بیش از پیش با ایران تمایل دارد. پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات و اجرایی شدن برجام نیز وزیر خارجه این کشور به تهران آمد و از این فرصت برای گسترش همکاری ها با ایران بهره برد.

 

تا پیش از خروج آمریکا از برجام روابط اقتصادی ایران و آلمان در بخش های مختلف افزایش یافت و در حوزه صنعت همکاری های دو کشور به قوت پیش از اعمال تحریم های اروپا بازگشت.

 

اما با خروج آمریکا از برجام اگرچه این همکاری ها تحت فشار واشنگتن کاهش یافت اما آلمان با شرکت در مذاکرات ساز و کار بانکی و مالی نشان داد که به ادامه روابط خود با ایران تمایل دارد. همچنین این کشور برای به ثمر رسیدن SPV تا کنون تلاش های ویژه ای انجام داده و قرار است که در میزبانی از شرکت مجری ساز و کار مالی با ایران مشارکت داشته باشد.

 

در این میان هرگاه که ایران از اجرای ساز و کار مالی از سوی اروپا ابراز نا امیدی و نگرانی داشته، آلمان تلاش کرده که این ناامیدی را از میان ببرد.

 

هفته گذشته نیز وزیر خارجه آلمان در اظهار نظری اعلام کرد که در چند هفته آینده شاهد اجرایی شدن SPV خواهیم بود.

 

از سویی دیگر رسانه های آلمانی نیز همواره تلاش داشته اند در جهت مثبت روابط ایران و این کشور گام بردارند زیرا قدرت ایران در منطقه را درک کرده اند. در همین رابطه حالا یک روزنامه آلمانی به تشریح قدرت کشورمان در ۴۰ سالگی انقلاب پرداخته است.

 

براساس ترجمه ای که تسنیم ارایه داده، یک روزنامه آلمانی در مطلبی به گسترش روزافزون قدرت ایران در منطقه و پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران چهل سال بعد از انقلاب با وجود مخالفت ها و مقاومت ها و دشمنی های زیاد از طرف غرب و به ویژه آمریکا اشاره کرد.

 

در بخش هایی از گزارش، روزنامه «تاگس اشپیگل» آمده است: حدود 40 سال پیش شاه از ایران فرار کرد و از زمان انقلاب اسلامی در سال 1979 با وجود همه مسائل و مقاومت آمریکا این نظام همچنان بر ایران حاکم است.شاه در زمان فرار رسما از سفری به مناسبت تعطیلات سخن گفت. اما فرار وی از ایران در واقع پایان سلطنت 2500 ساله شاهنشاهی بود. زمانی که رضا شاه پهلوی و همسر وی فرح در 16 ژانویه 1979 از تهران به سمت مصر پرواز کردند باید یک خداحافظی قطعی از کشورشان می کردند. حدود سه ماه بعد از این پرواز آیت الله روح الله خمینی جمهوری اسلامی در این کشور را اعلام کرد.

 

در ادامه این مطلب آمده است که فرار شاه و سقوط آن یک تحول عظیم در خاورمیانه و آغاز خصومت میان ایران و ایالات متحده را مشخص کرد. این دشمنی تحت ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" یک نقطه اوج جدید را به دست آورده است. بر اساس گزارش های منتشر شده اطرافیان ترامپ اخیرا امکان حمله نظامی علیه تهران را مورد بررسی قرار می دهند. عملا ایران برنده بزرگ ژئواستراتژیک سال های گذشته است. نظام جمهوری اسلامی با وجود همه مخالفت ها و مقاومت ها توانسته است نفوذ سیاسی و نظامی خود در منطقه را به طور مداوم افزایش دهد. هدف بلند پروازانه ایران برای ساخت یک نوع هلال شیعی در منطقه از خلیج فارس تا دریای مدیترانه همواره بیش از پیش به تخقق نزدیکتر می شود.

 

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: بعد از لغو توافق هسته ای ایران از طرف ترامپ حالا  رئیس جمهور آمریکا می خواهد جمهوری اسلامی را با همه ابزار به زانو در آورد. اما در حال حاضربه نظر نمی رسد وی بتواند  این کار را به سرعت انجام دهد.

 

این گزارش در حالی منتشر می شود که آمریکا همچنان تلاش دارد در روابط ایران و‌ آلمان تنش ایجاد کند. این اقدام از طریق رژیم صهیونیستی صورت می گیرد. بنیامین نتانیاهو از زمان مذاکرات هسته ای تاکنون سفرهای متعددی به برلین داشته و از آلمان خواسته تا از رابطه با ایران سر باز زند.

 

نتانیاهو با نشان دادن این که وضعیت اسرائیل با قدرت یافتن ایران در خطر است کوشیده حمایت آلمان را در برابر ایران داشته باشد. اگرچه در برخی از اظهار نظرها مقامات آلمانی با او همراهی کرده اند اما تلاش های آلمان برای حفظ رابطه با ایران ادامه دارد و این نشان می دهد که آلمان بازار و سیاست ایران را بر واشنگتن و تل آویو ترجیح می دهد./

 

 

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: سفر رئیس جمهور به گلستان افتتاح پروژه شورای عالی انقلاب فرهنگی روحانی حسن روحانی تودیع و معارفه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی سفر رئیس جمهور سقوط هواپیما ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۳۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران

لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تهران، پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نماد‌های آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

فایل لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران»، از اینجا قابل دریافت است.

دیگر خبرها

  • هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟
  • تقلای باشگاه پرهوادار آلمانی برای زنده ماندن
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد
  • چین اتهامات جاسوسی آلمان علیه کشورش را رد کرد
  • چین اتهام جاسوسی در آلمان را رد کرد
  • برلین به کی‌یف وعده ۴۰۰ خودروی زرهی داده بود، اما تحویل مختل شد