Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-19@21:47:02 GMT

پارلمان ما در حد یک نظام دموکراتیک نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۳۸۲۳

پارلمان ما در حد یک نظام دموکراتیک نیست

رویداد۲۴ علی تاجرنیا در ارتباط با نقاط منفی و مثبت طرح استانی شدن انتخابات اظهار کرد: یکی از آسیب‌های مهم پارلمان در کشور ما این است که هر چه از شهر‌های بزرگ به شهر‌های کوچک می‌رویم، میزان مشارکت در انتخابات کمرنگ می‌شود، اما مناسبات قومی افزایش یافته و به همان نسبت، با دور شدن از شهر‌های کوچک مولفه‌های منطقه‌ای مثل خرج کردن پول بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: همین امر باعث شده مجلس علی‌رغم توصیه بنیانگذار انقلاب اسلامی که گفتند مجلس باید حاصل فضایل ملت باشد؛ آنچنان که باید نتواند نمایندگی درست داشته و کلان نگری را در خود رشد دهد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: دغدغه بسیاری از نمایندگان مجلس مسائل مربوط به حوزه انتخابیه است؛ یک بخش این موضوع به درخواست‌ها و مطالبات مردم باز می‌گردد و بخش دیگر آن به انجام اموراتی مربوط می‌شود که در انتخابات آتی تضمین کننده رای آوری آن نمایندگان باشد.

وی ادامه داد: مجموعه این مسائل باعث شده طرح‌هایی که از طرف نمایندگان مطرح می‌شود یا نطق‌ها و دستور آنان عواملی را دربربگیرد که در رابطه با آن وظیفه مشخصی نداشته باشند؛ که دخالت در عزل و نصب‌ها پیگیری‌های منطقه ای، پیگیری مسایل شخصی طرفداران و هواخواهان از جمله این موضوعات است.

تاجرنیا افزود: باتوجه به رویکرد‌های منفی که به آن اشاره کردم، وقتی به مسائل کلان می‌رسیم می‌بینیم تنها ده الی پانزده درصد نمایندگان واقعا مردم را نمایندگی می‌کنند. در واقع مجموعه این موضوع نشان دهنده این است که پارلمان ما در حد یک نظام دموکراتیک نیست؛ در همین جهت استانی شدن انتخابات برای رفع این مشکلات، طرح خوبی است.

وی با بیان اینکه "استانی شدن انتخابات نقاط قوت و ضعفی در پی خواهد داشت" گفت: اگر انتخابات به سمت استانی شدن برود امکان اینکه مشارکت‌ها کم‌تر بشود هست، اما از آنجایی که جای توجه به مسائل مختلف منطقه‌ای و تاثیر گذار خالی است؛ این طرح باعث می‌شود نمایندگان پیگیری‌های خود را بیشترکنند.

این نماینده سابق مجلس گفت: نکته مهم این است که ما انتخابات را به داشتن نگاه کلان سوق دهیم. اگر سعی کنیم شرایطی فراهم کنیم تا نمایندگانی که انتخاب می‌شوند به انداره خودشان تاثیر گذاری داشته باشند به مجلس کلان‌نگر خواهیم رسید.

وی ادامه داد: در شرایط موجود چه احزاب اصلاح‌طلب و چه اصولگرا بیش‌از آنکه میزان کارآمدی نماینده را مد نظر قرار دهند، رای آوری آن‌ها را در نظر می‌گیرند. به همین دلیل می‌بینیم لیست‌های انتخاباتی زیاد است، اما وقتی افراد لیست وارد مجلس می‌شوند کارآمدی لازم را ندارند.

تاجرنیا در پایان گفت: در طرح استانی شدن انتخابات نقش شهر‌ها در انتخابات زیاد می‌شود و طبیعتا نمایندگانی در لیست احزاب و گروه‌ها قرار می‌گیرند که بتوانند مطالبات مردمی را دنبال کنند. در این حالت مشکلات استانی مغفول نمی‌ماند. با توجه به مجموع موضوعاتی که ذکر کردم منافع استانی شدن انتخابات برای تقویت یک مجلس تاثیر گذار قطعا بیش‌تر از شرایط فعلی خواهد بود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب استانی شدن انتخابات انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی دانشگاه تهران

نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی به عنوان عضو‌های اصلی معرفی شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه هیئت نظارت بر انتخابات روز سه شنبه ۲۸ فروردین ماه برگزار شد.

در این جلسه مدارک مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه فقط دو کاندیدا واجد شرایط بودند، بدون انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی، عضو‌های اصلی دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ انتخاب شدند.

چنانچه مدیرمسئولی طبق تبصره ۱ ماده ۱۱ شیوه نامه انتخابات اعتراض دارد، می‌توانند تا روز شنبه اول اردیبهشت ماه به همراه مستندات به دبیرخانه کمیته ناظر بر نشریات مراجعه کند.

محمدصادق رهبانی (مدیرمسئول نشریه تاغ) و محمدآراد زندیه (مدیرمسئول نشریه مراقبت) به عنوان نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تهران منتخب شدند.

دیگر خبرها

  • آغاز انتخابات مجلس هندوستان
  • مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند
  • نگاه استراتژیک غرب به هند در سایه انتخابات مجلس عوام/ چشم پوشی غرب از نگرانی‌های دموکراتیک
  • معرفی نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی دانشگاه تهران
  • بیانیه نمایندگان اقلیت‌های دینی مجلس: هرگونه خطای رژیم جعلی اسرائیل بدون پاسخ باقی نخواهد ماند
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • مشت نماینده مجلس گرجستان بر صورت رهبر حزب حاکم: ای آشغال روس پرست! (فیلم)
  • صدور اعتبار نامه نمایندگان منتخب تهران در مجلس دوازدهم