Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، بهجت افراز ملقب به ام‌الاسراء، از بانوان مومن و انقلابی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در اداره امور اسراء و مفقودین خدمت می‌کرد، چندی پیش در ۲۳ دی‌ماه دار فانی را وداع گفت. او از سال ۱۳۴۲ با اندیشه‌های امام خمینی(ره) آشنا شده و از سال ۱۳۵۶ در اغلب تظاهرات ضد رژیم حاضر بود، ارادت ویژه‌ای به رهبر و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اشعار زیبایی در مدح امام خمینی سروده است.

آنچه در ادامه می‌خوانید چند قطعه از اشعار ام‌الاسراء است که در کتاب خاطرات او که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده، منتشر شده است.

شعر اول درباره امام خمینی(ره)، در بهمن ۱۳۶۳ سروده شده و قطعه دوم مربوط به سال ۱۳۶۸ و بعد از رحلت امام(ره) است.

امام آمد

بهمن بهار ز عطر گل بوتراب شد/ گلشن به‌نام پورعلی فتح‌باب شد/ افسانه‌ی کیان ستمگردر انقلاب/از حمیت امام حبابی بر آب شد/فریاد یا مجیب همه‌ی‌ دلشکستگان/دربارگاه لطف الهی مجاب شد/ آمد امام‌ومام وطن شاد همچو گل/ پرتوفشان زنور رخش آفتاب شد/ شام سیاه مظهر طاغوت رانده شد/ بدر تمام آمد و خوش ماهتاب شد/ پرتو فکند لطف خدا بر قلوبمان/ کاخ ستم ز آه سحرگه خراب شد/ بوی خوش امام به صحن و چمن رسید/ آب خلیج و بحر خزر چون گلاب شد/ چشمان ما زدیدن خورشید طالعش/ روشن چو روز از گذر آن سحاب شد/ چه خوش وزید باد بهاری به میهنم/ پیران ما ز عطر نسیمش شباب شد/برنامه‌ی جنایت آمریکا و شوروی/ در وادی شرافت ایران سراب شد/ آن نغمه‌ای که عرش برین را فراگرفت/ فریاد یا امام بود و همه در کتاب شد/ دادند این پیام ملائک بهر شهید/ شادان شوید کشورتان انقلاب شد/ امت به نغمه بود سراسر چو عندلیب/ از نکهت وجود گلش کامیاب شد/ بهجت امید دیدن این گل به گِل نبرد/ روح خدا چو دید حُسن‌مآب شد...

تقدیم به روح مطهر حضرت امام خمینی(ره)

ای جماران گو سخن از رهبرم/ قائد اعظم خمینی سرورم/ از نماز نیمه شب‌هایش بگوی/ از نیازش سوی معشوقش بگوی/ دیده‌ای اشکان چشمش نیمه شب/ دیده‌ای صدناله‌اش در نیمه شب/ دیده‌ای فریاد او بر ظالمان/ چون علی شیر خدا بر کافران/ دیده‌ای مهر و عطوفت‌های او/ دیده‌ای صدناله‌اش در نیمه شب/ دیده‌ای فریاد او بر ظالمان/ چون علی شیر خدا بر کافران/ دیده‌ای مهر و عطوفت‌های او/ لحن پر مهرش صلای رب او/ دیده‌ای امت براهش جان فدا/ گفته‌اش این بود جز راه خدا/ راه دیگر راه وصل یار نیست/ یا رمن‌الله و جز او یار نیست/ صحبتش تنها خداوند جلیل/ عاشق ربش بر تر از خلیل/ دیدیش موسا صفت در کوه طور/ دیدیش عیسا چنان در مهد ثور/ همچو جد خود رسول‌الله بود/ هم و غمش لایزال‌الله بود/ از علی در کام دارد او زبان/ چون علی در راه حق بسته میان/ از حسن صبر و ظفر آموخته/ از حسین آوای عشق اندوخته/ مادرش زهرا براهش رهنما/ نور زهرا در رخش شمس سما/ زهد و سجاد و علوم باقری/ مکتب جدش رئیس جعفری/ همچنان موسی جعفر سال‌ها/ زجر زندان می‌کشیدی با دعا/ از علی موسی‌الرضا آموخته/ راه تسلیم و رضا دلسوخته/ از تقی و از نقی و از حسن/ درس‌ها می‌داد آن مرد کهن/ مهدی صاحب‌زمان بُد یار او/ یار او غمخوار او سالار او/ نایب بر حق مهدی آن عزیز/ رهبر مستضعفان، مشرک ستیز/ سوی عرش کبریایی رفته است/ شادمانه او به حق پیوسته است/ او دلش آرام و قلبش مطمئن/ نای لبیکش جواب ممتحن/ با امید فضل یکتایی جلیل/ داشت اندر سینه، قرآن دلیل/ راه بی‌پایان جنت را گرفت/ در کنار جد خود مأوا گرفت/ خاک غم برما نشست از هجر او/ قلب ما لبریز باد از مهر او/ آرزوی ما ز دادار کریم/ شوق دیدارش به جنات نعیم

شعری دیگر در مدح امام خمینی(ره)

سرود دلنشین و شاد رهبر/ کلامش پر طراوت چون پیمبر/ بگوش امتش پیوسته می‌‍‌خواند/ نوازشگر به روح خسته می‌خواند/ امید و شادی ما روی او بود/ سرور و بهجت ما خوی او بود/ دو صد افسوس ناگه دست تقدیر/ به قلبم آتشی زد بدتر از تیر/ امامم، قائدم، آرام جانم/ امیدم، رهبرم، تاب و توانم/ گرفت از ما و سوی لاله‌ها برد/ به جنت بزم رزم لاله‌ها برد/ ندا آمد ز مینو این ترانه/ خوش آمد روح یزدان شادمانه/ به باغستان ما جانانه آمد/ هزاران لاله را آلاله آمد/ صدف بگشوده شد دردانه آمد/ به جمع گوهران یکدانه آمد/ هلا، دلدادگان مکتب عشق/ شما آزادگان محضر عشق/ اگر دلداه‌ای از دل جدا باش/ اگر آزاده‌ای او را فدا باش/ فدا گردو فنا گرد و جدا شو/ به لذت‌های جنت آشنا شو

کد خبر 4514581 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: شعر شعر انقلاب مرکز اسناد انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند.

به گزارش جماران، صبح دیروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تاکنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳۹)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

دیگر خبرها

  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از دیدار رهبر انقلاب با کارگران
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی
  • کارگران فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند