Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-03-29@05:27:25 GMT

آینده کلان‌داده‌ها در ابر رقم خواهد خورد

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۵۳۸۸

آینده کلان‌داده‌ها در ابر رقم خواهد خورد

ایتنا - بینش‌های حاصل از کلان‌داده‌ها آنقدر وسیع هستند که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. طیف وسیعی از برنامه‌های کاربردی و فناوری‌ها در زمینه کلان‌داده همچون اسپارک و کافکا، به‌زودی در عرصه کلان‌داده‌ها به سازمان‌ها کمک بزرگی خواهند کرد.
به گزارش ایتنا از شماران سیستم به نقل از فوربز، با توجه به استفاده گسترده از کلان‌داده‌ها، بحث‌های زیادی راجع به فناوری‌های نسل جدید شنیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که هنوز هم مطالبی راجع به ابر می‌شنویم. ابر هم مانند کلان‌داده‌ها دهه‌هاست که نقل محافل بوده است؛ اما در ظرف چند سال گذشته توانسته است جای خود را در میان سازمان‌ها باز کند.

آن کلان‌داده‌ای که امروز می‌شناسیم، در واقع اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰، زمانی که اینترنت فراگیر شده بود و شرکت‌های وب ۲.۰ مانند آمازون، فیس‌بوک، توییتر و نت‌فلیکس حکمفرمایی خود را آغاز می‌کردند، پدیدار شد.
امروزه تقریباً تمام شرکت‌ها نوعی تحول دیجیتالی را از سر گذرانده‌اند و این گذار منجر به ایجاد مقدار زیادی از داده‌ها شده است؛ داده‌هایی که در دهه‌های پیشین، کسی فکرش را هم نمی‌کرد.

در طول این مدت، شرکت‌ها از فناوری‌های مختلفی برای ذخیره کردن این اطلاعات استفاده کرده‌اند که در میان آنها، دو نمونه برجسته هستند.
نخست، پایگاه داده NoSQL. این پایگاه، روشی جایگزین برای ذخیره‌سازی و دستیابی به داده‌های امروزی فراهم می‌کند؛ اما نسبت به جد خود یعنی SQL، سریع‌تر، ساده‌تر و مقیاس‌پذیرتر است.
دومین نمونه نیز هادوپ (Hadoop) است. هادوپ یک چهارچوب نرم‌افزاری منبع‌باز است و امکان ذخیره و پردازش حجم زیادی از داده‌ها را در محیطهای رایانشی توزیعی امکان‌پذیر می‌سازد.

مطابق این گزارش، همزمان با گسترش NoSQL و Hadoop در اواسط تا اواخر دهه ۲۰۰۰، رایانش ابری نیز پدیدار شد. پس از موفقیت اولیه خدمات وب آمازون، خیلی زود گوگل و مایکروسافت هم محصولاتی عرضه کردند.
ناگهان ابر باعث ایجاد علاقه زیادی به رسانه‌ها شد. ابر فواید زیادی داشت: چابکی، سهولت استفاده و شاید مهم‌تر از همه مقیاس‌پذیری. این چشم‌انداز که دیگر لازم نیست برای خودتان یک مرکز داده داشته باشید، برای بسیاری از سازمان‌ها بسیار جذاب بود.

 
اما بینش‌های حاصل از کلان‌داده‌ها آنقدر وسیع هستند که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت؛ حتی اگر به‌کارگیری آنها، چالش‌برانگیز و پرهزینه باشد.
علاوه بر NoSQL و Hadoop، طیف وسیعی از برنامه‌های کاربردی و فناوری‌ها در زمینه کلان‌داده همچون Cloudera، Spark، Splunk و کافکا، به‌زودی در عرصه کلان‌داده‌ها به سازمان‌ها کمک بزرگی خواهند کرد.

البته فواید ابر بیشتر از مضرات آن هستند و تعداد زیادی از سازمان‌ها شروع به آزمایش در فضای ابر کرده‌اند و سرانجام بارهای کاری خود را به این فضا منتقل خواهند نمود.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: توییتر گوگل مایکروسافت فناوری ابری اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اهواز بر مدار نارنجی است / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک ثبت شد

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلودگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شهرها در آلودگی چه سطحی از آلودگی قرار دارند، لازم است بدانیم امروز شهر اهواز رکوردار هوای ناسالم است و ۲۱ شهر سالم و پاک ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _چهارشنبه هشتم فروردین_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلان‌شهر اهواز با شاخص ۱۱۱، در موقعیت ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، در حالی که روز گذشته شهرهای ایلام، اهواز، زاهدان و کرمانشاه بر مدار ناسالم (نارنجی) ثبت نشد.

در همین راستا، کیفیت هوا امروز در کلان‌شهرهای تبریز با شاخص ۷۸، اصفهان با شاخص ۹۵، کرج با شاخص ۶۵، تهران با شاخص ۵۵، مشهد با شاخص ۷۴، بجنورد با شاخص ۸۱، زنجان با شاخص ۵۶، سمنان با شاخص ۵۵، کرمانشاه با شاخص ۵۵، زاهدان با شاخص ۷۹ و اراک با شاخص ۵۵، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای کرج، تهران، شهرکرد، سمنان، سنندج، کرمان، اراک، بندرعباس و یزد، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

قابل توجه است که سنجش کیفیت هوا امروز در کلان‌شهرهای ایلام با شاخص ۳۴، بوشهر با شاخص ۴۸، شهرکرد با شاخص ۴۹، بیرجند با شاخص ۲۸، قم با شاخص ۴۳، سنندج با شاخص ۳۵، کرمان با شاخص ۳۴، بندرعباس با شاخص ۴۷، همدان با شاخص ۲۸ و یزد با شاخص ۳۹، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته هفتم فروردین، شهرهای تبریز، اصفهان، بوشهر، بیرجند، مشهد، بجنورد، زنجان، قم، رشت و همدان، در وضعیت پاک (سبز) بودند.

به این ترتیب، شرایط امروز کیفی هوای در کلان‌شهرهای ارومیه، اردبیل، شیراز، قزوین، یاسوج، گرگان، رشت، خرم‌آباد و ساری، ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای ارومیه، اردبیل، شیراز، یاسوج، گرگان، خرم‌آباد و ساری، بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از کلان‌شهرها در وضعیت خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۱ کلان‌شهر سالم (زرد)، شمار ۱۰ شهر پاک (سبز) و تعداد ۹ کلان‌شهر بدون داده ثبت شده‌اند، به طوری که روز گذشته چهار شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۹ کلان‌شهر سالم (زرد)، شمار ۱۰ شهر پاک (سبز) و هشت کلان‌شهر بدون داده درج شد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 739707

دیگر خبرها

  • هوای شهر مشهد ناسالم است / پاک‌ترین هوا سهم ایلام شد
  • مهمترین برنامه‌های سازمان محیط زیست در سال آینده
  • هوای اهواز بر مدار نارنجی است / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • وضعیت بارش باران در۴ روز آینده تعطیلات | بیشترین بارش ها در کدام استان خواهد بود؟
  • محور پلدختر به خرم‌آباد تا ۲ روز آینده بازگشایی می‌شود
  • جاده پلدختر - خرم‌آباد تا ۲ روز آینده بازگشایی می‌شود
  • محور خرم‌آباد - پلدختر ظرف ۲ روز آینده بازگشایی می‌شود
  • محور پلدختر به خرم‌آباد تا دو روز آینده بازگشایی می‌شود
  • محور پلدختر به خرم‌آباد تا ۲روز آینده بازگشایی می‌شود
  • ثبت آبی‌ترین آسمان در بجنورد/ شاخص کیفی ۱۹ شهر سالم و پاک است