Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@22:10:26 GMT

کانال مالی محدود اروپایی‌ها هنوز غیر فعال است

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۵۶۶۱

به گزارش اکوفارس به نقل از­ سازمان توسعه تجارت ایران،­­ محمدرضا مودودی  که در دیدار  با سفیر سوئیس ضمن ارزیابی محورهای همکاری‌های تجاری دو کشور، طرفین در خصوص سازوکار مالی ویژه اروپا برای ایران گفتگو کردند، با قدردانی از تلاش‌های کشور سوئیس به منظور کاهش نرخ ریسک در ایران و پیوستن به WTO گفت: اروپا می‌تواند نقش ویژه‌ای در شرایط خاص اعمال تحریم‌های ظالمانۀ آمریکا علیه ایران ایفا کند، گرچه متاسفانه تا امروز علیرغم دفاع لفظی اروپا از پایبندی ایران به تعهدات برجام، در عمل نتوانستیم چالش‌های پیش رو را برطرف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معتقدیم که جنگ اقتصادی آمریکا تنها علیه ایران نیست بلکه آغازی برای جنگ‌های اقتصادی است که می‌تواند همه دنیا را درگیر کند. ایران به عنوان نمونه‌ای برای آزمایش تأثیر ابزارهایی است که آمریکا سال‌ها زیرساخت‌های آن را تقویت کرده است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: آمریکا در انتخاب ایران برای اعمال تحریم‌ها اشتباه کرد چرا که ما در ­۴ دهه اقتصادمان را مقاوم‌سازی کرده‌ایم. همچنین با وجود ۱۵ همسایه و واردات سالانه معادل ۱۰۰۰ میلیارد دلار آن‌ها از دنیا، معتقدیم که می‌توانیم تجارت خود را حفظ و حتی افزایش دهیم. این آزمونی برای اروپا است که چگونه می‌خواهد نقش خود را در روابط بین المللی دنیا حفظ و ایفا کند.

تأکید بر اهمیت توسعه روابط تجاری ایران و اروپا

وی اظهار داشت: ایران در برجام با ۶ کشور قرارداد منعقد کرده، ولی در حال حاضر احساس می‌شود که ­وزن دولت آمریکا از دیگر دولت‌ها بیشتر است و اگر اروپا برنامه‌ای هدفمند برای اعاده حیثیت بین المللی خود در برجام نداشته باشد چنان تلقی خواهد شد که دیگر هیچ معاهده‌ای با امضای کشورهای اروپایی در دنیا و بدون موافقت آمریکا اعتبار نخواهد داشت.

مودودی با تأکید بر اهمیت توسعه روابط تجاری ایران و اروپا در برهۀ حساس کنونی گفت: اگرچه بخش خصوصی اروپا، به عنوان بازیگران اصلی اقتصادی کشورهای اروپایی محسوب می‌شوند و دلواپس تنبیه آمریکا به دلیل رابطه با ایران هستند، اما در این میان از دولت‌های اروپایی انتظار داریم که از ظرفیت‌های خود در توسعه روابط تجاری با ایران بهره گیرند و پیشنهاد می‌کنیم که در تعرفه‌های تجاری خود با ایران تجدید نظر کنند. این موضوع شاید در آمار تجاری آن‌ها با ایران تأثیر چندانی نداشته باشد، کما اینکه اروپا برای برخی از رقبای تجاری ما نیز تعرفه‌ها را کاهش داده است، اما می‌تواند این پیام را برای دنیا و به ویژه آمریکا داشته باشد که اروپا به همکاری خود با ایران در چارچوب برجام متعهد است.

وی­ ضمن ابراز تأسف از اینکه کانال مالی مد نظر اروپا، صرفاً محدود به غذا و دارو است گفت: انتظار می‌رفت اروپا تجارت اقلام غیر تحریمی را در دستور کار قرار دهد و به کالاهایی، چون غذا و دارو بسنده نکند.

مودودی­ اضافه کرد: این کانال مالی محدود نیز علیرغم صحبت‌های وزیر اقتصاد سوئیس هنوز غیر فعال است و ما منتظر شنیدن نتایج مذاکره مقامات سوئیس با آمریکا در خصوص این کانال مالی هستیم.

چارچوب اصلی روابط اقتصادی دو کشور بر اساس توافقات تجاری

در ادامه مارکوس لایتنر، سفیر سوئیس در ایران، گفت: چارچوب اصلی روابط اقتصادی دو کشور بر اساس توافقات تجاری در کمیته تجاری مشترک قبلی که در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ برگزار شد، مستحکم شده و در حال برنامه ریزی برای کمیته مشترک بعدی به میزبانی سوئیس هستیم.

وی در خصوص سخنان وزیر اقتصاد کشورش در خصوص راه اندازی کانال مالی اروپا ­اظهار داشت: مفهوم سخنان وزیر اقتصاد سوئیس با آنچه در رسانه‌ها منعکس شده کمی متفاوت است و وی هیچ تضمینی در این خصوص نداده است. سوئیس در راه اندازی کانال مالی با ساز و کار انسان‌دوستانه برای کالاهای پزشکی، غذا و دارو کاملاً مصمم است.

به گزارش مهر، سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از سفیر سوئیس دعوت کرد تا در همایش فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران که در هفته اول بهمن برگزار خواهد شد، شرکت کند.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۵۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما

بر اساس گزارش مشترک سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و داده‌های مرکز بررسی تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، میزان مرگ و میر ناشی از هوای گرم طی دو دهه پیش در اروپا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آب و هوای گرم، اروپا را در «فشار گرمایی شدید» قرار داده است. بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و داده‌های سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، آلاینده‌های به دام افتاده‌شده در گرما که جو را مسدود کرده‌اند به افزایش دما در اروپا به بالاترین سطوح ثبت‌شده کمک کرده‌اند.

این گزارش نشان می‌دهد که دمای هوا در سراسر اروپا برای ۱۱ ماه سال ۲۰۲۳ بالاتر از میانگین بوده است. این هوای گرم و خشک به آتش‌سوزی‌های بزرگ نظیر آنچه در پرتغال، اسپانیا و ایتالیا دیده شد، دامن زد و حتی یونان با بزرگترین آتش‌سوزی ثبت‌شده در اتحادیه اروپا مواجه شد که ۹۶ هزار هکتار زمین آن سوخت.

وضعیت آب‌وهوا باعث بارش شدید باران و بروز سیل‌های مرگبار نیز شد. هوای گرم‌تر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد و امکان وقوع طوفان‌های شدیدتر را فراهم می‌کند. بر اساس این گزارش، اروپا در سال ۲۰۲۳ حدود هفت درصد مرطوب‌تر از میانگین سه دهه گذشته بود و یک‌سوم شبکه رودخانه‌های آن از آستانه «بالای» سیل عبور کرد و یک‌ششم به سطوح «شدید» رسید.

کارلو بوونتمپو، مدیر بخش تغییرات آب و هوایی کوپرنیک در این رابطه گفت: در سال ۲۰۲۳، اروپا شاهد بزرگترین آتش‌سوزی ثبت‌شده، یکی از مرطوب‌ترین سال‌ها، موج گرمای شدید و سیل ویرانگر گسترده بود.

در این گزارش آماری از تلفات ناشی از گرما در سال ۲۰۲۳ ارائه نشده است، اما دانشمندان تعداد تلفات در سال ۲۰۲۲ را ۷۰ هزار مرگ اعلام کرده‌اند. دانشمندان می‌گویند که تعداد مرگ و میرهای ناشی از گرما در سال ۲۰۲۳ احتمالاً بیشتر از این رقم است.

دانشمندان علاوه بر تاکید بر آسیب‌های شدید آب و هوایی، به رکوردشکنی میزان برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر نیز اشاره کردند. در سال ۲۰۲۳، ۴۳ درصد از برق از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد که این رقم در سال قبل از آن ۳۶ درصد بود.

کد خبر 746810

دیگر خبرها

  • دست رد سوئیس به استفاده از سود اموال مصادره شده روسیه
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین
  • ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • سخنگوی وزارت خارجه: مقامات ذی‌ربط احضار سفیر سوئیس به سپاه را تکذیب کردند | تبادل پیام با آمریکا
  • ارتباط مستمر با سفیر سوئیس برای تبادل پیام با آمریکا
  • افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما