Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@05:55:22 GMT

خم شدن کمر تولیدکنندگان کفش زیر بار واردات

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۵۹۰۳

خم شدن کمر تولیدکنندگان کفش زیر بار واردات

خبرگزاری مهر، گروه استانها - صبا مرجانیان: سری به بازار کفش بزنید می‌بینید که این بازار پُر مشتری در قبضه پاپوش‌های وارداتی است و کفش‌های اصیل ایرانی دیگر چندان مشتری ندارد و به خاطر همین است روز به روز کارگاه‌های تولیدی بیشتری تعطیل می‌شوند.

صنعت کفش کشور که سالهاست با موضوع واردات بی‌رویه و اجناس بی‌کیفیت دست به گریبان است ؛ مهم‌ترین عاملی هم که صدای فعالان عرصه‌ی کفش را به شکایت بلند کرده همین واردات بی‌رویه است به طوری که عرضه این محصولات با قیمتی ارزان و بی کیفیت کسب و کار تولیدکنندگان داخلی را از رونق انداخته‌ و از سوی دیگر بازار مصرف در تنوع رنگ و مدل کفش‌های بی‌کیفیت وارداتی اسیر شده او مردم به قیمت ارزان جنس و به رنگ ظاهری آن بیشتر از کیفیت جنس خریداری شده توجه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این بخش که از پُرمصرف‌ترین کالاهای جامعه است با قاچاق گسترده روبه‌رو هستیم و این موضوع هم به مشکلات کمبود سرمایه و رقابت‌ نابرابر تولیدکنندگان داخلی افزوده و آرام آرام این صنعت را به زانو درآورده و موجب جولان برندهای خارجی در بازار شده است.

سالانه حدود ۲۵۰ میلیون جفت کفش نیاز بازار است و متاسفانه سهم تولید کنندگان ایرانی با این روند همچنان کم و کمتر می شود.

صنعت کفش جزو صنایعی است که به دلیل تقاضای بالا از کالای تولیدی آن ظرفیت‌های بسیار خوبی برای اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم دارد، اما در استان کرمانشاه این صنعت با بی‌توجهی کامل روبرو بوده و امروز دیگر چندان فعالیتی از این صنعت در استان دیده نمی‌شود.

مشتریان به دلیل گرانی استقبالی از کفش‌های تولید داخل ندارند

برخی از فروشندگان کفش در کرمانشاه با اشاره به رکود بازار کفش می‌گویند که در حال حاضر بازار کفش با مشکل مواجه است و مشتریان استقبال چندانی از کفش‌های تولید داخل ندارند.

آنها دلیل مشکلات بازار را رکود اقتصادی می‌دانستند و معتقد بودند به علت گرانی در قیمت‌ها مشتریان استقبال چندانی از آن نمی‌کنند.

همچنین گرانی قیمت مواد اولیه و رکود بازار از دیگر عوامل کاهش تقاضای کفش بود که از سوی فروشندگان مطرح می‌شد.

شجری، رییس اتحادیه کفاشان دست‌دوز اوایل امسال بود که در گفتگویی با اشاره به آمارهای جهانی اذعان داشت که سازمانهای جهانی اعلام کرده‌اند که سالانه 525 میلیون دلار کفش وارد ایران می‌شود و همین آمار نشان می‌دهد که تولیدکننده ایرانی باید شاهد انواع بحران‌ها باشد و کارگر ایرانی باید بیکار شود.

وی با اشاره به اینکه آمار رسمی واردات گمرکی نشان می‌دهد که سالانه بیش از 13 میلیون دلار کفش از طریق مبادی قانونی وارد کشور نشده است، گفت: تفاوت آمارهای جهانی و اعلام گمرک حدود 512 میلیون دلار می‌شود و سوال ما از آقایان و مسئولان این است که این رقم وحشتناک کفش قاچاق از کدام مبادی و چگونه وارد کشور می‌شود که صدای هیچ کس در نمی‌آید.

تنها ۳ کارگاه تولید کفش در کرمانشاه فعال است /تعطیلی ۳۴ کارگاه تولیدی

نورعلی حشمتیان، رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پس از افزایش قیمت ها شاهد رکود بر بازار کیف و کفش و کاهش فروش آن ها بودیم

وی با بیان اینکه در گذشته ۳۷ کارگاه تولید کفش در کرمانشاه فعال بود که امروزه این تعداد به سه کارگاه رسیده است، افزود: در حال حاضر صاحبان این کارگاه های فعال نیز تنها افرادی مسن هستند که سال‌ها در این کسوت فعالیت داشته اند.

رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز کرمانشاه با ابراز نارضایتی از افزایش هزینه‌های دوخت کفش گفت: تامین مواد اولیه به ویژه چسب مورد نیاز دوخت کفش بسیار سخت شده است.

وی افزود: کم و بیش خرید کیف و کفش انجام می‌شود اما در بازار نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد رکود هستیم و همین موجبات نارضایتی کسبه را رقم زده است.

قطعا با این روند و به لطف غفلت مسئولان همین چند کارگاه تولیدی هم که به زور سرپا نگه‌داشته شده‌اند عنقریب تعطیل می‌شود و کرمانشاه برای همیشه از گردونه تولید کفش در کشور خارج می‌شود.

واردات بی رویه، کاهش ظرفیت های تولیدی، افزایش قیمت مواد خام، شیمیایی و اولیه تولید کفش، بالا ‏رفتن دستمزد فعالان این عرصه، کاهش قدرت خرید مردم، کمبود نقدینگی و در نهایت ورشکستگی بسیاری ‏از واحدها و مراکز تولید کفش در کشور از چالش‌هایی است که لزوم مرتفع ساختن آن در سال جاری نه تنها ‏مهم، بلکه بسیار ضروری به نظر می رسد.‏

کد خبر 4514478

منبع: مهر

کلیدواژه: افزایش قیمت کارگاه های تولیدی کفش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۵۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۰ تا ۳۲ کیلوگرم مرغ به ازای هرنفر و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای مرغداری، برای تولید حداقل یک میلیون تن مرغ مازاد باید برنامه ریزی صادراتی داشت تا تراز تجاری صنعت به سمت مثبت شدن پیش رود.

طی ماه های اخیر وزارت جهاد سیاست افزایش جوجه ریزی های ماهانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون قطعه را در راستای تنظیم بازار اتخاذ کرده که با احتساب مصرف داخل، این میزان تولید از نیاز کشور بالاتر است، بنابراین نه تنها برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات نداریم، بلکه صادرات مستمر به عنوان راهکار موثر در پایداری تولید و تنظیم بازار باید دنبال شود به طوری که با اعمال حمایت های لازم از صادرات، بازارهای جدید حتی خارج از منطقه بازاریابی شود که در صورت تحقق، ارزآوری قابل توجهی خواهیم داشت.

در همین ارتباط مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بناداریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

صادرات مستمر مرغ باید در دستور کار قرار گیرد

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: مرغداران در راستای سیاست وزارت جهاد جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه به سبب تولید بالا، ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر گذراندیم. علی رغم افزایش سرمایه گذاری بالا ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، مرغداران نه تنها سودی عایدشان نشد، بلکه در حال زیان هم هستند که با استمرار این روند تولید دچار چالش می شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت جهاد، برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود، کما اینکه از قبل از عید این امر آغاز شده است، اما انتظار می رود که روند صادرات تسریع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جمع آوری و خرید تضمینی تاثیر مقطعی در کاهش زیان مرغداران دارد، افزود: در شرایط کنونی  امکان جمع آوری کل مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد و از طرفی مرغ های جمع آوری شده در مقطعی باید به بازار عرضه شود که بدین ترتیب جمع آوری مرغ مازاد توسط پشتیبانی امور دام اثر مقطعی دارد.

او صادرات مرغ را موثرین راهکار تنظیم بازار دانست و گفت: موثرین راهکار بالا نگه داشتن تولید مرغ در کشور که تامین کننده نیاز مرغداران باشد، فراهم کردن زمینه صادرات مستمر به کشورهای منطقه و بیرون منطقه است که علاوه بر ایجاد ارزآوری به افزایش اشتغال هم کمک می کند.

با توسعه صادرات مرغ دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده نیست

بنابر آمارهای اعلامی در فروردین ماه حدود ۱۴۰میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که برمبنای تخم مرغ هایی که به دستگاه رفته برآورد می شود که جوجه ریزی اردیبهشت به همین رقم برسد، درحالی‌که جوجه ریزی ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه ای جوابگوی نیاز کشور است که براین اساس مسئولان سیاست گذار در راستای پایداری تولید و جلوگیری از زیان مرغداران باید تمهیداتی برای مازاد تولید اتخاذ کنند.

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرغ صادر شود که براین اساس صادرات مرغ با احتساب هرکیلو ۲ دلار حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری دربردارد صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد در اسفندماه صادرات مرغ تنها به عراق انجام شد، اما در حال برنامه ریزی برای صادرات مستمر مرغ به دیگر بازارهای کشورهای همسایه هستیم.

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف

همچنین حبیب اسداله نژاد کارشناس صنعت طیور و مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگو است جوجه ریزی۱۵۰ میلیون قطعه ای  شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدد از جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

اسداله نژاد با بیان اینکه فاکتورهای متعددی در صادرات مرغ باید  رعایت شود، افزود: اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

با توجه به جوجه ریزی ماه های اخیر، بازار مرغ در ثبات و آرامش به سر می برد به طوری‌که علی رغم سنوات گذشته نه تنها دیگر برای تامین ذخایر استراتژیک  و تنظیم بازار داخل نیازی به واردات نداریم، بلکه از ایام پایانی سال گذشته صادرات مرغ بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال در دستور کار قرار گرفت که امید می رود با اعمال حمایت های لازم و برنامه ریزی مناسب، صادرات مستمر و پایدار دنبال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • شناسایی و پلمپ کارگاه غیرمجاز تولید چیپس سیب زمینی در سامان
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم