Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@18:19:03 GMT

چرا خوزستان ؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۶۱۲۴

چرا خوزستان ؟

تهران- ایرنا- هفته گذشته سفری داشتیم به اهواز مرکز خوزستان، شهری که هربار پا به آن می گذارم، خاطراتم را از دوران جنگ بطور کامل مرور می کنم؛ جایی که انگار همه خوبی های عالم در یک دوره 8 ساله درآن متمرکز بود؛ اتحاد، برادری، همبستگی، مهر و محبت .

چرا خوزستان مهم است؟ چون ، از نظر کارشناسان و صاحبان فن و تجربه، خوزستان 80 درصد نفت و گاز کشور را برای صادرات و مصارف داخلی تامین می کند، چرا که 6 مرز گمرکی از جمله دو مرز مهم شلمچه و چذابه در این استان واقع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چرا خوزستان برای کشور اهمیت دارد، چون کارشناسان معتقدند این استان با 16 میلیون تن تولیدات کشاورزی اش ، سهم بزرگی در تامین غذای کشور دارد.
اما نه ! از نظر من که هفته گذشته یک بار دیگر در خیابان های اهواز قدم زدم و با مردمان خونگرم و مهربان و بی شیله پیله اش هم صحبت و همدم شدم، اهمیت خوزستان به معنویت آن است.
خوزستان ، استانی است که خون همه ایرانی ها در زمین های گرم و رملی اش به هم آمیخته است. جایی که 8 سال دست به دست هم و بازو به بازوی هم، ازوجب به وجب خاکش دفاع کردیم. از عرب و لرهای ساکن استان تا تبریزی ها و تهرانی ها و اصفهانی ها و گیلانی ها ... همه و همه از شیعه و سنی و حتی مسیحی و زرتشتی ، در این دفاع مقدس سهم داشته اند.
یک روز همه ایرانی ها ، برای خرمشهر گریه کردند و روزی همه با هم پایکوبی و حالا هم وقتی بحران ریزگردها هموطنان خوزستانی را آزار و شکنجه می کند، همه ایران دل نگران و ملتهب می شود.
هفته گذشته ، در روزهایی که در خیابان های اهواز قدم می زدم، مصادف بود با عملیات بزرگ و تاریخی کربلای 4 که آن روز هم همه با هم گریستیم ، بخاطر دوستانمان که آن سوی رود ماندند.
البته این را هم باید گفت که ناکامی کربلای 4 به معنای شکست در جنگ و دفاع مقدس ایرانی ها نبود ، آن عملیات برای همه ایرانی های میهن پرست، یک حماسه و واقعه تاریخی غرور آفرین است؛ آن روزها همه ایرانی هایی که به دل رودخانه زدند، با عشق به مرگ بوسه زدند؛ به امید فرداها.
کارون هم برای خودش دنیایی است؛ وقتی از کنارش می گذری پر است از خاطره ؛ خاطره از بچه هایی که در دلش جای داده است، حالا اما کمی دلگیر تر است و آن شادابی زمان جنگ را در آن نمی بینی ؛ کاهش آب کارون ، دلگیر کننده است و من با خود می اندیشم، اگر روزی کارون خشک شود، آن همه خاطرات که در دلش است، چه می شود.
با اینکه طی سال های پس از جنگ تحمیلی صدام علیه ایران، میلیاردها دلار برای بازسازی این استان ویران شده از جنگ سرازیر شد، اما همچنان مشکلات و معضلات آن بطور کامل حل نشده است؛ نه تنها مشکلات قدیمی بطور کامل حل نشده که مشکلات جدیدی هم به آن اضافه شده است؛ یکی اش همین کاهش آب کارون و دیگری آوار ریزگردهاست.
البته حجم ویرانی های ناشی از جنگ، به حدی است که اعتبارات و بودجه های تخصیصی تاکنون، عقب ماندگی های استان را جبران نکرده است.
با سید کریم حسینی ، معاون استاندار پیشین خوزستان که صحبت می کردیم، در مقایسه خوزستان با سایر نقاط کشور و ملی بودن بسیاری از مشکلات مانند بیکاری و خشکسالی و ... گفت: قبول داریم که بحث ملی است و محلی نیست، اما به دلایلی می بایست این استان را از سایر نقاط مستثنی کرد؛ ازجمله اینکه خوزستان به واسطه جنگ و معضلات بی شمارش از فرصت هایی که سایر استان ها طی 40 سال گذشته از آن برخوردار شده اند، عقب است.
او در عین حال این را هم مورد تاکید قرار داد که نباید خدمات 40 ساله نظام به استان خوزستان را نادیده بگیریم.
در چند روزی که در اهواز بودیم ، با برخی مسئولان، نخبگان محلی، فعالان اجتماعی و شخصیت های علمی و دانشگاهی استان دیدار کردیم و گپ زدیم؛ همه بر یک نکته تاکید داشتند و آن اینکه چرخ اقتصاد خوزستان ، ابعاد ملی دارد و رونق و نشاط و نور امید و چشم اندازهای آن برای کل کشور برکت خواهد داشت.
با مردم هم که صحبت می کردیم ، امیدواری نسبت به بهبود وضعیت بیشتر از قبل احساس می شد؛ حداقل به لطف رحمت الهی و بارش های فراوان پاییزی و زمستانی، امسال از ریزگردها تاکنون خبری نبوده و مردم نفس راحتی کشیده اند و تالاب ها نیز به لطف عمل به وعده از سوی دستگاه های دولتی و اختصاص بودجه و حق آبه تالاب هورالعظیم، این برکه عظیم طبیعی امسال تا 80 درصد شرایط گذشته اش را بازیافته است.
با این همه استان همچنان از معضلاتی رنج می برد که بنا به همان دلایل پیش گفته حقش نیست. مشکلات کارگری ، معضل بیکاری و وضعیت نابسامان حاشیه نشین ها که برای بسیاری از این معضلات راه حل های بسیاری وجود دارد؛ فقط کمی درایت و خلاقیت لازم دارد و همدلی و صمیمیت.
برای حل بحران بیکاری در خوزستان، راه های زیادی وجود دارد؛ چرا که ظرفیت های استثنایی استان هم زیاد است. ظرفیت هایی که چند برابر مشکلات آن است.
این موضوع را وقتی در لشکرآباد اهواز پرسه می زدیم و فلافل می خوردیم ، بیش از هر زمان دریافتم، محله ای که سال ها قبل وضع درست و حسابی نداشت و حالا به یک مرکز بزرگ توریسم غذایی نه تنها استان که کشور تبدیل شده است.
ابوعلی مالک یکی از آن واحدهای فلافل فروشی می گفت، امروز شهروندان اهوازی با اطمینان به این محله می آیند و ما به این اعتماد افتخار می کنیم و حالا می توانیم بگوییم، لشکر آباد پایتخت فلافل جهان است.
خوزستان حالا بیش از هر زمان نیازمند توانمندسازی جوانانش است تا از مواهب و ظرفیت های طبیعی استان استفاده کنند.
فروغی نیا یکی از فعالان رسانه ای در اهواز درهمین خصوص می گوید، دولت باید زمینه های خود اشتغالی و مشارکت بخش خصوصی فراهم کند که پایه رشد و توسعه و امنیت پایدار است.
به گفته وی، خوزستان نیازمند گشودن راه های ارتباطی جدید با سایر استان هاست؛ به عنوان مثال می توان مسیر اهواز به اصفهان را به 5 ساعت کاهش داد ، همانطور که فاصله خرم آباد به اهواز نیز به واسطه یک تونل به شدت کاهش یافته است.
در عین حال خوزستانی های خونگرم، همواره در طول سالیانی که ما به یاد داریم، مردمانی شاد و با نشاط بوده اند؛ دستی بلند در هنر و موسیقی دارند و زمینه های ورزش حرفه ای نیز دراین استان سابقه ای طولانی دارد که می بایست برای احیای این زمینه های امیدبخش و در عین حال رونق دهنده اقتصاد محلی، همه دستگاه ها و نیز گروه های مردمی مشارکت کنند.
بی شک همه می دانند که دولت در شرایط حاضر با تمام توان سرگرم حل مشکلات استان است، در این شکی نیست؛ برای بهبود وضعیت آب ف پروژه هایی مانند الغدیر اجرا شده و همچنان پروژه های دیگری در دست اجرا است، در خصوص ریزگردها نیز اتفاقات خوبی افتاده است و در مرحله بعد می بایست ، به سمت رایزنی با کشورهای همجوار کانون ریزگردها برویم و کار را در سطح منطقه ای دنبال کنیم.
سرانجام روزی که باید اهواز را ترک می کردیم، فرا رسید؛ روز پنجشنبه گذشته باران شدیدی باریدن گرفته بود، از یک سو برق خوشحالی در چشمان مردم درخشیدن گرفته و از سویی ، آب گرفتگی های گسترده ، چهره شهر را خراب کرده بود.
بسیاری از حاشیه های شهر اهواز مانند ملاشیه و شلنگ آباد نیز آن روز حال و روز خوشی نداشتند؛ محلاتی آب گرفته و پر گل و لای و این برای مرکز استانی که بزرگترین شرکت ها و واحدهای صنعتی و تولیدی، از جمله شرکت های نفتی در آن قرار دارد، زیبنده نیست.
//////////////

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي خوزستان اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قابل قبول قرار گرفت

 براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه حاکی از این است که باران‌های بهاری تاثیر خوبی بر وضعیت بخش عمده شهرهای استان خوزستان گذاشته است و موجب شده تا مردم علاوه بر خرسندی از هوای بهاری این روزها هوای سالمی نیز تنفس کنند.

بر اساس این گزارش هوای شهرهای اهواز، امیدیه، اندیمشک، بهبهان، حمیدیه، خرمشهر، دزفول، رامهرمز، سوسنگرد، شادگان، کارون، ماهشهر، مسجدسلیمان و هندیجان با برخورداری از شاخص زیر ۱۰۰ در وضعیت قابل قبول تنفسی قرار گرفتند.

همچنین هوای شهرهای رامشیر و شوشتر نیز با شاخص ریز ۵۰ در وضعیت سالم و پاک قرار دارند.

بنا بر اعلام این سامانه ایستگاه پایش کیفی هوای واقع در منطقه نیوساید اهواز با شاخص ۱۱۴ وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌دهد اما ایستگاه اداره پست برق شماره سه اهواز با شاخص ۴۹ در وضعیت سالم و پاک قرار دارد.

روز گذشته وضعیت هوا در شهر خرمشهر با شاخص‌ ۲۱۱ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت بسیار ناسالم قرار داشت و هوای شهرهای رامشیر، رامهرمز، شوش و شوشتر در وضعیت سالم و پاکی قرار داشتند.

بر اساس این گزارش سال گذشته اهواز هیچ روز سالم و پاکی را نداشت.

وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و... موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.

افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا " ناسالم" است، باید از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیت‌ها را کاهش دهند.

براساس طبقه‌بندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

استان خوزستان ۲۵ ایستگاه پایش کیفی هوا دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • صالحی: پیشرفت پروژه فاضلاب اهواز اولویت دولت در خوزستان است
  • وضعیت قابل قبول هوای ۱۴ شهر خوزستان
  • هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قابل قبول قرار گرفت
  • فعالیت مراکز اهدای خون خوزستان در شب‌های قدر
  • هوای ناسالم سه شهر خوزستان برای گروه‌های حساس
  • جزئیات روند پیشرفت پروژه‌های آب و فاضلاب خوزستان
  • آیین سنتی « گرگیعان » در خوزستان برگزار شد 
  • جشن گرگیعان در خوزستان
  • آب‌گرفتگی در عمده مناطق اهواز رفع شده است
  • اهواز غرق آب شد؛ وعده‌ای که محقق نشد