Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در واکنش به پلمپ موزه قصر آیینه یزد و ابراز نگرانی از وضعیت موزه گفت: نگران اشیای داخل موزه هستیم.

سید مصطفی فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا به تشریح روند فعالیت موزه پرداخت و اظهار داشت: موزه قصر آیینه یزد از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این موزه از همان ابتدای انقلاب به دستور آیت الله شهید صدوقی به موزه تبدیل شد و تولیت آن با میراث بود ادامه داد: پس از انقلاب به دلیل اینکه برخی املاک در اختیار بنیاد مستضعفان قرار می گرفت این ملک نیز در همین راستا به مالکیت بنیاد مستضعفان در آمد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با بیان اینکه مسئولان بنیاد مستضعفان از مدت‌ها پیش درخواست اجاره از موزه کردند اضافه کرد: موزه درآمدی نداشت و در بودجه بندی هایی که برای این اداره کل در سطح کشور صورت می گرفت چنین بودجه ای دیده نمی شد، موضوع پرداخت اجاره هیچ موقع تحقق نیافت.

وی با تاکید بر اینکه خارج از این ضوابط اداری نیز امکان پرداخت اجاره و تعیین بودجه برای آن وجود نداشت عنوان کرد: در این سال ها مکاتبات بنیاد مبنی بر سلب مکان موزه از میراث فرهنگی بود و ما در پاسخ پیشنهاداتی داشتیم که مورد توجه مسئولان بنیاد مستضعفان قرار نگرفت.

فاطمی از جمله این پیشنهادات را معاوضه اجاره موزه با زمین به عنوان اجاره بها برشمرد و تصریح کرد: حتی پیشنهاد دادیم موزه به همین شکلی برقرار که است در اختیار بنیاد قرار گیرد و چون اولین و تنها موزه رسمی یزد بود تلاش داشتیم تعطیل نشود و به قوت خود باقی بماند که مورد توجه قرار نگرفت و به هیچ شکلی همراهی نکرد.

وی با بیان اینکه امروز 26 دیماه با حکم دادستانی قفل موزه شکسته شد و موزه در تصرف بنیاد مستضعفان قرار گرفت اظهار داشت: بیشترین نگرانی ما برای اشیای داخل موزه است چون اشیای ارزشمند و گران قیمتی هستند که قدمت هر یک از آن ها به چند هزار سال می رسد.

فاطمی همچنین با اشاره به قدمت ساختمان موزه و ثبت گچ بری های آن در فهرست آثار ملی افزود: ساختمان نیز بسیار قدیمی است و در حال مرمت است به ویژه پشت بام و دیوار ها که در حال بازسازی است و موزه دارای گچ بری های بسیار بی نظیر و خاص و نفیس  است و اگر اندک بارندگی داشته باشیم قطعا آسیب خواهد دید.

وی با اظهار امیدواری بر حفظ ماهیت موزه بیان داشت: برای ما تفاوتی ندارد که میراث فرهنگی موزه را بگرداند و اداره کند یا بنیاد مستضعفان بنابراین آمادگی داریم اشیاء موجود در موزه را به صورت رسمی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار داده و موزه همچنان به کار خود ادامه دهد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها انقلاب انقلاب اسلامی زمین صنایع دستی و گردشگری موزه جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • کشف هزار و ۷۶۰ عدد سکه فلزی تاریخی از منزل یک روستایی در مراغه