Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-19@14:05:55 GMT

شانس آوردیم در ویلا نبودیم

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۸۸۵۰

شانس آوردیم در ویلا نبودیم

ساکنان ویلای ۷ ساله در کنار باند فرودگاه فتح، به خواست خدا در زمان حادثه بویینگ ۷۰۷ ارتش، در خانه نبودند.

به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: برخورد بویینگ ٧٠٧ به یکی از خانه‌های ویلایی شهرک مسکونی زیبادشت ماجرایی است باورنکردنی. ماجرا از این قرار بود که صبح روز دوشنبه یک فروند هواپیمای بویینگ ۷۰۷ متعلق به ارتش جمهوری اسلامی ایران، هنگام فرود در فرودگاه «فتح» کرج، با دیواره انتهای باند برخورد کرده و پس از اصابت با یک ساختمان مسکونی دچار انفجار و آتش‌سوزی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شد هم‌راستایی دو فرودگاه فتح و پیام باعث اشتباه خلبان شده و چون باند فتح کوتاه‌تر از آن چیزی است که بویینگ ۷۰۷ برای نشستن نیاز دارد، هواپیما از باند خارج شده و به خانه ویلایی برخورد کرده است. رخدادی که باعث کشته‌شدن ١٤ مرد و یک زن شد.

در این حادثه البته یک مهندس پرواز توانست با کمک یک فرشته نجات از مرگ در امان بماند. فرشته نجاتی که درست در همان لحظه حادثه در همان محل حاضر و در اقدامی خیره‌کننده ناجی تنها بازمانده بویینگ خسته بود. اتفاق وحشتناک‌تر آن‌جا بود که اگر خانه ویلایی خالی نبود، چه اتفاق وحشتناک‌تری رخ می‌داد؟ خانه‌ای که  در ٢٠٠ متری انتهای باند پایگاه فتح قرار دارد. دماغه هواپیما درست در قسمت پذیرایی این ویلای هفت ساله فرود آمد. خانه‌ای که متعلق به یک پزشک قلب است و آخر هفته‌ها به ویلایشان می‌آیند، اما شانس آوردند که جان سالم به در بردند. آنها قرار بود در این خانه ویلایی بار دیگر کنار هم جمع شوند، اما خواست خدا بوده که در آن روز و در آن لحظه هولناک در ویلا نباشند.

در ادامه گفت‌وگوی «شهروند» را با همسر دکتر ذبیحی مالک ساختمان می‌خوانید:

چه زمانی متوجه شدید هواپیما در خانه‌تان فرود آمده است؟

همان زمان که هواپیما از باند خارج شد و به خانه ما برخورد کرد، متوجه شدم. مسئول شهرک با من تماس گرفت و موضوع را اطلاع داد. سریع از تهران خودم را به زیبادشت رساندم. در ابتدا شوکه شده بودم. باورم نمی‌شد. همش با خودم فکر می‌کردم اگر در خانه بودیم، چه مصیبتی پیش می‌آمد، ١٥ نفر شهید شده بودند و خانواده‌هایشان را می‌دیدم که چه غم و رنجی دارند،  اما اگر ما و خانه ویلایی کنارمان هم در خانه بودیم تعداد کشته‌ها بیشتر می‌شد.

چند خانه در آن شهرک دچار آسیب شد؟

خانه ما  که بشدت تخریب شد و ویلای مجاورمان که آنها هم نبودند، دچار آسیب شده است.

می‌دانید چند خانه در آن شهرک وجود دارد؟

من آماری در این‌ باره ندارم، اما ساکنان  زیادی هستند که در آن شهرک زندگی می‌کنند، البته به صورت مداوم در آن‌جا نیستند،  بیشتر ساکنان خانه‌های ویلایی زیبادشت گاهی به خانه‌هایشان سر می‌زنند اما چندین نفر هستند که به صورت مستمر در این شهرک زندگی می‌کنند. از جمله مسئول شهرک و سرایدارهایی که تمام وقت در آن‌جا هستند و با خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند.

خانه شما دقیقا در کجا قرار دارد؟

در انتهای باند  قرار دارد. تنها ٢٠٠ متر با باند فاصله دارد.

در حال حاضر کجا ساکن هستید؟

به خاطر موقعیت شغلی همسرم در تهران ساکن هستیم، اما تابستان هر هفته به ویلای زیبادشت می‌آییم. این هفته هم قرار بود با بچه‌ها به ویلا بیاییم که این  حادثه رخ داد.

از چه سالی در این خانه زندگی می‌کنید؟

سال ٨٢ بود که زمین این ویلا را خریدیم. آن موقع تنها باغ بود و یک اتاق کوچک در آن ساخته شده بود. اما سال ٩٠ بود که شهرداری با گرفتن پول میلیونی جواز ساخت برای ما صادر کرد، یعنی تا هشت سال ما خانه‌ای در زمینمان نساختیم، چون جواز نداشتیم، نمی‌خواستم کار غیرقانونی انجام بدهم، به همین علت همه این سال‌ها منتظر ماندیم تا طبق جواز شهرداری ساخت‌وساز کنیم. در حال حاضر تمام ویلاهایی که در شهرک زیبادشت ساخت‌وساز شده‌اند، با مجوز شهرداری بوده است.

از این‌که پایگاه فتح در کنار ویلای شما بود، احساس نگرانی نمی‌کردید؟

چرا همیشه می‌ترسیدیم. بر اساس قانون هیچ باندی نباید در شعاع چند کیلومتری خانه‌های مسکونی باشد، اما تنها شهرک ما نیست که در کنار پایگاه فتح قرار دارد، زیبادشت شمالی، زیبادشت مرکزی، جامی و حتی ده فرخ‌آباد شهرک‌هایی هستند که در شعاع این پایگاه هوایی قرار دارند. پیش از این، هم یک هواپیما به اشتباه در این باند فرود آمده بود که همیشه ترس در دلم داشتم. البته بالگردهای آموزشی را هم نباید نادیده گرفت که هر لحظه ممکن است روی ساختمان‌های شهرک‌های نزدیک پایگاه سقوط کنند.

چه خواسته‌ای از مسئولان دارید؟

وقتی به محل حادثه رسیدم خانواده عزیزانی را دیدم که جان باخته بودند، به شدت ناراحت بودند و اشک می‌ریختند. تنها خواسته‌شان این بود که از هواپیماهای از دور خارج‌شده استفاده نشود تا این حوادث هم رخ ندهد. من متوجه شدم این هواپیما متعلق به ٥٠‌سال پیش بوده است، یعنی هواپیمایی فرسوده که هر لحظه می‌توانست خطرآفرین باشد که شد. نخستین خواسته‌ام جمع‌آوری این هواپیماهای از دور خارج شده است تا مردم کمتر مصیبت ببینند و سانحه هوایی نداشته باشیم. دوم از مسئولان می‌خواهم هیچ فرودگاهی در شعاع ساختمان‌های مسکونی  ساخته نشود و این فرودگاه‌ها هم جمع بشوند. ساکنان شهرک‌های نزدیک فرودگاه با جواز شهرداری دست به ساخت‌وساز زده‌اند، هیچ چیزی غیرقانونی نبوده و نیست، ولی ادامه استفاده از این باند، بازی با جان ساکنان شهرک‌های اطراف پایگاه است.

توانستید خسارت خانه‌تان را پیگیری کنید؟

از صبح دادسرا بودم و توانستم پیگیری کنم. کارشناس باید ویلا را ببیند و تعیین قیمت انجام شود. مهم خسارت ویلا نیست، مهم جان انسان‌هاست. مهم خانواده ١٥ شهیدی است که در این حادثه جان‌شان را از دست دادند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سقوط بوئینگ 707

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۸۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 بازگشایی باند دوم کمربندی شهر قاین به طول ۴.۵ کیلومتر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مودی مدیرکل راه و شهرسازی استان گفت: با هدف ایمن سازی محورهای استان و برنامه ریزی انجام شده برای تکمیل سریعتر باندهای دوم استان و همزمان با آغاز سفرهای نوروزی، عملیات اجرایی ۴.۵ کیلومترباند دوم کمربندی شهر قاین با اعتبار هزینه شده ۹۰۰ میلیارد ریال تکمیل شد که ظهر امروز با همکاری پلیس راه و اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان بازگشایی و زيربار عبور رفت.

دیگر خبرها

  •  بازگشایی باند دوم کمربندی شهر قاین به طول ۴.۵ کیلومتر
  • برگزاری جلسه کارگروه جامع مدیریت کیفیت منابع آب استان یزد
  • گل زیبای رابرت پیرس به استون ویلا (17 مارس، 2002) / فیلم
  • سطح قیمت ویلا در بازار املاک شمال
  • مستحق شکست نبودیم/ استقلال از تجربه اش استفاده کرد
  • عنایتی: مقابل پرسپولیس چیزی که انتظار داشتیم نبودیم
  • فرار امری از لندن با یک امتیاز/ استون‌ویلا رتبه چهارم را به تاتنهام تعارف زد
  • شرکت طراحی ویلا و ساخت ویلا در شمال
  • اکران آنلاین «ویلای ساحلی» عیاری و ۲ فیلم دیگر
  • «ویلای ساحلی» برنامه جدید اکران آنلاین فیلم‌نت/ «والدین امانتی» و «قطع فوری» در «سینما آنلاین»