Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه مشترک ایران و «سیمیت» با هدف در راستای افزایش عملکرد گندم و به روز شدن تحقیقات کشور با فناوری های جدید در حال انجام است پروژه ای که با انجام آن عملکرد تولید گندم تا پایان برنامه ششم توسعه در ۵۰ درصد اراضی، ۲۵ درصد افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، نشست یک روزه بررسی پروژه مشترک مرکز تحقیقات بین المللی تحقیقات گندم و ذرت و مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک 11 بهمن 96 در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست تخصصی موضوع روند همکاریها در خصوص کشاورزی حفاظتی و سیستم های زراعتی گندم دیدگاه های فنی در این زمینه مطرح شد. در این نشست یک روزه کارشناسان ایکاردا و رؤسای موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان گزارش های خود را در زمینه روند اجرای پروژه ارائه کردند. پروژه ایران و سیمیت در راستای افزایش عملکرد گندم و به روز شدن تحقیقات کشور با فناوری های جدید است.

 

مرکز بین المللی تحقیقات ذرت و گندم در سال 1943 در پي اجراي پروژه مشترك بنياد راكفلر و دولت مكزيك براي افزایش تولید گندم و ذرت در مكزيك پایه گذاری و در سال 1966 میلادی با نام مرکز بین المللی تحقیقات ذرت وگندم (CIMMYT) تاسيس شد. این مرکز یکی از 15 مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی زیر پوشش حمایتی گروه مشاوران بین المللی تحقیقات کشاورزی است. مرکز بین المللی تحقیقات ذرت و گندم  یک مرکز تحقیقاتی و آموزشی غیرانتفاعی است که به طور مستقیم با 100 کشور در حال توسعه از طریق دفاتر این مرکز در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین ارتباط و همکاری دارد.

 

همكاري­هاي علمي و تحقيقاتي مرکز بین­المللی تحقیقات ذرت وگندم  (CIMMYT) با بخش تحقيقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در سال 1345 شروع و تاکنون ادامه دارد. اولين موافقت نامه و برنامه كار بين مرکز بین المللی تحقیقات ذرت وگندم (CIMMYT) و ايران در سال 1967 میلادی به امضاء رسيد. در طول این سالیان بیش از یکصد و بیست نفر از محققان ایرانی در این مرکز آموزش دیده اند و هزاران جرم پلاسم گندم نان، گندم دوروم، جو، تریتی کاله و ذرت در قالب صدها خزانه بین المللی دریافت و در مناطق مختلف کشور مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته اند.

 

پس از این تاریخ سه جلسه دیگر برای پروژه مشترک ایران-سیمیت در سال ۱۳۹۷ برگزار شد که در چهارمین نشست هماهنگی در این خصوص افزایش ۲۵ درصدی عملکرد در هکتار گندم دیم و افزایش ۳۰ درصدی در زراعت گندم آبی از اهداف پروژه مشترک ایران-سیمیت با عنوان «افزایش عملکرد گندم و بهره وری نظام های زراعی گندم مبنا» اعلام شد. این پروژه از تاکیدات ویژه وزیر جهاد کشاورزی است و ضرورت دارد با مشارکت سازمان های جهاد کشاورزی استان های مرتبط به سرعت فاز اجرایی این پروژه پیگیری شود.

 

حالا در ادامه بررسی روند این همکاری مجری طرح گندم کشور خبر داده که با اجرای پروژه مشترک ایران و موسسه بین المللی تحقیقات «سیمیت»، عملکرد تولید گندم تا پایان برنامه ششم توسعه در 50 درصد اراضی، 25 درصد افزایش می یابد.

 

وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به نقل از «اسماعیل اسفندیاری پور» نوشته است: «برای افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب با همکاری موسسه بین المللی تحقیقات «سیمیت» این پروژه در در سه استان تولیدکننده گندم آبی خوزستان، گلستان و فارس و در دیمزارهای چهار استان همدان، قزوین، زنجان و اردبیل در حال اجراست. همچنین کشت گندم در استان های خوزستان، فارس و گلستان روی پشته های بلند در اراضی آبی در دستور کار قرار گرفته و این روش کمک می کند که با یک بار رفت تراکتور، کشت کامل در مزرعه انجام شود.»

 

اسفندیاری پور درباره پروژه مشترک ایران و موسسه بین المللی تحقیقات ایکاردا در حوزه گندم گفته است: «با اجرای این پروژه در استان های لرستان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی نتایج خوبی به دست آمده و این اقدامات از جمله کشاورزی حفاظتی و توسعه ارقام جدید دیم را در دیمزارهای پنج استان ایلام، مرکزی، خراسان شمالی، خراسان رضوی و آذربایجان غربی نیز تعمیم داده ایم. کشت محصولات جدید مانند ارقام نخود و گیاهان علوفه ای در تناوب زراعی با گندم و جو در مناطق دیم این پنج استان در دستور کار قرار گرفته است که به پایداری تولید و حاصلخیزی خاک منجر می شود.»

 

این گزارش می افزاید: برای سال زراعی جاری تولید ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن گندم پیش بینی شده که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، برای ذخیره استراتژیک هم خواهد بود این در حالی است که در سال زراعی 97 ، 11 میلیون تن گندم تولید شده است./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: سفر رئیس جمهور به گلستان حسن روحانی روحانی شورای عالی انقلاب فرهنگی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اصفهان مسجد نشست خبری ایران افتتاح پروژه سیمیت تولید گندم گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم داشتن نگاه جدی به نفوذ دانش به بخش کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز پنجشنبه در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهادکشاورزی استان، با بیان این‌که این اقتدار جمهوری اسلامی با استفاده از دانش به دست آمده است و همه ما به آن افتخار می‌کنیم‌، افزود: حوزه نظامی، یکی از بخش‌های مهم، راهبردی و بسیار تخصصی محسوب می‌شود که توانسته‌ایم با دانش خود به موفقیت‌های مهمی در این عرصه دست یابیم اما باید از آن درس بگیریم و از ظرفیت دانش در بخش کشاورزی نیز بهره بگیریم و گامی در راستای خودکفایی و افزایش تولید برداریم.

وی با تاکید بر لزوم داشتن نگاه جدی به نفوذ دانش به بخش کشاورزی و استفاده از آن در توسعه شاخص‌های اقتصادی، گفت: اگر در یک حوزه مهم (نظامی) موفق شده‌ایم پس در حوزه‌های دیگر (مثل کشاورزی) به راحتی می‌توانیم موفق شویم ولی باید اراده و همت داشته باشیم.

فتحی افزود: باید از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و دانشمندان حوزه کشاورزی نهایت استفاده را ببریم.

وی با اشاره به نامگذاری هفت مناسبت جدید در تقویم کشورمان به نام هفت محصول، ادامه داد: هفت محصول در تقویم کشورمان گنجانده شده که نشان از اهتمام برای ارزش دهی به بخش کشاورزی دارد.

وی با بیان اینکه روز ۳۱ فروردین ماه تحت عنوان روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است، گفت: حداقل تأثیر این نامگذاری، تلنگری برای ما و پیگیری نیازهای گندمکاران و اقدامات لازم برای ارتقای این بخش است.

فتحی گفت: اکنون که در فصل داشت گندم قرار داریم باید این فرصت را مغتنم شماریم و با توجه به بارندگی مناسبی که هفته‌های گذشته در استان داشتیم و در روزهای آینده نیز پیش بینی شده است، در جهت تغذیه مناسب، افزایش تولید و مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا اقدام کنیم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که کارشناسان بخش کشاورزی باید شبانه روزی در خدمت کشاورزان باشند، گفت: اگر ما و کشاورزان پیشرو، بتوانیم دانسته‌های خود را به دیگر کشاورزان انتقال دهیم، دیگر لازم به توسعه زمین‌ها نیست بلکه با افزایش بهره وری، عملکرد در واحد سطح، مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا و تغذیه مناسب می‌توانیم به رشد مطلوب تولید دست یابیم.

وی افزود: تمامی اهداف افزایش تولید و بهره وری، شعار نه بلکه عمل و تلاش مضاعف می‌طلبد.

حجت الاسلام مجید نجفی، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: آیات، روایات و آموزه‌های دینی ما به برخی موارد مثل گندم و نان اهمیت بسیاری قائل شده‌اند که حتی در سیره و سنت اهل بیت (ع) نیز جایگاه ویژه‌ای دارند.

وی با اشاره به سه نوع نگاه آموزه‌ای، راهبردی و فرهنگسازی آیات، گفت: در نگاه آموزه‌ای به گندم و نان، نخستین موضوعی که مطرح می‌شود، توحید محوری و معاد محوری است.

نجفی با بیان اینکه گذشتگان همواره از مرحله کاشتن بذر تا درو کردن گندم با ذکر نام و یاد خدا عمل می‌کردند، افزود: در نگرش راهبردی نیز تحقق امنیت غذایی، کشاورزی پایدار و تولید محصولات استراتژیک کشور مطرح بوده و در قرآن کریم تاکید شده است " کاری نکنید تا کفار بر شما مسلط شوند".

وی اظهار کرد: امروز اگر کفار در گندم و نان بر ما مسلط شوند، استقلال خود را از دست خواهیم داد، موضوعی که در دهه ۱۲۹۰ آن را تجربه کردیم.

کد خبر 6081915

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی برداشت محصول گندم در گیلانغرب
  • ‌تعهد اپراتورها برای افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت
  • لزوم داشتن نگاه جدی به نفوذ دانش به بخش کشاورزی
  • خودکفایی ایران در تولید بذر اصلاح شده گندم دیم
  • افتتاح دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت های ارتوپدی در پارک فناوری پردیس
  • تلاش برای تولید نان کامل/ سیستم آسیابانی نیازمند اصلاح است
  • ۹۸ درصد گندم کشور با کمباین برداشت می‌شود
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • اجرای طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح در کشور
  • دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت‌های ارتوپدی افتتاح شد