Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-16@17:18:12 GMT

زنگ خطر ابتلا به بیماری های کبدی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۰۰۴۵

زنگ خطر ابتلا به بیماری های کبدی را بشناسید

رکنا: مبتلا شدن به بیماری های کبدی را با این نشانه ها تشخیص دهید.

شرکت در خون‌سازی (در دورهٔ پیش از تولد) و مقاومت در برابر عفونت‌ها، فراهم ساختن سریع انرژی در هنگام ضرورت، ذخیره آهن و… از دیگر فعالیت‌های کبد است.

 کبد (انسان) یا جگر سیاه (حیوان) بزرگترین غده بدن است که در فعالیت‌های سوخت‌وساز بدن مانند گوارش نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام خون دستگاه گوارش توسط سیاهرگی به نام ورید بابی جمع‌آوری شده و وارد کبد می‌شود و تمام مواد جذب شده از لوله گوارشی از کبد عبور می‌کنند.

از دیگر کار‌های کبد به دام انداختن سموم و تصفیهٔ آن‌ها با تبدیل کردنشان به مواد بی‌ضرر است. همچنین، این کبد است که متابولیسم دارو‌ها را در بدن بر عهده دارد. شرکت در خون‌سازی (در دورهٔ پیش از تولد) و مقاومت در برابر عفونت‌ها، فراهم ساختن سریع انرژی در هنگام ضرورت، ذخیره آهن و… از دیگر فعالیت‌های کبد است.

پروتئین‌های خونی در کبد ساخته می‌شوند. سلول‌های کبدی پروتئین‌های مختلفی را به‌طور دائمی می‌سازند از جمله آلبومین، پروترومبین، فیبرینوژن، لیپو پروتئین‌ها و هپارین. سلول‌های کبدی مواد مختلفی از جمله تری گلیسریدها، گلیکوژن و ویتامین‌ها را ذخیره می‌کنند.

کبد به عنوان یک سیستم بافری مهم برای گلوکز خون عمل می‌کند به این معنی که هنگامی که گلوکز خون بعد از صرف یک وعده غذا تا غلظت زیادی بالا می‌رود میزان ترشح انسولین نیز افزایش می‌یابد و در حدود دو سوم گلوکز جذب شده از روده بلافاصله بهگلیکوژن تبدیل شده و در کبد ذخیره می‌شود. در طی ساعات بعد که غلظت گلوکز خون و نیز انسولین کاهش می‌یابد، کبد گلیکوژنرا تجزیه و به گلوکز تبدیل می‌کند. این تنظیم در بیماران با اختلالات کبدی تقریباً غیرممکن است.

 متخصص و جراح پیوند کبد می‌گوید: مشخص‌ترین علامت بیماری کبد زرد شدن رنگ چشم هاست. "بیلی روبین" مایع زردرنگی است که کبد آن را دفع می‌کند، اما وقتی سیستم دفاعی کبد از کار بوفتد و دچار بیماری شود این مایع زرد از بدن خارج نشده و موجب زرد شدن چشم می‌شود. یرقان یا زردی نتیجه از کم کاری و یا از کار افتادن کبد است.یکی از علائم بیماری کبد باد کردن ناگهانی شکم است

اگر شکم شما ناگهان باد کرد و حالتی بیشتر از نفخ معمولی را داشت باید نگران شد. وقتی کبد دچار مشکل می‌شود رگ‌های خونی اطراف آن بر اثر فشار مایعی روان را تولید می‌کنند که منجر به باد کردن معده و شکم می‌شود. اگر چنین حالتی برای شما پیش آمد حتما به پزشک مراجع کنید تا علت مشخص شود. این باد کردن یا برای تجمع گاز در معده است، یا هضم نشدن غذا ویا به دلیل مشکلات کبد.

وقتی ویروس‌ها و انگل‌ها کبد را آلوده می‌کنند باعث التهاب و کاهش عملکرد آن می‌شوند. یکی از شایع‌ترین عفونت‌های کبدی، ویروس‌های هپاتت A. و B. هستند. این دو نوع هپاتیت بسیار خطرناک و بعضا فرد مبتلا شده را می‌کشد. اما هپاتیت نوع C درمان خواهد شد. پس به یاد داشته باشید که عضو درگیر در بیماری هپاتیت کبد است.بهترین و بدترین غذاها برای کبد

یک کبد بیمار باعث خارش شدید بدن می‌شود. البته علت اصلی این خارش صفرا است. صفرا ماده‌ای گوارشی است که کبد آن را تولید می‌کند و وقتی این عضو از بدن دچار مشکل شود در نتیجه صفرایی هم تولید نمی‌شود. پس فرد دچار خارش شدید می‌شود به حدی که تمام بدن ممکن است زخم شود.

احساس خستگی مداوم می‌تواند یکی از نشانه‌های بیماری کبد باشد

اگر به مدت چند روز و یا یک هفته احساس خستگی مداوم کردید مطمئن باشد ماده‌ای در بدن شماکم است. متخصان می‌گویند یکی از علت‌های خستگی‌های دائم می‌تواند کاهش عملکرد کبد باشد. پس با یک آزمایش مشخص کنید علت اینهمه خستگی از چیست؟

چاقی بیش از حد باعث چرب شدن کبد می‌شود

 آب سرد برای کبد ضرر دارد؟

اضافه وزن و چاقی بیش از حد، باعث چرب شدن کبد می‌شود. افراد بین سن ۴۰ تا ۵۰ باید تغذیه‌ای مناسب داشته باشند و حداقل سه روز در هفته ورزش کنند تا کبدشان از تجمع چربی در امان بماند. چاقی و کلسترول بالا می‌تواند علاوه بر چربی سازی در کبد موجب زخم آن نیز شوند.

تشخیص سرطان کبد با آزمایش دی. ان. اِی گاهی افراد تمامی نکات سلامت را رعایت می‌کنند، اما بعد از معاینه متوجه می‌شوند که یکی از انواع بیماری کبد را دارند. در این جا باید بگوییم محققین می‌گویند بخش کوچکی از بیماری‌های کبدی ارثی است و ربط مستقیم با سابقه خانوادگی افراد دارد. پس به شما توصیه می‌کنیم هراز گاهی حتما سلامت بدن خود را با آزمایش چک کنید.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

پدر مست عروس به جای داماد در اتاق حجله به دخترش تجاوز کرد! زنده شدن ناگهانی زن مرده در سردخانه + جزییات بی آبرویی دیگر در شبکه من و تو / خوردن استفراغ توسط دختران بلوچ + جزییات آزار و اذیت زن جوان در بیابان های مشهد/ این زن خالکوبی عجیب بدن 3 جوان متجاوز را دیده بود + عکس دختر رزمی کار شهرستانی پسر پلید تهرانی را ادب کرد مریم رجوی در نزدیکی ایران چه می کند؟ / او نقشه پلیدی در سر دارد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا محمد جواد شمس صدام ایران صبح امروز اعدام شد + فیلم اعدام آرایشگاه زنانه راز شومی داشت که بسته شد ؟ عکس جسد مرد بدشانس در جزیره قشم / تریلی بدون راننده فاجعه آفرید خبرنگار زن تلویزیون ایران در آمریکا دستگیر و شکنجه شد / روسری را از سرش برداشتند !+ عکس جزییات تکه و پاره کردن دختر بچه در لواسان توسط سگ از زبان خودش !+عکس های تکاندهنده جهانی شدن خواننده افغان به خاطر شباهت به آقای نخست وزیر+ عکس ازدواج همسر شهید حججی ! + پدر و مادر شهید به عروسشان نامه نوشتند + متن نامه تکرار/ آتش سوزی وحشتناک مدرسه ای در خرمشهر+ جزییات

منبع: رکنا

کلیدواژه: غذا پزشک چاقی ورزش سرطان سلامت انرژی خطر ابتلا به بیماری بیمار احساس بیماری عکس فیلم دختر سقوط هواپیما زن مرد قاتل دار حادثه تجاوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۰۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تب مالت در استان کردستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، دکتر فرزام بیدارپور معاون امور بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان با اعلام این خبر، اظهار کرد: سال گذشته، ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تب مالت در استان شناسایی، پیگیری و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی گفت: این آمارهای مربوط به موراد شناسایی و پیگیری شده بیماران مبتلا به تب مالت در شهرستان ها به ترتیب شامل سنندج(۱۰۵ نفر)، دیواندره و قروه(هر کدام ۸۴ نفر)، بیجار(۸۳ نفر)، سقز(۶۹ نفر)، مریوان(۶۵ نفر)، بانه(۵۹ نفر)، دهگلان(۵۰ نفر)، کامیاران(۴۴ نفر) و سروآباد(۲۵ نفر) بوده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان اظهار نمود: شایع‌ترین طریقه انتقال تب مالت از طریق مصرف محصولات دامی غیرپاستوریزه است، اما ممکن است دامپروری که در قسمت‌های مختلف بدنش زخم و خراشیدگی دارد با دام بیمار تماس داشته و به بیماری مبتلا شود.

دکتر بیدارپور ادامه داد: مصرف لبنیات تازه غیرپاستوریزه، عدم استفاده از پوشش محافظ مناسب در مواجهه با دام و عدم واکسیناسیون دام‌ها از علل ابتلا به بیماری تب مالت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه، تب مالت از جمله بیماری های عفونی مسری است که به بیماری هزار چهره معروف است، ابراز نمود: پیشگیری در این بیماری بسیار اثرگذارتر بوده و بدلیل اینکه درمان موارد ابتلا ممکن است چند ماه به طول بیانجامد به عنوان یک بیماری مزمن در نظر گرفته شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان این مطلب که، تب مالت در صورتی که به موقع تشخیص داده و درمان شود، به سرعت در ۱۰ تا ۱۵ روز قابل درمان بوده و از انتقال آن به افراد دیگر پیشگیری به عمل می آید، اظهار داشت: در صورتی که تشخیص و درمان آن با تاخیر مواجه شود درمان آن ممکن است تا حدود سه ماه به طول انجامد.

دکتر فرزام بیدارپور در خصوص علایم مبتلا شدن به این بیماری گفت: مهمترین علامت این بیماری تب بین ۳۸ تا ۴۰ درجه است که با احساس سرما یا لرز همراه باشد و دردهای عضلانی و استخوانی، سر درد، تعریق شدید به ویژه در هنگام شب، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری و افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال نیز ازجمله علایم دیگر تب مالت به حساب می آید و درصورتی که این بیماری مزمن شود، حالاتی مانند خستگی های دایمی، دردهای عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن و افسردگی نیز به تدریج ظاهر و مزمن می شود.

وی خاطرنشان کرد: عدم مصرف شیر دامی که تازه سقط جنین کرده و به ابتلا به این بیماری مشکوک است، شستن ظروف مخصوص دوشیدن شیر، ضدعفونی کردن اصطبل های آلوده، واکسیناسیون دام ها علیه این بیماری و رعایت کامل اصول بهداشتی در دامداری ها از دیگر راه های پیشگیری از این بیماری است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894627

دیگر خبرها

  • علائم شایع بیماری‌های کبدی را بشناسید
  • علائم شایع‌ بیماری‌های کبدی را بشناسید
  • علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • درمان بیماری کبد با چند دانه کوچک!
  • وسواس؛ بیماری سمج اما درمان‌پذیر
  • درمان بیماری کبد با چند دانه‌ کوچک!
  • تاثیر مصرف بیش از حد داروها بر کبد
  • سه دلیلی که نشان می‌دهد در معرض ابتلا به بیماری کبدی هستید
  • شناسایی ۶۶۸ نفر بیمار مبتلا به تب مالت در استان کردستان