Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند سال اخیر مسئولین علی الخصوص شهرداری بعنوان عرضه کننده خدمات شهری درصدد حل مشکلات ترافیکی و حمل ونقلی بوده است که نمونه بارز آن بی. آر. تی شهر رشت و ایجاد فضای پیاده راه در مرکزیت شهر بوده است که متأسفانه عدم ثبات مدیریتی و عدم هماهنگی بین برخی دستگاه ها منجر شد این طرح با موفقیت کامل روبرو نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، امروزه شهر نشینی و شهرگرایی یکی از مسائل بسیار حائز اهمیت در جهان می باشد.

برآوردها نشان داده است که حدودا بیشتر از 50درصد جمعیت جهان شهرنشین هستند و این مقدار تا سال 2050 به بیش از 70درصد خواهد رسید.

نکته حائز اهمیت این است که هر هفته یک میلیون نفر در جهان از مناطق غیرشهری نقل مکان کرده و وارد شهر و شهرنشین می شوند.

دلیل اصلی این مهاجرت ها می تواند اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و... باشد. در این میان نقش مناطق، شهرها، کلان شهرها و... بسیار حائز اهمیت در ساماندهی انبوه جمعیت وارده به شهر است.

حال اگر بخواهیم در کشور در حال توسعه ای مثل ایران که از الگوی متمرکز و ستاره ای با مرکزیت تهران به نسبت کل کشور نگاه کنیم خواهیم فهمید که اختلاف در سطوح مختلف بشدت ملموس است.

یعنی به مراتب سیل جمعیت  مهاجر و جویای رفاه به دنبال مکان و مقصدی در شهر یا یک استان است که بیشترین رفاه را داشته باشد.

مثالی از استان گیلان می تواند این قضیه را روشن تر نماید: در استان گیلان 16شهرستان وجود دارد که در رأس آن شهرستان رشت در سطح یک و شهرستان انزلی درسطح دو و شهرستان لاهیجان درسطح سه قرار دارد. اما آیا به نظر شما جمعیت ساکن یا ثابت شهر رشت که بیش از 600هزار نفر است باید چنین تفاوتی با انزلی که کمتر از 200هزار نفر جمعیت دارد باشد.

پس میتوان گفت انزلی نه تنها در سطح دو نیست بلکه در سطح سه قرار می گیرد و اختلاف دوسطحی رشت باشهر دوم استان به لحاظ جمعیتی بسیار چشمگیر است.

کلان شهرشدن رشت و اصطلاحا موتور محرکه اقتصادی بودن استان گیلان، شهررشت را به یک شهر پرجمعیت که حتی به نگاه برخی کارشناسان جمعیت متغیر این شهر در آمد وشد های روزانه به 900هزار هم می رسد، رشت را به شهری شلوغ تبدیل کرده است.

به طبع یکی از عوامل مهم در فعالیت شهروندان حمل و نقل و جابجایی می باشد که هر چقدر سرعت و کمیت وکیفیت در این بخش بیشتر و بهتر باشد به طبع تاثیرات مفیدی در سطح فردی و جمعی در جامعه می گذارد.

در چند سال اخیر مسئولین علی الخصوص شهرداری بعنوان عرضه کننده خدمات شهری درصدد حل مشکلات ترافیکی و حمل ونقلی بوده است که نمونه بارز آن بی. آر. تی شهر رشت و ایجاد فضای پیاده راه در مرکزیت شهر بوده است که متأسفانه عدم ثبات مدیریتی و عدم هماهنگی بین برخی دستگاه ها منجر شد این طرح با موفقیت کامل روبرو نشود.

آیا این طرح جواب داده است یا نه؟

نظر مردم چیست؟

آیا اصلا این طرح به طور کامل به مرحله اجرا رسید؟

چرا قرار بود رینگ هایی که دور تادور مرکز شهر برای پوشش پیاده راه ایجاد شود به مرحله اجرا نرسید؟!

رینگ ها و اصطلاحا گره های رینگ فرمی که با اشکال و فرم های مختلف باید ایجاد شود تا خطوط اصلی ارتباطی شهر را از چهار جهت به یک دیگر متصل کند تا مردم با وسایل نقلیه خود مجبور به عبور از کوچه پس کوچه های  شهر نشوند چرا که این امر بسیار خطرناک بوده و از جهتی دیگر تردد در سطح شهر را نابسمان و بی هدف و چرخه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی را نابسمان می کند.

 

 

 

 

یکی از راهکارهای اصلی در حل معضل تراکم جمعیتیِ که هر روز صبح تا شب همه افراد را به بهانه ها و دلایل مختلف به مرکز شهر می رساند و گره های ترافیکی زیادی را به خصوص در ساعات ظهر ایجاد می کند این است که همان رینگ ها اجرا شوند تا مرکز شهر را از بن بست خارج نمایند.

راهکاردوم ایجاد وسایل یا وسائط نقلیه ای بغیر از ماشین های هندی که برقی می باشد و کیفیت ندارد و شاید اکثر مردم بدلایل مختلف از جمله عدم کارایی یا عدم جذابیت از آن استفاده نمی کنند.

راهکار سوم می تواند استفاده از مینی ریل های قطاری فرم با سرعت آرام اما ظرفیت جابجایی بیشتر باشد که با جذابیت بالا دورتادور فضای پیاده راه ساخته شود که بتواند برای شهروندان و حتی توریست ها جذاب بنظر آید.

راهکار چهارم به کارهای فرهنگی و زیر ساختی برمی گردد که شهروندان را ترغیب کند که حتی در صورت بودن ماشین برای جابجایی این کار را نکنند و پیاده مسیر مورد نظر خود را طی کنند که این کار به اختیار و اعتقاد و فرهنگ یک شهروند برمی گردد وهیچ اجباری نباید در آن باشد.

و راهکار آخر فرهنگ دوچرخه سواری می باشد که نمونه بارز آن را در آمستردام هلند داریم در شهری که بیش از 200هزار دوچرخه توسط دولت برای شهروندان تهیه شده است که شاید نبود تجهیزات، امکانات، خطوط آنلاین ارتباطات، فرهنگ و بستر زیرساختی که طول می کشد تا به رشت ومردم خوبش انتقال داده شود ضریب موفقیت این راهکار را کم می نماید.

در انتها باید در کنار اینکه چاره ای برای حل این مسئله اندیشید، نباید گذاشت مسئله تبدیل به مشکل شود چرا که آن وقت گره ها و مشکلات وحل کردنشان سخت تر از امروز خواهد بود.

 

 

 

نویسنده: «صابر کاس»

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۰۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام راهبری و پایش تحول‌آفرین در دستگاه قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، سند تحول و تعالی قضائی در چهار فصل از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه ابلاغ شده است که در فصل چهارم این سند به راهبردهای اجرای سند، نحوی پیگیری اجرای سند و کارگروه‌های لازم برای اجرای آن پرداخته شده است.

در این گزارش فصل چهارم سند تحول و تعالی قوه قضائیه را می‌خوانید.

تحقق سند تحول و اجرای صحیح راهکارهای تحولی در گرو ایجاد زیرساخت‌های لازم، طراحی و برنامه‌ریزی تفصیلی، استقرار الگوی عملیاتی، پیگیری مستمر و رفع موانع در مسیر اجرا است. بر این اساس ضروری است با استقرار نظام بازخورد و اصلاح، علاوه بر سنجش دقیق میزان موفقیت در اجرای این سند، زمینه حفظ پویایی، انعطاف‌پذیری و ارتقای آن فراهم شود. راهبری و پیگیری تحقق موارد فوق مستلزم پیش‌بینی سازوکاری مناسب در درون قوه قضائیه است که این فصل، راهنمای جامعی برای موفقیت در این حوزه ارائه می‌دهد. در ادامه ساختارهای لازم و نظام برنامه‌ریزی مناسب جهت راهبری و پایش اجرای سند تحول ارائه می‌گردد.

۱- ستاد راهبری اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه

صاحب‌نظر با حکم رئیس قوه قضائیه با وظایف زیر تشکیل می‌شود:

نظارت کلان بر حسن اجرای سند تحول و عملکرد واحدهای سازمانی مسئول با اولویت طرح‌های پیشران
تصمیم‌گیری‌های مقتضی برای رفع موانع اجرای سند تحول به استناد گزارش‌های دوره‌ای مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تصویب پیشنهادهای اصلاحی
تصویب سایر راهکارهای تحولی مدنظر واحدهای سازمانی علاوه بر تکالیف محوله در سند تحول
تصویب نسخه‌های ارتقای یافته سند تحول
در جلسات ستاد راهبری، حسب مورد و بر اساس دستور جلسات از سایر مسئولان مرتبط دعوت می‌شود.

۲- مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه

به‌منظور پایش و نظارت بر تحقق سند تحول و تعالی و بررسی انطباق اجرای برنامه‌ها با راهبردهای سند، مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه وظایف زیر را بر عهده دارد:

بررسی برنامه عملیاتی و شاخص‌های مربوط به راهکارهای سند تحول با مشارکت واحدهای سازمانی مسئول و تصویب و ابلاغ آنها
- پیگیری مستمر اجرای راهکارهای سند تحول از واحدهای سازمانی مسئول
- ابلاغ مصوبات ستاد راهبری و تصمیمات جهت اجرای صحیح راهکارها و ایجاد هماهنگی، رفع تعارضات و اختلافات واحدهای سازمانی همکار
- دریافت و بررسی تخصصی درخواست‌های واصله، گزارش‌ها، مستندات و پیشنهادهای واحدهای سازمانی در اجرای سند تحول
- انجام وظایف دبیرخانه‌های ستاد راهبری اجرای سند تحول و پیگیری برگزاری جلسات ستاد راهبری، تنظیم دستور جلسات و پیگیری اجرای مصوبات و ارائه گزارش مستمر از میزان تحقق مصوبات
- پایش، نظارت و ارزیابی مستمر وضعیت اجرای سند تحول مبتنی بر شاخص‌های کلیدی عملکرد
- ایجاد «سامانه رصد و پایش تحول قوه قضائیه» با قابلیت تولید داشبورد مدیریتی و دسترسی سلسله مراتبی سازمانی
- تهیه گزارش وضعیت اجرای سند تحول هر شش ماه و انتشار عمومی آن
- ایجاد آگاهی عمومی نسبت به سند تحول و نتایج اجرای راهکارهای تحولی
- ارزیابی عملکرد واحدهای سازمانی در اجرای سند تحول و تقدیر از مدیران برتر
زمان‌بندی اجرای فعالیت‌ها با ملاحظه انجام حداقل (۴۰) درصد حجم برنامه عملیاتی راهکارهای میان‌مدت تا پایان سال ۱۴۰۳، حداقل (۳۰) درصد حجم برنامه عملیاتی راهکارهای بلند مدت تا پایان سال ۱۴۰۳ و حداقل (۶۰) درصد حجم برنامه عملیاتی راهکارهای بلند مدت تا پایان سال ۱۴۰۴ تنظیم می‌گردد.

۳- کارگروه‌های مشترک

به منظور راهبری و هدایت اجرای سند تحول در هرکدام از واحدهای سازمانی مسئول، کارگروه مشترک به ریاست بالاترین مقام واحد سازمانی مسئول و نماینده مرکز پیگیری اجرای سند تحول و سایر مدیران ذیربط آن واحد سازمانی تشکیل می‌شود.

همچنین برای هر یک از راهکارهای سند تحول، به تشخیص رئیس سازمان یا بالاترین مقام واحد سازمانی مسئول، یک مدیر اجرایی در نظر گرفته شود که مسئولیت کلیه فعالیت‌ها و پیگیری اجرای کامل راهکار و ارائه گزارش را بر عهده دارد. وظایف مدیر اجرایی راهکار به شرح زیر است:

تشخیص نیازها و تعیین اهداف دقیق راهکار، تعیین زمان‌بندی و تدوین برنامه عملیاتی سند تحول، حداکثر طی دو ماه پس از ابلاغ سند تحول جهت ارائه به مرکز پیگیری اجرای سند تحول

- پیگیری مستمر اجرای راهکارها و بهبود پیشرفت هر فعالیت و اعمال تغییرات و اصلاحات لازم در صورت لزوم
- تهیه گزارش‌های پیشرفت راهکار جهت ارائه به مرکز پیگیری اجرای سند تحول

۴- کارگروه‌های استانی

شورای قضائی استان به ریاست رئیس کل دادگستری استان، وظیفه پیگیری اجرای سند تحول در سطح استان را بر عهده دارد و گزارش پیشرفت اجرای راهکارها را به مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تعالی ارائه می‌کنند.

۵- برنامه‌های عملیاتی

به منظور پیاده سازی دقیق سند تحول و تعالی و تنظیم مراحل اجرای هر یک از راهکارها، برنامه‌های عملیاتی با همکاری واحدهای سازمانی مسئول، تدوین خواهد شد. این برنامه عملیاتی شامل نتایج مورد انتظار از اجرا، فعالیت‌های لازم برای اجرای راهکار (ساختار شکست کار)، زمان‌بندی اجرای فعالیت‌ها، برآورد منابع مورد نیاز جهت انجام فعالیت‌ها با مشارکت واحدها و دستگاه‌های مرتبط هستند که حداکثر طی مدت سه ماه پس از ابلاغ سند، تدوین، تصویب و ابلاغ خواهد شد.

۶- طرح‌های پیشران

در فرآیند اجرای سند تحول به منظور تجمیع ظرفیت‌ها و ایجاد تمرکز کاری و سازمانی، برخی از راهکارها که نقش کلیدی در پیشبرد اهداف سند تحول دارند به عنوان طرح‌های پیشران در نظر گرفته شده و به عنوان مهم‌ترین و اثربخش‌ترین راهکارهای سند تحول، به صورت منظم در دستور کار ستاد راهبری اجرای سند تحول قرار خواهند گرفت. طرح‌های پیشران دارای ویژگی‌های فرابخشی، پیشبرندهی سایر راهکارها و تأثیر بیشتر در تحقق تحول قوه قضائیه هستند که اولویت در پیگیری اجرای سند تحول را نشان می‌دهند.

کد خبر 6084153

دیگر خبرها

  • مدیران در اجرای قانون جوانی جمعیت اهتمام ویژه داشته باشند
  • اجرای ۳۰ برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان/ برگزاری جشنواره «نون و نمک» در فرهنگسرای کوثر
  • رفع اختلاف مالکیت ساکنان حاشیه تالاب بین المللی انزلی مستلزم ورود جدی مسئولان مربوطه
  • اولین گام برای ارزان ‌شدن تنیس برداشته شد
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ویژه خانواده و بانوان در البرز
  • حقابه ایران از افغانستان چه شد؟
  • نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران الگوی مدیریتی مشارکت در بین رویداد‌های کشور است
  • راهکارهای برخورد با تخلفات فرهنگی در آموزش و پرورش بررسی شد
  • مرکز رصد هوشمند جمعیت هلال احمر در هفته هلال‌احمر افتتاح می‌شود
  • نظام راهبری و پایش تحول‌آفرین در دستگاه قضایی