Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمک های ایران به سوریه حق الناس است و باید در مناسبات بین تهران و دمشق تسویه شود

حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: کمک های ایران به سوریه حق الناس است و باید در مناسبات بین تهران و دمشق تسویه شود.

به گزارش خانه ملت، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به سوریه که در پی تداوم مناسبات بین کشورمان و دمشق پس از بحران داعش انجام شد با عماد خمیس، نخست وزیر سوریه دیدار و گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار ابتدا حشمت الله فلاحت پیشه، با اشاره به اهمیت وجود هماهنگی بین سفراء ایران و سوریه برای برنامه ریزی و تسهیل فعالیت مشترک دو کشور، گفت: اظهارات مقامات سوری بیانگر عمق علائق دیرینه بین دو کشور است که امری قابل تامل محسوب می شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وجود اشتراکات در عرصه های مختلف بین تهران و دمشق نشان می دهد که این دو کشور در آینده هم باید بیشتر با هم ارتباط داشته باشند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تاکید دارند که روابط ایران با سوریه باید بصورت استراتژیک پیش برود تا در آینده هم هیچ کشوری نتواند در سوریه ایجاد فتنه کند.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از مسائل دو کشور در حوزه اجرا باید حل و فصل شود، ادامه داد: شهدای مدافع حرم ایرانی با افتخار در راه آرمان هایشان جان فشانی کردند و این راه ادامه خواهد داشت.

فلاحت پیشه تصریح کرد: به هر حال در ایام غربت سوریه، جمهوری اسلامی ایران از هیچ کمکی برای شکست دشمنان سوریه دریغ نکرد؛ این کمک ها بدون آزادسازی خط اعتباری و مالی امکان پذیر نبود، کمک هایی که به هر حال حق الناس است و باید در روابط دو کشور تسویه شود. خرسندم که با امضاء برخی پروتکل ها سازوکار لازم در این رابطه پیش بینی شده شده است ولی متاسفانه از فرصت سوزی و کم کاری در حوزه اجرا گلایه مند هستیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به وظیفه نظارتی مجلس شورای اسلامی برای پیگیری پروتکل های موجود بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، تصریح کرد: هم اکنون این وظیفه قانونی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قوه مقننه واگذار شده است.

فلاحت پیشه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و روسیه در موضوع دفاع از سوریه متحد هستند و البته متحد هم خواهند ماند اما با این وجود در حوزه اقتصادی نیز دولت سوریه باید فرصت های اقتصادی را به گونه ای در اختیار دو کشور قرار دهد که احساس اختلاف و تبعیض پیش نیاید، گفت: همچنین یادآور می شود در بخشی از قراردادهای با ایران قرارداد منعقد شده اما سازمان مدیریت و برنامه ریزی سوریه در تغییر کاربری زمین های محل سرمایه گذاری تعلل به خرج می دهد که این نوعی فرصت سوزی است و انتظار می رود نخست وزیر سوریه این مشکل را برطرف کند.

طرطوس و لاذقیه خط راهبردی بین ایران عراق سوریه

 

---

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طرطوس و لاذقیه خط راهبردی بین ایران، عراق و سوریه است و این موضوع در قراردادهای بین این کشورها ذکر شده است لذا باید برای دلگرمی دو ملت اهداف این خط راهبری محقق شود. متاسفانه اکنون کشتی های ایرانی برای پهلوگیری طرطوس با مانع مواجه هستند که این مانع باید از طرف دولت سوریه برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون یک هیأت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سوریه به سر می برد و خوشبختانه روند مذاکراتشان خوب گزارش شده است، ادامه داد: ایران و سوریه هر دو مورد تحریم های ظالمانه آمریکا هستند و باید در این راه برای مقابله به یکدیگر کمک کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: یادآور می شود در موضوع بهره برداری از میادین نفتی، زمین های کشاورزی و غیره که همه اینها جزء پروتکل ها و توافقات فی مابین است در حوزه اجرا با مشکلاتی روبرو هستیم که باید از سوی طرف سوری برطرف شود. به عنوان مثال برخی اراضی برای سرمایه گذاری کشاورزی مشخص شده ولی این اراضی فاقد حق آبه هستند لذا در این شرایط امکان سرمایه گذاری فراهم نمی شود لذا این مسئله باید در هیات دولت سوریه برطرف شود.

فلاحت پیشه با اشاره به اینکه سرمایه گذاری ایرانیان قطعا منافع مردم سوریه را نیز رقم خواهد زد، گفت: در دیدار با آقای بشار اسد، وی نسبت به لزوم غلبه بر بوروکراسی اداری بین دو کشور تاکید کرد که در این راستا باید تلاش های زیادی شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی فرصت های روابط اقتصادی بین دو کشور در کمیسیون متبوعش، اظهار کرد: برادران ایرانی و سوری در یک جبهه علیه تروریسم و دشمنان اسلام جنگیدند و فتنه بزرگی را از سر دنیای اسلام دور کردند؛ بنابراین هم اکنون نیز باید برای رفع بوروکراسی های موجود در ایران پیگیری لازم به عمل بیاید و مسئولان سوری نیز در دولت به رفع موانع پیشبرد روابط اقتصادی کمک کنند.

وی ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که هفته ای یک بار با سفیر سوریه در تهران نشست بگذاریم و گام به گام در جهت رفع موانع پیش برویم.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: بنابراین لیستی از موانع بوروکراتیک دوجانبه را تهیه خواهیم کرد که بخشی از آنها در سوریه است و باید توسط کابینه دولت سوریه حل شود و بخشی از آن هم در ایران توسط مسئولان کشورمان پیگیری و حل خواهد شد. مطمئن هستک از آنجا که روابط ما عمیق و بسیار استراتژیک است همه مسائل قابل حل محسوب می شود.

وعده رفع مشکلات اجرایی بر سر راه پروتکل های مشترک ایران و سوریه

در ادامه عماد خمیس، نخست وزیر سوریه ضمن ابراز خرسندی از صراحت بیان رییس هیات پارلمانی ایران، اظهار کرد: باید گفت که بخشی از مشکل نزد طرف ایرانی است؛ در واقع تاکنون چندین مرتبه مسئولان مربوطه ای که وظیفه اجرای پروتکل ها را بر عهده دارند تغییر کرده اند و بخشی از دلایل فرصت سوزی به ایرانیان باز می گردد.

نخست وزیر سوریه تصریح کرد: مطلع هستم که رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران معمولا برای حل مشکلات به خوبی وارد عرصه می شود، بنابراین درخواست می شود حتما در این خصوص نیز جدی عمل کرده و مشکلات طرف ایرانی را برطرف کنید؛ همچنین شخصا در دولت سوریه تمام مشکلاتی که وجود دارد را حل خواهم کرد./

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۰۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران-آنکارا در مسیر تجارت ۳۰ میلیارد دلاری

خبرگزاری مهر، گروه سیاست - نفیسه عبدالهی: «جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملت‌های همسایه را خویشاوند خود می‌داند»؛ این شاید مهم‌ترین گزاره اولین سخنرانی رئیس‌جمهور است که ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ در مراسم تحلیف با حضور مهمانان خارجی و داخلی در مجلس شورای اسلامی اعلام شد و بررسی عملکرد بیش از ۲ سال و ۷ ماهه دولت سیزدهم نشان می‌دهد به این گزاره پایبند بودند و در مسیر تقویت و گسترش ارتباط با کشورهای همسایه حرکت کردند و «مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی، ارتقا روابط با کشورهای همسایه» بوده است و «خواهان عزت و اعتلای آنها» بوده‌اند.

«مهر» در سلسله گزارش‌هایی به بررسی روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه طی یک‌سال گذشته پرداخته است. گزارش دوم درباره ترکیه است.

روابط ایران و ترکیه غالباً از یک ثبات سیاسی برخوردار است البته اظهارنظرهای بعضاً شاذ رئیس جمهور این کشور و رفتار دوگانه در قبال مقاومت فلسطین، انتقاداتی را برمی‌انگیزاند اما در سال ۱۴۰۲ نیز این ثبات سیاسی بین دو کشور حاکم بود و طرفین در سایه همین ثبات سیاسی درصد هدف‌گذاری برای ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی با به میزان ۳۰ میلیارد دلار هستند و معتقدند این هدف با توجه به ظرفیت‌های موجود دو کشور قابل دستیابی است.

حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان چهارم بهمن امسال به دعوت همتای ترکیه‌ای خود و به منظور شرکت در هیأت عالی مشترک ایران و ترکیه جهت مذاکرات در خصوص روابط دوجانبه به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی و تجاری، عازم این کشور شد.

رئیس جمهور در هشتمین نشست شورای‌عالی همکاری اقتصادی دو کشور نیز با تاکید بر ضرورت تلاش مقامات طرفین برای تسریع در اجرای کامل توافقات فیمابین اظهار داشت: تشکیل و برگزاری هشت جلسه شورای‌عالی همکاری اقتصادی دو کشور نماد اراده سران ایران و ترکیه برای گسترش و ارتقای بیش از پیش سطح روابط فیمابین است و امیدوارم آثار آن در عرصه عمل نیز هر چه سریع‌تر آشکار شود.

رئیسی در این جلسه تاکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در دو کشور، تحقق هدف رسیدن به حجم ۳۰ میلیارد دلاری در همکاری‌ها و تبادلات تجاری را کاملاً قابل دسترس می‌دانیم.

خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه

البته اراده دو کشور برای تقویت روابط تجاری صرفاً در حد توافقنامه و امضا نبوده بلکه گام‌هایی برداشته است. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اخیراً از احداث خط آهن ایران و ترکیه خبر داده و گفته است «مطالعات ایجاد منطقه آزاد مشترک ایران و ترکیه در حال انجام است و تفاهم‌نامه‌های آن امضا شده است.»

به گفته وی «یکی از کریدورهای مهم کشور کریدور شرق به شمال‌غرب است که سرخس - بازرگان نام دارد و از سوی دیگر کریدور جنوب شرق به شمالغرب (چابهار به بازرگان) همگی به منطقه آزاد ماکو ختم می‌شود و این منطقه می‌تواند نقش مهمی در زمینه تجارت کشور ایفا کند.»

اخیراً نیز هیأت اقتصادی و اتحادیه کارگری «حق ایش» ترکیه در سفر دو روزه به تبریز، ضمن شرکت در نشست مشترک با اعضای خانه کارگر تبریز، از شرکت تراکتورسازی بازدید و در نشست مشترک با شهردار تبریز حضور یافتند.

محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان‌غربی نیز که در هشتمین نشست شورای‌عالی همکاری اقتصادی ایران و ترکیه شرکت کرده بود، اخیراً با اشاره به نشست مشترک خود با استانداران استان‌های هم مرز ترکیه با آذربایجان غربی در شهر وان، گفته است «در نشست مذکور، تفاهم نامه ۳۰ بندی بین طرفین به امضا رسیده و در سفر اخیر ریاست جمهوری اسلامی ایران به ترکیه، این تفاهم نامه به سرانجام و مرحله اجرایی رسید.»

سوریه؛ موضوع مورد گفت‌وگوی تهران - آنکارا

البته روابط ایران و ترکیه صرفاً متأثر از مناسبات تهران و آنکارا نیست بلکه موضوعات دیگری نظیر سوریه نیز در این روابط نقش دارند. رئیس جمهور کشورمان در همان سفر به ترکیه با اشاره به سابقه همکاری‌های ایران و ترکیه در مورد سوریه در قالب گفت‌وگوهای آستانه گفته بود «هر چه حاکمیت دولت قانونی سوریه بر تمامیت ارضی این کشور گسترش یافته و تقویت شود، به همان نسبت شاهد افزایش امنیت و کاهش فعالیت و حضور گروهک‌های تروریستی خواهیم بود. همچنین تقویت حاکمیت ملی دولت سوریه در سرتاسر این سرزمین باعث خروج نیروهای بیگانه به خصوص آمریکایی‌ها از خاک این کشور خواهد شد.»

فلسطین؛ محور رایزنی سفر سفر امیر عبداللهیان به ترکیه

«حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۲ به آنکارا سفر کرد و در جریان این سفر با «هاکان فیدان» همتای ترک خود دیدار و رایزنی کرد. محور رایزنی این دو دیپلمات عالیرتبه ایران و ترکیه آخرین تحولات اراضی اشغالی و فلسطین بود.

روابط مثبت تهران - آنکارا

«حسن لاسجردی» کارشناس مسائل بین الملل درباره روابط ایران و ترکیه می‌گوید: با توجه به موضوع مهم همسایگی ما با ترکیه و همچنین تحولات داخلی این کشور از جمله انتخاب مجدد «اردوغان» به عنوان رئیس جمهوری و نوساناتی که در منطقه (جنگ غزه و اتفاقات در سوریه) وجود دارد، در مجموع نمودار روابط تهران و آنکارا در سال ۱۴۰۲، مثبت بوده است.

وی معتقد است: مواضع حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان و دوستانش شرایطی فراهم کرده که ایران را مجاب کند با ترک‌ها روابط بهتری را طراحی کند؛ به همین جهت این نکته حائز اهمیت است که ریاست دولت سیزدهم هم بر ارتقا روابط با همسایگان تاکید دارد و این رابطه از طرف ترکیه و ایران می‌تواند بسیار جدی باشد.

وی می‌افزاید: سیاست دولت سیزدهم مبتنی بر کمک به همسایگان و ارتقا روابط با آنها، به مثبت بودن این روابط کمک کرده که البته انتخاب مجدد اردوغان به عنوان ریاست جمهور ترکیه نیز مزید بر علت شده است. پس از پیروزی اردوغان در انتخابات ترکیه، معاون اولیه رئیس جمهور دیداری را با او انجام داد که در این دارد جمهوری اسلامی ایران بر روی برخی نکات از جمله برنامه جامع همکاری دو کشور تاکید داشت که درواقع نکات مهم و قابل تأملی هستند.»

حسن لاسجردی کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به ترکیه، می‌گوید: سفر رئیس جمهور به این کشور از این جهت که این کشور از همسایگان فعال در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و در مجموع روابط تاریخی ما با ترکیه یک رابطه متقابل اعتراض آمیز و در دروان مختلف چه جنگ و چه تحریم یکی از راه‌های تنفس با ما بوده، اهمیت داشت.

به باور لاسجردی، در سال ۱۴۰۲ مجموعه روابط میان جمهوری اسلامی ایران و ترکیه رو به رشد و مثبت بوده است.

لاسجردی تاکید می‌کند: ما با ترک‌ها همیشه همکاری مناسب داشتیم، اگرچه برخی مشکلات امنیتی و فرهنگی هم داشته باشیم اما حوزه اقتصادی، انرژی، گردشگری و حتی حوزه‌های مبادلات پولی و بانکی از حوزه‌های فعال ما بوده و تبادل سندهای همکاری می‌تواند به شناسایی قابلیت هر دو طرف کمک و افق همکاری ما را مشخص کند.

کد خبر 6057102 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • جنجال خبرنگار زن آدربایجانی در سفارت ایران + عکس
  • اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید
  • (ویدیو) افشاگری فلاحت پیشه درباره پدرخوانده جبهه پایداری
  • فلاحت‌زاده: در بازی با ترکمنستان، چمن مصنوعی سبب افت عملکرد ایران شد
  • ببینید| افشاگری فلاحت پیشه درباره پدرخوانده جبهه پایداری /با امتیاز سوآپ نفت تریلیاردر شد!
  • واکنش وزیر رئیسی به اظهارات فلاحت پیشه درباره تخفیف هزار میلیاردی در فروش نفت به چین
  • فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه
  • مومن با تقوا پیشه کردن راه وحدت را پیش گرفته و از اختلاف دوری می کند
  • تهران-آنکارا در مسیر تجارت ۳۰ میلیارد دلاری
  • کنایه فلاحت پیشه به شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌ها