Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@21:05:28 GMT

صلح یکی از معانی کلیدی آیین های ایرانی است

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۰۶۱۲

صلح یکی از معانی کلیدی آیین های ایرانی است

تهران- ایرنا- رئیس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه های کشور)، آیین ها را یکی از وجوه کلیدی و پایه های شکل گیری بنای هویت ایرانی دانست و گفت: صلح یکی از معانی کلیدی آیین های ایرانی است.

به گزارش ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، «سید احمد محیط طباطبایی» روز چهارشنبه و در آستانه برگزاری همایش برگزاری «همایش ملی آیین؛ صلح، وحدت و تنوع فرهنگی» که به همت پژوهشکده مردم شناسی برگزار می شود، جایگاه و اهمیت آیین های ایرانی با توجه به قدمت کشور ایران را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: زمانی که از ما سوال می شود هویت ایرانی در چه چیزی متجلی می شود به ناگزیر یکی از منابع این هویت را در شکل آئین ها به یاد می آوریم، ایرانی که در آن آیین هایی چون نوروز، یلدا، عاشورا، تاسوعا و رمضان برگزار نشود هرگز قابل تصور نیست.
محیط طباطبایی در تشریح نقش آیین ها در به وجود آوردن وحدت ملی و تنوع فرهنگی و مدارا بیان داشت: یکی از راههای کاهش تنش در میان مردم برگزاری آیین گفتگو و مجادله است و آشکارا پیداست که در آیین، گفتگو را به جای جنگ، درگیری و خشونت و جدال می نشانند.
رئیس ایکوم ایران، این مورد را نمونه کوچکی از فرایند و ساختاری بزرگ در فرهنگ ایرانی دانست که همواره از طریق آیین جهان را به صلح و دوستی فرا می خواند.
وی با بیان اینکه آیین های ایرانی مفهوم صلح را بازنمایی می کنند نمونه جالب و بارز این امر را سفره نوروزی دانست و گفت: سفره نوروزی در فرهنگ ایرانی به این معناست که همگان در کنار هم گرد آمده، با مهربانی هم سفره شده و دوستی و صلح را تجربه می کنند.
محیط طباطبایی افزود: بر این اساس می توان صلح را یکی از معانی کلیدی آیین های ایرانی به شمار آورد.
همایش ملی «آیین؛ صلح، وحدت و تنوع فرهنگی» هفتم اسفند ماه امسال توسط پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می شود.
فراهنگ*3377** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي آيين هاي ايراني صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۰۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهمین آیین تک چراغ در مراسم میثاق با هنرمندان در مشهد برگزار شد

به گزارش قدس خراسان، مراسم میثاق با هنرمندان که طبق روال همه ساله به دعوت انجمن فرهنگی هنری و ادبی تک چراغ و با همکاری سایر تشکل های فرهنگی در آخرین جمعه فروردین ماه با هدف دیدار سالیانه هنرمندان بایکدیگر و تجلیل و یادبود از هنرمندان درگذشته برگزار می‌شود، امسال هم برگزار نیز برگزار شد.

این مراسم که دهمین سال برگزاری را در کارنامه خود دارد ابتدا با حضور تنی چند از هنرمندان پیشکسوت در قطعه شهدا و ادای احترام به شهدای هنرمند و حضور بر مزار استاد سید محسن مصطفی زاده و ذکر فاتحه برای درگذشتگان آغاز و سپس در ساعت ۴ عصر جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ با تلاوت  قرآن توسط سید مسلم موسوی شاعر هنرمند با صوتی خوش و دلنشین و پخش سرود جمهوری اسلامی رسمیت یافت.  

فرشید شاهسون پور مدیر اجرایی و هماهنگ کننده برگزاری مراسم با سخنانی هدف از اجرای این برنامه که افروختن چراغی برای گرد آوردن پروانه های هنرمند و هنردوست و دیدار نوروزی آنان با یکدیگر است از یاوران و حامیان و همراهان برگزار کننده تشکر کرد و از حضور چشمگیر هنرمندان و هنردوستان در تکریم از پیشکسوتان هنرمند و تجلیل از هنرمندان درگذشته و خانواده‌های این عزیزان که حضور داشتند قدردانی و همچنین اعلام کرد این برنامه تنها با حمایت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و همیاری سازمان فردوس‌های شهرداری مشهد برگزار شده است.

بعد از آن با معرفی استاد پرویز روحبخش پیشکسوت رادیو و تلویزیون، خبرنگار، برنامه ساز، نویسنده، بازیگر، شاعر و سخنور نام آور خراسانی از ایشان دعوت کرد که هدایت، مجری گری و ادامه برنامه را به عهده داشته باشند.

فرشید شاهسون پور در پایان سخنان خود شعری از زنده یاد استاد سید محسن مصطفی زاده که دو سال است اهل هنر را تنها گذاشته قرائت کرد که وصف الحال هنرمندان بود و بسیار مورد تشویق و تحسین حاضران قرار گرفت. 

استاد پرویز روحبخش با ذکر خاطراتی از هنرمندان آرمیده در این قطعه و سخنانی در مورد ضرورت و توجه به دنیای پس از مرگ با استفاده از اشعار پیشینیان و سروده‌های خویش به کیفیت مراسم افزوده و در فواصل اجرا سخنان استاد امیر نخاولی و قرائت اشعاری توسط آقای هادی استیری و خانم حسینی شاعر مهاجر شور مجلس را فزون‌تر کرده بود. 

آقای ایرج قهرمانی مدیر موسسه تصاویر ماندگار با حضور و مصاحبه با پیشکسوتان هنرمند تصاویر و این لحظات را برای آیندگان ماندگار و ثبت می‌کرد. 

استاد حسین طالبی پیشکسوت هنرهای تجسمی هم طبق روال همه ساله تابلویی نقاشی از  هنرمندی درگذشته را قلمی کرد که امسال ثبت مزار اکبر زرین مهر بر روی بوم بود. 

در انتها صوت صلوات خاصه امام رضا در فضای قطعه هنرمندان طنین انداز شد و با دیدار و دلجویی هنرمندان از یکدیگر مراسم در غروب جمعه خاتمه یافت.

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی برگزار شد
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • سخنان شهید بهشتی درباره نماز در «بیست و هفت جمله» منتشر شد
  • آیین یادبود موسسین انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار می شود
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • دهمین آیین تک چراغ در مراسم میثاق با هنرمندان در مشهد برگزار شد