Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@18:05:44 GMT

بهترین دوران مناسبات ایران و عراق

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۰۹۱۳

بهترین دوران مناسبات ایران و عراق

ایران و عراق در حال حاضر استراتژیک‌ترین دوران مناسبات تاریخی خود را سپری می‌کنند. ایران و عراق در دوران نوین مناسبات خود خاطرات شب‌ها و قصه‌های دلنشین بغداد را احیا می‌کنند صادق خرازی کارشناس سیاست خارجی

ایران و عراق در حال حاضر استراتژیک‌ترین دوران مناسبات تاریخی خود را سپری می‌کنند. ایران و عراق در دوران نوین مناسبات خود خاطرات شب‌ها و قصه‌های دلنشین  بغداد را احیا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  عراق سرزمین غصه‌ها و آلام معاصر است؛ ثروت بی‌پایانی که قربانی مطامع دورانی شد که دیکتاتور تکریت‌زاده بغداد هر کاری دلش می‌خواست انجام می‌داد اما در فصل جدید عراق که با وجود مخالفت‌ها و دشمنی‌های طرف‌های ثالث بویژه امریکا و عربستان سعودی در اوج مناسباتش است، استقبالی که از دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان  در عراق از سوی طرف عراقی شد، مؤید این ادعاست.انتخابات اخیر عراق باعث شد پایه‌های دموکراسی در این کشور مستحکم‌تر و روند مردم‌سالاری عمیق‌تر از پیش شود. این مسأله می‌تواند بر گسترش مناسبات دو کشور ایران و عراق که هر دو تجربه مردم‌سالاری را دارند، تأثیر مستقیم بگذارد. در عراق در حال حاضر کسانی در رأس امور هستند که نگاه مثبتی به جمهوری اسلامی ایران دارند و خواهان گسترش روابط بی‌اعتنا به فشارهای خارجی هستند و به نظر می‌رسد اراده آن را نیز دارند.

در سفر دکتر محمدجواد ظریف به عراق که در قالب هیأت اقتصادی – سیاسی انجام شد، حدود 50 سرمایه‌دار- سرمایه‌گذار، تاجر، کارآفرین و تولیدکننده وی را همراهی کردند که از اهمیت ویژه عراق برای ایران نشان دارد. در حالی که طرف امریکایی با خروج یکجانبه از برجام تلاش می‌کند نهایت فشار اقتصادی را به ایران وارد کند، عراق می‌تواند دریچه مطمئنی برای کمک به کشور در دوران تحریم و کاستن از فشارهای مضاعف امریکا باشد.
استقبال گرمی که طرف‌های عراقی اعم از عادل عبدالمهدی، نخست وزیر، برهم صالح، رئیس جمهوری، محمدعلی حکیم، وزیر امور خارجه و رهبران ارشد سیاسی عراق مثل سیدعمار حکیم، رئیس ائتلاف اصلاح و سازندگی و ‌هادی عامری، رئیس ائتلاف بنا، دو فراکسیون اصلی و قدرتمند مجلس عراق از ظریف و هیأت همراه او داشتند، نشان می‌دهد که اراده‌ای قوی نزد طرف عراقی برای گسترش بیش از پیش روابط در تمامی سطوح اقتصادی، سیاسی و امنیتی با ایران وجود دارد.
در کردستان نیز استقبال گرمی که نیچروان بارزانی نخست‌وزیر اقلیم و مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان و نیچروان بارزانی، رئیس دولت پیشبرد امور اقلیم کردستان از طرف ایرانی داشتند نشان می‌دهد که آنها نیز تمایل دارند روابط خود را با ایران بیش از پیش گسترش دهند و خیز بلندی را برای ارتقا و تعمیق روابط با تهران بردارند.
مراودات اقتصادی ایران و عراق در 10 ماه گذشته به حدود 12 میلیارد دلار رسیده است که در صورت رفع موانع و فراهم کردن امکانات و اعطای تسهیلات به فعالان اقتصادی دو کشور ظرفیت آن را دارد که تا 20 میلیارد دلار در سال که هدف دو کشور است، ارتقا یابد و با در نظر گرفتن مراودات اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم حتی امکان رسیدن تا 30 میلیارد دلار در سال را نیز دارد. در حال حاضر عراق رتبه نخست گردشگری را برای ایران دارد، ایران نیز رتبه نخست گردشگری عراق محسوب می‌شود، به گونه‌ای که بر اساس آمار، بیش از 7 میلیون گردشگر میان دو کشور در رفت و آمد هستند، در صورت اعطای تسهیلات و رفع موانع از جمله لغو روادید میان دو کشور این رقم می‌تواند به 10 میلیون نفر در سال افزایش یابد. دکتر ظریف در سفر به عراق خبر داد که طرف ایرانی در نظر دارد روادید را برای تجار و بازرگانان عراقی لغو کند، این می‌تواند گامی رو به جلو در گسترش مناسبات دو کشور در زمینه گردشگری محسوب شود. ظرفیت‌های گردشگری دو کشور اعم از دینی و غیردینی و جذابیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد می‌تواند در تقویت بیش از پیش صنعت گردشگری دو کشور مؤثر باشد.
سفر دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان به عراق که قرار است در 20 اسفند سال جاری انجام شود، می‌تواند گامی بلند در جهت تقویت بیش از پیش روابط محسوب شود و مکمل سفر دکتر ظریف به عراق باشد. افزایش رفت و آمدهای دیپلماتیک و اقتصادی میان دو کشور سهم بسزایی در تعمیق روابط خواهد گذاشت و می‌تواند کمک بسزایی در کاهش فشارهای امریکا به هر دو طرف ایرانی و عراقی داشته باشد؛ طرفی که از گسترش روابط دو کشور دوست و همسایه راضی نیست و تلاش دارد با اعمال فشارهای خود این روابط را تحت‌الشعاع قرار دهد./ 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۰۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی با پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، سید ابراهیم رئیسی در این سفر پس از استقبال رسمی از سوی نخست وزیر پاکستان، با «شهباز شریف» دیدار و گفتگوی خصوصی خواهد داشت.

رؤسای دو دولت پس از برگزاری نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه و امضای اسناد همکاری میان مقامات دو کشور، در نشستی مطبوعاتی نتایج دیدارها و رایزنی‌های خود را تشریح می‌کنند.

رئیس جمهور در این سفر همچنین با «آصف‌علی زرداری» همتای پاکستانی خود ملاقات خواهد داشت و در روز دوم سفر، با حضور در برخی شهرهای دیگر این کشور با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی پاکستانی نیز دیدار و گفتگو می‌کند.

سید ابراهیم رئیسی پیش از ترک ایران در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اهمیت توسعه روابط با پاکستان و اهداف این سفر گفت: کشور پاکستان در همسایگی ما کشور مهمی است که هم مسلمان و هم دارای تاریخی، اسلامی و تمدنی با جمهوری اسلامی ایران است. هر دو ملت روابط دیرینه‌ای با هم داریم و تا کنون نیز روابط اقتصادی، سیاسی و دینی بسیاری با پاکستان داشته‌ایم و همکاری‌های خوبی بین ما برقرار بوده است.

رئیسی در ادامه گفت: ایران و پاکستان نگاه‌های مشترکی دارند و از جمله در موضوعات حقوق بشر، دفاع از مردم مظلوم و مقتدر غزه و فلسطین، مبارزه با تروریسم همکاری‌های بسیار خوبی داشته‌اند.

وی افزود: ما در راستای سیاست‌های همسایگی و در راستای سیاست‌های ارتباط با کشورهای مسلمان و همسو به جهات عدیده‌ای معتقد هستیم این ارتباط باید ارتقا پیدا کند. اراده هر دو کشور هم مبنی بر ارتقای روابط بین دو کشور هست.

رئیس جمهور همچنین اشهار داشت که گفت و گوهای دو کشور در حوزه‌های مسائل مرزی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و به خصوص حوزه انرژی و نفت و گاز خواهد بود. رئیسی در ادامه اضافه کرد که سطح روابط اقتصادی دو کشور به اندازه سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و در این سفر برنامه این است که ارتقای تعاملات اقتصادی به سطح ده میلیارد دلاری را مد نظر قرار دهیم و این هدف حتماً قابل دستیابی است.

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت بازار ایران اضافه کرد که این ظرفیت فرصت خوبی است برای فعالان اقتصادی پاکستانی و کشور دوست و برادر پاکستان نیز فرصت خوبی است برای فعالان اقتصادی ایرانی که می‌تواند در این سفر مورد گفت و گو و بحث میان دو دولت باشند.

رئیسی همچنین با اشاره به مردم پاکستان نیز گفت: مردم این کشور مردمی متدین و نسبت به انقلاب اسلامی، امام بزرگوار و رهبر عظیم الشان ایران بسیار علاقه‌مند هستند و بارها این را اثبات کرده‌اند و نسبت به ارزش‌های انقلاب اسلامی نیز بسیار پایبند هستند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت مسائل امنیتی نیز افزود که ما امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم و امنیت مرزهای مشترک بین دو کشور به نفع دو کشور و دو ملت هست.

در رابطه با کشور سریلانکا نیز رئیس جمهور گفت که دو کشور دارای روابط خوبی هستند و امیدواریم در این سفر نیز بتوانیم در راستای توسعغه روابط اقتصادی و سیاسی گام‌هایی برداریم.

کد خبر 6084933

دیگر خبرها

  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • سفیر طالبان در پکن: مناسبات افغانستان با چین بسیار مهم است
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می‌گذرد؟
  • ناراحتی‌ها از تقویت مناسبات ایران و پاکستان اهمیتی ندارد
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای حجم مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان
  • رئیسی: سطح روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد
  • چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری روابط تجاری ایران و پاکستان
  • رئیسی عازم پاکستان شد
  • تعاملات اقتصادی با پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد