Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، مراسم رونمایی از تازه‌ترین اثر کیخسرو پورناظری با نام "از دوار چرخ" ظهر روز چهارشنبه ٢٦ دی ماه در فرهنسگرای نیاوران رونمایی شد.

این آیین رونمایی با حضور شهرام ناظری خواننده، مجید درخشانی آهنگساز، بیژن کامکار نوازنده، شاهو عندلیبی نوازنده، آریاسب دادبه، سهراب پورناظری، تهمورس پورناظری نوازنده، سیدعباس سجادی، محمدرضا درویشی پژوهشگر موسیقی  و حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این برنامه که اجرای آن را تهمورس پورناظری برعهده داشت، ابتدا قطعه‌ای تصویری از آلبوم پخش شده و سپس این هنرمند ضمن خوش آمدگویی به حضار گفت: این صدایی که می‌شنوید از کودکی با من بوده و ادامه پیدا کرده است، خوشحالم که امروز شاهد انتشار این اثر هستم.

 با موسیقی پاپ مخالف نیست

بعد از انتشار بخش دیگری از این کلیپ، بیژن کامکار به دعوت پورناظری برای سخنرانی روی سن حاضر شد و گفت: نزدیک به ٥٠ سال است که با این مرد ( کیخسرو پورناظری) دوست و همکاریم، او با پدر مرحوم من همکار بود و وقتی برای اولین بار دیدمش به من گفت نامم علی است که به خاطر ارادت مادرم به حضرت علی (ع) این نام را برایم گذاشته‌اند از طرفی دیگر به دلیل علاقه پدرم به شاهنامه نام شناسنامه‌ای من کیسخرو است.

او ادامه داد: خوشحالم که امروز شاهد انتشار این آلبوم هستم و آرزو دارم مانند قدیم همه دوستان دور هم جمع شویم، کیخسرو در موسیقی آثار ارزشمند زیادی دارد و من نیز افتخار داشتم خواننده یکی از این آثار باشم.اما متاسفانه به تازگی به دلیل مشکلات جسمی توان اجرا ندارم و می‌خواهم خودم را بازنشسته کنم.

کامکار اضافه کرد: متاسفانه امروز ١٥٠ کانال تلویزیونی سعی در تخریب موسیقی دارند اما با این وجود ما تمام قد ما ایستاده ایم و آنها موفق نشده‌اند، علاوه بر این آنقدر کار کرده‌ایم و اثر ضبط کرده‌ایم که هرگاه مخاطب بخواهد به اصالت‌ها برگردد، آثار بسیاری برای شنیدن وجود دارد.

او تاکید کرد: خیلی‌ها فکر می‌کنند من با موسیقی پاپ مخالفم اما اینطور نیست، من با موسیقی پاپ مخالف نیستم ولی آن را رقیب خود می‌دانم.

تنبور، ساز کردی نیست

محمدرضا درویشی پژوهشگر موسیقی به عنوان دومین سخنران برنامه گفت: تنبور، ساز کردی نیست و در سال‌های دور ( پیش از قرن ١٧ هجری) کردها این ساز را برای خود انتخاب کردند که دلیل تاریخی آن هنوز مشخص نیست، در آن زمان این ساز را ساده می‌نواختند و به شکل تک نوازی و ... وجود نداشته است.

او ادامه داد: هیچ اهمیتی ندارد که اولین گروه را چه کسی تشکیل داد. گروه شمس را کیخسرو پورناطری حدود چهل سال پیش تشکیل داد که این هم چندان اهمیتی ندارد. اما آهنگسازی برای این گروه مهم است که با ذوق و باطن و معرفت درونی آهنگ‌هایی برای این گروه ساخته شد که جملگی کار کیخسرو پورناظری بود.

درویشی اضافه کرد: در شهر کرمانشاه موسیقی شهری را داریم که شامل تصانیف و ترانه هاست،  در آثار پورناظری هم بخشی از این موسیقی شهری وجود دارد اما باز هم آن نبوده و چیز دیگری است که در حال سیال و گردش است.

کیسخرو پورناظری درونمایه‌های قدیمی را فعال کرده است

آریاسپ دادبه سومین سخنران این برنامه هم در سخنانی گفت: ذهنیتی که اهالی فرهنگ و هنر ایران نسبت به فرهنگشان دارند ناشی از عدم تاسیس دانش‌های جدید در ایران است. به دلایلی این دانش‌های جدید در ایران تاسیس نشده است. یکی از این علوم جدید دانش شرق شناسی است. ما به دستاورد تاریخ هنر و فرهنگمان در ذیل علم شرق شناسی نگاه می‌کنیم که این یک بیماری است. اگر‌ بخواهیم با چنین دیدی به تاریخ و فرهنگ ایران‌ نگاه کنیم آگاهی به آن نداریم. شرق شناسی دانشی است که غرب برای دستاوردهای خودش به کار می‌برد.

او ادامه داد: کسی که بتواند موتیف‌های گذشته را دوباره فعال کند می‌تواند صاحب شیوه باشد. یعنی درونمایه‌های قدیمی که خاموش مانده را دوباره زنده کرده و در آنها مفاهیم جدید گنجانده است. قضاوتم درباره آثار استاد پورناظری این است که درونمایه‌های قدیمی را فعال کرده است.

متاسفانه امروز در موسیقی فضای خوبی حکمفرما نیست

در ادامه این نشست از شهرام ناظری برای ایراد سخنرانی دعوت شد، او که انتظار دعوت برای صحبت را نداشت ضمن اشاره به آماده نبودن خود گفت: کیخسرو و من روی همدیگر تاثیر فراوانی گذشته‌ایم و همین باعث پیشرفت در کارمان تا به امروز شده است.

او ادامه داد: من فقط خواننده نبودم و از کودکی با ادبیات و موسیقی و سپس آواز آشنایی پیدا کردم و همیشه هم در کار آهنگسازان نظر می‌دادم، من و او به خاطر آشنایی با ادبیات نگاه‌مان فراتر از تکنیک‌های مرسوم بوده است.

ناظری اضافه کرد: این را هم باید بگویم که همیشه در آهنگ‌های کیخسرو من نظر می‌دادم و در آوازخواندن من هم ایشان نظر می‌داد و به کار می‌گرفتیم. ما این شانس را داشتیم‌ که هم با گنجینه موسیقی ردیف و گنجینه موسیقی نواحی آشنا شویم. همدلی‌های من و کیخسرو حاصلش آثاری مانند مطرب مهتاب رو و صدای سخن عشق شد.

او تاکید کرد: هرکدام در این مدت فعالیت‌های زیادی داشتیم اما هیچ‌کدام به خوبی سابق نبوده و نیست، این روزها متاسفانه همه تنها هستند و به دنبال اینکه بار خود را ببندند. اما ما قبلا عاشق این حرفه بودیم.

این خواننده همچنین گفت: متاسفانه امروز در موسیقی فضای خوبی حکمفرما نیست و انگار سم پاشیده شده است، آرزو می‌کنیم زودتر این فضا به مانند گذشته شده و ما را دور هم جمع کند.

کیخسرو پورناظری به عنوان آخرین سخنران ضمن تشکر از میهمانان و حضار گفت: خوشحالم که بعد از مدت‌ها شهرام ناطری استاد بزرگ آواز را دیدم. او لطف کرد و با وجود کسالتش به مجلس ما آمد. در خانواده‌ای که من رشد کردم شعر، موسیقی، معنا و صفا بود. راستی اندیشی و درستی را به من یاد دادند. پدرم دوستانی داشت که هنوز هم تاثیر آنها در کارهایم هست. خواهر بزرگتری دارم که شعر و موسیقی را بسیار می‌شناخت. در سیزده سالگی شعر شد زعمت خانه سودا دلم را از زبان خواهرم شنیدم و شعر را حفظ کردم. حاصل آن حفظ کردن اثری شد که با صدای شهرام ناظری منتشر شد و هنوز هم شنیدنش زیباست.

آلبوم " از دوار  چرخ" به تهیه‌کنندگی شرکت "ایرانگام" از صبح امروز چهارشنبه ٢٦ دی ماه منتشر و پخش شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دی ماه شاهنامه موسیقی نیاوران بیژن کامکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاک‌شو به سبک «شب خوش»

اکنون مخاطبان شبکه سوم سیما شاهد برنامه تاک‌شو «شب‌خوش» با اجرای مهران غفوریان هستند. برنامه‌ای که نشان‌دهنده تحول و حرکت رو به جلو رسانه ملی است البته با در نظر گرفتن نکات مثبت و منفی که در «شب‌خوش» بصورت محسوس قابل مشاهده است.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- زهرا قربانی رضوان؛ تاک‌شو یا به عبارتی برنامه گفتگو محور از دسته برنامه‌های تلویزیونی است که در آن مجری با میهمانان به گفتگو می‌نشیند. اصولاً میهمانان از افراد شناخته شده و چهره هستند و گفتگو آن‌ها برای مخاطبان جذاب و یا آموزنده است. سابقه این دست برنامه بسیار طولانی است و به نمونه‌های موفق بسیار زیادی در سراسر دنیا میتوان اشاره کرد.  

یکی از ویژگی‌های مهم برنامه‌های تاک‌شو وجود آیتم‌های جذاب برای بالا بردن ریتم گفتگو است تا مخاطب گرفتار صحبت‌های روتین و خسته‌کننده نشود. در ایران یکی از تاک شو‌های موفقی که سال‌های متمادی در ماه مبارک رمضان از شبکه سوم سیما به روی آنتن رفت می‌توان به برنامه «ماه عسل» اشاره کرد. برنامه هایی، چون «کوله‌پشتی»، «خندوانه»، «صندلی داغ»، «دورهمی»، «کتاب باز» و در شبکه نمایش خانگی برنامه‌های «هم رفیق»، «مهمونی» از نمونه‌های دیگری هستند که در برهه خود موفق ظاهر شدند.
اکنون مخاطبان شبکه سوم سیما شاهد برنامه تاک‌شو «شب‌خوش» با اجرای مهران غفوریان هستند. برنامه‌ای که نشان‌دهنده تحول و حرکت رو به جلو رسانه ملی است البته با در نظر گرفتن نکات مثبت و منفی که در «شب‌خوش» بصورت محسوس قابل مشاهده است.

ابتدا با نمایش کلی صحنه و دکور، ظاهری حرفه‌ای از فضای گفتگو محور را می‌بینیم. میزی مخصوص برای مجری و صندلی برای میهمان و مخاطبانی که فقط شاهد صدای تشویق‌ها و واکنش‌های آن‌ها هستیم. استودیو به نسبت برنامه‌های تاک‌شو تلویزیون رسانه ملی قابل قبول است، اما در مقایسه با نمونه هایی، چون «دورهمی» و یا شبکه نمایش خانگی برنامه «شب آهنگی» کوچک است و در ادامه به دلیل نبود تصویر تماشاگر داخل استودیو در صحنه شاید چالشی جدی برای جلب نظر تماشاگران تلویزیونی تبدیل شود، زیرا فوکوس کامل بر روی مجری و میهمان قرار می‌گیرد.  

به دلیل تکیه و محور بودن مجری در برنامه‌های گفتگو محور حضور مجری که توانایی کنترل و مهارت لازم برای حفظ ریتم و جذابیت برنامه را داشته باشد یکی از نکات اساسی است. اکنون شاهد حضور هنرمندان در قامت مجری برنامه‌های تلویزیونی هستیم. این امر تنها در تلویزیون صدق نمی‌کند و میتوان نمونه آن را در تئاتر و شبکه نمایش خانگی مشاهده کرد. مجریان که در قامت بازیگر دیده می‌شوند و یا هنرمندانی که سعی در تجربه کردن دنیای خوانندگی دارند می‌توان گفت اکنون اکثر هنرمندان سعی در حضور و دیده شدن در جایگاه هنری دیگری هستند. این مورد در حضور بازیگران در قامت مجری برنامه‌ها دوچندان صدق می‌کند و واکنش‌های مثبت و منفی زیادی به همراه داشته است.

حضور شهاب حسینی در برنامه هم رفیق، پژمان بازغی، حمید گودرزی و اکنون ملیکا شریفی‌نیا در برنامه کودک‌شو، رضا گلزار در برنامه برنده باش، سروش صحت در برنامه کتاب‌باز نمونه‌هایی است که میتوان به آن اشاره کرد و، اما اکنون برنامه شب خوش با حضور مهران غفوریان که میزبان این برنامه گفتگومحور است.  

از آن جایی که مجری باید قابلیت و مهارت کنترل برنامه را داشته باشد و لحظه‌ها را بسازد میتوان گفت مهران غفوریان در قسمت‌های ابتدایی خوب ظاهر شد، اما در ادامه تسلط وی بر برنامه و مدیریت و میزبانی او از هیجان برنامه کاست. تسلط این بازیگر باسابقه در بازیگری کمدی و تعریف خاطره بیشتر است و پتانسیل و جذابیت لازم را دارد؛ بنابراین هدایت یک برنامه تلویزیونی نیازمند تسلط مجری است و غفوریان با انرژی بسیاری که هنگام صحبت و یا خنده‌های بلندی که دارد سعی در نگه داشت فضای شاد برنامه دارد که گا‌ها این عمل نتیجه‌ای عکس داشته است.

عوامل متعددی در جذابیت برنامه تلویزیونی دخیل است. طراحی دکور، نور، انتخاب مهمانان و موسیقی و آیتم‌های برنامه از مواردی است که نیاز توجه جدی برنامه سازان را دارد. باتوجه به محدودیت‌های پخش تلویزیونی بخصوص در موسیقی می‌توان این بازوی ضعیف در برنامه شب خوش را مشاهده کرد. موسیقی خود عاملی برای بالابردن هیجان و جذابیت و گا‌ها ساخت لحظات کمدی است. اکنون با مشاهده تغییرات اساسی در روند ساخت برنامه‌های تلویزیونی باید دید این بخش هم دچار بازنگری و تغییر می‌شود یا خیر.

«شب خوش» علاوه بر گفتگو با آیتم‌هایی همراه است. نوآوری و خلاقیت از ویژگی های مهم در ساخت برنامه‌های تلویزیونی است. در شب خوش شاهد چالش‌های همچون شکستن رکود گینس، ادامه دادن فضای داستان باتوجه به انتخاب ژانر توسط مجری، تکمیل اشعار و... هستیم. چالش‌ها قوت و کشش لازم برای جذب و سرگرمی مخاطب را ندارد. شاید خنده‌ای گذرا و سطحی از مخاطبان بگیرد. گروه نویسندگان و اتاق فکر برنامه‌های تلویزیونی باید نگاهی خلاق باتوجه به شناخت ذائقه مخاطب داشته باشند.‌

می‌توان گفت «شب خوش» به عنوان برنامه‌ای شیک، قدم‌هایی برای تغییر و تحول در برنامه‌های تلویزیونی برداشته است و به هدف اصلی خود که سرگرمی مخاطبان است نزدیک شده است، اما تا کنون با گذشت چند قسمت از پخش این برنامه هنوز مخاطب جدی پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • لحظه مصدوم شدن نیما شاهرخ شاهی در یک برنامه تلویزیونی (فیلم)
  • شرایط ناپایدار جوی در لرستان حکمفرما خواهد بود
  • تخریب پارکینگی که بر روی سیل برگردان احداث شده بود | خطر سیلاب از این مناطق تهران دور شد
  • "رایانه سپهر" به جای فضای مجازی ؛ استقبال رهبر انقلاب (فیلم)
  • فراهم شدن فضای خلق ایده‌های جدید تفریحی و گردشگری در اصفهان
  • «دوش چه خورده‌ای دلا» شهرام ناظری / «من ایرانی‌ام» علیرضا عصار / «لیلا سوار بر کاروسل» انور براهم / «رندان سلامت می‌کنند» محمدرضا شجریان / «دلبر» محسن چاوشی
  • پشت صحنه برنامه تلویزیونی بهار بهار
  • تاک‌شو به سبک «شب خوش»
  • مسدود شدن محور معمولان به پلدختر
  • راه ارتباطی معمولان به پلدختر در دونقطه به کلی مسدود است