Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از اسپوتنیک، دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه در مجمع اقتصادی گایدار دلایل فاصله گرفتن روسیه از دارایی‌های دلاری را تشریح کرد و گفت: کنار گذاشتن دلار و جایگزین کردن آن با روبل و دیگر ارزهای بین‌المللی نتیجه طبیعت سیاست‌های اقتصاد آمریکاست.

وی گفت:‌ همانطور که می‌دانیم ما در حال گسترش استفاده از روبل و دیگر ارزهای بین‌المللی در مبادلات تجارت خارجی هستیم و سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی وزارت خزانه‌داری آمریکا را به شدت کاهش داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر اخیرا اوراق قرضه دولتی روسیه به یورو منتشر شده است و همه این مسائل نتیجه سیاست‌های اقتصادی خصمانه  و غالبا احمقانه آمریکاست.

مدودف تاکید کرد: تمایل برای حذف وابستگی اقتصادی کشورها به دلار آمریکا رو به افزایش است.

وی معتقد است: سیاست‌های کنونی آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهانی تنها به گسترش تنش‌ها منجر می‌شود.

مجمع اقتصادی گایدار از روز 15 ژانویه در مسکو آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی روسیه این کشور سهم دلار از حساب ذخیره ارز خارجی خود را به شدت کاهش داده و 24.4 درصد کم کرده است و به طور همزمان سهم یورو و یوآن در حساب خود را به ترتیب 32 و 14.7 درصد بالا برده است.

از طرف دیگر سهم دارایی‌های دلاری از کل ذخایر خارجی روسیه از 46 درصد به کمتر از 22 درصد در سال 2018 رسیده است.

گزارش بانک مرکزی روسیه نشان می‌دهد حجم یوآن در دارایی‌های ارز خارجی روسیه 10 برابر متوسط ذخایر یوآن در بانک‌های مرکزی دیگر کشورهاست و هم اکنون 25 درصد از کل حساب ذخیره ارز خارجی روسیه را یوآن تشکیل می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید در ژوئن 2018 نسبت به ماه ژوئن سال قبل از آن مجموع ارزش کل دارایی‌های ارز خارجی و طلای روسیه 40.4 میلیارد دلار افزایش یافته و به 458.1 میلیارد دلار رسیده است که انتظار می‌رود این حجم از ذخایر بتواند از اقتصاد روسیه به خوبی در برابر تحریم‌های آمریکا محافظت کند.

ولادیمیر پوتین در ماه نوامبر سال گذشته موضوع دلار و تهدید وابسته بودن به این ارز را مطرح کرد و گفت: آمریکا با استفاده از دلار به عنوان یک سلاح نه تنها در حال شلیک به پای خود است بلکه عواقب جدی‌تری در انتظار این کشور خواهد بود.

پوتین گفت: روسیه دوست ندارد از دلار فاصله بگیرد اما مجبور شده است.

وی تاکید کرد: ما از دلار فاصله نمی‌گیریم بلکه دلار در حال فاصله گرفتن از ماست.

در اواخر سال 2018 بانک VTB روسیه طرح دلارزدایی از اقتصاد این کشور را به عنوان دومین بانک بزرگ روسیه مطرح کرد که مهمترین بخش این طرح افزایش تدریجی استفاده از ارزهای ملی کشورها در مبادلات تجاری دو جانبه با آنها و کنار گذاشتن دلار در این مبادلات به خصوص با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیایی است.

طرح دلارزدایی در روسیه اما به اینجا ختم نشد تا آنجایی که وزیر تجارت و صنعت این کشور در ماه سپتامبر گفت دولت روسیه در حال کار برای توسعه استفاده از ارزهای ملی با کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوب شرق، آمریکای لاتین و آفریقاست.

اقدامات مسکو در دلارزدایی و حذف این ارز از اقتصاد خود باعث بهبود اوضاع اقتصادی در این کشور و حفاظت از آن در برابر تحریم‌های آمریکا شده است.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، رایزن تجاری سفارت ایران در روسیه در گفتگو با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که احتمالاً ظرف چند ماه آینده ایران به شبکه کارت‌های اعتباری و نقدی میر روسیه متصل خواهد شد.

به گفته محسن رحیمی، هم اکنون کار برای آماده سازی زیرساخت های فنی لازم در حال انجام است، البته پیاده سازی این سامانه زمان بر است.

رحیمی تاکید کرد که این اقدام در حالی صورت می گیرد که روسیه و ایران به تلاش خود برای تقویت روابط اقتصادی ادامه می‌دهند.

مسکو و تهران روابط خود را در مواجهه با تحریم‌های غرب تقویت کرده‌اند. به گفته میخائیل خاچاتوریان، استاد دانشگاه "فایننشال" در مسکو، گردش تجاری بین دو کشور در سال گذشته بالغ بر ۴ میلیارد دلار بود و پتانسیل رشد بیشتر به ویژه در بخش تولید، مهندسی مکانیک و حمل و نقل وجود دارد.

سفر معاون نخست وزیر روسیه به تهران برای امضای یک توافقنامه مهم

به گفته وی، آزمایش سیستم پرداخت میر که جایگزین روسی ویزا و مسترکارت محسوب می‌شود، ممکن است از اواخر تابستان یا اوایل پاییز در ایران آغاز شود.

مسکو در سال ۲۰۲۲ به علت عملیات نظامی خود در اوکراین، تحت تاثیر موجی از تحریم‌های غرب قرار گرفت و دسترسی بسیاری از بانک‌های روسی به سوئیفت، ویزا و مسترکارت، قطع شد.

در واکنش به این تحریم‌ها، دولت روسیه شروع به ترویج سیستم داخلی میر به عنوان یک جایگزین قابل اعتماد کرد.

بر اساس این گزارش، کارشناسان تأکید می‌کنند که اقتصاد ایران علیرغم ده‌ها سال فشار ناشی از تحریم‌های گسترده بین‌المللی، با این موضوع سازگار شده است و روسیه می‌تواند از تجربه جمهوری اسلامی در مقاومت در برابر فشارهای خارجی استفاده کند.

کد خبر 846531 برچسب‌ها خبر مهم بانک مرکزی روسیه تهران اوکراین ایران بانک - کارت اعتباری

دیگر خبرها

  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • حراج ۶ میلیون دلاری ساعت های مایکل شوماخر
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • سوئیس بخش بزرگی از دارایی‌های مسدود شده روسیه را آزاد کرد
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • دلار تقریبا از مبادلات تجاری مسکو و پکن حذف شد
  • بلژیک: اروپا در آستانه توافق بر سر دارایی های خارجی روسیه است
  • کرملین: دست درازی آمریکا به دارایی های روسیه بی‌پاسخ نمی‌ماند
  • کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟