Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مشهد - ايرنا - رئيس اتحاديه صنف سماورسازان مشهد گفت: همه مواد اوليه براي ساخت يک سماور از داخل تامين مي شود و هيچ ارتباطي به نرخ ارز و نوسان نرخ آن ندارد اما قيمت اين مواد افزايش قابل توجهي داشته است.

محمدرضا سليماني فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: سماورسازان مي پرسند چرا واحد هاي توليدي که هيچ وابستگي به مواد اوليه خارج از کشور ندارند، قيمت توليدهاي خود را افزايش داده اند و هر روز يک نرخ جديد براي کالاي خود ارايه مي دهند؟
وي اظهار کرد: يکي از مواد اصلي براي توليد سماور، آلياژ برنج است که واحدهاي توليدي مانند شرکت مس در کرمان آن را توليد مي کند، اين در حالي است که قيمت هر کيلوگرم از اين آلياژ از 200 هزار تا 220 هزار ريال در سال گذشته به هر کيلوگرم 650 هزار تا 700 هزار ريال در سال جاري رسيده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: هر سماور دو تا سه کيلو آلياژ برنج مصرف مي کند لذا افزايش قيمت آن سبب افزايش قيمت تمام شده توليد مي شود به نحوي که هر سماور از يک ميليون و 500 هزار ريال در سال گذشته به چهار ميليون و 500 هزار ريال در سال جاري رسيده است.
رئيس اتحاديه صنف سماورسازان مشهد افزود: اکنون 200 واحد صنفي در مشهد انواع سماورهاي برقي، گازي و نفتي توليد و عرضه مي کنند که برخي از آنها به کشورهايي مانند عراق، افغانستان و قرقيزستان صادر مي شود.
وي اظهار کرد: صنف سماور سازان علاوه بر سماورهاي سنتي و مدل هاي جديد، کتري و قوري، ظروف مسي و ظروف آلومينيومي نيز توليد مي کنند.
سليماني فرد ادامه داد: افزايش قيمت مواد اوليه باعث کاهش توليد سماور توسط واحدهاي صنفي مشهد شده به طوري که توليد در اين بخش از هزار عدد در ماه طي سال گذشته به ماهيانه 300 عدد در سال جاري رسيده است.
وي گفت: واحدهاي صنفي در اين رسته با 30 درصد ظرفيت خود مشغول توليد هستند و از ابتداي امسال تاکنون دست کم 30 واحد سماورسازي تعطيل شده اند.
وي افزود: کاهش توليد سماور و گراني بيش از حد آن باعث کاهش خريد مردم و همچنين کاهش صادرات سماور به کشورهاي همجوار شده است.
رئيس اتحاديه صنف سماورسازان مشهد اظهار داشت: افزايش قيمت مواد اوليه باعث شد برخي سماورسازان ضخامت ورق آلياژ برنج را از استاندارد شش دهم يا هفت دهم به چهار دهم يا پنج دهم کاهش دهند تا قيمت تمام شده توليد کاهش يابد.
سليماني فرد گفت: هرچند بازرسان اين اتحاديه به موقع اين موضوع را پيگيري و مانع گسترش آن شدند اما ديگر توان توليد سماور مرغوب وجود ندارد و مردم نيز کالاي گران را نمي خرند.
* دلايل گراني توليدات داخلي
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي نيز در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: درست است که برخي واحدهاي توليدي کشور در ظاهر وابستگي به مواد اوليه وارداتي ندارند اما اين مهم به صورت مطلق نيست.
علي باخرد افزود: سماورسازان نياز به مواد اوليه کاتاليزوري دارند که وابسته به خارج از کشور و متاثر از نرخ ارز است.
وي اظهار داشت: طي يک ماه گذشته در چند گروه کالايي تفاوت بين گران شدن واقعي و گران فروشي را بررسي کرديم تا مشخص شود که گران شدن کالاها ناشي از افزايش هزينه هاي توليد است يا فروشندگان اقدام به گران فروشي مي کنند.
وي گفت: البته اين مهم را نبايد از نظر دور داشت که واحدهاي توليدي هزينه هاي جانبي دارند که به رغم عدم وابستگي به مواد اوليه خارج از کشور، بر اثر تورم و شرايط روز افزايش پيدا مي کند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي افزود: يکي از هزينه هاي جانبي، افزايش نرخ حمل و نقل طي ماه هاي گذشته است که بر هزينه هاي توليد اثر گذاشت.
وي اظهار داشت: يکي ديگر از هزينه هاي جانبي توليد، هزينه هاي سربار بر توليد مانند دستمزد کارگر يا هزينه هاي آب و برق است که گرچه به صورت مستقيم بر توليد کالا اثر ندارد اما در مجموع هزينه هاي توليد را افزايش مي دهد.
وي گفت: براساس دستورالعمل هيات تعيين و تثبيت قيمتها مصوب سال 1389 که از طريق سازمان حمايت از حقوق توليدکنندگان و مصرف کنندگان ابلاغ شده است، نحوه تعيين قيمت کالاهاي گروه سوم (کالاهاي مربوط به صنايع تبديلي) تشريح شده است.
باخرد افزود: براساس اين دستورالعمل نرخ توليد براي کالاهاي گروه سوم مورد ارزيابي قرار مي گيرد و همه هزينه هاي توليد اين کالا شامل هزينه هاي توليد، جانبي، سربار، توزيع در کنار هم بررسي مي شود.
وي اظهار داشت: براساس اين دستورالعمل قيمت کالاهاي لبني و مواد غذايي مربوط به صنايع تبديلي در اين استان در حال بررسي است تا مشخص شود گران شدن محصولات اين بخش چقدر واقعي بوده است.
وي گفت: در باره صنف سماورسازان و کالاهايي از اين دست نياز به بررسي دقيق و کار کارشناسانه مي باشد تا همه هزينه هاي مربوط به توليد شامل هزينه توليد، توزيع، جانبي و سربار بررسي و نتيجه نهايي اعلام شود.
هم اکنون 413 واحد صنفي توليدي و توزيعي زير پوشش اتحاديه صنف سماورسازان در مشهد هستند.
7489 / 6053
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.

وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پرواز‌ها را سعودی‌ها انجام می‌دادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصل‌های هزینه‌هاست با ارز انجام می‌شود.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار می‌فرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصل‌های اصلی مراسم حج ارز است.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چاره‌ای وجود ندارد به‌غیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود. 

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادله‌ای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمی‌افتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص می‌شود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پس‌لرزه‌ها و تکانه‌های ارز آزاد را تحمل کند و چاره‌ای هم ندارد.

وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادله‌ای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادله‌ای برای حج گفت: بعید می‌دانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادله‌ای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینه‌های ما هتل‌هاست و در هتل‌ها حرف آنها وحی منزل است و سعودی‌ها هستند که حرف آخر می‌زنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانی‌ها تعیین می‌کنتد و در این زمینه دست ما بسته است.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: رایزنی‌های بسیار زیاد و نفس‌گیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکار‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علی‌رغم ثبت‌نام‌هایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروان‌ها یک سیاست برای خدمت‌رسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نماینده‌ای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نماینده‌ای اعزام نشد. 

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نماینده‌ای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه تاکید کرد: به‌عنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض می‌کنم دستگاه‌های اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما به‌عنوان متولی با آن برخورد می‌کنیم. 

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس می‌تواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک می‌تواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبه‌ای هم از سازمان حج نداشتیم.

وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینه‌ها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمی‌تواند قسطی کار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • دستگاه بلوک زنی
  • افزایش سال گارانتی خودرو‌ها برای مردم هزینه دارد؟
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن