Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران - سفیر پیشین ایران در چین معتقد است: «تغییر مقررات، مدیران و نظرات آنها در ایران باعث می شود پکن روابط بلندمدتی را با تهران تعریف نکند و این مساله زمینه ساز خروج شرکت های بزرگ دولتی چین از بازار ایران در دوران تحریم شده است.» پس از بازگشت تحریم ها و خروج چند شرکت بزرگ نفتی دولت چین از صنعت نفت و گاز ایران، اخیرا بانک کونلون چین هم همکاری های خود را به دلیل تحریم های آمریکا متوقف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که برخی در ایران بر لزوم پیگیری استراتژی نگاه به شرق توسط دولت در دوران تحریم ها تاکید دارند.
جواد منصوری، سفیر پیشین ایران در چین در این ­باره به پرشیا دایجست گفت: «دولت چین در روابط بین المللی خود تلاش می کند هیچ فرصت و امکانی را از دست ندهد و لذا در دوره تحریم های گذشته هم به طور کامل همکاریش را با ایران قطع نکرد. اما اشکالاتی در این همکاری ها وجود دارد که تا حدودی به طرف ایرانی برمی گردد و بنابراین وقتی چینی ها در این شرایط نمی توانند تعامل مناسبی با ایرانی ها داشته باشند، مقامات ایرانی هم نباید توقع داشته باشند.»
منصوری درباره اشکالات ایران در مراوداتش با چین اظهار داشت: «دولت چین بارها عنوان کرده است که ایرانی ها در روابطشان با شرق، تعادل ندارند و هر زمان که با غرب دچار مشکل می شوند به شرق رجوع می کنند. همچنین به رغم پیشنهادات متعدد چینی ها برای گسترش همکاری ها، طرف ایرانی صرفا روی نظرات خودش به طور یکجانبه تاکید می کند، زیرا امیدوار است غرب مشکلاتش را حل کند. مساله دیگر به انتظارات ایرانی ها برمی گردد که توقع دارند چین به شکل ناگهانی و کامل نیازهای تهران را تامین کند؛ اما پکن به دلیل ملاحظاتی که با دیگر کشورها دارد نمی خواهد روابط با آنها را به طور مطلق از دست دهد. بر این اساس در موارد متعدد، این ایرانی ها هستند که همکاری با چین را به صورت منطقی پیگیری نکرده اند.»
سفیر پیشین ایران در چین در خصوص خروج شرکت های بزرگ دولتی چین از بازار ایران پس از بازگشت تحریم ها خاطرنشان کرد: «در چین تمام شرکت های بزرگ، دولتی هستند و طبیعی است که با توجه به سیاست های دولت تصمیم به ترک ایران گرفته باشند. اگر دولت چین بخواهد در ایران سرمایه گذاری کند، ایران باید درباره روابط درازمدت با این کشور نگاه مشخصی داشته باشد؛ اما زمانی که مقررات، مدیران و نظرات ایرانی ها دائم در حال تغییر است، نمی توان چنین مناسبات بلندمدتی را با چین تعریف کرد.»
منصوری ادامه داد: «در واقع ایران استراتژی اقتصادی نه تنها با چین، بلکه با بسیاری از کشورها ندارد و این موضوع شرایط امنی را برای سرمایه گذار خارجی فراهم نمی کند. نبود استراتژی هم به سیاست های کلان کشور برمی گردد و ربطی به دولت ها ندارد.»
این دیپلمات سابق ایران با تاکید بر اینکه رفتار اقتصادی ایران مشخص نیست، تصریح کرد: «بنابراین تمام کسانی که در دنیا با ایران طرف هستند، خودشان را با چنین نوساناتی روبرو می ببینند. در این وضعیت نه تنها چینی ها، بلکه روس ها، هندی ها و ترک ها هم در ایران نمی مانند. در واقع وجود نهادهای متعدد تصمیم گیری باعث این مسائل شده است.»
منصوری با بیان اینکه چینی ها قادر هستند در همه زمینه ها به ایران کمک کنند، گفت: «اگر ایران از آنها برای مثال آخرین تکنولوژی انرژی خورشیدی را بخواهد، متخصصین این کشور به هر قیمتی آن را از آمریکا و انگلیس می دزدند و به ایران تحویل می دهند و پولشان را دریافت می کنند. بنابراین در هر حوزه ای امکان کار با این کشور وجود دارد. اما رفتارهایی مانند آنچه در پروژه سد طالقان انجام شد، باعث می شود شرکت های چینی مایل به ادامه همکاری نباشند. صفر تا صد این سد توسط چینی ها ساخته شد اما در زمان افتتاح روی تابلو نوشته بودند متخصصین ایرانی آن را احداث کردند. این مساله باعث اعتراض رئیس شرکت شد. علاوه بر این مقامات این شرکت دو سال پیگیر طلب 15 میلیون دلاری خود بودند.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: چین اروپا روسیه هند تحریم ایران جواد منصوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۲۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • معافیت ایرباس از تحریم های روسیه
  • آمریکا اتهامات جنایی و تحریمی علیه ۴ ایرانی را علنی کرد | جزئیات رویترز از اسامی افراد و شرکت های تحریم شده | تحریم ها در چه حوزه ای است؟
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟