Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز – ایرنا- رییس شورای شهر اهواز ریشه عمده مشکلات این کلانشهر را آسیبهای ناشی از جنگ تحمیلی و استقرار شرکت های ملی در آن دانست و تصریح کرد: جنگ سبب از بین رفتن زیرساخت ها و پناه آوردن ساکنان شهرهای جنگ زده به حاشیه اهواز شد.

عبدالزهرا سنواتی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ادامه داد: شرکت های بزرگ ملی همچون شرکت نفت، صنایع فولاد، پتروشیمی ها و صنعت نیشکر نیز با در پیش گرفتن برخی سیاست های نادرست، سبب عدم توسعه کلانشهر اهواز شده اند یکی از پیامدهای حضور این شرکت ها مهاجرت افراد جویای کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سنواتی تاکید کرد: این افراد به کلانشهر اهواز احساس تعلق ندارند و نه تنها عوارض و مالیات خود را پرداخت نمی کنند بلکه به این شهر نگاهی کارگاهی دارند، از سویی دیگر نبود زیرساخت های رفاهی، اقتصادی و فرهنگی سبب مهاجرت نخبگان از این شهر شده است.
وی آمار رسمی حاشیه نشینی در کلانشهر اهواز را 400 هزار نفر عنوان کرد و افزود: معتقدم آمار واقعی بیش ازاین است و حدود نیمی از جمعیت کلانشهر اهواز درگیر با مساله حاشیه نشینی هستند.
سنواتی اظهار داشت: این افراد در مناطقی که فاقد هرگونه خدمات رفاهی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است مستقر می شوند و پس از آن انتظار دارند شهرداری تمام امکانات را در آن نقاط احداث کند این درحالیست که تنها منبع درآمدی شهرداری اهواز عوارض شهروندان است.
وی عنوان کرد: افراد ساکن در مناطق حاشیه ای به دلیل عدم احساس تعلق به شهر نه تنها عوارض و مالیات پرداخت نمی کنند بلکه در صورت وجود شرایط حتی دست به تخریب اموال عمومی نیز می زنند، لذا لازم است با تقویت هویت شهروندی این نگرش را تغییر دهیم.
به گفته وی راه حل حفاظت از اموال عمومی توجه به بحث محله محوری است زیرا اگر شهروندان احساس کنند که این اموال از محل پرداخت عوارض آنها پرداخت شده است قطعا در جهت حفظ آنها بر می آیند.
وی گفت: دسترسی مردم به شهرداری ها بیش از سایر دستگاه ها است به همین جهت برای بیان مشکلات مختلف از جمله بهداشت، آب شرب و فاضلاب و سایر زیرساخت ها نیز به شهرداری اعتراض می کنند، از سویی دیگر شرکت های بزرگ ملی همچون شرکت نفت نیز به تعهدات اجتماعی خود عمل نمی کنند.
رییس شورای شهر اهواز در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص مشکل دفع آب های سطحی دراین شهر خاطر نشان کرد: طبق برآوردها ساخت شبکه دفع آب های سطحی به بیش از چهل هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تامین این رقم کلان تنها با همکاری دولت میسر است.


**معضلات شهر تنها بر دوش شهرداری
رییس شورای شهر اهواز با انتقاد از عدم همکاری سازمان ها و دستگاه ها در انجام برخی امور اظهار داشت: به طور نمونه در بحث متکدیان و افراد گرفتار آسیب های اجتماعی دستگاه ها و سازمان های بسیاری دخیل هستند اما هیچ کدام به طور شایسته ای به وظایف خود عمل نمی کنند.
وی ادامه داد: در ساماندهی مشاغل مزاحم نیز برای دستگاه های مختلف همچون پلیس راهور، نیروی انتظامی و راه و شهرسازی وظایفی تعریف شده است اما تمام کار بر دوش شهرداری است.
سنواتی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ مطالبه گری در بین شهروندان اهوازی نهادینه شود و آنها نسبت به انجام این امور توسط شهرداری اعتراض کنند زیرا این اقدامات با هزینه خود آنها صورت می گیرد درحالی که تمام دستگاه ها اعتبار مشخصی برای انجام وظایف مشخص شده دارند.
وی راه حل این مساله را تصویب لایحه مدیریت شهری دانست و گفت: در این صورت بودجه اقدامات به شهرداری تعلق می گیرد و ان زمان می توان به صورت صحیحی شهر را مدیریت کرد.
رییس شورای شهر اهواز با اشاره به وجود چاله های بسیار در سطح شهر گفت: دستگاه های مختلف آسفالت خیابان ها را تخریب می کنند و سپس شهرداری مجبور به ترمیم انها می شود زیرا آنها حاضر به قبول مسئولیت های خود نیستند.

**بروکراسی مانع سرمایه گذاری در اهواز
وی با اشاره به محدود بودن منابع مالی شهرداری اهواز گفت: تنها راه موثر برای توسعه این کلانشهر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است به همین جهت 22 فرصت سرمایه گذاری برای اهواز تعریف شده که پنج مورد از آنها نیز در شورای عالی سرمایه گذاری به تصویب رسید.
سنواتی اظهار داشت: بخش خصوصی براساس تجارب گذشته خود از وجود بروکراسی در روند اخذ مجوز در کلانشهر اهواز هراس دارد، سرمایه گذاران حدود 6 ماه تا یکسال را باید صرف اخذ مجوزهای لازم کنند که این مساله به لحاظ اقتصادی به ضرر آنهاست.
وی خاطر نشان کرد: صدور مجوز نیازمند اخذ استعلام از دستگاه های مختلف است اما شهرداری برای تسریع در این روند از طریق سازمان های مربوطه اقدام می کند.

**شهردار روحیه مشارکت با شورا را ندارد
وی با اشاره به اینکه فلسفه ایجاد شوراهای شهر تقسیم قدرت است اظهار داشت: انتخاب یک شهردار توانمند برای مدیریت شهر، نظارت بر عملکرد شهرداری و اصرار بر شفافیت اقدامات و برنامه ریزی های سازمان های مختلف شهرداری از جمله وظایف نهاد شورای شهر است.
وی ادامه داد: 6 ماه نخست ابتدایی کار شورای پنجم شهر اهواز مشکل خاصی وجود نداشت اما به مرور زمان شاهد بروز مسائلی بودیم که از جمله آن عدم تناسب روحیه شهردار با کار شورایی است.
سنواتی با اشاره به اینکه شورای شهر در حد قانون موظف و حق نظارت بر عملکرد شهردار را دارد تصریح کرد: اگر شهردار اهواز این مساله را نپذیرد قادر به ادامه همکاری نخواهد بود.
وی گفت: شهردار اهواز در چند نوبت درخواست استعفای خود را مطرح کرد اما اعضای شورای شهر به دلیل شرایط موجود در شهر نپذیرفتند اما اگر این درخواست استعفاها سبب بهبود خدمات رسانی به شهروندان شود قطعا تصمیم شورای شهر تغییر می کند.
رییس شورای شهر اهواز ادامه داد: اعضای شورای شهر اعلام کرده اند که شهردار تا زمانی که مایل به همکاری باشد می تواند در این سمت باقی بماند اما این مساله نمی تواند مانع وظیفه نظارتی شورای شهر باشد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص پروژه های نیمه تمام سطح شهر تصریح کرد: تکمیل این پروژه های ناقص یکی از اولویت های اصلی است و تا زمان به سرانجام رساندن آنها به دلیل حفظ بیت المال نمی توان پروژه جدیدی تعریف کرد.
9887/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي شوراي شهر اهواز زيرساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۴۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

قطعنامه پیشنهادی کشور‌های آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل به ۹ رای موافق بدون مخالفت یا همان وتوی اعضای دائم (آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه) دارد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

قطعنامه‌ای که آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ارائه دادند، تنها هدفش روسیه بود.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری به شورای امنیت گفت که این رای " شرم آور است. "

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گفت که واشنگتن برای متهم کردن مسکو تلاش می‌کند و افزود که روسیه به زودی مذاکرات خود را با اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه خود با هدف حفظ صلح در فضا آغاز خواهد کرد. 

نبنزیا خطاب به گرینفیلد گفت: "ما خواهان ممنوعیت قرار دادن هر نوع سلاح در فضا هستیم، نه فقط سلاح‌های کشتار جمعی، اما شما این را نمی‌خواهید. بگذارید همین سوال را از شما بپرسم: چرا؟ " 

ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، با ارائه قطعنامه‌ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشور‌های متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاح‌هایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «هر گونه قرار دادن سلاح هسته‌ای در مدار زمین بی‌سابقه، خطرناک و غیرقابل قبول خواهد بود.»

آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی‌ استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای روسیه در فضا، که می‌تواند یک تهدید بین‌المللی به شمار آید، اطلاع داده بود.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده « فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری می‌کند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا ندارد.

اطلاعات مربوط به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا پس از آن فاش شد که مایک ترنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای غیرمعمول نسبت به یک «تهدید جدی امنیت ملی» هشدار داد.

معاهده «فضایی ماورای جو » که توسط حدود ۱۱۴ کشور از جمله ایالات متحده و روسیه به تصویب رسیده است، استقرار «سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر» در فضا یا استقرار «سلاح‌ها در فضای خارج از جو» را به هر شکل دیگری ممنوع می‌کند.

«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، گفت که حتی در محیط تقابلی جنگ سرد، رقبا توافق کردند تا اطمینان حاصل کنند که فضای بیرونی صلح‌آمیز باقی می‌ماند. او گفت که ممنوعیت قرار دادن هرگونه سلاح کشتار جمعی در فضا امروز نیز باید رعایت شود.

سفیر آمریکا گفت: همه طرف‌های معاهده باید به ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های مخرب متعهد شوند و ما باید از همه کشورهای عضوی که هنوز طرف آن نیستند بخواهیم بدون تاخیر به آن بپیوندند.

او گفت که ایالات متحده مشتاقانه منتظر تعامل با سایر ۱۵ عضو شورای امنیت "برای ایجاد اجماع در مورد این متن" است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمترتوسعه‌یافته است
  • پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است
  • یکی از رویکردهای مهم شورا توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • ‌اجرای طرح تأمین امنیت بوستان‌ها در محلات کم برخوردار شیراز
  • پیگیری مشکلات جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران
  • مسئولان فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • رسیدگی به مشکلات پلیسی شهروندان در مسجد زین العابدین منطقه حصیرآباد اهواز+فیلم
  • ماجرای خطر یک کلاهبرداری بزرگ از قربانیان جنگ تحمیلی