Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-24@13:44:29 GMT

چالش های بازگشت ارز حاصل از صادرات

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۵۵۰۸

چالش های بازگشت ارز حاصل از صادرات

فعالین اقتصادی طراحی سامانه ها را که باعث اختلاف قیمت ارز و افزایش قیمت ارز شده، مشکل اصلی برنگشتن ارز حاصل از صادرات می دانند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بهرام شکوری عضو اتاق ایران در تیتر امشب گفت: اینکه ارز حاصل از صادرات برنگردد جای سوال دارد. در زمان های گذشته هم که دولت کنترلی بر بازگشت ارز نداشت، ارز حاصل از صادرات بر می گشت؛ توسعه و اشتغال در کشور و افزایش آمار های تولید حاصل برگشت ارز حاصل از صادرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او افزود: ما 33 میلیارد دلار صادرات نفتی در 9 ماه اول امسال داشته ایم که از این مقدار نزدیک 9 میلیارد دلار به سامانه برگشته است. همه علاقمند به برگشت ارز هستند اما اختلاف ارز و افزایش قیمت ارز موجب شده مشکلاتی برای فعالین اقتصادی ایجاد شود که اگر موانع را برداریم ارز راحت تر به کشور بازخواهد گشت.

شکوری در ادامه گفت: فعالین اقتصادی معتقدند پیمان سپاری بر اساس نرخ پایه صادراتی گمرک تعیین می شود درحالیکه فعالین در شرایط تحریم که امکان ارتباط بانکی ندارند،کمتر از رقم اعلام شده فروش دارند همچنین نرخ پایه صادراتی و مهلت 3 ماهه فعالین اقتصادی را با مشکل مواجه کرده است بنابراین تعامل بین دولت و بخش خصوصی موجبات برگشت ارز حاصل از صادرات را راحت تر خواهد کرد.  سید فرید موسوی نماینده مجلس دیگر مهمان برنامه گفت: کوتاهی ها در کنترل بازار ارز از سوی بانک مرکزی نابسامانی ها و التهاب در جامعه ایجاد کرد.   بانک مرکزی دیر هنگام ورود کرد اما ورود خوبی داشت که به صورت نسبی تقاضا و عرضه را مدیریت کرد.  او افزود: محدودیت ها تاثیر زیادی بر بازار داشت و ورود دستور العمل های ابلاغی بانک مرکزی هم چالش هایی برای صادرکنندگان بوجود آورد. موسوی گفت: در شرایط جنگ اقتصادی عرضه و تقاضا باید به درستی  مدیریت شود و هم دولت هم بخش خصوصی اذعان دارند که ارز حاصل از صادرات باید به کشور بازگردد اما باید در این زمینه درک درست و  واقع بینانه ای از شرایط موجود داشته باشیم.

او گفت: دولت باید آرامش روانی را در جامعه ایجاد کند و برای رفع این دغدغه ها نمی توانیم بر اساس رویه های گذشته عمل کنیم، دولت نیز نمی تواند هر روز با ابلاغ دستورالعمل و بخشنامه های جدید سردرگمی در جامعه و بازار ایجاد کند.  از طرفی هم دولت مواردی که بیان می کند بیانگر این است که ارز حاصل از 33 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی بسیار ناچیز است که هم دولت و بخش خصوصی باید در این زمینه واقعیت ها را مد نظر قرار دهند و هم افزایی بین بخش خصوصی و دولت در این شرایط لازم است تا مدیریت خوبی بر بازار صورت گیرد.  مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت در ارتباط تلفنی درباره تاکید بازگشت ارز حاصل از صادرات و مشکلات صادرکنندگان گفت: بانک مرکزی بعلت اینکه کانون تبادل است باید نیاز کشور به مواد اولیه را از محل ارز حاصل از صادرات تامین کند.    او گفت: در شرایط فعلی کشور نیاز است که ارز حاصل از صادرات به چرخه تولید برگردد.  سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: صادرکنندگان نیز در چرخه برگشت ارز به دلیل شرایط تحریم مشکل دارند بنابراین نیاز است بخش خصوصی به دولت و بانکها نزدیکتر شود و در جهت رفع دغدغه دولت کمک کند . او گفت: اگر ارز حاصل از صادرات بر نمی گردد می توانند در تامین مواد اولیه در بخش تولید کمک کنند.  موسوی با بیان اینکه بانک مرکزی نیاز به شفافیت دارد و باید مطمئن شود که ارز حاصل از صادرات به کشور برگردد گفت: فعالین اقتصادی می توانند برای اطمینان دادن به بانک مرکزی با تهیه مواد اولیه همکاری کنند.

او افزود: در شرایط تحریم و تنش ارزی ایجاد شده در کشور مشکلاتی در کشور ایجاد شده که برگرداندن ارز به موقع به چرخه صادرات کمک خواهد کرد.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: صادرکنندگان بازگشت ارز فعالین اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید

غلامرضا میری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بر اساس آمار گمرک سال گذشته ۲۰۰ تن زعفران به بازارهای هدف صادر شد که نسبت به سنوات گذشته روند صادرات کاهشی بوده است.

به گفته او، علی رغم آنکه تقاضای جهانی در بازارهای هدف تغییری نداشته است، اما میزان صادرات نسبت به سال های گذشته کاهشی بوده که این امر بدان معناست که بدلیل مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما، سالانه ۱۲۰ تن زعفران قاچاق می شود.

میری ادامه داد:  اگر موضوع  بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما حل شود به طوریکه اجازه دهند ارز را با قیمت توافقی به واردکننده کالاهای لوکس به قیمت توافقی عرضه دهیم، دیگر شاهد قاچاق زعفران به آن سوی مرزها نیستیم.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: صادرکننده زعفران باید برای صادرات هر کیلو زعفران ۲۳ میلیون تومان مابه‌التفات ارز آزاد و نیمایی را بدهد که براین اساس صادرات توجیه اقتصادی ندارد. در حالیکه با رفع مشکلات ارزی، قاچاق معنایی ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بزرگ نمایی تحریم، چالش حوزه روابط مالی نفت و دولت
  • بازگشت تیم ملی قایقرانی مردان و زنان ایران به میهن
  • تودیع و معارفه‌ استاندار مازندران از گلایه‌ها تا مطالبات
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید
  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟
  • اقدامات دولت برای کمک به تجارت
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • نحوه ایفای تعهدات ارزی محصولات هیدروکربنی‌ و قیر اعلام شد