Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@23:01:04 GMT

سخت جان‌ترین جانور دنیا را بشناسید! +تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۵۸۰۳

سخت جان‌ترین جانور دنیا را بشناسید! +تصاویر

موجودات شگفت انگیز بی شماری در جهان پیرامون ما زندگی می‌کنند که شاید حتی از وجود آن‌ها بی خبر باشید، اما این موجودات شناخته شده توانسته اند با قابلیت‌ها و خصوصیات خارق العادشان تعجب دانشمندان را به خود جلب نمایند.

یکی از این موجودات عجیب و غریب تاردیگرید‌ها هستند که لقب جان سخت‌ترین موجود روی کره زمین را بدنبال خود به یدک می‌کشد و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را کمی بیش‌تر با این موجود شگفت انگیز آشنا نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

جان سخت‌ترین موجود زمین را بهتر بشناسید!

تاردیگرید؛ گروهی از باکتری‌هایی محسوب می‌شوند که حتی درون صخره‌ها هم زنده می‌مانند و در برابر گرما، سرما و تشعشعات هسته‌ای شدید دوام می‌آورند.

جالب است بدانید؛ یکی از این موجودات جالب توجه که از ۵۴۰ میلیون سال پیش در سیاره ما زندگی می‌کند، جانور کندرو یا تاردیگرید (Tardigrada) نام دارد؛ جانور آبزی کوچکی با هشت پا که از پیچیده‌ترین جانوران اکستریموفیل (Extremophile) شناخته شده است.

اکستریموفیل‌ها گروهی از موجودات زنده هستند که در محیط‌های خشن فیزیکی یا شیمیایی زندگی می‌کنند که معمولا ادامه حیات به طور عادی در آن‌ها ناممکن است.

بد نیست بدانید که؛ طول بزرگترین تاردیگرید از ۱.۵ میلی متر بیشتر نمیشود و خیلی از آن‌ها روز‌های خود را صرف خوردن جلبک‌ها و باکتری‌ها و شنا کردن در قطرات آب خزه گلسنگ‌ها میکنن و به همین دلیل بدن بسیاری از آن‌ها شفاف است.

این موجودات شگفت انگیز می‌توانند در دمای ۲۷۳- و ۱۵۱ سانتیگراد زنده می‌ماند و می‌تواند تا سال‌ها بدون غذا و آب به زندگی ادامه دهد. این جانوران همچنین می‌توانند در برابر فشاری بیش از فشار عمیق‌ترین اقیانوس‌ها تاب بیاورند یا در محیط خلا بیرون از جو زمین زنده بمانند.

تاردیگرید‌ها می‌توانند در برابر پرتو خورشیدی، پرتو گاما یا پرتو یونی – به میزانی چند صد برابر آنچه که برای یک انسان کشنده است – زنده بمانند. جالب‌ترین چیز در مورد این جانور توانایی انطباق در هر محیطی اعم از خشک،‌تر و در مناطقی مانند استوا، هیمالیا و … هم دیده شده اند.

چرا این موجودات نتوانسته اند زمین را تسخیر کنند؟!

با تمام این اوصاف دو دلیل عمده وجود دارد که این جانوران تا به حال، موفق به تسخیر زمین نشده اند اول اندازه بسیار کوچک آن‌ها و دوم حرکت کُند این جانوران است، بطوری که اندازه بیشتر آن‌ها از ۰.۳ تا ۰.۵ میلیمتر و بزرگترین آن‌ها به کمتر از ۱.۵ میلیمتر میرسد و سرعت حرکتشان نیز آنقدر کند است که به "جانور کندرو" یا تنبل (Tardigrade) معروف هستند. 

این موجود در سال ۲۰۰۷، به همراه فضانوردان به فضا برده شد و در ۱۰ روز در خلا مورد آزمایش قرار گرفت و زنده ماند و سپس به زمین بازگردانده شد

تاردیگرید‌ها یک شاخه از پوست اندازان هستند که به دلیل حرکت بسیار کندشان به جانور کندرو یا تنبل معروف شده است.

این جانور چهار جفت پای شکمی دارد که به چنگال یا پنجه ختم می‌شود. بسیاری از گونه‌های این جانور روز‌ها را صرف خوردن جلبک و شناکردن در قطرات آب خزه‌ها و گلسنگ‌ها می‌کنند و به همین دلیل بدن بسیاری از آن‌ها شفاف است.

اولین تاردیگرید را سال ۱۷۷۳ زیست‌شناسی به نام جان آگوست گوئز کشف کرد و از آن زمان تاکنون بیش از هزار گونه جدید از این جانور کشف شده است.

تاردیگرید‌ها فقط ۳ دهم و ۵ دهم تا حداکثر ۱٫۵ میلی‌متر طول دارند.

تاردیگرید‌ها در کجا زندگی می‌کنند؟

پاتوق ایده‌آل این جانوران معمولا خزه‌ها، گلسنگ‌ها و دیگر نواحی مرطوب است.

تا دو میلیون عدد از تاردیگرید‌ها می‌توانند در یک متر مربع از خزه‌های نقره‌ای رنگ زندگی کنند.

آن‌ها با استفاده از پنجه‌های تیزشان که روی هشت پای خود دارند می‌توانند به گیاهان، شن یا خاک بچسبند و جریان آب آن‌ها را با خود نبرد.

کوچک‌ترین جاروبرقی دنیا!

بیشتر گونه‌های مختلف تاردیگرید‌ها از جلبک‌ها تغذیه می‌کنند.

آن‌ها دهان مخروطی‌شکل و شبیه جاروبرقی شان را روی غشای سلولی جلبک فشار می‌دهند.

سپس دو دندان خنجر مانندشان را وارد پوسته بیرونی گیاه کرده و کل مواد مغذی درون گیاه را بیرون می‌کشند تا جایی که گیاه خشک می‌شود.

البته گونه‌های شکارگر این تاردیگرید‌ها نیز با همین روش طعمه خود را می‌خورند.

ناگفته نماند این موجودات می‌توانند حدود ده سال بدون آب و غذا زندگی کنند.

انطباق با شرایط سخت با شبه مردن

جالب‌ترین نکته در مورد این جانور توانایی انطباق آن در هر محیطی با هر شرایط سخت و طاقت فرساست. وقتی شرایط زیست محیطی برای این گونه از جانوران سخت می‌شود، آن‌ها می‌توانند وارد حالتی به نام کریپتوبایوسیس (Cryptobiosis) شوند. در این حالت متابولیسم بدن این جانور به ۰٫۰۱ درصد سطح معمولی‌شان می‌رسد تا حدی که به نظر می‌آید مرده‌اند.

آن‌ها با این کار تمام فعالیت‌های بدنشان را به مدتی طولانی تقریبا خاموش می‌کنند، اما به محض این که شرایط زندگی به حالت عادی و مناسب برگشت، از این حالت جالب مرگ گونه طولانی بیدار می‌شوند.

توانایی آن‌ها در به تعویق انداختن فرآیند متابولیسم به آن‌ها کمک می‌کند بتوانند در سراسر دنیا و در هر محیطی با آب و هوای کاملا متفاوت زندگی کنند.

ین جانوران میلی‌متری، می‌توانند در محدوده دمایی از منفی ۲۷۰ درجه سانتی‌گراد تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد بالای صفر دوام بیاورند و به حیات خود ادامه دهند.

تاردیگرید‌ها می‌توانند در برابر پرتوی خورشیدی، پرتوی گاما یا پرتوی یونی به میزانی چند صد برابر آنچه برای یک انسان کشنده است  زنده بمانند.

در واقع این جانور با قرار گرفتن در وضعیت کریپتوبایوسیس می‌تواند در برابر شرایط بد زیست محیطی مقاومت کند.

 هفت توانایی شگفت‌انگیز خوکچه خزه‌ای ۳۰ سال خواب زمستانی

تاردیگرید‌ها می‌توانند تا سال‌ها به خواب زمستانی فرو بروند و در حقیقت زندگی شان معلق باقی بماند. هر وقت بدن شان با آب تماس پیدا کرد، از خواب بیدار می‌شوند.

بتازگی محققان ژاپنی دو نمونه از تاردیگرید‌ها را پس از یک خواب ۳۰ ساله بیدار کردند.

حتی یکی از آن‌ها توانست پس از سه دهه، تخمگذاری کند و این امکان وجود دارد. زیرا برخی جانوران ماده این حیوان می‌توانند بدون وجود شریک، تولید مثل کنند.

مطالعه این ویژگی‌ها شاید بتواند راهکار‌هایی برای انجام سفر‌های دور و دراز میان ستاره‌ای برای ما ارائه کند.

در این شرایط شاید بتوان انسان‌ها را به شیوه‌ای همچون تاردیگرید‌ها در شرایط خواب زمستانی قرار داد و آن‌ها را با سرعتی مافوق تصور به فراسوی مرز‌های منظومه شمسی فرستاد.

خوب است بدانید تاردیگرید‌ها سال ۲۰۰۷ به همراه فضانوردان به فضا رفتند و ده روز در خلأ مورد آزمایش قرار گرفتند.

جالب این که آن‌ها زنده ماندند و سپس به زمین برگردانده شدند.

امیدی برای آینده پزشکی

امروزه پزشکان با شناختن ساز و کار بدن این حیوان قصد دارند در عالم پزشکی از آن بهره ببرند.

محققان به روش‌هایی دست یافته‌اند که در آینده‌ای نه چندان دور می‌توانند با استفاده از این موجودات، اندام‌های انسان را حفظ کرده و تازه نگهدارند. آن‌ها دریافته‌اند این مکنده‌های میکروسکوپی پروتئینی تولید می‌کنند که می‌تواند اندام‌های اهداء شده انسان را به مدت طولانی‌تری قابل استفاده نگه دارند.

دزدان دی‌ان‌ای

در تحقیقات مشخص شده است تاردیگرید می‌تواند دی‌ان‌ای خود را پس از بیدار شدن از خواب کریپتوبایوتیک، تعمیر و اصلاح کند.

در زمان بدی شرایط زیستی، مثلا وقتی محیط زیست خشن و نامناسب می‌شود و رطوبت بسیار کمی وجود دارد، زنجیره‌های دی‌ان‌ای این جانور می‌شکنند و کاملا خرد می‌شوند. 

سپس هر زمان شرایط زیست محیطی به حالت عادی بازگشت و این جانوران از حالت غیرفعال خارج شدند، شروع به مرمت دی‌ان‌ای خود می‌کنند.

در این حالت غشای سلول نفوذپذیر شده و اجازه ورود ژن‌های خارجی را از سوی باکتری‌ها و گیاهان دیگر می‌دهد و با استفاده از دی‌ان‌ای آنها، به مرمت و بازسازی دی‌ان‌ای خود می‌پردازند.

تنفس بدون شش

هزار گونه از جانوران کندرو در دنیا شناخته شده و در بررسی‌های آناتومی مشخص شده هیچ یک از آن‌ها شش ندارند.

البته هرگز به این شش‌ها هم نیازی ندارند. زیرا اکسیژن مستقیم از طریق پوست وارد بدن شان شده و در تمام اندام‌هایشان منتشر می‌شود

البته برای این که این فرآیند اکسیژن رسانی به درستی کار کند باید اطراف آن‌ها را لایه‌ای نازک از آب پوشانده باشد.

بیگانه با پیری

تمام موجودات زنده روی زمین، سرانجام روزی پیر می‌شوند، بجز تاردیگریدها!

به عبارت دیگر این حیوانات تنها موجودات روی زمین هستند که از این قانون طبیعت پیروی نمی‌کنند.

این حیوانات وقتی آب بدنشان کم می‌شود، فرآیند مسن شدن را در خود متوقف می‌کنند. هر وقت بدنشان از حالت خشکی درآید زندگی‌شان دوباره به جریان خواهد افتاد.

به این ترتیب پیر نمی‌شوند.

دانشمندان با مطالعه شرایط زیستی چنین جانوری شاید بتوانند ایده‌هایی برای افزایش طول عمر انسان ارائه کنند.

رشد بدون تقسیم سلولی

موضوع جالب در مورد تاردیگریدها، این است که بیشتر گونه‌های این حیوانات با سلول‌های کاملارشد کرده، متولد می‌شوند.

آن‌ها برخلاف موجودات زنده دیگر از طریق تقسیم سلولی رشد نمی‌کنند.

عجیب‌تر آن که هنگام فرآیند مسن شدنشان، سلول‌ها به جای تقسیم شدن فقط بزرگ می‌شوند.

مبارزه با یخ زدن

این جانور میلی‌متری وقتی در محیط‌های با دمای زیر صفر و بشدت یخ زده مواجه می‌شود، شروع به تولید قند می‌کند و جلوی خشک شدن بدن خود را می‌گیرد.

در حقیقت این حیوان می‌تواند نوعی شیشه زیست درون زاد تشکیل دهد تا از سلول‌ها و پروتئین‌های مهم بدن حفاظت کند.

این توانایی جلوی بیرون زدن بلوک‌های سلولی از بدن را می‌گیرد.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ دو یار زیرک و از باده کهن دومنی..
  • تهران هفتاد سال پیش از نمای آسمان / چگونه از تلفن همراه هوشمند کمتر استفاده کنیم؟ / چرا بهتر است آپشن پارک اتوماتیک را انتخاب کنید؟ / ژن‌هایی که بعد از مرگ فعال می‌شوند
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید