Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@13:37:30 GMT

هاشمی یا خویینی ها؟ مسئله این نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۵۸۲۰

هاشمی یا خویینی ها؟ مسئله این نیست

 

به گزارش جماران، حجت الاسلام والمسلمین سید سراج الدین موسوی طی یادداشتی که در اختیار جماران گذاشت نوشت:

این روزها در میان حیرت اهل سیاست ، مصاحبه ای از شخصیت ارزشمند و عزیز جناب آیت الله سید محمد موسوی خویینی و در نقد شخصیت کم نظیر و سیاستمدار بزرگ کشورمان حضرت آیت الله هاشمی منتشر شد که حاوی نقدهای آقای موسوی نسبت به آقای هاشمی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و همین هم بهانه ای شد تا گروهی در دفاع از آقای هاشمی بر آقای موسوی بتازند و بعضاً با عقده گشایی با ایشان برخورد کنند. 

در این میان چند نکته را حتما باید لحاظ کرد تا خدای نکرده حقی ضایع نشود و نسلهای حاضر دچار اشتباه نشوند. من به عنوان کسی که از نزدیک با آقای موسوی آشنایی دارم و همچنین به عنوان کسی که همواره به عنوان مدافع اقای هاشمی شناخته می شوم، لازم است قبل از هرچیز اشاره کنم که این دو بزرگوار را عزیز می دانم و با هر نوع تحقیر و تخریب ایشان مخالفم. 

نکته اول: متأسفانه این مصاحبه در زمانی بد انتشار یافت. ضمن اینکه لازم است که اشاره کنم که آقای موسوی این سخنان را به عنوان یک مصاحبه مطبوعاتی مطرح نکرده بودند بلکه در تصور ایشان این مطالب برای یک پروژه تحقیقاتی و در راستای یک مجموعه مطالب که قرار است بعدها مورد بازبینی قرار گیرد، بوده است. طبیعی است که در فضایی برای شناخت یک جریان، سخنان از آنچه ممکن است در فضای بزرگداشت کسی ابراز شود متفاوت است. ضمن اینکه باید توجه داشت که این مصاحبه بنا به درخواست نزدیکان آقای هاشمی و جهت انجام یک پروژه مطالعاتی-و نه یک مصاحبه مطبوعاتی- انجام شد.

‎همچنین باید گفت که از همان ابتدا آیت الله موسوی خوئینی یادآور شده بودند که در صورت سخن  گفتن درباره آقای هاشمی تمام نکات مثبت و منفی مدنظر خویش را مطرح خواهند کرد و این مسأله با استقبال خانواده آیت الله هاشمی مواجه شده بود.

نکته مهم دیگر آنکه ایشان طبق حقّ هر مصاحبه شونده، تأکید کرده بودند که متن نهایی پیاده شده را باید مورد بررسی و تایید قرار دهند.

حال اینکه چرا تصور مصاحبه کننده و هماهنگ کننده با آنچه ایشان در نظر داشته اند، متفاوت بوده، البته جای تأمل دارد. همانطور که حاشیه رفتن های مصاحبه کننده نیز جای سؤال بسیار باقی می گذارد. 

نکته دوم: کسانی که با این دو بزرگوار آشنا بودند، می دانستند که در نگاه ایشان به مسائل اختلاف نظر فراوانی وجود دارد و این اختلاف از آغاز انقلاب وجود داشته است. اما همه دوستان همواره از احترام آنها به هم نیز آگاهی داشتند. این سخنان که نقد تندی نسبت به آیت الله هاشمی معرفی شده، اولین بار نیست که مطرح می شود و تنها تفاوت آن است که این بار این گلایه ها و اختلافات به سطح عموم کشیده است. البته من هرگز این امر را نمی پسندم و حتی با بسیاری از نقطه نظرات آقای موسوی هم موافق نیستم و سالها قبل هم در این باره با ایشان و سرور ارجمند جناب آقای کروبی اختلاف داشته ام و صد البته نسبت به برخی از «کارهای نکرده آقای هاشمی» که باید در زمان خود واقع می شد، انتقاد دارم، اما لازم است اشاره کنم که آقای خویینی ها علیرغم همین نظرات در سال های اخیر حامی و مدافع جدی اقای هاشمی بود و از اجحافی که در حق او روا داشته می شد، انتقاد داشت و در دهه آخر عمر آقای هاشمی از مدافعین فکر و سخن ایشان محسوب می شد. اگر سخنی از ناحیه ایشان مطرح است، مربوط به ادوار قبل است و نه این سالها. و چنان که گفتم مربرط به تبیین دوره های مختلف زندگی آقای هاشمی بوده است. 

نکته سوم: این سخنان اگر چه در نگاه بیرونی نقدهایی تند و سنگین است، ولی کسی که با فضای ادبیات آقای موسوی آشنا باشد، به راحتی در می یابد که این سخنان اصلا از تندی و گزندگی خاصی بهره نمی برد. ادبیات درونی و متعارف ایشان وقتی قرار نباشد سخنی در سطح عموم نشر یابد، همین است و همانند این سخنان را ایشان درباره همه رجال سیاسی ایران بازگو کرده اند و می کنند. همه آشنایان ایشان اذعان دارند که جز حضرت امام که هرگز سخنی از آقای موسوی خویینی در نفی ایشان شنیده نشده، هیچ کسی نیست که ایشان او را بنا به فکر و نظر خود نقد نکند. نظرات تاشی از ذکاوت و هوش سرشار ایشان در این میدان البته همیشه مورد قبول واقع نمی شود ولی همه ایشان را به حریت و آزادگی و شجاعت و صراحت می شناسند. 

نکته چهارم: این روزها شاهدیم که انتشار مصاحبه اقای موسوی، به عده ای بهانه داده تا نسبت به ایشان از حد انصاف خارج شوند و تا طرح موضوعاتی نظیر «انتساب ترور اقای هاشمی به شاگردان اقای موسوی»، پیش روند.

 

اگر خاطر اقای هاشمی عزیز است که هست و اگر نباید نسبت به ایشان تخریب صورت گیرد ، اما همین نکته درباره اقای موسوی هم جاری است. موسوی خویینی از زمره بزرگ ترین یاران و حواریون امام و از نزدیک ترین دوستان مرحوم یادگار امام بوده و هست. نقد سخنان ایشان یک مطلب است و دریدن حرمت ها مطلبی دیگر. هاشمی زنده است و خواهد بود چنانکه این مطلب هرگز مورد اشکال جناب اقای موسوی نیست ولی فراموش نکنیم که حرمت موسوی خویینی نیز باید پاس داشته شود، چنانکه این امر هم حتما موجب شادی روح آیت الله هاشمی است. 

و نکته آخر اینکه در این روزها که مملکت در میان حماقت های دشمنان خارجی و نادانی های افراطیون داخلی گرفتار است، هاشمی و موسوی خویینی دو وزنه عقلانیت سیاسی هستند. این وزنه ها را نباید از «کفه عقلانیت گرایان» خارج کرد و یا در مقابل هم نشاند. همه و بیش از همه این بزرگوار و دوستان این دو عزیز در این زمینه مسئول اند.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها آیت الله هاشمی ادبیات حضرت امام خانواده جماران جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۵۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

7 نکته که در شروع مذاکره باید رعایت کنیم

عصر ایران / مدرسه کار و کسب ؛ مجتبی شیخ علی - شروع مذاکره بسیار مهم است، بخصوص زمانی که فرد مقابل شما را نمی‌شناسد. اگر بتوانید در شروع تاثیر مطلوبی بگذارید و برداشت اولیه مناسبی را بسازید، احتمالا ادامه مذاکره شما هم مطلوب خواهد بود.

در بین خطاهای شناختی، خطایی وجود دارد به اسم اثر هاله‌ای.
این خطا می‌گوید، ما در ملاقات با دیگران، ابتدا ویژگی‌های ظاهر آنها را می‌بینیم و ویژگی‌هایی که دیده نمی‌شود را به آنها برچسب می‌زنیم. به عنوان مثال اگر فرد خوش‌تیپی را ببینیم، احتمالا او را باهوش تر از فردی دیگری که ظاهر مناسبی ندارد، ارزیابی می‌کنیم.
یکی از دلایل اهمیت شروع در مذاکره و ایجاد برداشت اولیه مثبت، همین خطای شناختی اثرهاله‌ای است، چرا که اگر در شروع نتوانیم تاثیر اولیه خوبی بگذاریم، احتمالاً تاثیر منفی گذاشته ایم و این تاثیر برروی مذاکره ما سایه خواهد انداخت.


در این مطلب 7 مورد که در شروع مذاکره بهتر است رعایت شود را مرور می‌کنیم:

1- به موقع حاضر شوید

اولین و یکی از مهمترین دشمن‌های برداشت اولیه، تاخیر است. زمانی که شما با تاخیر حاضر می‌شوید، بدون اینکه باشید و بتوانید از خودتان دفاع کنید، دیگران در مورد شما برداشت منفی خواهند داشت. سعی کنید در زمان مقرر در مکانی که قرار است مذاکره کنید، حاضر باشید، نه زودتر و نه دیرتر.
برای حضور در مکان مذاکره، حتماً تمام احتمالات، مانند ترافیک، جای پارک، شلوغی، گم کردن مسیر و .... را مدنظر قرار دهید. اینکه زود برسید و دقایقی را در خیابان‌های اطراف قدم بزنید یا داخل ماشین منتظر بمانید، خیلی بهتر از این است که دیر برسید.

2- پوشش مناسب داشته باشید

زمانی که ما را می‌بینند، اولین چیزی که دیده می‌شود، ظاهر ما و در کنار آن، پوشش ماست. به پوشش خودتان اهمیت بدهید. معمولاً در جلسات مذاکره پوشش رسمی، کت و شلوار برای آقایان و مانتو رسمی برای خانم‌ها هست مگر اینکه بدانیم در جلسه‌ای که حضور داریم، پوشش اسپورت مرسوم است (مثل برخی از شرکت‌های استارتاپی).
لباس شما معرف شماست، لباس مناسب و آراسته بپوشید، لباستان اتو کشیده باشد، رنگ‌های لباس‌هایتان تناسب داشته باشد، این راهم که حتماً شنیدید که با کفش و شلوار مشکی، جوراب سفید نپوشید.

آنچه همراه شما هست هم بخشی از پوشش شماست، کیفی که در دست می‌گیرد هم مهم است. معمولاً افراد حرفه‌ای سعی می‌کنند رنگ کیف را متناسب با رنگ لباس و کفش انتخاب کنند. مثلاً با کفش قهوه‌ای کیف و کمربند قهوه‌ای و با کفش مشکی، کیف و کمربند مشکی استفاده میکنند.
معمولاً با رنگ‌های سرمه‌ای، خاکستری، طوسی و مشکی کفش مشکی پوشیده می‌شود و با رنگ قهوه‌ای کفش قهوه‌ای.

3- به زبان بدن خودتان دقت کنید

اینکه چگونه راه می‌روید و چگونه می‌ایستید نشان دهنده میزان اقتدار و اعتماد بنفس شماست. فردی که هنگام راه رفتن دست‌هایش آویزان است و پاهایش روی زمین کشیده می‌شود و صدای کِش‌کِش کفش‌هایش شنیده می‌شود، نمی‌تواند تاثیر مطلوبی بگذارد.

این موضوع هنگام ایستادن و نشستن هم صادق است، سعی کنید محکم بایستید یا هنگام نشستن، مراقب باشید که روی صندلی ولو نشوید. متاسفانه گاهاً گفته می‌شود سعی کنید روی صندلی جای بیشتری بگیرید تا نشان بدهید که قدرتمند هستید، این کار هم خیلی جذاب نیست و برخی مواقع می تواند خطرناک باشد.
حواستان باشد، هنگام ورود و ملاقات مخاطب، اگر عینک دودی بر چشم دارید، حتماً آن را بردارید.

4- صحیح دست بدهید

معمولاً تماس ما با مخاطب، با دست دادن است. برخی از موارد اشتباه در دست دادن این ها هستند:
•    شل دست دادن
•    بیش از حد فشار دادن دست طرف مقابل
•    دست بیش از حد کشیده یا چسبیده به بدن
•    با نوک انگشت‌ها دست دادن
•    تکان دادن زیاد دست طرف مقابل
•    نگه داشتن زیاد دست نفر روبرو
•    دو دستی دست دادن
هنگام دست دادن، فشار متعادلی به دست طرف مقابل وارد کنید و سعی کنید، کف دست شما در کف دست طرف مقابل بنشیند.
در ضمن حواستان باشد، با دستکش دست ندهید.

5- ارتباط چشمی داشته باشید

زمانی که فردی را ملاقات می کنید، بایستی با او ارتباط چشمی برقرار کنیم. هنگامی که دست می‌دهیم، ارتباط چشمی برقرار میکنیم، یک جمله کوتاه مانند اینکه، "خوشحالم شما را ملاقات می‌کنم" بیان می‌کنیم و سپس در جایگاه خودمان می‌نشینیم.
گاهی اوقات دیده می‌شود، فرد محو تماشای دکوراسیون و محیط اطراف اتاق جلسه می‌شود و اصلاً حواسش نیست که به طرف روبرو هم باید نیم نگاهی بکند.

6- از اسم طرف مقابل استفاده کنید

اسم و فامیل هر فردی، برای او شنیدنی است. (حتی اگر فرد از فامیلی خودش، ناراضی باشد، بازهم شنیدن اسم و فامیلش را دوست دارد.) در برخی از کشورها بیان اسم کوچک فرد مرسوم است اما در کشور ما این موضوع خیلی مرسوم نیست و ما فقط فامیلی فرد را بیان می کنیم. به عنوان مثال، در ابتدا می‌گوییم "جناب شیخ علی از آشنایی با شما خوشحالم." 
دقت داشته باشید که در حین گفتگو، زمان‌هایی که تصمیم دارید نکته مهمی را بیان کنید یا زمانی که می‌خواهید تنشی را مدیریت کنید و همچنین زمان پایان گفتگو، از اسم طرف مقابل استفاده کنید.

7-  مراقب تیک‌های رفتاری باشید

خیلی از ما انسان‌ها، تیک یا عادت‌های رفتاری داریم که خودمان به آنها توجه نمی‌کنیم. مثلاً برخی در حین صحبت مدام با خودکاری که در دست دارند، بازی می‌کنند، برخی پاهایشان را خیلی تکان می‌دهند، برخی از از خانم‌ها، خیلی زیاد مقنعه یا روسری خودشان را مرتب می‌کنند. همه اینها نمونه‌هایی از تیک‌های رفتاری است که در جلسه مذاکره خوب نیست و بهتر است مراقب آنها باشیم.
خیلی اوقات ما نسبت به این تیک‌ها غافلیم، پس بهتر است از دوستان خودمان بخواهیم که آنها را به ما گوشزد کنند یا اگر از جلسات فیلمی هست یا اتاق جلسات شرکت خودتان، دوربین مدار بسته دارد، فیلم‌ها را بگیرید و با دقت ببینید تا خودتان این تیک‌ها را شناسایی کنید.

جمع‌بندی

اینکه بتوانیم در شروع تاثیر مطلوبی بگذاریم، بر روی کل مذاکره ما سایه می‌اندازد، هم طرف مقابل کمی به ما اعتماد می‌کند و هم خودمان اعتمادبنفس بیشتری خواهیم داشت. خیلی اوقات این ریزه‌کاری‌ها می‌تواند روند مذاکره ما را بهبود بدهد و سبب شود نتیجه بهتری بگیریم.

 

____________________________
* مجتبی شیخ علی
نویسنده و مدرس مدرسه کار و کسب عصر ایران

مشاور کسب و کار و مدرس مذاکره

نویسنده سه عنوان کتاب در حوزه مذاکره و فروش
نویسنده بخش کار و کسب عصرایران و مجله موفقیت
مدیر و موسس ایران آکادمی
سابقه ۱۵ سال مشاوره و تدریس با سازمان‌هایی همچون ایرانسل، شرکت نفت، ماموت، مپنا، پتروشیمی‌ها، گلدیران و …

www.Sheikhali.ir  
 اینستاگرام:
@sheikhali.ir

 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: خانم های بازاریاب چگونه با پیشنهادهای "غیرمحترمانه" برخورد کنند؟ چگونه "کیک مذاکره" را تقسیم کنیم؟ 4 نگرش کاربردی یک مذاکره کننده حرفه‌ای

دیگر خبرها

  • سخنان کامل حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی»
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • علیرضا دبیر مصاحبه جنجالی‌اش با پیمان یوسفی را فراموش نکرده است | به من قول داده بودند که‌...
  • پیام‌های راهبردی سخنان ابوعبیده
  • پیام‌های راهبردی سخنان «ابوعبیده»
  • سخنان رهبر انقلاب درباره حمزه سید الشهدا + فیلم
  • مقاومت اسطوره‌ای ۲۰۰ روزه و چند نکته درباره سخنان ابوعبیده
  • 7 نکته که در شروع مذاکره باید رعایت کنیم
  • (تصویر) یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه
  • سلیمی نمین: توئیت فضائلی درباره حجاب را با توجه به جایگاهش در دفتر رهبری باید لحاظ کرد/ جامعه را به سمت لجبازی نبریم/ برخی تصور می‌کنند با یک اقدام اجرایی می‌توانند مسئله حجاب را حل کنند