Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-20@00:07:39 GMT

به این ۶ دلیل زیاد ننشینید!

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۶۱۹۸

به این ۶ دلیل زیاد ننشینید!

تنها در ایالات متحده آمریکا، ۳۴ درصد از بزرگسالان و ۲۰ درصد از بچه‌ها چاق هستند که نتیجه‌ی یک اپیدمی در سبک زندگی است؛ یعنی یکجانشینی.

به گزارش مشرق، آمار و ارقام نشان می‌دهند یک آمریکایی معمولی تقریباً ۵۵ درصد از زمان بیداری خود را یکجا می‌نشیند. ما در محل کار خود می‌نشینیم، وقتی به خانه برمی‌گردیم مقابل تلویزیون می‌نشینیم یا کارمان جوری است که مدام مقابل کامپیوتر نشسته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه زیاد نشستن عواقب ناخوشایندی برای سلامتی دارد. عواقبی چون:

تأثیر منفی بر سلامت رگ‌های خونی


نشستن باعث می‌شود جریان خون به سمت پاها محدود شود. مطالعه‌ای دریافته حتی ۱۰ دقیقه یکجا نشستن، توانایی عروق ریز برای گشاد شدن (در پاها) را مختل می‌کند. بنابراین جریان خون کمتری در پاهایتان خواهید داشت. حتی بدتر، کاهش جریان خون، ریسک تشکیل لخته خون را افزایش می‌دهد. وقتی لخته خون در پاها شکل می‌گیرد، این احتمال وجود دارد که به سمت ریه‌ها به راه بیفتد که کُشنده است. به همین علت باید در طول روز پاهای خود را مدام حرکت دهید تا جریان خون در آن‌ها بیشتر شود.

زیاد نشستن، عضلات باسن را ضعیف و تنبل می‌کند. این مشکل آن‌قدر شایع است که سندرمی به نام سندرم باسن مُرده (dead butt syndrome) برایش نام‌گذاری شده است. قوی بودن عضلات باسن و سرینی برای استحکام لگن اهمیت زیادی دارد و زیاد نشستن احتمال درد پایین کمر را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

طرح جدید انگلیس برای مبارزه با چاقی غذایی محلی برای رفع خس‌خس سینه


زیاد نشستن سایر عضلات را نیز ضعیف می‌کند که شامل عضلات میان تنه هم می‌شود. به همین علت تمرینات قدرتی برای افرادی که پشت‌میزنشین هستند مهم‌تر هم می‌شود.

کاهش حساسیت به انسولین


مطالعات نشان می‌دهند زیاد نشستن از حساسیت به انسولین کم کرده و منجر به مقاومت به انسولین می‌شود. مقاومت به انسولین، ریسک فاکتور اصلی برای دیابت نوع دوم و بیماری قلبی و عروقی است. مطالعه‌ای دریافته است زنانی که هر روز ۸ ساعت می‌نشستند (درست مانند خیلی از ما که شغلمان یکجانشینی را ایجاب می‌کند)، ۵۶ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به دیابت نوع دوم بودند.


خوشبختانه حتی دوره‌های کوتاه مدت ورزش می‌توانند حساسیت به انسولین را افزایش داده و قند خون را پایین بیاورند. لازم نیست مانند یک دونده‌ی ماراتن بدوید تا از خطرات زیاد نشستن بکاهید، تحرک بدنی در حد متوسط کافی است.

زیاد نشستن، ریسک بیماری قلبی و عروقی را بالا می‌برد


افزایش تریگلیسرید و قند خون هر دو با افزایش ریسک بیماری قلبی و عروقی ارتباط دارند. مطالعه‌ای دریافته افرادی که دو ساعت یکجانشینی را با ایستادن جایگزین کردند، تریگلیسریدشان ۱۱ درصد و قند خونشان ۲ درصد پایین آمده بود. بنابراین ایستادن بهتر از نشستن است اما راه رفتن در طول روز، بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.


مطالعه‌ای دریافت که زیاد نشستن منجر به نازک شدن لوب گیجگاهی مغز می‌شود؛ بخشی از مغز که مربوط به تشکیل خاطرات است. ضمناً افراد شرکت کننده در آزمایش که تمرینات ساختاری با شدت بالا انجام می‌دادند نیز این قسمت از مغزشان نازک شده بود، بنابراین ورزش نمی‌تواند تمام عوارض یکجانشینی را جبران کند. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانیم برای سلامت مغزمان انجام دهیم، تحرک بیشتر در طول روز و کم کردن از ساعات یکجانشینی است.

تأثیر منفی بر خلق و خو و سطح انرژی


تا به حال متوجه شده‌اید وقتی زیاد می‌نشینید احساس خستگی می‌کنید؟ این خیالات شما نیست. مطالعه‌ای که روی ۳۰ فرد بزرگسال انجام شد دریافت آن‌هایی که در طول روز حرکات ورزشی کمی انجام می‌دادند (تقریباً ۵ دقیقه ورزش و تحرک)، سطح انرژی بهتری داشتند، خلق و خویشان بهتر شده بود و از اشتهایشان کم شده بود.

بالا بردن احتمال مرگ و میر


زیاد نشستن به طور کلی ریسک مرگ را افزایش می‌دهد. مطالعه‌ای دریافته زنانی که روزانه بیش از ۶ ساعت می‌نشستند، ۹۴ درصد بیشتر احتمال داشت طی دوره‌ی مطالعه بمیرند.


طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، ساعات طولانی یکجا نشستن، ریسک مرگ در اثر آلزایمر، پارکینسون، سکته مغزی، بیماری قلبی، دیابت، بیماری کلیوی، بیماری ریوی، سرطان، بیماری کبد و خودکُشی را افزایش می‌دهد. متقاعد نشدید؟


خلاصه اینکه کمتر بنشینید و بیشتر حرکت کنید. شاید نتوانید بدوید، طناب بزنید یا در محل کارتان تمرین بدنسازی انجام دهید، اما می‌توانید به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید، اتومبیلتان را دورتر از مقصد پارک کنید، هنگام صحبت با تلفن راه بروید و ….
اگر هم مجبور هستید بنشینید، هر چند دقیقه بدنتان را بکشید و پاهایتان را خم و راست کنید تا از تشکیل لخته خون پیشگیری کنید.


اگر تحت هورمون درمانی هستید بیشتر در معرض تشکیل لخته خون هستید (مثلاً قرص ضدبارداری یا درمان هورمون جایگزین). فراموش نکنید که زیاد آب بنوشید تا احتمال تشکیل لخته خون کمتر شود.

منبع: تبیان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز بودجه 98 جام ملت های آسیا مرضیه هاشمی بی تحرکی بیماری درمان سلامت نشستن طولانی مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۶۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان

سید عماد شاهرخی،  در نشست طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان، گفت: ۳۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم این استان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته‌است.

او با بیان اینکه ۳۲۶ مهندس کشاورزی در بخش خصوصی و دولتی مجری طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان هستند، اضافه کرد: ۶۹ شبکۀ مراقبت با ۴۲۰ نیرو کار رصد و پایش بیماری‌ها را در سطح مزارع انجام می‌دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۲۴ درصد از اراضی کشاورزی این استان آبی و ۷۶ درصد اراضی دیم است، تأکید کرد: ۳۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سامانۀ دیمزار‌ها ثبت شده‌است.

شاهرخی بیان کرد: سطح زیر کشت گندم در امسال ۱۰۴ درصد، جو صددرصد، نخود ۷۳ درصد، عدس ۶۲ درصد، گیاهان علوفه‌ای صددرصد، دانه‌های روغنی ۱۰۶ درصد و گیاهان دارویی ۷۱ درصد تحقق پیدا کرده‌است.

او یادآور شد: ۵۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان تحت‌پوشش بیمه است و حفظ ۳۰ درصدی بقایای گیاهی ۱۳۵ درصد تحقق یافته‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: کشت عمود بر جهت و شیب ۱۰۲ درصد، کشت مستقیم بدون شخم ۷۱ درصد، تبدیل آیش به کشت ۱۱۵ درصد، رعایت تراکم بهینه ۱۳۰ درصد و مصرف ۸۰ درصد اوره به پایه صددرصد در لرستان تحقق پیدا کرده است.

او شرح داد: بذور اصلاح‌شدۀ گندم ۹۳ درصد، جو ۵۵ درصد، نخود ۵۴ درصد، عدس ۸۰ درصد، دانه‌های روغنی ۴۵ درصد، گیاهان علوفه‌ای صددرصد و گیاهان دارویی صددرصد تحقق پیدا کرده است.

شاهرخی با اشاره به مبارزه با آفات و بیماری‌ها در طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان، خاطرنشان کرد: کنترل علف‌های هرز در سطح ۱۱۳ هزار هکتار گندم و ۵۴ هزار هکتار جو انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی این استان، یادآور شد: مبارزه با آفات در سطح ۱۵ هزار هکتار در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها انجام شده است.

او با اشاره به اجرای دو پایگاه نوآوری در راستای ارتقای بهره‌وری و انتقال دانش نوین به مزارع کشاورزی لرستان، اضافه کرد: این دو پایگاه در راستای تراکم غلات و حبوبات در خرم‌آباد و کوهدشت مستقر است.

شاهرخی گفت: میزان مصرف کود‌های پتاسه ۳۰ درصد و فسفاته ۲۰ درصد در سال زراعی جدید افزایش یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کاهش وزن در این دوره خطر مرگ زودرس دارد؟
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • تغییر محل نشستن مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی/ علت: به زنان در قسمت جلو بیشتر آسیب وارد می‌شد
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • دانشمندان: تصورات ما درباره غول‌های یخی اشتباه بود
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ این گروه بیشتر در معرض بیماری هستند
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • یافته محققان ژاپنی؛ مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است