Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اهالی روستاهای استان کرمان با مشکل بزرگ تامین آب شرب سالم مواجه بودند طوریکه برای تهیه این مایع حیات مجبور به طی فواصل بسیار طولانی می شدند.
شیوع انواع بیماری های واگیردار و آب شرب شور و تلخ، پیامد نبود آب شرب سالم برای روستاهای کرمان بشمار می رفت و تعداد بسیار معدودی از بخش بزرگ جمعیت استان به آب سالم دسترسی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از پیروزی انقلاب اسلامی، محرومیت زدایی و خدمت رسانی به روستاها در دستور کار مسئولان قرار گرفت و در طول چهار دهه گذشته در حوزه تامین و تهیه آب شرب سالم برای جمعیت روستایی اقدامات اساسی و زیربنایی بسیاری انجام شده است.
تعداد پنج هزار و 642 روستا با جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفر در استان کرمان وجود دارد که 2 هزار و 799 روستا بالای 20 خانوار هستند و حدود 40 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.
*شاخص بهره مندی آب شرب سالم در روستاهای کرمان 64.1 درصد است
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) استان کرمان گفت: بهره مندی از آب شرب سالم که یکی از اهداف توسعه شهری یا روستایی استان است و هم اکنون روستاهای استان در مجموع شاخص 64.1 درصدی را تجربه می کنند.
علی رشیدی با بیان اینکه این در سال 57 و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، شاخص بهره مندی آب روستایی 6.5 درصد بود افزود: در سالهای بعد از انقلاب تا اول سال 92 این شاخص 92به 52.1 درصد رسید.
وی تصریح کرد: در طول پنج سال اخیر با تلاش پرسنل شرکت آبفار استان کرمان شاخص بهره مندی از آب درنهایت به رقم 64.1 درصد رسیده است که باید تلاش کنیم این رقم بهبود پیدا کند.
مدیر شرکت آبفار کرمان با بیان اینکه شاخص متوسط بهره مندی آب شرب روستایی در کشور 72درصد است تاکید کرد: پراکندگی و تعداد زیاد روستاهای تحت پوشش ،گستردگی استان و بعد مسافت بین روستاها، هزینه های چند برابری آبرسانی در استان نسبت به دیگر استان ها از جمله مشکلاتی است که برای بهبود شاخص ها با آن مواجه هستیم.
*2 هزار و 327 روستای کرمان از آب شرب سالم برخوردارند
رشیدی اظهار داشت: درسال 57 تعداد روستاهای بالای 20خانوار تحت پوشش شبکه آبرسانی روستایی استان 75 روستا بود که با رشد قابل ملاحظه در سال 92به 2 هزار و 111روستا رسیده است.
وی ادامه داد: در پنج سال گذشته تعداد خانوارهای روستایی برخوردار از آب شرب سالم به عدد 2هزار و 327 روستا افزایش یافته است.
رشیدی تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان برخی روستاهای زیر 20خانوار را هم مشمول آبرسانی کرده که د راین مجموعه محسوب نشده اند.
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان بیان کرد: برای این حجم آبرسانی روستایی و افزایش شاخص بهره مندی آب روستایی حجم عظیمی از لوله گذاری نیز انجام شده است، طوریکه از650کیلومتر لوله گذاری برای خط انتقال و شبکه داخلی روستایی در سال 57، به بیش از 147هزار کیلومتر در سال 92 رسید.
وی افزود : در دولت تدبیر و امید نیز با درایت مدیران شرکت آب و فاضلاب روستایی استان این رقم به 172هزار و 64 کیلومتر لوله گذاری ارتقا یافته است.
رشیدی با اشاره به احداث منابع و مخازن آب روستایی گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 15هزار مترمکعب مخزن و منبع آبی داشتیم که در سال 92 این عدد به 217هزار و 35مترمکعب رسید و با تلاش های جهادگونه پنج سال اخیر، این عدد به 260 هزار 585 مترمکعب افزایش پیدا کرد.
وی تصریح کرد: برای عملیات آبرسانی روستایی تعداد 75 چاه در سالهای قبل از پیروزی انقلاب حفر و تجهیز شده بود که این میزان تا سال 92 به 517 حلقه افزایش یافت.
مدیر شرکت آبفار استان کرمان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و افت منابع آبی برای جلوگیری از وقفه در امر آبرسانی در دولت یازدهم و دوازدهم تعداد عدد 667حلقه چاه حفر و تجهیز شد.
*افزون بر 268 هزار اشعاب آب روستایی در استان کرمان وجود دارد
رشیدی بیان کرد: قبل از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 57، اشتراک آب روستایی به معنای واقعی وجود نداشت و تنها در برخی روستاهای بزرگ چند شیر برداشت آب به شکل پراکنده موجود بود.
وی افزود: واگذاری انشعابات آب از سوی شرکت آبفار به روستاهای استان در حال حاضر به عدد 268 هزار و 375 فقره رسیده است.
به گفته رشیدی با تلاش های مجاهدگونه و مخلصانه شرکت آبفار استان کرمان به ویژه در پنج سال اخیر روستاهای این استان را متحول کرده و از آنجا که آب به معنای آبادانی است گرد و غبار محرومیت را از چهره روستاهای استان زدوده است.
7437/ 5054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها انقلاب انقلاب اسلامی شاخص شرکت آب و فاضلاب گرد و غبار جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۶۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار باغچه‌های سلامت خانگی را راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم دانست.

محمد شجعی کلاتی در حاشیه ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در روستای اسجیل این شهرستان خبر داد.

وی بیان کرد: با اجرای این طرح تلاش می‌شود فرهنگ تغذیه سالم و بهبود وضعیت آن در بین زنان روستایی و گنجاندن سبزی و صیفی در برنامه غذایی را ترویج دهیم.

 سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار تصریح کرد: در واقع باغچه‌های کوچک خانگی در منازل روستایی راهی برای دستیابی به غذای سالم است.

شجعی با بیان اینکه در برخی از سایت‌های آموزشی با اعطای بذر سالم از سوی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار، فراگیران مورد تشویق قرار می‌گیرند، افزود: توان‌افزایی زنان روستایی در توسعه پایدار منطقه یکی از دغدغه‌های جدی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار است.

سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار در ادامه از هزینه‌بر بودن فرآیند دریافت گواهی استاندارد برای محصولات کشاورزی و غیراقتصادی بودن آن در سطوح کشت کوچک که امکان اجرا برای همه ذینفعان طرح میسر نیست، خبر داد.

وی در همین خصوص افزود: برای تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از دینفعان، فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از نهاده‌های شیمیایی، آموزش و ترویج هر چه بیشتر فرایند مدیریت منابع پایه، بهبود تغذیه خانوار روستایی، حفاظت از محیط‌زیست و در نهایت دستیابی به محصولات سالم‌تر و بهبود کسب و کارهای سبز روستایی، طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به بازدید از مزارع گندم، جو، کلزا و گلخانه‌های سطح شهرستان گلبهار اشاره و اظهار کرد: با هدف بررسی روند فعالیت شبکه مراقبت و بررسی وضعیت گلخانه‌های شهرستان این بازدیدها انجام می‌شود.

وی گفت: سطح زیر کشت کلزا حدود ۱۵۰ هکتار، سطح زیر کشت غلات حدود ۱۰ هزار هکتار و سطح گلخانه‌های شهرستان حدود ۳۲ هکتار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره‌مند شدند
  • طرح هادی در ۶۰ درصد روستاهای ایجرود اجرا شد
  • چشم انداز روشن توسعه برق روستایی کردستان/ اجرای ۱۰۰ درصدی طرح «تکخوانی» کنتور برق روستاهای کردستان در سال ۱۴۰۳
  • سپاه عاشورا ۶۱ طرح رفع تنش آبی در روستاها اجرا می‌کند
  • ۲هزار مسکن فرسوده روستایی قم نوسازی می‌شود
  • ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن روستایی در ایلام پرداخت شد
  • اجرای ۶۱ طرح رفع تنش آبی در روستاهای آذربایجان شرقی
  • اجرای ۲۳ طرح آب‌رسانی در شهرستان ایجرود