Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-24@23:14:11 GMT

بریتانیایی ها میراث دار نئاندرتال ها هستند

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۶۹۱۹

بریتانیایی ها میراث دار نئاندرتال ها هستند

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، انسان های نئاندرتال گونه ای از انسان ها بوده اند که دوره زیستی آن ها به حدود ۱۳۰ تا ۲۳۰ هزار سال قبل باز می گردد و از انواع اجداد اولیه انسان آن هم از نوع معروفش به حساب می آمده اند. نئاندرتال ها در مناطق مختلفی از جمله ایران و نقاط دیگر آسیا و اروپا دیده شده بودند و به همین علت می توان گفت که یکی از اجداد مشترک انسان ها، نئاندرتال ها بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان های نئاندرتال همچنان در میان ما هستند، جنت کلسو (Janet Kelso) از موسسه ماکس پلانک حدود 8 سال پیش به این موضوع پی برد. او به کشف این موضوع کمک کرد که چند هزار سال پیش که انسان های مدرن در اروپا با نئاندرتال ها مواجه شدند و هنگامی که این دو گونه به تولیدمثل پرداختند تبادل ژنی میان آن ها رخ داد که به تغییرات ژنی انسان ها انجامید. این نتایج به این معناست که مردم خارج از آفریقا هنوز DNA نئاندرتال را در اختیار دارند.

انسان های نئاندرتال در واقع گونه ‌ای از انواع انسان خردمند یا انسان امروزی است که در قسمت های اروپایی و قسمت ‌هایی از غرب آسیا، آسیای مرکزی و شمال چین یا همان آلتای سکونت داشتند. اولین نشانه ‌ها از نئاندرتال‌ های اولیه به حدود ۱۳۰ هزار تا ۲۳۰ هزار سال پیش در اروپا باز می گردد. ۱۳۰ هزار سال پیش، مشخصه‌ های کامل نئاندرتال ‌ها ظاهر شد و در این بین ۵۰ هزار سال قبل نئاندرتال‌ ها دیگر در آسیا به هیچ عنوان دیده نشدند. با این وجود نسل آن‌ ها در اروپا در حدود ۴۰ هزار سال پیش منقرض شد.

با توجه به این که انسان امروزی در ۵ هزار سال پیش از انقراض آن ‌ها وارد اروپا شد، احتمالاً این دو گروه انسانی با هم تماس هایی داشته‌ اند. همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، برخی از ژن های انسان های نئاندرتال و انسان های امروزی با یکدیگر مشترک است. دلیل این اتفاق این است که انسان خردمند و انسان های نئاندرتال در قسمت آفریقا با یکدیگر پیوند پیدا کردند و به این صورت کدهای ژنتیکی این گونه ی انسانی به انسان مدرن امروزی منتقل گشت.

آخرین نئاندرتال در چهل هزار سال پیش جان سپرد، اما قسمت اعظمی از ژنوم آنها در قالب قطعاتی در انسان های امروزی یافت می شوند. اثر نقش ژنتیکی نئاندرتال ها نامشخص بوده است. اکنون محققان از دستیابی به شواهدی سخن می گویند که بر این اساس، توالی های DNA نئاندرتال ها هنوز بر نحوه روشن یا خاموش شدن ژن ها در انسان های امروزی تاثیر می گذارد. اثرات ژن نئاندرتال ها بر بیان ژن، به احتمال زیاد در خصیصه هایی نظیر قد و آسیب پذیری در برابر اسکیزوفرنى یا زخم آکله نمایان می شود.

بانک اطلاعات ژنی بریتانیا، در میان پر سود ترین منابع داده های موجود است که اطلاعات آن برای محققان در هر رشته و در هر جا در دسترس است. این منبع اطلاعاتی می تواند در پاسخ به پیچیده ترین سوالات ژنتیکی کمک کند. برای مهندسان طراحی این بانک، اکتشافات تکاملی پاداش غیر منتظره ای است به طوری که می گویند زمانی که پروتوکل را طراحی می کردند، به ویژگی های نئاندرتال فکر نمی کردند. در حال حاضر اطلاعات ژنتیک پنج و دو دهم درصد از جمعیت بریتانیا در بانک ملی اطلاعات DNA این کشور وجود دارد، در حالی در کشوری چون ایالات متحده آمریکا، تنها اطلاعات ژنتیک نیم درصد جمعیت در مرکز مشابهی ثبت شده است.

گروه تحقیقاتی به سرپرستیKelso وSankararaman، (استادیار در UCLA در گروه علوم کامپیوتر و گروه ژنتیک انسانی) به دنبال کشف ارتباطاتی بین دی ان ای نئاندرتال و ویژگی های رفتاری در اطلاعات ژنوتیپ ( که به کل یا قسمتی از اطلاعات ژنتیکی یک فرد، گفته می‌شود) حدود 500000 نفر، مجموع اطلاعات منتشر شده در سال 2017 هستند.

Sankararaman می گوید که در حال حاضر آن ها متوجه شدند که در واقع آلل ها، در حقیقت ژن کنترل ‌کننده یک صفت که در یک جایگاه مشخص روی کروموزوم قرار گرفته، به ایجاد طاسی، بیماری های روحی و تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند. این در حالی است که تیم تحقیقاتی دیگری به این موضوع پی برده است که انواع دیگری ژن وجود دارد که به توصیف علل گرد بودن سر انسان کمک می کند که در تضاد با جمجمه نئاندرتال است که بیشتر به به شکل توپ فوتبال است.

دانشمندان برنامه ریزی کردند که اسکن مغز 100000 نفر از بانک اطلاعاتی را با اطلاعات ژنتیکی ترکیب کنند تا به بررسی پایه ژنتیکی تفاوت های مغز ما و عموزاده های منقرض شده ما بپردازند. هنگامی که نوبت به اسکن و درک DNA از نئاندرتال ها می رسد، بانک اطلاعاتی قدرت تحلیلی بیشتری را نسبت به پایگاه های پزشکی ارائه می دهد. زیرا دامنه وسیع تری از صفات روان پزشکی و شیوه زندگی را پوشش می دهد. این داده های غنی همچنین این بانک را به عنوان یک منطقه شکار برای یافتن سرنخ هایی برای تغییرات تکاملی تبدیل کرده است.

Peter Visscher، نسل شناس کمی و همکارانش در دانشگاه کوئینزلند در استرالیا، متوجه شدند که می توانند از این بانک اطلاعاتی برای دستیابی به اطلاعات دست اول و این که کدام نوع ژن ها این ویژگی ها را در افراد امروز ایجاد می کنند، استفاده کنند و دریابند آیا آنها واقعا به باروری مرتبط هستند. آن ها اطلاعات بانکی را در مورد افرادی که فرزند بیشتری داشتند بررسی کردند تا ببینند چه ویژگی هایی را بیشتر به اشتراک گذاشتند. آن ها ویژگی های زنان و مردان را که ممکن است باروری را تحت تاثیر قرار داده اند، مانند سن اول تولد، سن یائسگی، قد، وزن، توده بدن، فشار خون و آموزش را مورد بررسی قرار دادند. آن ها دریافتند که 23 مورد در زنان و 21 مورد در مردان به داشتن فرزند بیشتر مرتبط است.

پیش تر باستان‌شناسان زمانی به این نتیجه رسیده بودند که انسان‌های مدرن و نئاندرتال در کنار هم در اروپا و آسیا زندگی می‌کردند، اما تا آن زمان ماهیت هم‌زیستی آن‌ها مشخص نبود. در واقع پس از توالی‌ یابی اولین ژنوم کامل میتوکندری نئاندرتال (DNA مستقر در میتوکندری سلول) در سال ۲۰۰۸، باز هم ابهامات مرتبط با پیوندهای نژادی با نزدیک‌ترین خویشاوندان در میان نسل‌شناسان و باستان‌شناسان از بین نرفتند. پس از توالی ‌یابی ژنوم کامل یک گونه‌ نئاندرتال در سال ۲۰۱۰، مقایسه‌ با DNA انسان مدرن نشان می‌داد که تمام گونه‌های انسان غیرآفریقایی، بخش‌های از DNA نئاندرتال را در ژنوم‌های خود دارند. این نتیجه می‌توانست ثابت کند که انسان‌ها و نئاندرتال‌ها در حدود پنجاه هزار سال پیش با یکدیگر پیوند نژادی داشتند، نتیجه‌ای که چند سال بعد اثبات شد.

طبق پژوهش های صورت گرفته DNA انسان و نئاندرتال ها 765 هزار تا 550 هزار سال پیش با یکدیگر ادغام شده در حالی که دیتای DNA میتوکندریا نشان می دهد این اتفاق به 365 هزار سال بعد یعنی 400 هزار سال پیش باز می گردد. این اختلاف تنها در صورتی قابل درک می شود که گروه کوچکی از اجداد انسان مدت ها قبل از آنچه تصور می شد آفریقا را به مقصد اروپا ترک کرده و با نئاندرتال ها آمیخته باشند.

انتهای پیام/

290 / 159 اطلاعات ژنتیکی نئاندرتال انسان های نئاندرتال بانک اطلاعات ژنی بریتانیا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اطلاعات ژنتیکی نئاندرتال انسان های نئاندرتال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعدآباد پرحاشیه

همشهری آنلاین - محمد باریکانی: ؛ مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد تهران اما در چندماه اخیر با حاشیه‌های بسیار مواجه شده است. از قطع درختان سعدآباد توسط مدیران این مجموعه به بهانه فرسودگی و ایجاد خطر برای بازدیدکنندگان تا تعطیلی و تخلیه موزه مرکز اسناد و وضعیت نامعلوم هاردهای حاوی میلیون‌ها عکس و سند تصویری سعدآباد که ۳۰سال برای ذخیره‌سازی آنها زمان گذاشته شده بود، تبدیل این موزه به دفتر کار مدیر، یافتن یک شیء زیر خاک که مدیران سعدآباد در همهمه قطع درختان مدعی شدند قاچاقچیان آثار تاریخی در این مجموعه آن را برای بیرون‌بردن از سعدآباد زیر خاک کرده‌اند و هنوز هم در دست بررسی است که آیا قدمت آن قاجاری است یا پهلوی و معاصر، تا آب‌گرفتگی شدید موزه ظروف سلطنتی سعدآباد که به تعبیر برخی رسانه‌ها پشت‌بام آن را تبدیل به استخر کرد و آسیب‌های بسیاری به بنای ساختمان این مجموعه که به کاخ اشرف شهرت داشت وارد کرد، همگی حاشیه‌های بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران در ماه‌های گذشته‌اند. پرونده شکایت شهرداری از قطع درختان سعدآباد همچنان در جریان است و همین چند روز قبل بود که بازپرس دادسرا برای تکمیل تحقیقات درخصوص تعداد درختان قطع‌شده به این مجموعه رفت و شهرداری تهران در انتظار اعلام نظر دستگاه قضایی است.

قبض آب ۷میلیارد تومانی

مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد چندین منبع تامین آب دارد؛ رودخانه دربند و - آنطور که صدای میراث اعلام کرده است - حقابه پس‌قلعه و چندین قنات و چندین چاه آب؛ اما هزینه‌ای که این مجموعه برای مصرف ۲سال آب شرب شهری از دو کنتور موجود در تمام این مجموعه زیرنظر وزارت میراث فرهنگی باید پرداخت کند، به‌گفته وزیر میراث فرهنگی، ۷میلیارد تومان است. براساس آنچه در رسانه‌ها منتشر شده است، ۳نشتی آب وسیع در سعدآباد و آبیاری باغات و فضای سبز این مجموعه با آب شهری موجب شده است که قبض آبی نجومی برای مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد بیاید و این مجموعه ماهانه ۳۵۰میلیون تومان بدهی آب داشته باشد.

هزاران لیتر آب بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

روزنامه همشهری اما مهم‌ترین آسیب واردشده به مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد را که آب‌گرفتگی شدید این مجموعه در هفته‌های گذشته بود، زیر ذره‌بین برده است؛ اتفاقی که موجب شد جریان آب ۳روز مداوم بر پشت‌بام ساختمان موزه ظروف سلطنتی جریان داشته باشد و به دیوارها و بنای این مجموعه سرایت کند و سالن خلیج‌فارس آن را که سایت صدای میراث خبر از وجود یکی از مخازن مهم این مجموعه در آن داده بود، دچار آسیب پلمب کند.

اما ماجرا چه بود؟ بارش‌های اواخر فروردین‌ماه سال‌جاری که چند روز ادامه یافت، به همراه خرابی منبع انبساط آب واقع بر پشت‌بام موزه ظروف سلطنتی سعدآباد، موجب نشتی هزاران لیتر آب در ۳روز متوالی - آنطور که صدای میراث گزارش داده بود - شد؛ اما این آب چگونه به پشت‌بام ساختمان موزه و سپس به پشت دیوارهای سالن‌های موزه رسید و از سقف داخلی وارد محوطه موزه‌ای شد و کف سالن خلیج‌فارس را گرفت و پشت دیوارهای داخلی مجموعه جمع شد؟

بی‌توجهی به یک هشدار

اسفندماه سال گذشته نامه‌ای با قید فوریت در اتوماسیون اداری مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد قرار گرفت که به موجب آن شیرین شعبانی، رئیس موزه ظروف سلطنتی سعدآباد به حسین علوی، مدیر وسیع‌ترین مجموعه تاریخی-فرهنگی شهر تهران، خبر داد که خطر آب‌گرفتگی این مجموعه جدی است. او درخواست اعزام کارشناس برای رفع ایرادات در ساختمان موزه ظروف سلطنتی سعدآباد را ارائه کرد.

شعبانی اما به صدای میراث گفته است که مدیر سعدآباد به این نامه توجه نکرد تا آنکه آب‌گرفتگی این مجموعه به‌دلیل خرابی منبع انبساط و بارش‌های فروردین‌ماه سال‌جاری خسارات زیادی به این ساختمان و سالن‌های آن وارد آورد.

ویدئوهایی که در اختیار روزنامه همشهری نیز قرار گرفته است، شامل تصاویر عجیبی از داخل سالن‌های آب‌گرفته موزه ظروف سلطنتی است؛ تصاویری که نشان‌دهنده تجمع زیاد آب پشت دیوارهای موزه است به‌طوری‌که آب با یک فشار دست از داخل دیوارها به بیرون نشت می‌کند.

ارزش‌های تاریخی موزه ظروف سلطنتی سعدآباد

شیرین شعبانی، مدیر سابق موزه ظروف سلطنتی سعدآباد: موزه ظروف سلطنتی سعدآباد دومین موزه مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد به لحاظ تعداد آثار است. بیش از ۸۰هزار شیء تاریخی در مخازن و این موزه وجود دارد. ظروف موزه در چهار بخش مختلف قاجار، پهلوی اول، پهلوی دوم و ظروف اهدایی تقسیم‌بندی می‌شوند که ظروف دوره قاجار شامل ظروف نقره و با روکش نقره و همچنین ظروف دارای روکش ضخیم طلا در دوره‌های بعدی هستند. ظروف مربوط به جشن‌های ۲۵۰۰ساله نیز در این مخازن وجود دارند. البته میان این ظروف آثاری هست که تنها یک عدد از آنها در جهان وجود دارد و قابل قیمت‌گذاری نیستند؛ ظروفی که به کارخانه‌های معروف دنیا مانند لیموژ، باواریا، رزنتال سور و غیره سفارش داده‌ شده‌اند و شاید در مواردی تنها یک قطعه یا یک دست برای ایران تولید شده‌اند. ظروف اهدایی هم به مناسبت‌های مختلف به خاندان پهلوی اهدا شده‌اند. این موزه دارای آثار منحصربه‌فردی است؛ ازجمله ظروف کریستال، چینی و ظروف فلزی مشتمل بر ظروف نقره‌ای و دارای روکش نقره بسیار باارزش، و همچنین آثار و ظروفی با روکش طلا با چندین میکرون ضخامت. آثار موزه ظروف سلطنتی تحت حسابرسی دقیق اموال دولتی است. این آثار البته هنوز صورتجلسه کامل ندارند و برخی از اموال موجود در مخازن هم هنوز ثبت‌نهایی نشده‌اند. بخشی دیگر البته در مرحله ثبت قرار دارند. یک مخزن از آثار گنجینه موزه ظروف سلطنتی سعدآباد در سالن خلیج‌فارس و همان سالنی است که دچار آب‌گرفتگی شد. مخزن موجود در این سالن به‌دلیل آب‌گرفتگی دچار رطوبت شدید شده و ممکن است آثار موجود در آن آسیب ببینند؛ درحالی‌که ۸سال زحمت کشیده شده است تا ۸۰هزار شیء ارزشمند این مجموعه ساماندهی شوند.

کد خبر 846780 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگ - میراث فرهنگی تهران

دیگر خبرها

  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان
  • (تصاویر) مادی‌های زاینده‌رود، میراث چندهزارساله مهندسی آبی
  • کامنت موشن| میراث گران‌بهای شیخ بهایی
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم