Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به ایرادات تبصره «۱۴» بند «الف» جزء «۱» که اختیار شناسایی و حذف یارانه غیرنیازمندان را به استانداران می‌دهد، اعلام کرد: ارزیابی مفاد تبصره لایحه بودجه نشان میدهد که دولت در لایحه بودجه نه تنها راهبرد مشخصی برای فقرزدایی ندارد، بلکه جایگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی را نادیده گرفته است و با اعطای اختیار به استانداران در فقرزدایی عملا به موازی کاری درون مجموعه دولت دامن زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گواه چنین ادعایی آن است که اولا در جدول مصارف هدفمندی یارانه‌ها ذیل تبصره ۱۴ لایحه بودجه، فقرزدایی صرفاً به گسترش پوشش نهاد‌های حمایتی تقلیل یافته است و ثانیاً در جزء ۱ تبصره مذکور، اختیار نحوه فقرزدایی ازطریق منابع آزادشده ناشی از حذف دهک‌های بالای درآمدی را به شورای برنامه ریزی و توسعه استان اعطا کرده است؛ در حالی که به نظر نمیرسد نهاد مذکور واجد ظرفیت و دانش تخصصی الزم برای فقرزدایی باشد.

با وجود اینکه بر اساس قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی است، مطابق تبصره مذکور، صرفاً در حذف دهک‌های بالای درآمدی، به هماهنگی با آن وزارتخانه تأکید شده است و در راهبرد فقرزدایی، جایگاهی برای این وزارتخانه در نظر گرفته نشده است. این موضوع با وجود اینکه ممکن است سبب نمودار شدن راهکار‌های محلی فقرزدایی شود، به افزایش موازی‌کاری و احتمال خطا در برنامه‌ریزی فقرزدایی نیز دامن خواهد زد.

با توجه به اینکه تبصره مذکور جایگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی را نادیده گرفته است و با اعطای اختیار به استانداران در فقرزدایی عملاً به موازی کاری درون مجموعه دولت دامن می‌زند و از سوی دیگر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، از دانش تخصصی لازم برای فقرزدایی برخوردار نیست، پیشنهاد می‌شود این جزء به صورت زیر تغییر یابد:

۱. استانداران سراسر کشور مجازند با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بر اساس پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان نسبت به حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی اقدام نمایند.

بخشی از منابع حاصل از حذف یارانه نقدی خانوار‌های پردرآمد، صرف تکمیل پروژه‌های نیمه تمام اولویت‌دار استانی همان استان و بخش دیگری از آن، با هماهنگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی صرف حذف تدریجی فقر مطلق خواهد شد.

تبصره «۱» - اعتبارات و برنامه‌های استانی مذکور باید به تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برسد.

تبصره «۲» - وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) مکلف است حداکثر ظرف مدت سه ماه، برنامه فقرزدایی در استان را با توجه به موقعیت و شرایط خاص آن استان تهیه نماید.

منبع: فردا

کلیدواژه: فقرزدایی وزارت کار حذف یارانه استانداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۸۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد سهم سلامت مردم در اختیار وزارت بهداشت است

ایسنا/یزد دبیر برگزاری مجامع سلامت کشور و مشاور امور استان‌های وزارت بهداشت گفت: ۱۸ تا ۲۵ درصد سهم سلامت در اختیار وزارت بهداشت و مابقی بر عهده سایر دستگاه‌هاست.

دکتر «حمید اخوان» در سومین مجمع سلامت استان یزد با قدردانی از توجه ویژه مسئولان استان یزد به حوزه سلامت، افزود: توجه به مجامع سلامت استان ناشی از منویات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب و مصوبات شورای عالی سلامت کشور است.

وی اظهار کرد: با تاکید رییس جمهور در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت، مبحث امنیت غذایی از سال گذشته مورد پیگیری قرار گرفته و مقوله «نان سالم و آرد کامل» در تمامی استانها در حال اجراست.

اخوان به وظیفه رسانه ملی در امر ترویج سلامت اشاره کرد و گفت: صدا و سیما در این زمینه باید اقدامات بیشتری انجام دهد و اهمیت سلامت رابرای مردم از طریق برنامه سازی و جلب مخاطب، پررنگ کند.

این مسئول همچنین از آمادگی وزارت بهداشت در حوزه تخصیص بودجه و طرح‌های تحقیقاتی در راستای ارتقای سلامت مردم استان خبر داد.

عوامل مخل سلامت مردم شناسایی شود

«مهران فاطمی» استاندار یزد هم در این مجمع امنیت و سلامت را دو مقوله مهم برای بشریت خواند و افزود: نظام رسانه‌ای کشور و استان باید ترویج سبک زندگی سالم و شناسایی عوامل مخل سلامت مردم را در اولویت اقدامات خود قرار دهد و نقش تمامی عوامل موثر در سلامت را در مورد بررسی قرار داده و به یک عامل بسنده نکند.

وی ضمن قدردانی از دست اندرکاران نظام سلامت استان افزود: انتشار اخبار، اطلاعات و داده‌های مرتبط با مقوله سلامت باید به صورت دقیق و مستند صورت گیرد و مجامع سلامت، محل تحلیل‌های درست و کارشناسی شده در حوزه سلامت است.

استاندار با اشاره به این که سلامت محیط زیست و جامعه، خط قرمز است، اظهار کرد: فعالیت صنایع آلاینده را محدود کرده ایم و صدور سه هزار مجوز سالیانه در صنعت، به ۱۲۰۰ مجوز رسیده و ۱۸۰۰ صنعت آلاینده و آبخواه در استان در محور مهریز-عقدا حذف شده و هیچ مجوز جدیدی صادر نشده است.

فاطمی تصریح کرد: روح حاکم بر سند یزد نوین و سیاست‌های اقتصادی استان، محیط زیست سالم، هوای سالم و سبک زندگی سالم است و درخواست کرد مسئله دو قطبی کردن صنعت و سلامت در استان ایجاد نشود.

وی صنعت پاک، صنعت پبشرو و صنعت دانش بنیان را از مزیت‌ها و دستاوردهای استان برشمرد و گفت: مجامع سلامت باید موضع خود را به طور دقیق در حوزه عوامل موثر برسلامت بیان کنند.

استاندار در بخش دیگری از سخنان خود پیشگیری و بهداشت را مقدم بر درمان عنوان کرد و گفت: ایجاد سلامت پایدار در استان باید از اهداف برگزاری چنین نشست هایی باشد.

اجرای برنامه تامین سلامت کارکنان یزد نوین

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، دکتر «سید مهدی هاشمی باجگانی» رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم در سومین مجمع سلامت استان، گفت: در حال حاضر تعداد ۱۷۱ خانه بهداشت، ۹۰ مرکز سلامت جامع شهری و روستایی و ۹۳ پایگاه ضمیمه، مستقل و حاشیه در سطح استان فعال است.

وی افزود: کسب رتبه دوم کشوری در غربالگری سرطان روده بزرگ، طراحی و اجرای برنامه تامین سلامت کارکنان یزد نوین (تسکین)، واکسیناسیون تکمیلی ۳۴ هزار نفر از اتباع غیرایرانی زیر ۱۵ سال ساکن استان، بیماریابی سل در بیش از ۲۳ هزار نفر از اتباع غیرایرانی ساکن استان و کشف و مراقبت ۶۲ بیمار جدید و افتتاح ۱۱ مرکز مردمی نفس در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از مهمترین دستاوردهای معاونت بهداشتی دانشگاه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون است.

وی راه اندازی سی تی اسکن بیمارستان افشار طی سال گذشته، پیگیری و تهیه ام آر آی جهت بیمارستان های خاتم الانبیاء ابرکوه و فاطمه الزهرا مهرِیز، خرید ۲۵ دستگاه دیالیز جهت بیمارستان های استان، خرید شش تخت آی سی یو همراه با تجهیزات جهت بیمارستان تفت و خرید پنج دستگاه ماشین همودیالیز بیمارستان اردکان از طریق هیات امنا ارزی در سال گذشته را از مهمترین دستاوردهای معاونت درمان دانشگاه برشمرد.

هاشمی به اقدامات حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: کسب رتبه اول در نمونه های مهارت آزمایی سم آفلاتوکسین در کشور، کسب رتبه اول در اجرای برنامه اعتبار بخشی روش‌های آزمون‌های شیمیایی و محصولات بهداشتی در کشور و همچنین کسب رتبه اول در ارتقای توانمندسازی آزمایشگاه های سطح دو کشور از افتخارات این حوزه در سطح استان و کشور است.

در پایان این نشست بیانیه‌ای قرائت و از برگزیدگان فعال حوزه سلامت استان قدردانی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هنرستان های فنی و حرفه ای کنار صنایع تشکیل شود
  • آموزش تعاونی ها به فنی وحرفه ای سپرده می شود
  • اسلامی: فناوری‌ هسته‌ای موجب ارزش افزوده مضاعف می‌شود
  • انجام یک میلیون و ۲۲۴ هزار تراکنش در اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی
  • کارگاه‌های تولیدی سیستان و بلوچستان زیر ذره بین های نظارتی
  • هدف‌گذاری ایجاد ۱۸۰هزار شغل در تهران
  • ۲۵ درصد سهم سلامت مردم در اختیار وزارت بهداشت است
  • معیار جدید دهک بندی؛ نوع خودرو و تراکنش بانکی دهک خانوارها را جا به جا می‌کند
  • مرحله بعدی دهک‌بندی خانوارها اعلام شد/ پرداخت یارانه طبق مدل «خودرو» و «تراکنش‌های بانکی»
  • صدک‌بندی یارانه بگیران طبق مدل «خودرو» و «تراکنش‌های بانکی»