Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@23:34:05 GMT

سهم ایران از واردات کشورهای همسایه 2.1 درصد است

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۱۱۷۴

سهم ایران از واردات کشورهای همسایه 2.1 درصد است

اصفهان- ایرنا - وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: سهم کشورمان از بازار واردات 15 کشور همسایه فقط 2.1 درصد است که باید از ظرفیت های موجود داخلی برای افزایش آن استفاده کنیم.

به گزارش ایرنا، رضا رحمانی روز پنجشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه در اتاق بازرگانی اصفهان، افزود: 15 کشور همسایه ایران یکهزار و 200 میلیارد دلار واردات دارند که سهم ما از آن 25 میلیارد دلار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه 2 برابر کردن این سهم، کار دست یافتنی است، اظهارداشت: هر یک میلیارد دلار صادرات حدود 50 هزار شغل ایجاد می کند و ما اگر بتوانیم صادرات به کشورهای همسایه را 25 میلیارد دلار دیگر افزایش دهیم حداقل یک میلیون فرصت شغلی ایجاد می شود.
وزیر صنعت ، صادرات به کشورهای همسایه را طرح ویژه این وزارتخانه در سال جاری ذکر و اضافه کرد: افزایش نرخ ارز، قاچاق را توجیه ناپذیر و صادرات را توجیه پذیرتر کرده است.
رحمانی با اشاره به اینکه هند و چین برای افزایش صادرات کشورمان در نظر گرفته شده اند، گفت: عراق و سوریه در حال بازسازی هستند و این فرصت خوبی برای ما جهت فعال کردن ظرفیت های موجود است.
وی با بیان اینکه پاکستان60میلیارد دلار واردات دارد، تصریح کرد: سهم کشور از آن حدود یک میلیارد است درحالی که در بخش هایی مانند کاشی بهتر می توانیم کار کنیم.
به گفته وی پاکستان 100 میلیون متر مکعب کاشی وارد می کند که سهم ایران از آن فقط هشت میلیون است درحالی که کاشی تولید کشورمان بهترین کیفیت را دارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت فقط باید تسهیل کننده باشد، خاطرنشان کرد: مردم باید در این بخش پای کار بیایند و همکاری و روابط بین شهرها مانند اصفهان، مشهد و تبریز افزایش یابد.
وزیر صنعت با اشاره به اینکه برای تامین مواد اولیه، نقدینگی و فروش، برنامه داریم، افزود: برای مقابله با تحریم ها نیاز به همراهی و کمک مردم، اصلاح نگاه ها و تسهیل امور داریم.
وی با اشاره به فعالیت ستاد تسهیل و شورای معادن در وزارت صنعت، خاطرنشان کرد: همین کارگروه ها در استان ها فعالند و تصمیم آنها در سطح ملی و لازم الاجراست.
رحمانی، ادامه داد: اما موضوع کارگروه تنظیم بازار متفاوت و بخشی از آن بدلیل کالاهای اساسی، کشوری است.

*** حفظ وضع موجود، راهبرد برای مقابله با تحریم است
وزیر صنعت، معدن و تجارت حفظ وضع موجود کارخانه ها، تولید و اشتغال را راهبرد این وزارتخانه برای مقابله با تحریم ها برشمرد و تاکید کرد: این یک کار جهادی است و نیاز به قانون و بخشنامه جدید ندارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی، ظرفیت خالی دارند، اضافه کرد: برخی واحدها هم تولید و بازار فروش دارند اما مشکل آنها، سرمایه در گردش است.
وی با تاکید بر اینکه طرح های رونق تولید به استان ها ابلاغ شد، ادامه داد: تولید در واحدهای صنعتی باید حفظ شود و دیگر نیاز به ابلاغیه جدید نیست بلکه تغییر فکر و دیدگاه، مهم می باشد.
رحمانی با اشاره به اینکه آمار رونق تولید در برخی استان ها از جمله اصفهان، پایین است، گفت: ما باید خودمان را عوض کرده و این نهضت را از شهرهای صنعتی مانند همین اصفهان آغاز کنیم و هرجا نیاز به اصلاح دارد، پیشنهاد دهید تا انجام شود.
وزیر صنعت همچنین با تاکید بر اینکه قرار نیست بانک ها، واحدهای صنعتی را (بدلیل بدهی) تعطیل کنند، افزود: این موضوع در سیاست های ما قرار ندارد و اگر بانکی بخواهد می تواند واحدی را تملک کند اما حق تعطیلی آن را ندارد.
وی با اشاره به اینکه متن تفویض برخی امور در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت آماده شده است، تصریح کرد: تفویض اختیار باید در شهرستان ها صورت گیرد و از امکانات فضای دیجیتال در این جهت استفاده کنیم نه اینکه از این فضا فقط برای بداخلاقی و تهمت زدن بهره گرفته شود.

** صادرات، پیشران اقتصاد در سال 98 است
وزیر صنعت با تاکید بر اینکه صادرات، پیشران اقتصاد کشور در سال 98 است و صادرکنندگان، فاتحان عملیات ما در جنگ اقتصادی امروز هستند، گفت: ما باید برای تحقق این هدف، برنامه ریزی کنیم و با وجودی که قیمت ارز دچار عدم ثبات است اما با کمک مردم و صنعتگران می توانیم کشور را آباد کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته 23 هزار میلیارد تومان صادرات توسط تشکل های صنعتی در کشورمان داشتیم، افزود: هدفگذاری ما برای امسال 30 هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه 63 کنسرسیوم(شرکت) صادراتی در 2 سال گذشته در کشور فعال شده است، اظهار داشت: تشکیل خوشه های صادراتی در استان ها به افزایش صادرات کمک می کند.
رحمانی با بیان اینکه در کمرگ کشور برای تولید باید خط سبز ایجاد شود، تصریح کرد: قرار شده است که قیمت های پایه در آنجا اصلاح شود و هرجا که صنعتگران در کمرگ دچار مشکل شدند به ما اطلاع دهند تا بطور موردی برطرف شود.
وزیر صنعت با اشاره به اینکه صدور دستورالعمل در این وزارتخانه کاهش یافته است، اضافه کرد: سعی ما بر این است که دستورالعمل متناقض صادر نشود.
وی با بیان اینکه واردات مواد اولیه بدون ثبت سفارش به مناطق ویژه اقتصادی آزاد شده است، ادامه داد: این یکی از موارد تسهیل گر برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان است تا آنها خودشان مواد اولیه را بیاورند.
رحمانی با بیان اینکه کسی حق گرفتن مابه التفاوت کالاهای فروخته شده را ندارد، تصریح کرد: در کمیسیون اقتصادی دولت هنوز نهایی نشد که چگونه با واحدهایی که هنوز کالاهای خود را توزیع نکرده اند تسویه شود و هنوز اختلاف نظر در این زمینه وجود دارد و باید کارشناسان کمک کنند.
وی بیان کرد: در لایحه بودجه 98، برای این وزارتخانه بودجه بصورت انبساطی در نظر گرفته شده در حالی که برای سایر وزارتخانه ها بطور انقباضی است و این امر گویای توجه دولت به این بخش می باشد.
وزیر صنعت با بیان اینکه 10 درصد صنعت کشور در استان اصفهان است، گفت: حاضرم هر اختیاری را به استان ها از جمله اصفهان واگذار کنم تا مشکلات صنعتگران و صادرکنندگان حل شود بعنوان مثال ثبت سفارش کالا به استان ها واگذار شد.
وی با تاکید بر اینکه هنوز موانع ذهنی و فکری وجود دارد، اضافه کرد: بخشی از کار ما مسائل فرهنگی است و در نگرش ها باید تغییر ایجاد شود.
رحمانی ادامه داد: اکنون در جنگ اقتصادی شدید قرار داریم و در کنار آن جنگ روانی نیز وجود دارد که خطرناک تر است برای اینکه ما را نا امید کنند اما ما باید با همدلی و حفظ وضع موجود، با آن مقابله کنیم.
به گزارش ایرنا در این مراسم با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، از هفت شرکت ممتاز استانی، 20 شرکت نمونه استانی و 30 شرکت قابل تقدیر استانی تجلیل شد.
بیشترین صادرات اصفهان شامل فلزات سنگین، فرآورده‌های نفتی، فرش و کفپوش، محصولات لبنی، مصنوعات سنگ، گچ و سیمان، سنگ فلز جوش و خاکستر آن، محصول شیمی آلی، مواد پلاستیکی و اشیاء آن، محصولات سرامیکی و مصنوعات چُدن و آهن است.
عراق، امارات متحده عربی، افغانستان، تایلند، عمان، پاکستان، چین، ترکیه، ترکمنستان و ارمنستان 10 کشور مقصد صادراتی استان اصفهان هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برای حضور در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه اصفهان و بازدید از تعدادی از واحدهای صنعتی و معدنی، امروز پنجشنبه به این استان سفر کرد.
رضا رحمانی در سفر یکروزه، نخست جلسه ای با اعضای اتاق بازرگانی اصفهان داشت و پس از آن در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه این استان شرکت کرد.
بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت تولید لوازم خانگی اسنوا و مجتمع طلای موته از دیگر برنامه های وزیر صنعت، معدن و تجارت است.
وی همچنین در سفر به شهرستان گلپایگان ضمن بازدید از شرکت دیار خودرو، جلسه ای نیز با صنعت گران این شهرستان خواهد داشت.
3011/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد وزير صنعت صادرات اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۱۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از ابتدای سال تاکنون

امتداد - از ابتدای سال تا پایان روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ بیش از ۲ میلیارد و ۴۸۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طی ۲۸ روز ابتدایی سال جاری، ۵۳۳ میلیون دلار ارز جهت واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین شد.

 

 



کالاهای تجاری و بازرگانی نیز ۱۳۷۸ میلیون دلار را با میانگین قیمت ۴۱ هزار تومان طی این مدت به خود اختصاص داد و این رقم برای واردات در مقابل صادرات عدد ۴۸۵ میلیون دلار را با نرخ توافقی نشان می دهد.تامین ارز گروه خدمات نیز ۸۸ میلیون دلار بوده است.



شایان ذکر است، در مجموع یک میلیارد و ۸۶۳ میلیون دلار ارز صنایع تامین شده است. تامین ارز صنایع به دو صورت نیمایی و توافقی بوده است. صنایع حمل و نقل و خودرو به ترتیب ۳۰۵ و ۱۵۸ میلیون دلار ارز نیمایی و توافقی دریافت کردند.

همچنین، تامین ارز نیمایی «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک»، «صنایع معدنی»، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» و «منسوجات» به ترتیب معادل ۱۰۶، ۸۸، ۵۹ و ۱۲۶ میلیون دلار صورت گرفته است؛ این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ، ۲۶، ۱۱۱، ۷۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، ۶۹۴ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۱۶ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

این گزارش حاکی است، تاکنون طی ۱۸ حراج شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ایران، ۲۴۶۱ قطعه شمش یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ در هزار  در تالار  معاملات طلا مورد معامله قرار گرفت.

   

  برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین
  • اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از ابتدای سال تاکنون
  • آمار تأمین ارز واردات تا ۲۸ فروردین+جدول
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • بومی سازی ۸۵ درصد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت
  • جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است
  • صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در ۱ ماه
  • کاهش صادرات افغانستان در ماه حوت
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی ایران این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!