Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: مراسم گرامیداشت هفته شورا‌های آموزش و پرورش در سالن جلسات اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در این مراسم اظهار کرد: از نگاه قرآن کریم، تمام ارزش انسان به مقام و مرتبه علم و معرفت اوست و حیات انسانی با دانش گره خورده است یعنی مقام انسان به مقام علم و معرفت او گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: انسان مورد خطاب قرآن کریم انسان عالم است یعنی انسانی که برخوردار از مرتبه معرفت است و قدرت شناخت تقوا را دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فرد اضافه کرد: عالم دنیا، عالم آموزش و پرورش انسان است و همه پدیده‌ها معلم انسان هستند.

وی با بیان اینکه نظام اسلامی باید زمینه آموزش و پرورش اسلامی را فراهم آورد و بهترین انسان‌ها از نظر علمی و تربیتی گام به عرصه حیات بگذارند، گفت: نخستین نهاد، خانواده است یعنی خانواده باید بهترین مدرسه باشد و اگر پدر و مادر شایسته باشند بهترین فرزندان تربیت می‌شوند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: دومین نهاد برای تعلیم و تربیت آموزش و پرورش است؛ فاصله آموزش و پرورش ما با آموزش و پرورش تراز انقلاب اسلامی کم نیست که باید کم شود و باید آموزش و پرورش از نظر علمی، اخلاقی ارتقاء یابد و شاگردان، اساتید و محیط بهترین باشند تا راه برای تعالی جامعه فراهم شود.

وی با تأکید بر اینکه در آموزش و پرورش مشکل منابع نداریم، گفت: برخلاف آنچه گفته می‌شود در آموزش و پرورش مشکل منابع نداریم بلکه بزرگترین مشکل آموزش و پرورش زیادی منابع است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فرد ادامه داد: اگر منابع در اندازه خودش بود خیلی از مشکلات امروز را نداشتیم؛ گاهی مقایسه‌ای تطبیقی بین اقتصاد ایران با برخی کشور‌ها می‌شود که البته جایگاه ایران در عرصه‌های غیر اقتصادی با بسیاری از کشور‌ها قابل مقایسه نیست و در مسائل علمی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دفاعی و امنیتی در یک جایگاه بسیار فاخر هستیم؛ در بخش اقتصادی نیز به دو بخش باید توجه کرد که در زیرساخت توسعه و اقتصاد، رتبه ما بالا است، اما در زمینه خلق ثروت و شاخص‌های سرانه اقتصادی رتبه خوبی نداریم.

وی افزود: ما در مقایسه با برخی کشور‌ها در حوزه خلق ثروت، درآمد سرانه و تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری و میزان تورم شرایطمان مطلوب نیست و یکی از دلایل این است که آن کشور‌ها از ذخایر طبیعی برخوردار نیستند و ما برخورداریم.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به بودجه آموزش و پرورش که آن را هم بیش از ۵ هزار میلیارد تومان عنوان کرد، گفت: مشکل ما انبوه منابع است نه کمبود منابع، زیرا از منابعی که داریم درست استفاده نمی‌کنیم، فقط چانه میزنیم منابع را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: تا در کشور بهره‌وری تحقق پیدا نکند هرگز طعم رفاه، آسایش، رشد و پیشرفت اقتصادی را نمی‌بیند یعنی اگر با کمترین هزینه، بالاترین کیفیت را به دست بیاوریم و از منابع خوب استفاده کنیم شاهد تحول و ارتقای کیفی در آموزش و پرورش خواهیم بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه نگاه به بهره‌وری مطالبه عمومی باید شود، گفت: کسانی درآمد واقعی دارند که خلق ثروت دارند و درآمد واقعی استخراج نفت و پول نفت نیست؛ تا دیروز نفت و سرمایه را می‌فروختیم، ولی اکنون این سرمایه هم یک مقدار با مشکل برخورد کرده است لذا باید به اصلاح جدی رفتار‌ها فکر کنیم.

وی با بیان اینکه افزایش حقوق، رفاه را ایجاد نمی‌کند، افزود: افزایش حقوق تنها مشکلات آموزگاران و فرزندان را مضاعف می‌کند، باید با همت جدی جلوی رشد هزینه‌ها را بگیریم و بهره‌وری را ارتقاء بدهیم و منابع را به سمت تولید و خلق ثروت هدایت کنیم آن وقت شاهد رشد درآمد و کاهش تورم خواهیم بود.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه معادل ۴.۵ میلیون بشکه نفت به کشور تزریق می‌شود و همچنین ۶۵۰ میلیون متر مربع گاز که عمدتاً مصرف خانگی است مصرف می‌کنیم، گفت: امیدوارم خداوند بر سطح عقلانیت ما در تمام حوزه‌ها بیافزاید.

منبع: فردا

کلیدواژه: آموزش و پرورش منابع ابوترابی فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۱۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان تربیتی استان زنجان با بیان این مطلب گفت: تعلیم و تربیت در دولت و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان اولویت اصلی اعلام شده و راهبرد جدی این اولویت را در تعامل با فعالان مردمی در حوزه آموزش و پرورش در نظر گرفته است. جلسات منظمی نیز با وزارت آموزش و پرورش در قالب قرارگاهی و با مصوبات اجرایی در حال انجام است. انصافا هم دکتر صحرایی، تمام توان خود را در این کار گذاشته است و برای اولین بار است که سند تحول آموزش و پرورش در این وزارت خانه در حال اجراست و نقشه راه برای آن نوشته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در مدل حکمرانی ولایی که می‌توان لایه‌های مختلف آن را حکمرانی مردمی یا شبکه‌ای نامید، سندیتی در کار نیست و، چون تعاملات در شبکه، سیستماتیک و در هم تنیدگی است و این حکمرانی در تعلیم و تربیت باید در گام اول با مسئله شناسی در تعلیم و تربیت رسمی در قالب آموزش و پرورش یا در قالب‌های غیر رسمی با این مسائل مواجه است، روشن است که برای حل این مسائل، باید سیاست‌گذاری شده و فرآیند برنامه‌ای به وجود بیاد و کنشگران حل مسائل را با شناختی که از ظرفیت هر استان داریم، مشخص کنیم.

خسروپناه ادامه داد: گاهی برای حل یکی از مسائل، نیاز است قانون یا ماده واحده‌ای را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شود. در این نظام شبکه‌ای، وظایف هر کدام از اعضا مشخص می‌شود، هم اکنون نیز این شبکه در دولت و آموزش و پرورش بسیار همراه است، تشکیل میز‌های تخصصی برای مسائل مرتبط با آموزش و پرورش نیز با حضور تشکل‌های مردمی از کل کشور در دبیرخانه شورا فعال شده و اعضا به صورت مجازی یا حضوری در این میز‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: در برخی از مدارس نخبگانی کشور، تأکید بر مهاجرت نخبگانی است و با تعابیری اغواکننده، موضوع مهاجرت را مطرح می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرمایه عظیمی که در کشور در قالب دانش آموزان تربیت شده اند را تحویل کشور‌های دیگر می‌دهیم تا در بعضی مواقع، تئوری‌ها یا تولیداتی از آن حاصل شود، محصولات نظامی برای حمله به کشور‌های اسلامی باشد. در این زمینه باید گفت ما مقصریم و باید تدبیری در این زمینه داشته باشیم. این یک نمونه از مسئله شناسی در آموزش و پرورش است.

خسروپناه ابراز کرد: بعد از مسئله شناسی، سیاست‌گذاری و تدوین راهبرد مناسب و اینکه کدام کنشگران با چه ویژگی‌هایی باید این مسائل را حل کنند. گاهی مصوبه لازم است و زمانی نیز لازم است تعامل با وزیر آموزش و پرورش انجام شود یا روش دیگری که تا حل نهایی آن مسائل، همه مسائل بررسی و اجرا می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی شیعه در جهان گفت: برگزاری جلسات گفتگوی بین ادیان و تأثیرات آن در سطح جهان مسیحیت و حتی بوداییان و دیگر فرقه ها، نشانگر ظرفیت‌های عظیم تمدنی شیعی است که باید این معارف هر چه بیشتر به جهان معرفی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • رکورد بزرگترین اجتماع طناب زنی کشور در تبریز شکست
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند
  • صحرایی خبر داد: ۱۰۰۰ هنرستان در کشور ساخته می‌شود
  • کوثری:‌ بزرگترین مشکل آمریکا در ایران آیت‌الله خامنه‌ای است
  • بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است
  • کوثری: بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است
  • آموزش و پرورش پله اول حفظ حجاب
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است