Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-23@16:40:27 GMT

مزایای یک رژیم غذایی سالم

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۲۰۲۱

پیشگیری از کمبود مواد مغذی

یک رژیم غذایی با کیفیت جدای از فراهم آوردن مقدار کافی و مورد نیاز از انرژی برای بدن، باعث تامین مواد مغذی اعم از ویتامین‌ها، مواد معدنی و… برای خواهد شد و در نتیجه این امر نهایتاً باعث پیشگیری از ابتلای به بسیاری از بیماری‌ها و حفظ و ارتقای سطح سلامت فرد رعایت کننده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه در بسیاری از افراد که کمبود ویتامین A، B، C و E و همچنین مواد معدنی مانند روی و منیزیم رنج می‌برند، یک رژیم غذایی متعادلمی‌تواند راهگشا و مفید باشد. همچنین با توجه به اینکه کاهش وزن در افراد سالمند باعث افزایش احتمال بروز بعضی به بیماری‌ها و مخاطرات می‌شود، رژیم غذایی سالم می‌تواند با افزایش وزن از این امر جلوگیری کند.

تعریف تغذیه خوب

تغذیه خوب و سالم دارای ویژگی‌هایی است. از جمله اینکه باید نیاز بدن به درشت مغذی‌هایی مثل کربو هیدرات، پروتئین و چربی و ریز مغذی‌هایی مثل ویتامین‌ها و مواد معدنی را تامین کند. بدیهی است فردی که سعی در داشتن یک رژیم غذایی خوب و کارا دارد، باید از غذا و مواد تشکیل‌دهنده و اثراتی که یک تغذیه خوب و سالم می‌تواند بر بدن فرد مصرف کننده داشته باشد، آگاه باشد. بسیاری از افراد با اینکه مقدار زیادی غذا مصرف و به بدن آنها کالری وارد می‌شود ولی نمی‌توانند به‌خوبی ریز مغذی‌های مورد نیاز بدن خود نظیر مواد معدنی و ویتامین‌ها را تامین کنند.

کاهش وزن

یک رژیم غذایی مناسب با تامین مقادیر کافی از فیبرهای غذایی که می‌تواند باعث کاهش مصرف انرژی توسط فرد رعایت کننده می‌شود، در پیشگیری و همچنین درمان بیماری چاقی نقش موثری داشته باشد. شما می‌توانید سبزی و میوه‌هایی که فیبر فراوانی دارند را به برنامه غذایی خود اضافه کنید و به‌راحتی شاهد کم شدن وزن و چربی‌های اضافه بدن خود باشید!

کاهش استرس

جدای از تمام فوایدی که در بالا در مورد رعایت یک رژیم غذایی خوب مطرح شد، یک رژیم غذای غنی و متعادل که غنی از پروتئین باشد با کاهش سطوح هورمون کورتیزول باعث کاهش میزان استرس و همچنین از طریق خواص اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش عارضه افسردگی و بهبود خلق و خو در افراد رعایت کننده می‌شود.

منبع: آرمان

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۲۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از مرگ زودهنگام با جایگزینی گوشت گاو با ماهی

به گزارش مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر جهانی از مصرف گوشت قرمز به مصرف برخی ماهی‌ها می‌تواند به طور چشمگیری میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد.

ماهی‌های مانند شاه ماهی، آنچوی و ساردین منبع غنی امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری هستند و همچنین از نظر زیست محیطی پایدارتر از گوشت قرمز هستند.

بر اساس یافته‌ها، جایگزینی گوشت قرمز با این نوع ماهی‌ها می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ از مرگ ۷۵۰ هزار نفر و کاهش ناتوانی مرتبط با بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی جلوگیری کند.

محققان تاکید می‌کنند که این تغییر رژیم غذایی می‌تواند به‌ویژه برای کشورهای با درآمد پایین و متوسط به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و فراوانی این ماهی‌ها در آن مناطق، مفید باشد.

محققان سناریوهای متمایزی را برای ارزیابی اثرات جایگزینی گوشت قرمز با ماهی بر اساس روندهای غذایی پیش بینی شده در ۱۳۷ کشور تا سال ۲۰۵۰ ایجاد کردند.

آن ها از یک چارچوب ارزیابی ریسک مقایسه‌ای استفاده کردند تا بررسی کنند که چگونه چنین جایگزینی می‌تواند بار جهانی بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را در بزرگسالان کاهش دهد.

در میان سناریوهای پیشنهادی، اولویت توزیع ماهی در مناطق با مصرف کم ماهی، به ویژه در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، بیشترین امید را در کاهش بار بیماری‌های کلی نشان داد.

تجزیه و تحلیل جامع آن ها نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز با ماهی می‌تواند به طور بالقوه با کاهش بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی تا سال ۲۰۵۰ بین ۵۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار زندگی را نجات دهد.

به گفته محققان، اجرای این تغییر همچنین می‌تواند به کاهش ۸ تا ۱۵ میلیون مورد زندگی با ناتوانی کمک کند، که در درجه نخست به نفع کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد است.

محققان خاطرنشان می‌کنند که نزدیک به نیمی از مرگ و میرهای جهانی مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به بیماری‌های مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و سرطان کولورکتال نسبت داده می‌شود.

محققان این فواید را بیشتر به اسیدهای چرب امگا ۳ ماهی مانند EPA و DHA نسبت می‌دهند که در کاهش التهاب، فشار خون، کلسترول بد (LDL) و سطوح تری گلیسیرید موثرند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • ۷ دلیل استفاده از سرکه سیب | با این نوشیدنی موثر در کاهش وزن بیشتر آشنا شوید
  • جلوگیری از مرگ زودهنگام با جایگزینی گوشت گاو با ماهی
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • زنگ سلامت در مدارس شهرستان بن به صدا درآمد
  • گیاهی از خانوادۀ «آناناس» که ممکن است «پرنده و گوسفند» بخورد! (+عکس)
  • برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید