Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@01:38:15 GMT

سه سالگی برجام از منظر رسانه های داخلی

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۲۱۴۶

سه سالگی برجام از منظر رسانه های داخلی

تهران- ایرنا- رسانه های داخلی با توجه به فرار رسیدن سومین سالگرد توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5، موسوم به برجام، از زوایه دید خود به این توافق و مسایل پیرامون آن پرداختند.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ رسانه های اصلاح طلب امروز (پنجشنبه 27 دی ماه) به مواردی همچون دستاوردهای برجام؛ ماندن یا نماندن در برجام؛ مخالفان و موافقان برجام؛ اتحاد دشمنان کشورمان در صورت خروج ایران از برجام؛ اشاره کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بی دستاوردی برجام، ادعای رای آوردن روحانی با وعده های سیاست خارجی؛ سه اقدام فوری هسته‌ای در صورت خروج از برجام؛ از جمله محورهای مطرح شده در رسانه های اصولگرا و یا نزدیک به این طیف است.

رسانه های اصلاح طلب
......................................
** دستاوردهای برجام
در ستون سرمقاله روزنامه ابتکار یادداشتی با عنوان ' برجام از منظری دیگر' منتشر شده است. در بخشی از این مطلب می خوانیم: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای ایران در چارچوب برجام، خروج از فصل هفتم منشور ملل متحد بود.
ماده 42 فصل هفتم منشور که قطعنامه 1929 ایران را در ذیل آن تعریف کرده بود، به جامعه جهانی اعلام می‌کند که کشور ذیل این ماده، تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است و تمامی نظام بین‌الملل موظف هستند با این تهدید مقابله کنند. اهمیت خروج ایران از فصل هفتم منشور زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم تمامی کشورهایی که ذیل آن تعریف شده بودند در نهایت با حمله نظامی قدرت‌های بزرگ مواجه شده و ایران تنها کشوری بود که بدون حمله نظامی توانست طی فرآیند مذاکرات هسته‌ای از ذیل آن خارج شود.
در همین رابطه بسته شدن پرونده PMD به عنوان ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران نیز یکی دیگر از دستاوردهای توافق هسته‌ای بود که به موازات آن حق غنی‌سازی اورانیوم سه درصد و تحقیق و توسعه در صنایع هسته‌ای ایران از امتیازهای دیگر مذاکرات هسته‌ای قلمداد می‌شود. این دستاوردها در حالی به دست آمد که روند مذاکرات هسته‌ای به همکاری و مراودات اقتصادی و تجاری نیز پیوند خورد. در همان زمان نوعی مسابقه آمد‌و‌شد میان مقامات خارجی به‌خصوص غربی برای سفر به ایران شکل گرفته و در خلال این سفرها زمینه قراردادهای تجاری مانند خرید هواپیما و بازگشت شرکت‌های بزرگ خارجی به ایران ایجاد شد.

** دستاوردهای برجام
روزنامه ابتکار نیز تیتر نخست خود را به موضوع برجام اختصاص داد و عنوان 'گل‌ یا پوچ ایران در ماجرای برجام' برگزیده است. در این مطلب می خوانیم: بعد از سال‌ها تلاش دیپلماتیک برای حل اختلاف با جامعه جهانی همراه با تحریم‌های شکننده و نزدیک به دوسال مذاکرات طاقت‌فرسا و جدی بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با 6 قدرت جهانی موسوم به 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین شش ماه بعد از توافق طرفین، سرانجام برنامه اقدام جامع مشترک از 26 دی سال 94 به اجرا درآمد. اقدامی که موافقان و مخالفان زیادی در ایران و آمریکا داشت. البته در کمال ناباوری برخی منتقدان برجام در ایران، همسو با سیاست‌های نتانیاهو و عربستان بر طبل عدم همراهی از برجام می‌کوفتند. برجامی که خروج ایالات متحده آمریکا از آن نشان داد دستاوردهای زیادی برای ایران داشته است که ترامپ برای خروج از آن لحظه‌شماری می‌کرد و بالاخره تصمیمش را اجرایی کرد.

** ماندن یا نماندن در برجام
روزنامه شرق در صفحه نخست خود گزارشی با عنوان 'کدام فرجام در انتظار برجام' منتشر کرده است. روزنامه شرق در این گزارش به گفت و گو با عباس ملکی، یکی از دیپلمات‌های باسابقه ایرانی، پرداخته است.
بر اساس گزارش این روزنامه، 'ملکی' در پاسخ به سوالی مبنی بر 'این روزها یکی از بحث‌های پردامنه در رسانه‌ها موضوع ماندن یا نماندن در برجام است و به نظر برخی که از ابتدا مخالف برجام بودند، اکنون به واسطه خروج آمریکا از برجام و آنچه درمورد کانال مالی اروپا می‌گذرد باید از این توافق خارج شد. اگر بخواهید به این طیف پاسخ دهید به نظر شما برجام اکنون چه مزیتی برای ایران دارد؟' بیان داشته است: به نظر من منافع ملی کشورها با یکدیگر متفاوت است. برخی کشورها با برهم‌زدن نظم جهانی و برخی با پایبندی به نظم جهانی، منافع ملی خود را تضمین می‌کنند. برخی کشورها، مدام در حال برهم‌زدن نظم جهانی و ایجاد بحران هستند. پایبندی به منافع جهانی، منافع برخی کشورها را بیشتر تأمین می‌کند و برخی دامن‌زدن به بحران‌ها منافع آنها را تأمین می‌کند.
تارنمای فرارو نیز این گفت وگو را بازنشر داده است.

** مخالفان و موافقان برجام
'دست‌انداز‌های برجام' عنوانی است که روزنامه شرق برای ستون سرمقاله خود به کار برده است.
در این یادداشت به قلم 'فریدون مجلسی' تحلیلگر روابط بین‌الملل، آمده است: تاریخ مخالفت داخلی و خارجی با برجام به پیش از امضای آن بازمی‌گردد. وزیر خارجه پیشین سعودی در واپسین روزهای عمر ملک عبدالله برای جلوگیری از امضای این توافق جهانی، سراسیمه به وین رفت. نتانیاهو به واشنگتن و به کنگره رفت، نمایندگان کنگره آمریکا برای اوباما خط‌ و‌نشان کشیدند، در داخل نیز دلواپسان در آستانه هر دور مذاکره از اقدامات نومیدکننده و حتی لنگه‌کفش‌پرانی به ماشین ظریف خودداری نکردند. بعد از امضا نیز از هر دو سو عملیات تخریب با موفقیت آغاز و برجام عملا خنثی شد. برخی در داخل پس از بن‌بست‌سازی گفتند و می‌گویند که نگفتیم برجام کلاه بزرگی بود که بر سرتان گذاشتند؟! ترامپ و متحدان عرب و اسرائیلی‌اش نیز می‌گویند نگفتیم چه کلاه بزرگی بر سرمان رفت؟

** اتحاد دشمنان کشورمان در صورت خروج ایران از برجام
به گزارش روزنامه عصر ایران، حسن بهشتی پور ، کارشناس سیاست خارجی، در گفت وگو با این روزنامه، گفت: خروج از برجام دشمنان ایران را متحد می کند. واقعیت این است که برجام از ابتدا هم قرار نبود کل مشکلات را حل کند؛ قرار بود بخشی را حل کند که کرد. اما همه روی این توافق دارند بعد از برجام در شورای امنیت قطعنامه‌ای علیه ما صادر نشد. یا شورای حکام که 12 قطعنامه علیه ایران تصویب و پیش زمینه‌ای فراهم کرده بود تا پرونده به شورای امنیت برود، بعد از برجام قطعنامه‌های مثبت صادر کرد و پرونده ایران بخصوص درباره پی ام دی را بست. منتقدان برجام مرتب این دستاورد را نادیده می‌گیرند و فقط روی این مانور می‌دهند که برجام قرار بود به تحریم‌ها پایان بدهد....الان برجام سبب اختلاف امریکا و اروپا شده است؛ چین و روسیه نیز با اتکا به همین روش ایران توانسته‌اند مدافع کشورمان باشند. خروج ایران از برجام یعنی با دست خود اروپا، چین و روسیه که الان با ما در این زمینه اشتراک نظر دارند را به سمت امریکا و عربستان سعودی سوق بدهیم.... فراموش نکنیم خروج از برجام یعنی دوستان‌مان را تشویق کرده‌ایم سمت جبهه مخالف ما برود؛ در صورت خروج از برجام با چین، روسیه و هند هم نمی‌توانیم کار کنیم.

رسانه های اصولگرا
...............................
** بی دستاوردی برجام
روزنامه کیهان زیر عنوان 'بسته پر از هیچ SPV به جای انجام تعهدات برجامی اروپا' آورده است: اکنون سه سال از روز آغاز اجرای تعهدات 1+5 ذیل برجام سپری شده است. علاوه‌بر بی‌دستاوردی برجام، در حال حاضر بیش از 2 هفته از آغاز سال 2019 سپری شده است و جز وعده‌های پوچ، چیزی از بسته اروپایی و spv نصیب ایران نشده است. کانال مالی اروپا (spv) حتی اگر اجرایی نیز بشود، چیزی فراتر از نفت در برابر غذا و دارو نیست.
همچنین این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان ' موج تحریف و تقلیل اهداف برجام در فصل پاسخگویی' نوشت: گفتنی است همزمان با سومین سالگرد اجرای توافق هسته‌ای، دولتمردان و چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای حامی آنان که دستشان خالی از ادله و مدارکی که نشان دهد توافق هسته‌ای دستاورد ملموس و محسوسی را برای جامعه ایرانی به همراه داشته ، به جای عذرخواهی از ملت و تلاش برای جبران این خسارت محض به تحریف و تقلیل اهداف آن روی آورده‌اند.

به نوشته تارنمای مشرق نیوز، محسن کوهکن عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، درباره نظر برخی چهره‌ها مبنی بر لزوم ادامه مذاکرات با اروپا بر سر موضوع موشکی گفت: ما با طناب پوسیده‌ اروپایی‌ها به چاه برجام رفتیم و این افراد ابتدا باید بگویند برجام چه منافعی برای ما در پی داشته است که بخواهیم این مذاکرات را با موضوعات دیگر ادامه دهیم. لذا هر گونه مذاکراتی که نحوه‌ آن را غربی‌ها مشخص کنند حتماً صادقانه نیست و آنها اهداف شوم خود را در پی این درخواست‌ها دنبال می‌کنند.

رجا نیوز هم در مطلبی آورده است: سه سال پس از بتن‌ریزی در صنعت هسته‌ای کشور، دولت روحانی هنوز با وعده‌های پوچ غربی‌ها بازی می‌خورد. اکنون سه سال از روز آغاز اجرای تعهدات 1+5 ذیل برجام سپری شده است. علاوه‌بر بی‌دستاوردی برجام، در حال حاضر بیش از 2 هفته از آغاز سال 2019 سپری شده است و جز وعده‌های پوچ، چیزی از بسته اروپایی و spv نصیب ایران نشده است. کانال مالی اروپا (spv) حتی اگر اجرایی نیز بشود، چیزی فراتر از نفت در برابر غذا و دارو نیست.

** سه اقدام فوری هسته‌ای در صورت خروج از برجام
به گزارش روزنامه صبح نو، جمهوری اسلامی ایران قادر است در صورت خروج از برجام با سرعت سه گام ابتدایی برای بازگشت به روند گذشته و همچنین مقابله با دشمنان را انجام دهد، این اتمام حجتی است که رییس سازمان انرژی اتمی با اتحادیه اروپا کرد و برنامه‌های جمهوری اسلامی را برای بازگشت به شرایط پیش از برجام تشریح کرد.
**گروه نشریات خبری
پژوهشم**3211**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي برجام سومين سالگرد رسانه هاي داخلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۲۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان

چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگوهای دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟! 

به گزارش مشرق، مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: وقتی هر روز صبح نگاهی به صفحات اول روزنامه‌های مدعی اصلاحات می‌اندازیم و یا اظهارات برخی مدعیان اصلاحات را مرور می‌کنیم، به وضوح ردپای عملیات روانی دشمن را در برخی از این روزنامه‌ها و اظهارنظرها می‌بینیم. به این نمونه‌ها توجه کنید:

۱- روز گذشته روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «مدیریت تنش‌های اخیر و چند پرسش» نوشت:«به نظر می‌رسد پس از تنش اخیر با اسرائیل و مخالفت آمریکا با افزایش تنش، بیش از چند سال اخیر زمان برای آغاز گفت‌وگوهای مستقیم میان ایران و آمریکا مساعد شده است.

هر دو کشور از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه راضی نیستند.همین کافی است تا پایه‌ای برای آغاز دور تازه‌ای از تعامل باشد. آیا می‌توان امیدوار بود که در پس تنش‌های اخیر شاهد نوعی تجدیدنظر در روش‌ها بود و در نتیجه گفت‌وگوی غیرمستقیم و سپس مستقیم ایران و آمریکا وارد سرفصل تازه‌ای شود؟»

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت:«بنا بر برداشتی که از رویدادهای اخیر می‌توان داشت، تنش بیشتر مضر است.کاهش تنش هم نیاز منطقه است، بنابراین در این شرایط برای پیشبرد اهداف بزرگ‌تر به چیزی نیاز است؟ پاسخ مشخص است تقویت دیپلماسی برای آغاز گفت‌وگوی ایران با آمریکا.»

۲- در روزهای گذشته روزنامه هم میهن در مطلبی با عنوان «زمان چیدن میوه پاسخ نظامی ایران» نوشت:«جنگ هیچ‌گاه هدف و غایت نیست. وقت آن رسیده ‌است که ایران میوه اقدام نظامی و دفاع مشروع خود را بچیند. تنها راه رسیدن به این منافع، از طریق مذاکره است. ایران باید نشان بدهد که بعد از اقدام به دفاع مشروع، آماده مذاکره با کشورهای حامی اسرائیل و به ‌ویژه آمریکا است. اگر ما از حجم ادبیات گزنده و بی‌اثر خود نسبت به آمریکا و غرب کاهش دهیم و به سمت مذاکره برویم، آمریکایی‌ها هم مشتاق مذاکره هستند.»

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت:«ما باید بتوانیم از یک اقدام نظامی مشروع، یک دستاورد سیاسی ایجاد کنیم. اگر ما مدعی هستیم که غربی‌ها فهمیده‌اند قدرت ما چه اندازه است، آمادگی ما در چه حدی است، تا چه حد توان آتش و پاسخگویی و بازدارندگی داریم، به‌جای اینکه به سمتی برویم که باعث جنگ شود تا توانمندی‌های ما مصروف شود، باید از شمشیر در نیام برای گرفتن امتیاز از غربی‌ها استفاده کنیم.»

۳- سخنگوی دولت اصلاحات چندی پیش در توئیتی نوشت:«حالا که مجامع حقوقی و سازمان‌های بین‌المللی اسرائیل را به خاطر حمله به کنسولگری ایران تحت فشار قرار داده‌اند و آمریکا ایران را به خویشتنداری دعوت کرده، مذاکره مستقیم با آمریکا را شروع کرده و ما به ازای خویشتنداری را طلب کنید. فرصت‌ها چون ابر بهاری در گذر هستند.»

۴- روزنامه شرق اخیرا در مطلبی با عنوان« احیای برجام در میانه بحران؟» نوشت:«در حالی که با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی، احتمال احیای برجام کمرنگ‌تر از هر زمان دیگری است، اخیرا نشریه انگلیسی آی خبر داد که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران در ازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند. این منبع بدون ذکر نامش، فاش کرد که یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس‌جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.»

این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه مدعی شد:«گفت وگوهایی هم درباره احیای برجام با جانشین رابرت مالی صورت گرفته است که نشان می‌دهد اکنون مذاکرات برجامی... در حال پیگیری است.»

اکنون تحولات به گونه‌ای رقم خورده است که ایران و محور مقاومت، در مقابل آمریکا و متحدانش، دست برتر را دارند. در این شرایط آمریکا به شدت نیازمند روکردن یک برگ برنده برای خود است و «مذاکره با ایران» دقیقا همان چیزی است که برای واشنگتن حکم «امتیاز ویژه و طلایی» را دارد.

یک سؤال؛ آیا مذاکره با آمریکا، برای ایران نیز حکم «امتیاز» و «برگ برنده» را دارد؟ پاسخ قطعا منفی است. تجربه ثابت کرده است که آمریکا در مذاکره، به دنبال نتیجه‌ای است که از طریق «جنگ» یا «تحریم» به دنبال آن بوده و چون نتوانسته از آن طرق، به نتیجه مطلوب خود دست یابد، راه سوم که همان مذاکره است را انتخاب کرده است.

نشان به آن نشان که در دولت قبل، به واسطه مذاکرات هسته‌ای و امضای برجام، همزمان هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد و هم تحریم‌ها دو برابر شد.

«وندی شرمن» دیپلمات ارشد آمریکایی و از اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکا- مرداد ۱۳۹۷- در مقاله‌ای در نشریه فارن افرز نوشت:«کاری که برجام با برنامه هسته‌ای ایران کرد، جنگ هم نمی‌توانست انجام دهد.»

شرمن در بخش دیگری از این مقاله نوشته بود:«زمانی که گفت‌وگوهای چندجانبه سال ۲۰۱۳ از سر گرفته شد، چندین سال از وضع تحریم‌های شدید علیه تهران می‌گذشت؛ اما با وجود همه این تحریم‌ها، ایران تعداد سانتریفیوژهای خود را به ۱۹ هزار رسانده بود. تحریم‌ها ممکن است به اقتصاد ایران آسیب رسانده باشد، اما آنچنان تاثیری در برنامه هسته‌ای این کشور نداشت.»

پیش از آن نیز مقامات آمریکایی از جمله «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق این کشور صراحتاً گفته بود که با غلاف اسلحه و بدون شلیک حتی یک گلوله، صنعت هسته‌ای ایران را از کار انداختیم.

افراطیون مدعی اصلاحات در حالی پالس مذاکره مستقیم با آمریکا را ارسال می‌کنند که حتی متحدان آمریکا نیز به خسارت بار بودن نزدیکی با آمریکا اعتراف کرده‌اند. به عنوان نمونه چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود: « اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنباله‌روهای آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد...اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»

«جانت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا چندی پیش در نشستی در کمیته امور مالی مجلس نمایندگان آمریکا اعتراف کرد که استفاده از دلار در دنیا رو به کاهش است و تحریم‌ها علیه ایران، حتی متحدان آمریکا را به فکر استفاده از ارزهای جایگزین در مبادلات جهانی ‌انداخته است.

روزنامه «فایننشال تایمز» نیز چندی پیش در مطلبی نوشت:«سیاست‌های آمریکا برای مقابله با تهران شکست خورده است... تداوم پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در کنار افزایش نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی، از نشانه‌های شکست سیاست‌های غرب در قبال ایران است.» هفته‌نامه اکونومیست نیز پیش از این در تحلیلی با اشاره به رویارویی ایران و آمریکا نوشته بود: «در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران دست بالا را دارد.»

حال سؤال اینجاست که چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگوهای دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟!

هر وقت از پادوها و دنباله‌های دشمن در داخل کشور صحبت می‌شود، رسانه‌ها و فعالین مدعی اصلاحات به خط شده و به گویندگان این واقعیت، برچسب «متوهم» و «خیال‌پرداز» می‌زنند. این فرافکنی و فرار به جلو در حالی است که در کارنامه طیف تندرو مدعی اصلاحات، مستندات متعددی در این خصوص وجود دارد.

از «علی‌اصغر رمضانپور» معاون فرهنگی وزیر ارشاد در دولت اصلاحات- و سردبیر فعلی شبکه تروریستی و ضدایرانی «اینترنشنال» تا «حسین باستانی» از نزدیکان خاتمی و خبرنگار فراری منتسب به طیف مدعی اصلاحات. وی هر روز صبح تا قبل از ساعت هفت‌ونیم، بولتنی برای مطالعه رئیس‌ دولت اصلاحات آماده می‌کرد. بولتنی که به مرور برای هیئت دولت، رئیس‌مجلس و سایر چهره‌های کلیدی اصلاحات هم فرستاده می‌شد.

و از «مرجان شیخ‌الاسلامی آل آقا» از فعالین رسانه‌ای جریان مدعی اصلاحات و از متهمین اصلی پرونده ۶/۶ میلیارد یورویی پتروشیمی و متهم به مشارکت اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفت میلیون دلار که سال ۹۶ از کشور متواری شد، تا کاملیا انتخابی‌فرد و مجتبی واحدی و فریبا داوودی مهاجر و رکسانا صابری و نفیسه کوهنورد و فرناز قاضی‌زاده و اکبر گنجی و ابراهیم نبوی و فرشته قاضی و رضا حقیقت‌نژاد و نیک‌آهنگ کوثر و مانا نیستانی و امید معماریان و هوشنگ اسدی و نوشابه امیری و محمد مساعد و جمشید برزگر و اردشیر امیرارجمند و نیما راشدان و...

اینها کسانی هستند که با قلم‌فروشی و وطن‌فروشی در خدمت سرویس‌های جاسوسی غربی بودند و پس از آن نقاب از چهره برداشته و از کشور متواری شده و در دامان اربابان خود مشغول پادویی و مزدوری شدند.

ما در قریب به سه سال اخیر شاهد هستیم که «دیپلماسی پویا و فعال منطقه‌ای و جهانی» جای «دیپلماسی انفعالی» را گرفته و این تغییر ریل گذاری، دستاوردهای بزرگی را در پی داشته است.

بهتر است افراطیون مدعی اصلاحات، این اظهارنظر وزیر امور خارجه دولت قبل را که در پایان کار دولت مدعی تدبیر و امید گفته بود، آویزه گوش خود کنند. وی گفته بود:«با خوش‌خیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکت‌های غربی از خود رنجاندیم. اتفاقی که اگر نمی‌افتاد نه دوستان دوران سختی رهایمان می‌کردند و نه با فشار حداکثری ‌ترامپ مواجه می‌شدیم.»

دیگر خبرها

  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • پس از تنبیه رژیم صهیونیستی حالا وقت احیای برجام است! / اصلاح‌طلبان برای دور دوم انتخابات چه برنامه‌ای دارند؟
  • با خروج ارز از طریق فعالیت‌های غیرقانونی تبلیغاتی برخورد می‌شود
  • احیای برجام در میانه بحران؟