Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@21:26:02 GMT

پیشکسوتان سرمایه یا سربار ورزش؟!

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۳۳۹۳

پیشکسوتان سرمایه یا سربار ورزش؟!

خانه ورزش پیشکسوتان هم اتفاقی است که سال‌ها بر سر زبان‌ها است و هر استانی به فراخور توان استان این مجموعه را راه‌اندازی می‌کند، تا قدیمی‌های ورزش را دور هم جمع کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛کسانی که سال‌های جوانی خود را به سختی در ورزش گذراندند، امروز گنجینه‌های ارزشمند جامعه هستند و باید از تجربه ارزشمند آنها که حالا گرد پیری بر چهره آنها نشسته، استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


بخش عظیمی از موفقیت‌هایی که ورزشکاران ملی پوش در میادین مختلف فراملی و بین المللی کسب کرده و خواهند کرد، مدیون تلاش‌های پیشکسوتانی است که تاثیر زیادی در پیشرفت ورزش جوانان در گذشته، حال و آینده دارد. 

جمع بزرگان ورزش و خاطرات آنها نشانگر دوران خوشی است که در ورزش گذراندند اگرچه سختی‌های زیادی را هم متحمل کرده‌اند، اما بالاخره با دست خالی به قله افتخار رسیدند. 

پیشکسوتان ورزشی که بیشتر آنها چشم به در مانده اند تا ورزشکاران و جوانترها به دید و بازدیدها آنها بروند تا موجب دلگرمی کسانی می‌شوند که عمرشان را در ورزش سپری کرده‌اند.   
نباید تنها در دوران جوانی و در اوج ورزش، قهرمانان را حمایت کرد و باید به فکر آن روزی بود که آنها خانه نشین شده و نباید تنهایشان گذاشت، پیشکسوتان ورزش با خاطرات تلخ و شیرینی در دوران ورزش حرفه ای خود روبرو شده اند که بازگو کردن آن می‌تواند تداعی‌کننده دوران سخت در ورزش و همینطور درس عبرتی برای جوانان باشد. 

در برخی از رشته‌های ورزشی از موسپیدان خود به عنوان چراغ راه استفاده می‌شود و گره مشکلات با راه حل‌های قدیمی‌ترها به آسانی بازمی‌شود، اما کم نیستند ورزش‌هایی که پیشکسوتان را افرادی بلااستفاده می‌دانند که باید تا می‌توانند از ورزش دور شوند و تنها زمانی به یاد قدیمی‌های خود می‌افتند که در خاک آرمیده باشند. 

اتفاقی که در ورزش کمتر رخ می‌دهد، استفاده از پیشکسوتان به‌عنوان، نایب رئیس و یا مشاور فنی و عالی هیئت است که تا به امروز کمتر این اتفاق صورت گرفته، اما برخی هیئت‌های ورزشی هم هستند که برای زنده نگهداشتن بزرگان خود جام‌های ورزشی و مسابقات برگزار می‌کنند که هم دیدار دوستان گذشته باشد و همچنین به یاد گذشته ورزش کنند و جوانترها از آنها یاد بگیرند و آموزش ببینند. 

صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش ایران هم چند سالی است تحت نظارت وزارت ورزش با هدف جذب کمک‌های مالی به منظور حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش آغاز به کار کرده و از قهرمانان المپیک تا هواداران ورزشی را مورد حمایت قرار می‌دهد، اما تعداد این طیف‌های ورزشی به قدری است که صندوق توان حمایت از آنها را ندارد و بسیاری از قهرمانان، پیشکسوتان ورزشی هم هستند که اصلا نام صندوق را نشنیده اند و مسیرشان هم به آنجا نیافتاده است.   
خانه ورزش پیشکسوتان هم اتفاقی است که سال‌ها بر سر زبان‌ها است و هر استانی به فراخور توان استان این مجموعه را راه‌اندازی می‌کند، تا قدیمی‌های ورزش را دور هم جمع کند و از آنها برای رفع مشکلات و بهبود وضعیت ورزش نظرخواهی کند و در اصلی‌ترین گام خود، جویای احوال و فعالیت‌های پیشکسوتان باشد، اتفاقی که در چند استان کشور رخ داده و در قزوین هم این خانه سال‌هاست دست و پا بسته کار می‌کند اما قدیمی‌ها جویای حال دوستان ورزشی خود هستند. 

تجلیل از کسانی که سال‌ها برای رشد و توسعه ورزش تلاش کرده‌اند بی‌شک رشد و اعتلای ورزش را به همراه دارد، قدیمی‌هایی که ردای پیشکسوتی برتن کرده‌اند و لذت عمر خویش را در انتقال این تجارب گرانبها به آحاد مردم می‌دانند، کمتر نسبت به سایر دست اندرکاران ورزشی مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

شاید تجلیل از مقام جهان پهلوان تختی در بوئین زهرا و تقدیر از گوش شکسته‌های هم دوره وی، راهی برای بالا نگهداشتن پرچم پیشکسوتان باشد، اما این اتفاق هم در ورزش بسیار کم رخ می‌دهد و شاید برخی هیئت‌ها گاهی افراد تازه پیشکسوت شده را مورد تقدیر قرار دهند.   
اما خبر و اتفاقی که چند وقتی است قدیمی‌های ورزش را کمی دلسرد و ناراحت کرده است، قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاه‌ها و باشگاه‌های دولتی است، اما ورزش نهاد دولتی نیست و یک سازمان مردم نهاد و هر قدیمی ورزش که از کار بازنشست می‌شود، بیشتر وقت خود را بدون چشمداشت مالی صرف ورزش می‌کند و ورزش برای پیشکسوت شغل نیست تا بازنشسته شود و این موضوع که قدیمی‌ها باید به اجبار از علاقه زندگی خود کنار گذاشته شوند، اشتباه بزرگی است که به اشتباه وارد هیئت‌های ورزشی شده و اصل ورزش ضربه می‌زند و نتایج آن در سال های بعد مشخص می‌شود. 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۳۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسمی: آزادی پرسپولیس و استقلال از چنگ وزارت ورزش بعداز ۴۰سال / AFC واگذاری را تأیید کرد / ۵درصد سهام به بازیکنان قدیمی سرخابی رسید!

استقلال و پرسپولیس رسما از مالکیت وزارت ورزش و جوانان خارج و به شرکت‌های خصولتی و بانک‌های نیمه خصوصی منتقل شد.

به گزارش تابناک ورزشی، مراسم واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت 1403 با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در محل ساختمان این وزارتخانه برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر رضا درویش و علی خطیر مدیران دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، مسئولان فدراسیون فوتبال حضور داشتند.

بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر(30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (5 درصد)، رفاه (5 درصد) و اقتصاد نوین (5 درصد) انتقال پیدا کرد.

ده درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است پنج درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه که در تملک وزارت ورزش و جوانان باقی مانده است نیز به زودی به پیشکسوتان سرخابی واگذار شود.

مالکیت مشترک سرخابی‌ها که در اختیار وزارت ورزش بود مشکل اصلی دو باشگاه برای کسب مجوز حرفه‌ای و حضور در لیگ قهرمانان یا نخبگان آسیا به شمار می‌رفت که این معضل رفع شد.

 

تایید واگذاری استقلال و پرسپولیس از سوی ای‌اف‌سی

زارعی مسوول کمیته مجوز حرفه‌ای، از مهر تأیید کنفدراسیون فوتبال آسیا بر خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خبر داد و دیگر مشکل مالکیتی، این دو تیم را تهدید نخواهد کرد.

مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال گفت: با واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بیماری ۴۰ ساله این دو باشگاه درمان شد. امیدوار هستیم هر دو باشگاه مجوز حرفه‌ای بگیرند و سایر مشکلات خود را حل کنند.

زارعی افزود:  اگر یکی از این دو باشگاه واگذار می‌شد از نظر AFC مشکل حل می‌شد. خوشبختانه سهام دو باشگاه به یک اندازه واگذار شد. با کنفدراسیون فوتبال آسیا مسائل را چک کرده‌ایم و مشکلی وجود ندارد و باید سراغ سایر اشکالات برویم و آن‌ها را نیز حل کنیم!

این جمله آخر زارعی نگران کننده است چراکه گفته می‌شد این موضوع آخرین مشکل کلان و اصلی در مسیر کسب مجوز حرفه‌ای دو باشگاه بوده است اما حالا حرف از سایر مشکلات است.

طی چند هفته اخیر، زمزمه‌هایی مبنی بر بدهی جاری باشگاه استقلال به باشگاه سانتاکلارا در پرونده انتقال محمد محبی مطرح شده و هنوز پنجره استقلال به دلیل همین نقل و انتقال بسته است.

دیگر خبرها

  • تجلیل از متولیان ورزش پهلوانی/۷ زورخانه در منطقه ۱۲
  • درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال
  • رسمی: آزادی پرسپولیس و استقلال از چنگ وزارت ورزش بعداز ۴۰سال / AFC واگذاری را تأیید کرد / ۵درصد سهام به بازیکنان قدیمی سرخابی رسید!
  • سهم هواداران پرسپولیس از تیم مشخص شد
  • وزیر ورزش: ۵ درصد باقی مانده سهام استقلال و پرسپولیس در اختیار ماست که متعلق به پیشکسوتان است / فیلم
  • پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند؛ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
  • سهم پنج درصدی پیشکسوتان از استقلال و پرسپولیس
  • امروز بهترین روز ورزش ایران است/ ۵ درصد استقلال و پرسپولیس برای پیشکسوتان
  • برگزاری مسابقات ورزشی پیشکسوتان سپاه در بندرعباس
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد