Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی مهدی نژاد نوری امروز در دومین اجلاس روسای دانشگاه های حوزوی کشور در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با اشاره به سیاست های علمی آستان قدس رضوی عنوان کرد: بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب علم باید در تمام زمینه‌های زندگی ما نفوذ داشته باشد. در دوره جدید فعالیت آستان قدس توجه ویژه ای به بحث علمی شده و با تشکیل معاونت علمی، هدف اصلی، یعنی نفوذ علم در تمام بخش‌های فعالیت آستان قدس در دستور کار قرار گفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نژاد نوری گفت: توسعه ذخیره دانشی و کسب مرجعیت علمی در رشته های اولویت دار، راهبرد آستان قدس رضوی است. ما باید بتوانیم آثار علمی تولید کنیم که مورد بهره‌برداری علاقه‌مندان و کاربران باشد و برای این کار از ظرفیت های علمی آستان قدس و همچنین ظرفیت های استانی، ملی و بین‌المللی استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: برای اینکه بدانیم باید در چه جهتی حرکت کنیم، ابتدا باید بدانیم نیاز به چه علومی داریم و این مسیر را نقشه جامع علمی آستان قدس مشخص می‌کند. در این نقشه برای حوزه های علوم انسانی، تجربی و هنری نقشه راه ترسیم شده است. در واقع آستان قدس باید از ظرفیت های مختلف اعضای هیات علمی در شهر و دیار خود به عنوان خادم یاران علمی برای انجام فعالیت‌های پژوهشی بهره‌گیری کند و پس از آن از این نخبگان علمی و ظرفیت بنیاد نخبگان استفاده شود.

نژاد نوری با بیان اینکه نقشه علمی آستان قدس اولویت کار علمی و پژوهشی را مشخص می‌کند، گفت: به منظور پیگیری فعالیت‌های پژوهشی باید حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و پروژه های دکتری و عقد قرارداد های پژوهشی انجام شود.

معاون علمی آستان قدس رضوی ادامه داد: ظرف اجرای این فعالیت های علمی و پژوهشی نظام نوآوری آستان قدس رضوی است؛ همه این پژوهش ها در یک سازمان تمام هوشمند انجام می‌شود. اگر اینگونه نباشد قطعا رشدی شاهد نخواهیم بود.

نژاد نوری با اشاره به فعالیت ۲۰۰۰ واحد دانشگاهی در کشور اضافه کرد: حدود ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی در مراکز دانشگاهی کشور حضور دارند و 50 هزار دانشجوی دکترا در رشته های علوم انسانی فعال هستند که از این میان سالانه 12 هزار عنوان پایان نامه در رشته های علوم انسانی تولید می شود که هر ساله به طور میانگین حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برای جمهوری اسلامی دارد.

وی گفت: باید به این سوال پاسخ داد؛ آیا این فعالیت های علمی و پژوهشی نیاز جامعه را پاسخ می دهد؟ پاسخ منفی است چون فعالیت های علمی پژوهشی در مسیر حرکت به سمت فصل چهارم دانشگاه، یعنی دانشگاه تمدن ساز نبوده و حتی ناظر بر مرجعیت علمی هم نیست.

نژاد نوری با اشاره به نقش جهت دهی آستان قدس در مسیر علمی و پژوهشی افزود: ما باید با ظرفیت مرکزی خود و شبکه ای که از مجموع مراکز علمی شکل می گیرد، موضوعاتی به مراکز دانشگاهی ارائه کنیم. باید اولویت تشکیل اتحادیه دانشگاه های حوزوی این باشد که بگوید ما در فضای علمی به چه موضوعاتی بپردازیم چون ظرفیت علوم انسانی که در دانشگاه ها و سطوح تکمیلی آموزش عالی وجود دارد، بسیار زیاد است.

معاون علمی آستان قدس رضوی اظهار کرد: اگر ۲۰ درصد ظرفیت علمی کشور در حوزه علوم انسانی را مورد توجه قرار دهیم، شاهد یک انقلاب علمی و فرهنگی خواهیم بود. دستاوردهای علمی ما در سطح کشور فقط حاصل فعال سازی حدود ۳ تا ۴ درصد ظرفیت علمی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی دانشگاه های حوزوی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۳۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود

عسل عظیمیان، رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی بین این واحد دانشگاهی و دادگستری شهرستان شاهرود خبر داد‌، اظهار کرد: هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه تقویت و توسعه همکاری این مرکز و دادگستری شاهرود در زمینه به‌کارگیری دانش فنی و فناوری روزآمد در اجرای طرح‌های پژوهشی مطالعاتی، توسعه‌ای، کاربردی، مشاوره‌ای و آموزشی در موضوعات مرتبط با نیاز‌های طرفین و استفاده از توانمندی‌های تخصصی و نیروی انسانی و اطلاع‌رسانی با استفاده از همه امکانات طرفین است.

وی افزود: همکاری در انجام پروژه‌های تحقیقاتی با رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های تحقیقاتی قوه قضائیه، تمرکز بر پیشگیری از وقوع جرم و کاهش تعداد پرونده‌های وارد شده به دادگاه‌ها، ایجاد زمینه‌های مناسب برای بهره‌گیری از توانمندی‌ها و خدمات پژوهشی طرفین، برگزاری جلسات، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با توجه به نیاز طرفین از دیگر مفاد همکاری‌های طرفین است.

رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود دیگر مفاد این تفاهم‌نامه را پیش‌بینی مرکز تحقیقات حقوقی به مصابه دفتر ارتباطی دادگستری شهرستان شاهرود در دانشگاه به‌منظور تسهیل ارتباط با استادان، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه با همکاری و مساعدت کارکنان واحد پژوهش و فناوری دانشگاه و یا کارکنان باشگاه پژوهشگران جوان مستقر در دانشگاه در راستای ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌ها و همکاری‌های پژوهشی عنوان کرد.

عظیمیان بیان کرد: برگزاری نشست‌های علمی مشترک برای انتقال تجربیات و نیاز‌های دادگستری شهرستان به دانشگاه و برعکس و نیز ارائه برنامه توسعه فناوری و مشاوره علمی و پژوهشی برای طرح‌های مطالعاتی و تحقیقاتی دادگستری شهرستان شاهرود حسب مورد ازجمله مفادی است که مورد توافق طرفین قرار گرفت.

وی گفت: با توجه به رسالت و جایگاه دانشگاه و فراهم بودن امکان دسترسی به به‌روزترین فناوری و دانش‌های فنی، دانشگاه تلاش می‌کند فناوری‌های مورد نیاز دادگستری را از طریق هماهنگی و همکاری‌های دوجانبه در اختیار آن دستگاه قرار دهد.

رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود یکی از اهداف مهم را معرفی و ارائه طرح‌ها و اختراعات مرتبط با دانشجویان در مقاطع مختلف به‌منظور استفاده و برخورداری از حمایت‌ها و تشویق‌های مادی و معنوی دادگستری شهرستان شاهرود دانست و مطرح کرد: برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های مشترک به‌منظور افزایش بهره‌وری، کارایی و اثربخشی کارکنان حوزه قضایی شهرستان شاهرود در مقاطع مختلف یکی از اقسام مهم تفاهم‌نامه مذکور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود